νικοςψαρας είπε:
Εχω δεκα δεκαπεντε αποριες που με μια ποιο αμμεση επαφη με καποιον θα μπορουσαν να
λυθουν χωρις μεγαλο κοπο...
Ποιος ειπε πως η τεχνη δεν θελει κόπο και τρόπο;;; ;D (edit: και χρόνο και χρήμα;;;;!)
Εχει σχεση με το ποσο καλό θέλεις κατι να γινει. Οποτε, εγω, με όλο το θάρρος αλλα και το ενδιαφερον θα σου ελεγα τα εξης:
1. Αν θελεις απλά να κανεις την δουλεια σου (ως αρχαριος κτλ) θα σου προτεινα να αφησεις το cubase και να δουλεψεις ενα πιο ελαφρυ πρόγραμμα πχ, audacity.
2. "τρώγοντας ερχεται η ορεξη" που λεει ο λαος, οποτε ξεκινας με το πιο απλο και ευκολο προγραμμα και οταν το εχεις ξετιναξει (που το βλεπω δυσκολο για τωρα) και δεις οτι δεν καλύπτει τις αναγκες σου και τη δεξιοτεχνια σου στο mix (please, οχι mastering για την ωρα

) πας και ανεβαινεις επιπεδο.
3. Ειμαστε τυχεροι σημερα που ο καθενας μας με τον απλο/ μετριο υπολογιστη του σπιτιου μας μπορουμε να ηχογραφησουμε κτλ, πραγματα που πριν 15-20 χρόνια ηταν αδυνατα, αλλά και πανακριβη διαδικασια για λιγους...
Ομως, δεν μπορουμε να εχουμε την απαιτηση απο την αρχη πως με ενα καλό προγραμμα αυτο θα κρινει και το αποτελεσμα
4. Επίσης, η Ηχοληψια/ μιξη ηχου/ μαστερινγκ κτλ. ειναι τεχνικες οι οποιες θεωρουνται top skills απο ανθρωπους σπουδαγμενους (οταν μιλαμε για επαγγελματιες με επαγγελματικες επιδοσεις στα αποτελεσματα).
Αυτο δεν σημαινει ομως οτι ο οποιοσδηποτε με αγαπη και μερακι και ορεξη για οτιδηποτε, δεν μπορει να καταφερει πολλα και σημαντικα πραγματα στην ηχογραφηση κτλ (παντα με κριτηριο ποσο καλύτεροι γινομαστε απο πριν

)
5. Πλεον, υπαρχουν και στο ιντερνετ, και βιβλιοπωλεια, και sites που προσφερουν απιστευτο ογκο γνωσης, που μπορει να εχει προσβαση ο οποιοσδηποτε
Αν με ρωτήσεις προσωπικα; Αν ερθει ενας επαγγεματιας ηοχληπτης στο home studio (ετσι δεν το λεμε ολοι;;;;!! )χωρο μου με μονο οπλο του τη γνωση, στα μηχανηματα που εχω, μπορει να γραψει ισως και ενα πολυ καλο αλμπουμ ηχοληπτικα :-X
Στον αντιποδα, αν παω εγω στο δικο του επαγγλεματικο στουντιο χιλιαδων ευρω και μιξαρω, εεεε :-[ δεν μπορω να πω οτι υπαρχει περιπτωση να πλησιασω τον ηχο του ;D
Αρα, μετα αυτο το μακροσελες, σημασια εχει να δεις εσυ σε πιο σημειο βρίσκεσαι, και οπως λες, με ποιο τροπο μπορεις πιο ευκολα να κανεις τη δουλεια σου, αλλα εχοντας εις γνωση σου τα αντικειμενικα δεδομενα