To basswood ακατάλληλο για σκληρό, thrash ήχο;;;

το basswood μου φαινεται και εμένα κούφιο για τέτοια μουσική. Έχω μια ibanez basswood με jb και μια lp μαόνι με emg. Καμία σχέση ο ήχος. Η lp βγάζει απίστευτο όγκο και βρωμία. Η δε ibanez συγκριτικά ακούγεται πολύ ψόφια ειδικά στα low end, αλλά έχει καλύτερα high. Άποψη μου: οι SD κολάνε τρελά με το alder για αυτό που θές να παίξεις, παρά τους EMG. Όσο για το Basswood προτίμησε κάτι παλιούς μεταλάδικους SD ή Dimmarzio.

Βασικα αυτο ειχα ακουσει και γω πανω κατω.Πιο λεπτος ηχος με πιο δυνατα πριμα αλλα ισως εφταιγε και ο ενισχυτης....σε μενα παντως μαονι(Hellraiser) ειναι πιο σκοτεινος,γεματος και μουντος με την καλη εννοια.Αλλα επαναλαμανω οτι ειχαν αλλη γεφυρα οι κιθαρες και ισως scale που παιζουν μεγαλο ρολο.

Αυτο με το υψος παντως δες το οπως και να χει.Καλυτερα σφυριγματα και πιο δυνατος γεματος ηχος.

Οι ενισχυτάρες του studio ποιες είναι? γιατί έχω παίξει ibanez rgt(δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο, ενός φίλου είναι) με emg-81 κ' basswood σώμα σε jcm-800 2203 με ένα ts-808 μπροστά, και μια χαρά thrash έπαιζες..

οι high-gain ήχοι και ειδικά σε μεγάλο volume είναι 80% ότι υπάρχει ΜΕΤΑ το καλώδιο της κιθάρας, 10% μαγνήτες και 10% το ξύλο...πάντα για τουλάχιστον αξιοπρεπείς κιθάρες βέβαια..

O Mustaine που παιζει με jb μαλλον δεν παιζει thrash (αν και ετσι νομιζα(μεχρι τωρα). Τωρα για τον emg... ετσι ειναι. Δοκιμασε τον με δυο μπαταριες σε σειρα (18v) και μπορει να αλλαξεις γνωμη. Τωρα για τα ξυλα εγω δεν τα ακουω. Αλλοι ισως...

SPYROID είπε:
O Mustaine που παιζει με jb μαλλον δεν παιζει thrash (αν και ετσι νομιζα(μεχρι τωρα). Τωρα για τον emg... ετσι ειναι. Δοκιμασε τον με δυο μπαταριες σε σειρα (18v) και μπορει να αλλαξεις γνωμη. Τωρα για τα ξυλα εγω δεν τα ακουω. Αλλοι ισως...
Ο mustaine παιζει πλέον με τους signature duncan Liverwire ενεργούς  ;) ;)

Πάντως γενικά και γω που χω rockfield με basswood δεν έχω πρόβλημα με thrasies. Ακούγονται όπως θα πρεπε

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
SPYROID είπε:
Το ότι παίζει κάποιος  thrash με JB αυτό δεν σημαίνει ότι ο μαγνήτης κάνει για thrash. Τα ψηλά μεσαία του και τα χαμηλά μπάσα του απλώς δεν κάνουν για τέτοια δουλειά. Αντίθετα κάνουν για eighties hair metal ατελείωτα solos.

SPYROID είπε:
Δοκιμασε τον με δυο μπαταριες σε σειρα (18v) και μπορει να αλλαξεις γνωμη.
Συγγνώμη για το βλακώδες της ερώτησης, αλλά πώς μπορεί να γίνει αυτό;;; Θέλω πάαααρα πολύ να το δοκιμάσω.

kleinmeiner είπε:
Συγγνώμη για το βλακώδες της ερώτησης, αλλά πώς μπορεί να γίνει αυτό;;; Θέλω πάαααρα πολύ να το δοκιμάσω.
Τσέκαρε εδώ, λέει πως να κάνεις μοντα και για 27 volt :o :o

http://home.comcast.net/~mgollihur/emgmod.html

Θενξ ε λοτ! Δεν πιστεύω να κινδυνεύουν να πάθουν ζημιά οι EMG,εεεεε;;; :-X

kleinmeiner είπε:
Θενξ ε λοτ! Δεν πιστεύω να κινδυνεύουν να πάθουν ζημιά οι EMG,εεεεε;;; :-X
ααα αυτό δεν το ξέρω, λογικά αν ακολουθήσεις τις οδηγίες δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα 18 volt. τώρα για τα 27 volt δεν ξέρω.

SPYROID είπε:
Ο mustaine παιζει πλέον... αλλα επαιζε... αυτο ισως σε διαφωτησει ;P

http://i32.photobucket.com/albums/d29/yellowv/13148c310a859d26.gif

καπιοι βαζουν και τεις (27v) αλλα μαλλον υπερβολικο το κοβω
ΧΑΧΑ ξέρω με τι έπαιζε και οι ενεργοί του βασισμένοι σε αυτούς είναι. Όπως καποιος το χε θέσει πολύ σωστά οι livewire είναι στην ουσία jb και jazz με πιο πολλά @@ ;D ;D

RayDTutto είπε:
Το ότι παίζει κάποιος  thrash με JB αυτό δεν σημαίνει ότι ο μαγνήτης κάνει για thrash. Τα ψηλά μεσαία του και τα χαμηλά μπάσα του απλώς δεν κάνουν για τέτοια δουλειά. Αντίθετα κάνουν για eighties hair metal ατελείωτα solos.
συγνωμη αλλα χωρις να θελω να γινω αντιπαθητικος δεν συμφωνω και τοσο με αυτο... o jb εχει χρησιμοποιηθει εκατονταδες φορες απο thrassers . ειναι πολυ ευελικοτος μαγνητης και το eq του διορθωνεται καλλιστα και απο τον ενυσχητη...

αυτη η κιθαρα

http://www.jacksonguitars.com/products/specSheet.php?product=2913006803

ειναι καινουρια μοντελο της τζακσον αλλα εμενα προσωπικα απο εμφανιση και απο στυλ δεν μου φενεται και τοσο για hair metal . επισης εδω ειναι που παιζει και το ξυλο. σε μια σεχτερ που εχω που εχει μαονι , παιζει πολυ μπασα ο συγκεκριμενος μαγνητης... δηλαδη μονο πριμομεσαιο δεν θα τον ελεγα . βαση των δικων μου αυτιων βεβαια...

σε αυτο το βιντεο απο το 50'' ως το 1'.50'' παιζει ο ανθρωπος με μια jackson king v με jb στην γεφυρα χωρις εφε χωρις τιποτα... μονο με εναν ενυσχητη line 6 spider 15w

πολυ γκαζι , παρα πολυ γκαζι... το λεει και ο ιδιος καποια στιγμη οτι ειναι ο πιο βαρυς ηχος που εχει ακουσει... και το παλικαρι φενεται πολυ γνωστης...

αυτη ιενια η αποψη μου βεβαια...

Ok. Δεν θα μαλώσουμε για τον JB. :)

Ευχαριστώ πολύ, παιδιά. Θα δοκιμάσω και την φάση με τις δύο μπαταρίες και θα...σας ξαναπρήξω. :)

metalmike είπε:
Να ρωτησω κατι; Μηπως εχει τελειωσει η μπαταρια των emg;
Όχι,φίλε. Καινούρια είναι η μπαταρία. :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back