προσωπικα η microsoft σε μενα λεει ΕΛΑΧΙΣΤΑ οσον αφορα την σχεση μου με τους η/υ. εχουν περασει 10000αδες λειτουργικα και η/υ απο τα χερια μου απο την παιδικη ηλικια (το πρωτο μου pc ηταν, οπως κ πολλων της ηλικιας μου, ενα amstrad 6128), ενω απο το 1998 χρησιμοποιω σχεδον αποκλειστικα linux.
ΟΜΩΣ, δεν μπορει νομιζω κανεις να αρνηθει ποσο σημαντικη ηταν στην εξαπλωση των η/υ.
και δεν ειναι του τυπου μου να λεω "αν δεν ηταν αυτος θα ηταν καποιος αλλος", γιατι προφανως κατι τετοιο θα μπορουσε να ισχυει για τους παντες (πχ αν δεν ηταν ο ελβις, θα ηταν καποιος αλλος κοκ)
επισης σιγουρα ο gates ειναι μια χαρισματικη προσωπικοτητα, γι'αυτο ειναι αυτος που ειναι και δεν ειναι ..gates καποιος απο εμας .
και σιγουρα ειναι αξιεπαινο οτι τουλαχιστον δινει καποια λεφτα για φιλανθρωπιες, σε αντιθεση με τους περισσοτερους αλλα και τους περισσοτερους απο εμας που ασκουμε απλα κριτικη.
τελος δεν καταλαβαινω γιατι ενω και η apple ακολουθει την ιδια και πιο αυταρχικη τακτικη σε ολα της τα προϊοντα (απο το iphone μεχρι οτιδηποτε) γιατι μενει στο απυροβλητο... και επειδη μοιραια το θεμα θα οδηγηθει σε συγκρισεις, προσωπικα πιστευω οτι τα παντα ειναι θεμα αναγκων. η microsoft εχει, για τα δικα μου "γουστα" και καλα προϊοντα ή εστω καλυτερα (ξαναλεω, ΓΙΑ ΜΕΝΑ) απο τον ανταγωνισμο της, τα οποια και ενιοτε προτιμω ή εχω προτιμησει (πχ τα WM, και το xbox μεχρι που παρεδωσε πνευμα αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. τουλαχιστον ειναι στην εγγυηση

)