Λοιπον, για αυτο δυστυχως δεν μπορω να σου απαντησω με το χερι στην καρδια διοτι πλεον παμε στα βαθεια νερα των προγραμματιστων και των digital ηλεκτρονικων κλπ...Imaginator είπε:πολυ ωραια απαντηση και παραστατικοτατη...
απλα απο περιεργεια, πως εξηγειται σε πολλες καρτες να συνανταμε σχεδον ιδιο χρονο input με output??
πχ στο λαπτοπ μου η ονμπορντ με asio4all ιδιο χρονο input με output
υπαρχει καποιο ανεξαρτητο προγραμμα μετρησης latency?
Tugito αυτα ειναι κολπα των βιομηχανιων... ενα απο τα παλαιωτερα κολπα ειναι αυτο:kako skyli δεν νομιζω οτι ειναι βλακεια της steinberg. Ετσι πάει, σε ψηλότερη ανάλυση έχεις καλύτερο latency. Θέλω να το ψάξω αναλυτικά να δω για ποιο λόγο γίνεται αυτό αλλά στο μανουαλ που εχω της focusrite liquid mix στο λέει ότι αν ανεβάσεις την αναλυση θα μειωθεί αντίστοιχα το latency.
http://www.tweakheadz.com/soundcards_FAQ.htm Λέει ότι το νούμερα δει είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά το Latency μειώνεται) How can I tell what my latency is?
Tweak: Find out the size of your audio buffer in samples. It should be listed in your soundcard's control panel. (Consumer cards may not do this) You can usually select among buffer sizes of 512, 384, 256, 128 and even 64. This number of samples divided by the sample rate (i.e., 44,100, 96,000, etc) is the latency in milliseconds (ms) or thousandths of a second. For example, my delta 1010 uses a 256 sample buffer and i record at 44.1. 256/44.1=5.84 ms of latency. Note that if you use a 96k rate, your latency is halved. Hmm, that might be a test question later on.![]()
Δεν ισχύει απόλυτα αυτό, καθώς είναι αρκετά διαφορετικός ο τρόπος μεταβίβασης των δεδομένων. Έχει αναλυθεί στο παρελθόν, θα ψάξω να βρω το θέμα και θα επανέλθωImaginator είπε:εχω το πιο προσφατο firmware και drivers..
παντως να καταλαβω οτι οι pci υπερτερουν των usb,αλλα γιατι kai οι firewire?
δεν ισχυει οτι το πρωτοκολλο usb 2.0 ειναι γρηγοροτερο?480 mb/s
Και μόνο να λάβεις υπόψη το πόσο φορτωμένος είναι συνήθως ο δίαυλος USB σε σχέση με τον Firewire controller, που σε ένα μουσικό PC/Mac τρέχει σχεδόν αποκλειστικά την κάρτα ήχου (και ίσως κάποιον εξωτερικό δίσκο, αν και αυτό τίθεται υπό αμφισβήτηση), έχει πλέον νόημα να μιλάμε για καλύτερη απόδοση της σύνδεσης Firewire, αν και όντως στα χαρτιά η σύνδεση USB δείχνει ταχύτερη (480MBit/s έναντι 400MBit/s του Firewire400).Imaginator είπε:Διαβασα ολα οσα μου εστειλες, και ειναι πολυ διαφωτιστικα.
Το θεμα ειναι οτι το usb 2.0 φαινεται να ειναι μονο στα χαρτια πιο γρηγορο.Σιγουρα πιο προβληματικο ειναι στην δικη μου περιπτωση...