Timeless music

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
Πόντοι
98
Μόλις άκουγα το Pretzel Logic των Steely Dan και παρατήρησα ότι για μένα, ως μουσική, αλλά και ως παραγωγή (production, όχι sound engineering), ακούγεται σαν να κάτι πολύ σύγχρονο. Όχι επειδή συμβαδίζει με τα γούστα της εποχής μας αλλά περισσότερο επειδή δεν πέφτει στα κλισέ καμίας εποχής.

Αν έχετε να προτείνετε άλλες μπάντες με τέτοιες timeless μουσικές, με λέτε.

Αναπόφευκτα μπαίνει εδώ και το προσωπικό μας γούστο, όσο και αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί (υπεράνω....).  Εδώ ο gvour έβαλε Van Morrison.....!  :o ;D 

Για μένα λοιπόν, μάλλον αυτό.......

Πολύ μπροστά απο την εποχή του. Timeless. Δεν μπορώ να συνδυάσω αυτο που ακούω με την εποχή του (1977)

για το layla kai to satisfied θα διαφωνήσω , διαχρονικά τα λες, timeless

έξω απο τα κλισέ της εποχής τους  δεν τα λες  >:D

Προφανώς και κουβαλάει τον ήχο της εποχής του αλλά ως "κανονικό τραγούδι" (τι να σημαίνει αυτό άραγε... ! ) δεν μπαγιατεύει - τουλάχιστον στα δικά μου γούστα.

ΥΓ Ray ωραίο το κομμάτι, έμαθα κάτι πολύ ενδιαφέρον (Steel Dan) που αγνοούσα!

με την απόσταση του χρόνου δεν είναι φυσικά το ίδιο, αλλά ακόμα θυμάμαι πόσο με ξένισε αλλά και ταυτόχρονα με γοήτευσε το διάφορο άκουσμα του στην εφηβεία μου...

και το masterpiece album σε όλα τα επίπεδα, που για μένα οποιαδήποτε εποχή και να κυκλοφορούσε θα έκανε την ίδια αίσθηση...

Breakfast in America

Supertramp_-_Breakfast_in_America.jpg

Μερικά σχόλια για όσα προτάθηκαν (άλλωστε, αφορμή για σκέψη δεν είναι;)...

α) Το Pretzel Logic είναι έξω από τα κλισέ οποιασδήποτε εποχής, διότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ιδιοφυείς.

β) Ο Van Morrisson είναι timeless, classic και οτιδήποτε άλλο καλό.

γ) Το Layla, στην παλιά ηλεκτρική εκδοχή του ήταν τεράστια κοτσάνα.

δ) Το Low.. δεν είμασταν στα μέσα της δεκαετίας του '70 στο (διχοτομημένο τότε) Βερολίνο. Άλλοι που ήταν, έχουν πει και γράψει ότι τα Low, Heroes, Lodger ήταν... ταμάμ για την πόλη.

ε) +1 για το Breakfast In America.

Εγώ, προσωπικά, δεν θα έδινα τον τίτλο timeless σε τίποτε αν δεν είχανε περάσει κανά-δύο αιώνες από την δημιουργία του, οπότε έχουμε τον Μπαχ... και τον Μπαχ.

:)

Νομίζω ότι μιλάμε εδώ για ροκ και ποπ μουσική, γιατί αν πιάσουμε άλλα είδη ....

Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι ολόκληρο το "A Night at the Opera" των Queen, και οι περισσότερες δουλειές του Zappa αποτελούν καλά παραδείγματα.

κι εδώ κάπου μάλλον πρέπει να διευκρινίσει ο op, ας πούμε αν μιλάμε για  "εμπνευσμένα ακούσια διάφορο" ή "επιτηδευμένα διάφορο" καλλιτεχνικό αποτέλεσμα (ασχέτως τελικής "αξίας"), γιατί έτσι κι αλλιώς υπάρχει ένα σύνολο κριτηρίων που θα μπορούσαν να καθορίσουν το "timeless", με ξέχωρη σημαντικότητα για τον καθένα μας...  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back