• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Τι συστημα για home dj-ing;

Πετρος

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπερα σε ολους. Θελω να φτιαξω αυτο το συστημα αποκλειστικα για home dj-ing, οχι recording. Οι ειδικοι τι προτεινουν? (για οποιδηποτε λαθος συγχωρεστεμε, ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο συγκεκριμενο Forum). Ευχαριστω.

ADAM P11 ME (E-MU 0404 ή M-AUDIO Fast Track Pro ) ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
θα σου πρότεινα να πας σε genelec που είναι πιο hifi ήχος και αντέχουν περισσότερο στα γκάζια

και για κάρτα ήχου να πάρεις την audio kontrol 1 που έχει και 4 εξόδους και καλούς converters

αν πάρεις μεγάλα monitor πχ genelec 8050 δεν νομίζω ότι σου χρειάζεται woofer

άσε που με τόσα χρήματα μπορείς να πάρεις 2 γομάρια mackie srm450 και ένα woofer

να κάνεις και κανένα παρτάκι

Η μουσικη που ακουω ειναι ηλεκτρονικη, γι αυτο θελω το sub. Γινεται μεγαλο παιχνιδι με τις χαμηλες συχνοτητες. (πριν 2 χρονια ηθελα να βαλω επαγγελματικα μηχανηματα στο σπιτι. Ευτυχως που δεν το εκανα. ((PS8 NEXO))). Ναι μεν καλα αλλα.......

βρες κάπου να ακούσεις τα ηχεία που σου είπα και θα καταλάβεις ότι δεν το χρειάζεσαι αν και

αν προτίμησής τα srm + sub θα είσαι πιο κοντά σε αυτό που θες αν και υπερβολικό για σπίτι

jmone είπε:
θα σου πρότεινα να πας σε genelec που είναι πιο hifi ήχος και αντέχουν περισσότερο στα γκάζια

και για κάρτα ήχου να πάρεις την audio kontrol 1 που έχει και 4 εξόδους και καλούς converters
Δεν είναι λάθος πρόταση αλλά πολύ υποκειμενική. Δηλαδή σε τι θα του χρησιμεύσουν οι 4 έξοδοι; Εξήγησε αν θες. Επίσης τι σημαίνει "πιό hifi ήχος"; Πιό πιστός μήπως ή το αντίθετο;

ΥΓ Εννοείται ότι λαμβάνουμε υπ'όψη ότι είσαι ο καλύτερος έτσι;  ;D

χαχαχα

τα genelec έχουν πιο σφιχτό μπάσο (πράγμα καλό για ηλεκτρονική μουσική)

σκαμένα μεσαία και πιο κοντρολαρισμένα ψιλά σε σχέση με το adam που έχει

ribbon και ίσως τον ξενίσουν τα ψιλά σε αυτό το είδος μουσικής

η κάρτα ήχου έχει 4 out και μπορεί να στείλει 2 stereo σήματα σαν να έχει

έναν κανονικό mixer ενώ παίζει με virtual mixer

jmone είπε:
η κάρτα ήχου έχει 4 out και μπορεί να στείλει 2 stereo σήματα σαν να έχει

έναν κανονικό mixer ενώ παίζει με virtual mixer
Γιατί θεωρείς ότι είναι προτεραιότητα αυτό; Που θα χρειαστεί τις 2 εξόδους;
Σε ότι αφορά τα Genelec και το σφιχτό τους μπάσο, είμαι σίγουρος ότι δεν ήρθες στην ISS που είχαμε το συγκριτκό τεστ των monitor...

Τα srm + sub δεν μπαινουν σε σπιτι. τουλαχιστον στο δικο μου. Εκτος εαν παρω γραπτη εγκριση απο τους γειτονες.  ::)

Οχι φίλε μου δεν είναι αυτά ανταγωνιστικά μόνιτορ των Genelec. Τα Genelec είναι ηχεία αναφοράς.

Πάντως αν επιμένεις σε 2.1 κοίταξε και τη σειρά της Blue sky. www.abluesky.com

δυστηχώς δεν μπόρεσα να έρθω αλλά τα ακούω κάθε μέρα τα μεγάλα και δεν μου φένοντια καθόλου πλαδαρά

(τουλάχιστον σε ηλεκτρονική μουσική) αλλά μπορεί να φταίνε και τα αυτιά μου από την άλλη πολλοί που

ασχολούνται με αυτή τη μουσική τα αγοράζουν για αυτό τον λόγο, το θέμα βέβαια είναι να τα ακούσει ο ίδιος

για να σχηματίσει άποψη εξ άλλου αυτός θα τα ακούει ;D

δεν είπα ότι είναι προτεραιότητα να έχει 4 out αλλά αυτή η κάρτα όπως είπα και παραπάνω έχει πολύ καλούς

converters για τα λεφτά της και έχει και το παραπάνω + των πολλών εξόδων αν υποθέσουμε ότι έχει ένα τρίτο

ηχείο ως μόνιτορ (αν και συνήθως έχει χρησιμοποιούνται ακουστικά) ή θέλει να περάσει το κομμάτι μέσα από ένα

φίλτρο-επεξεργαστεί σήματος (βλ. kaoss pad) θα του χρειαστούν

Trending...

Νέα θέματα

Back