Αν πιστεύεις ότι το ξύλο της κιθάρας επηρεάζει τον ήχο, ναι.MK_fan είπε:το γεγονος οτι ειναι 'κουφια' και ελαφρυτερα επηρεαζει τον ηχο ?
Άλλο πράγμα "τι είδος ξύλου", κι άλλο "κούφιο ή όχι ξύλο".audiokostas είπε:Αν πιστεύεις ότι το ξύλο της κιθάρας επηρεάζει τον ήχο, ναι.
Αν δεν είσαι οπαδός αυτού, όχι.![]()
και πως μπορει να βρει κανεις ενα παναλαφρο σωμα? ???gdevelek είπε:Άλλο πράγμα "τι είδος ξύλου", κι άλλο "κούφιο ή όχι ξύλο".
Απάντηση ολοκληρωμένη δεν έχω στο ζήτημα, ξέρω όμως πως οι chambered μικροφωνίζουν περισσότερο, κι αυτό δεν είναι θέμα άποψης ή οπαδισμού.
χειρότερα τα έκανες... ;DMK_fan είπε:το διορθωσα >;D δηλαδη οσο ελαφρυτερο τοσο το καυτερο?
1) Να το φτιάξει μόνος τουκαι πως μπορει να βρει κανεις ενα παναλαφρο σωμα? ???
+50000. Κι εγώ διακωμωδώ τις κσυλολογίες αλλά... και πάλι καμία σχέση κ. Ωδειοκώστα. Εννοείται πως υπάρχει διαφορά στον ήχο μεταξύ μιας solid και μιας semihollow ή ακόμα χειρότερα full hollow, ανεξαρτήτως κσύλων. Electric Guitar 101.gdevelek είπε:Άλλο πράγμα "τι είδος ξύλου", κι άλλο "κούφιο ή όχι ξύλο".
δεν ειναι του γουστου μου....δηλαδη η μονη λυση ειναι το extra light για μια ελαφρια σολιντ κιθαρα...?marathon είπε:
Yπάρχει και η Pauwlonia που υποτίθεται ότι είναι πέπουλο...δεν έχω προσωπική εμπειρία.MK_fan είπε:δηλαδη η μονη λυση ειναι το extra light για μια ελαφρια σολιντ κιθαρα...?
Λαγός την φτέρη έσειε ......... ;DMK_fan είπε:Μπα alder ash και ξερο ψωμι μιλαμε για παραδοσιακη strat....
Καμμία παραδοσιακή Strat δεν ήταν chamberer...αυτά είναι νέα κόλπα.MK_fan είπε:μιλαμε για παραδοσιακη strat....
audiokostas είπε:Άρα λοιπόν η μάζα/πυκνότητα του ξύλου της κλειστής (όχι hollow/semihollow) ηλεκτρικής κιθάρας παίζει ρόλο;
ναι είναι ......σαν αφρόςmarathon είπε:Yπάρχει και η Pauwlonia που υποτίθεται ότι είναι πέπουλο...δεν έχω προσωπική εμπειρία.
αν απαντησουμε σε αυτη την ερωτηση,ξερεις τι θα γινει παλι εδω μεσαΆρα λοιπόν η μάζα/πυκνότητα του ξύλου της κλειστής (όχι hollow/semihollow) ηλεκτρικής κιθάρας παίζει ρόλο;
το κουφωμα δημιουργη "ηχειο" μεσα στην κιθαρα ,πιστευω πως εχει περισσοτερες μεσαιες συχνοτητες μια chambered ,ειναι πιο "βαθυς" ο ηχος της ,δεν ειναι θεμα απο τι ειδος ξυλου ειναι σε αυτη την περιπτωση (προαναφερθηκε).δεν το λεω αυτο βεβαια απο προσωπικη εμπειρια το σκεφτομαι βαση λογικης!Οπως λεει και ο τιτλος θα ηθελα μερικες διευκρινεις σχετικα με τα cahmbered σωματα το γεγονος οτι ειναι 'κουφια' και ελαφρυτερα επηρεαζει τον ηχο ?
Σωστός σε όλαKostasP είπε:Το ειδος του ξυλου, η μαζα και το βαρος του ολα παιζουν ρολο στο ηχητικο αποτελεσμα. Το τι μπορει να ακουσει το καθε ανθρωπινο αυτι ειναι αλλο θεμα.
Στη Warmoth για την οποια εχω προσωπικη εμπειρια μπορει καποιος να ψαξει στο showcase ή να κανει παραγγελια για ελαφρυ μασιφ/chambered σωμα. Και στις δυο περιπτωσεις το ελαφρυ σωμα κοστιζει παραπανω. Aναλογως το ειδος ξυλου και το αποθεμα που εχουν τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη μπορεις να βρεις απο ανεμικο, μεσαια κατασταση μεχρι βαρυ.
Για οποιους δε εχουν κολλημα με τα ξυλα που εβαζαν οι Fender & Gibson υπαρχουν και αλλες επιλογες.