- Πόντοι
- 16
και εγω μαζι σου!Το ειδος του ξυλου, η μαζα και το βαρος του ολα παιζουν ρολο στο ηχητικο αποτελεσμα. Το τι μπορει να ακουσει το καθε ανθρωπινο αυτι ειναι αλλο θεμα.

και εγω μαζι σου!Το ειδος του ξυλου, η μαζα και το βαρος του ολα παιζουν ρολο στο ηχητικο αποτελεσμα. Το τι μπορει να ακουσει το καθε ανθρωπινο αυτι ειναι αλλο θεμα.
υπαρχουν παραδοσιακες στρατ με ash & spruce (ερυθρελατη) σωματα (απο το 1954 που πρωτο φτιαχτηκαν μεχρι και το 57 ολες ηταν ash & καποιες,οταν μαλλον τους τελειωνε το ash spource)...MK_fan είπε:Μπα alder ash και ξερο ψωμι μιλαμε για παραδοσιακη strat....
Να προσθέσω και τις καταπληκτικές Ιαπωνικές Fender από basswood. Εντάξει, καραvintage δεν είναι, αλλά έχουν την ιστορία τους.Superfunk είπε:υπαρχουν παραδοσιακες στρατ με ash & spruce (ερυθρελατη) σωματα (απο το 1954 που πρωτο φτιαχτηκαν μεχρι και το 57 ολες ηταν ash & καποιες,οταν μαλλον τους τελειωνε το ash spource)...
...το οποίο διορθώνεται πανεύκολα...βάζοντας ένα μπράτσο από γραφίτη και διπλούς μαγνήτες! ;D ;DSuperfunk είπε:πολυ γενικά μιλώντας ενα chambered σωμα έχει λιγότερο sustain & μεσαια και περισσοτερο "αερινο" ηχο απο ενα αντιστοιχο solid.
Πράγματι κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Έχοντας 2 chambered strat έχω να πω ότι η μία παρουσιάζει πολύ έντονα αυτή τη συμπεριφορά ενώ η άλλη σχεδόν καθόλου.Superfunk είπε:...
επι του θέματος πολυ γενικά μιλώντας ενα chambered σωμα έχει λιγότερο sustain & μεσαια και περισσοτερο "αερινο" ηχο απο ενα αντιστοιχο solid.
πές λοιπόν και του ΟΡ...που τις βρήκες, για να ησυχάσει!!!!harilatron είπε:Έχοντας 2 chambered strat
Φυσικά και τον επηρεάζει και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις ένα chambered και ένα solid σώμα και να βγάλεις συμπεράσματα μόνος σου αν τον επηρεάζει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.Το μόνο σίγουρο είναι οτί μιά chambered κιθάρα είναι πιό "εύκολη" λόγω δραματικά μειωμένου βάρους.MK_fan είπε:Οπως λεει και ο τιτλος θα ηθελα μερικες διευκρινεις σχετικα με τα cahmbered σωματα το γεγονος οτι ειναι 'κουφια' και ελαφρυτερα επηρεαζει τον ηχο ?
...ενώ στις γυναίκες, είναι το αντίθετο... 8)S9F είπε:Το μόνο σίγουρο είναι οτί μιά chambered κιθάρα είναι πιό "εύκολη" λόγω δραματικά μειωμένου βάρους.