Τί motherboard για 12-16 gb RAM ?

ziggy440

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Guys ang gals ζητώ την βοήθειά σας. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει μητρική με 6 slots ram , για να φτιάξω PC με 12 Gb RAM? Το λέω αυτό γιατί βρήκα σε λογική τιμή kit των 6x2 gb στην crucial (αυτά των 4x4 είναι πανάκριβα) Αν το m/b είναι και της Gigabyte, ακόμα καλύτερα.Το PC θα χρησιμοποιηθεί σε programming studio με βαριές sample based βιβλιοθήκες. Δεν μπορώ να πάω σε mac γιατί δουλεύω εκτος απο Cubase 5 και samplitude...   Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια, ziggy440

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φυσικά και υπάρχουν τέτοιες μητρικές που υποστηρίζουν ddr3 tripple channel.

Φαντάζομαι πως και το kit που βρήκες είναι τέτοιο.

Έχεις πμ.

Edit: Ξέχασα να πω πως τέτοιες mobo είναι για socket 1366 κυρίως, δηλαδή για core-i7 άλλα με προλάβανε!  :P

Ναι παιδιά για i7 μιλάω, σας ευχαριστώ πολύ, νομίζω η UD5 με καλύπτει απολυτα.. ;)

Eλπίζω φυσικά με τέτοια κολοσσιαία νούμερα μνήμης, να έχεις το ανάλογο λειτουργικό που να τα αναγνωρίζει... από Windows, τα μόνα που το βλέπουν είναι τα 64bit Win7, εκ των οποίων μόνο οι εκδόσεις Premium (16GB max), Professional, Εnterprise και Ultimate (192GB max).

Δηλαδή τα vista 64bit μέχρι πόσα gb ram αναγνωρίζουν?

Jasemeister, σε ευχαριστώ για το link. Όμως και πάλι δεν είναι ξεκάθαρο αν τα vista business 64 ,( ενώ αναγνωρίζουν έως 128 gb) αν θα χρησιμοποιούνται... μάλλον κάτι εγώ δεν καταλαβαίνω καλά. :(

Αν έχεις την καλοσύνη να με διαφωτίσεις... κι 'ολα αυτά γιατί διάβασα στην steinberg ότι το cubase 5 υποστηρίζει 64 μπιτα vista ,αλλά δεν είδα να λέει κάτι για win7.

Απ'τη στιγμή που αναγνωρίζουν τη RAM, είναι προσβάσιμη για χρήση.

Για Cubase και Win 7 δεν γνωρίζω, είμαι Sonar user (θεωρητικά πάντα, γιατί πρακτικά πάσχουμε ακόμα  :P )

Όντως το 5.1.1 περιλαμβάνει και τα win7... Σε φίλο μου πάντως με win7 ,κόλλαγε κατά το φόρτωμα...ίσως δεν είχε βάλει το τελευταίο update...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους πάντως. Κάπως θα την βρω την άκρη  ;)

Μια οφ τοπικ απορια μου ειναι το πως 8α μπορεσεις να χρησιμοποιησεις ολο αυτο το πραμα.Ειναι πολλα τα GB Θαναση.Οπως κ το motherboard που διαλεξες ειναι απο αλλο πλανητη.

Επειδή από αυτό ζω, αλλά ταυτόχρονα δεν είμαι κομπιουτεράς αλλά μουσικός, θέλω ένα καινούργιο εργαλείο να δουλεύει απροβλημάτιστα χωρίς tweeks, και απλά να ξεχνάω ότι υπάρχει...Χρησιμοποιώ όπως είπα βαριές sampledbased libraries οι οποίες θα ζόριζαν ένα συμβατικό καλό PC. Ξέρω ότι ίσως υπερβάλλω αλλά δεν θέλω να ασχολούμαι όλη μου την ημέρα με το τί και πώς του υπολογιστή. Στο studio A όπου και κάνω τα recordings, είμαι μια χαρά με ένα διπύρηνο διετίας με 4 gb ram ,αλλά εκεί έχω πάρα πάρα πολλά hardware περιφερειακά και χρησιμοποιώ μονο UAD για plugins...

bloody_sunday είπε:
από Windows, τα μόνα που το βλέπουν είναι τα 64bit Win7, εκ των οποίων μόνο οι εκδόσεις Premium (16GB max), Professional, Εnterprise και Ultimate (192GB max).
Αυτό ήταν λάθος μιας και σχολίασα μόνο τα 7. Συγγνώμη.

bloody_sunday είπε:
Αυτό ήταν λάθος μιας και σχολίασα μόνο τα 7. Συγγνώμη.
οκ ευχαριστώ  :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back