Kαλημερα φίλε.Δεν καταλαβαίνω γιατί συγχύστηκες και δε χρειάζεται να θλίβεσαι για λογαριασμό μου ;D Την άποψή μου είπα κι ας μη σου αρέσει.Αν είναι μάστορας των..μονών ρυθμών (χαχα) ο Καπηλίδης τότε μάλλον είμαι κουφός. ;D Δεν μπορεί να είσαι 60 χρονών (κάπου εκεί είναι νομίζω) να κάνεις σεμινάρια,και clinics,και γαμώ το κέρατό μου, και να μη μπορείς να παίξεις καλά ένα shuffle..Ο άνθρωπος μιλάει από μόνος του στο σετ,μπες στο http://www.myspace.com/thejazzutopia και άκου το "Minhel" για παράδειγμα.Εκτός του ότι δεν έχει ύφος & παίζει ατονικά,κουνάει όλη τη μπάντα...Μόνο εγώ τ ακούω?!! Αν είναι έτσι πάω σε ωριλα και τελειώνει το θέμα.Haris είπε:Αν πάλι είσαι παλιός, και θεωρητικά αλλιώς, και παρ' όλα αυτά αντιμετωπίζεις μουσικούς όπως ο Αναστασιάδης και ο Καπηλίδης με αυτό το "έλα-μωρέ-τώρα-τι-να-μας-πουν-κι-αυτοί-οι-καημένοι" στυλ - ναι, ξέρω δεν το είπες ακριβώς έτσι, αλλά και τα δύο posts σου το φωνάζουν - ειλικρινά θλίβομαι παιδί μου… Κρίμα...Έχω την εντύπωση πως οι σύγχρονοι drummer έχουν πέσει ένα
σκαλί πιο κάτω εν συγκρίσει με τους παλιούς.Τεχνικός, αλλά φλύαρος.Μετρημένος, αλλά χωρίς καλό groove..Ένα πράγμα σαν τον Kαπηλίδη, που αυτο-πασάρεται σαν υπερ-σουπερ-high class-μάστορα των μονών ρυθμών.. Μπήκα στο myspace του και έπαθα σοκ!Ο άνθρωπος φλαμάρει μόνος του στο σετ!! Έλεος !
Ο κ. Αναστασιάδης παίζει καλά, αλλά τελείως "άτυπα" κατ' εμέ, για να καταλήξω..
Να ναι καλά ο άνθρωπος
"Έχω την εντύπωση πως οι σύγχρονοι drummer έχουν πέσει ένα σκαλί πιο κάτω εν συγκρίσει με τους παλιούς": Όχι. Μπορεί να μην σου αρέσουν - ούτε εγώ τρελαίνομαι για πολλούς απ' αυτούς, θα μπορούσα να κοιμηθώ ακούγοντας σόλο του Donati - αλλά γενικά οι σύγχρονοι drummers είναι τεχνικά καλύτεροι απ' τους παλιότερους.
"Μετρημένος αλλά χωρίς καλό groove": Πάλι όχι. Γκρουβάρει του κερατά, και αυτό δεν είναι υποκειμενικό. Ή το 'χεις ή δε το 'χεις. Και αυτό το "μετρημένος" μήπως θα μπορούσες να το σπάσεις και να το ξαναρίξεις, γιατί δεν αντελήφθην καλώς (που έλεγε και ο αείμνηστος Καραβανέας…)
"..που αυτο-πασάρεται σαν υπερ-σουπερ-high class-μάστορα των μονών ρυθμών…" Ξανά-μανά όχι. Ο Καπηλίδης δεν αυτοπασάρεται ως τίποτα τέτοιο (παρεμπιπτόντως, είναι…). Απλά γράφει και παίζει μουσική που βασίζεται κατά μεγάλο μέρος σε μονούς ρυθμούς. Τελεία.
Και ειλικρινά αναρωτιέμαι τι είδους Κατίνα μπορεί να βγάλει από μέσα σου ο Καπηλίδης… Κι αυτή δεν είναι ρητορική ερώτηση, πραγματικά θα ήθελα να ξέρω.
Αυτά. Τι κατάλαβες τώρα που με σύγχυσες, ακόμα δε μπήκε καλά-καλά το 8;
πολυ απολυτη απαντηση. προσφατα εμαθα οτι ο Αναστασιαδης ειδικευεται στην jazz. Οποτε δεχομαι το οτι μπορει να ειναι πολυ καλος στο ειδος του. Παρολα αυτα υπαρχουν πολλοι ποιο καλοι τζαζιστες π.χ. Dave weckl. Στο video που εβαλα, δεν τον ειδα να παιζει κατι φοβερο. διπλά ολη την ωρα και κατι παναρχαιες ασκησεις τις οποιες τις ειχα διδαχτει πριν αρκετο καιρο.odis13 είπε:Oριστε το myspace του συνφορουμίτη less40 που έχει στη μπάντα του τον Αναστασιάδη,να ακουσεις τι πάιζει ο άνθρωπος...
Χαλαρά ο καλύτερος ντράμερ που έχω δει
επειδη εισαι και μαθητης του εχεις φυσικα ενα παραπανω λογο να τον επενεσεις. κι εγω αμα ειναι να επενεσω τον δασκαλο μου θα πω ενα σωρο καλα λογια.Επειδή τυχαίνει κάποτε πριν αρκετά χρονάκια να τον είχα δάσκαλο έχω να πω ότι απλά είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει η Ελλάδα σε αυτό το χώρο.
δεν εχει σημασια τι ρυθμο παιζει ή ποσο πολυπλοκο τον κανει αλλα να εχει groove κατι το οποιο δεν ειδα στο solo που εκανε στο video που ποσταρα. εγω σε αυτο το video ειδα ενα πραγμα σαν τον καπιλιδη να σολαρει. Οσο για το "χαμαιλεοντας" δεν συμφωνω. οσο καλος και αν ειναι δεν θα προσαρμοστει σε καμια περιπτωση ετσι απλα σε rock, metal, funk, fusion κ.α. δεν μπορεις να λες τοσο απολυτα πραγματα. Το καθε ειδος θελει πολυ χρονο και διαφορετικη τεχνικη και groove για να παιχτει.Το ότι σε κάνει να χτυπιέσαι στο εφτάρι που παίζει δεν είναι groove; Ρυθμοί δεν είναι μόνο τα 4/4 και 12/8. Δεν το λέω για να προκαλέσω σχόλια απλά τον έχω ζήσει τον Κώστα και ξέρω ότι είναι κατα τη γνώμη μου χαμαιλέοντας. Δηλαδή προσαμόζεται σε αυτό που έχει να παίξει.
σιγουρα ειναι μεγαλος μουσικος. Το να αφιερωσεις ολη σου την ζωη στην μουσικη δεν ειναι τοσο ευκολο, παρολο που ακουγεται πολυ ευχαριστο. Παρολα αυτα η κριτικη για ενα μουσικο θα υπαρχει παντα, καλη ή κακη. οσο γι αυτο που εγραψες "οταν για μια κιθαρα η ενα ενιχυτη η οτιδηποτε εξαρτημα γραφονται ολοκληρα κατεβατα με κριτικες ,σχολια , χαρακτηριστικα,κλπ πως ειναι δυνατον να κρινουμε μουσικους μεσα σε λιγες σειρες?" Σε αυτο διαφωνω. για την αγορα ενος οπιουδηποτε εξαρτηματος θελει πολυ ψαξιμο, αλλα για να παρουμε μια εικονα ενος μουσικου χρειαζονται καποιες πιο γενικες αποψεις. απο εκει και περα αν καποιος ,αφου εχει παρει μια εικονα του μουσικου, θελει να μαθει παραπανω πραγματα γι αυτον τον μουσικο (τι τεχνικες γνωριζει κ.α.) μπορει να ρωτησει. ευτυχως δεν χρειαζετε να γραφουμε για μουσικους και να μιλαμε για εξαρτηματα (ακομα τουλαχιστον) ;Dοταν για μια κιθαρα η ενα ενιχυτη η οτιδηποτε εξαρτημα γραφονται ολοκληρα κατεβατα με κριτικες ,σχολια , χαρακτηριστικα,κλπ πως ειναι δυνατον να κρινουμε μουσικους μεσα σε λιγες σειρες?
Ειδικα μουσικους σαν τον Κωστα και τον Νικο αλλα και οποιονδηποτε αλλο που εχει αφιερωσει ολη του την ζωη γυρω απο την μουσικη
ωπα φιλε ηρεμησε. μην συγκρινεις dave weckl με αναστασιαδη... ο dave weckl ειναι αλλη φαση. Οσο για το τελευταιο που γραφεις "Τώρα εαν υπάρχουν καλύτεροι και τέτοια πιστεύω ότι συζητήσεις αυτού του είδους είναι ανούσιες και βαρετές. Καλύτερα αφιερώστε το χρόνο σας αντί για τέτοια ποσταρίσματα σε εξάσκηση!" δεν συμφωνω. καλο ειναι να γινονται τετοιες συζητησεις για να ξερουμε και τι μας γινεται. αν καποιος ας πουμε θελει να επιλεξει δασκαλο αυριο-μεθαυριο να ξερει τι του γινεται. οσο για την εξασκηση μην ανυσηχεις. σιγα μην σταματησουμε και την εξασκηση για να γραφουμε σε ενα forum.Eμένα μου θύμισε λίγο από Dave Weckl αλλά για να κρίνεις ένα μουσικό ,εκτός από το υποκειμενικό μέρος του θέματος ,πρέπει να έχεις ακούσει αρκετά κομμάτια-δουλειές του και όχι ένα drum solo. Για το βιντεάκι το μόνο που έχω να πώ είναι ότι ο τύπος έχει εξαιρετική τεχνική και φαίνεται η εμπειρία του στο τρόπο παιξίματος. Τώρα εαν υπάρχουν καλύτεροι και τέτοια πιστεύω ότι συζητήσεις αυτού του είδους είναι ανούσιες και βαρετές. Καλύτερα αφιερώστε το χρόνο σας αντί για τέτοια ποσταρίσματα σε εξάσκηση!
μην θεωρεις οτι οι δικες σου αποψεις ειναι σωστες. Αμα εσυ εισαι κολημενος σε καποιους ντραμερ δεν μπορεις να κρινεις σωστα. Πως μπορει να εισαι τοσο απολυτως που να αμφισβητεις πραγματα τα οποια μπορει να τα λενε εμπειροι μουσικοι.Που φυσικα αυτο το αποδεικνυει αυτο που λες "Αν πάλι είσαι παλιός, και θεωρητικά αλλιώς, και παρ' όλα αυτά αντιμετωπίζεις μουσικούς όπως ο Αναστασιάδης και ο Καπηλίδης με αυτό το "έλα-μωρέ-τώρα-τι-να-μας-πουν-κι-αυτοί-οι-καημένοι" στυλ - ναι, ξέρω δεν το είπες ακριβώς έτσι, αλλά και τα δύο posts σου το φωνάζουν - ειλικρινά θλίβομαι παιδί μου… Κρίμα..."Επειδή έχω καλή διάθεση μέρες που 'ναι, θα υποθέσω ότι είσαι νέος κι ωραίος, οπότε έχεις εν μέρει το ακαταλόγιστο. Γιατί αν δεν έχεις απόλυτες απόψεις και διάθεση για αυστηρή και άκαμπτη κριτική όταν είσαι πιτσιρικάς, ε τι σκατά έχεις τελικά;
Αν πάλι είσαι παλιός, και θεωρητικά αλλιώς, και παρ' όλα αυτά αντιμετωπίζεις μουσικούς όπως ο Αναστασιάδης και ο Καπηλίδης με αυτό το "έλα-μωρέ-τώρα-τι-να-μας-πουν-κι-αυτοί-οι-καημένοι" στυλ - ναι, ξέρω δεν το είπες ακριβώς έτσι, αλλά και τα δύο posts σου το φωνάζουν - ειλικρινά θλίβομαι παιδί μου… Κρίμα...
Πέρα όμως από το "εμένα δε μ' αρέσουν", που ομολογουμένως είναι ατράνταχτο επιχείρημα, και θα ήταν αρκετό για να λήξει η συζήτηση εκεί, κάνεις δηλώσεις που πολύ απλά είναι εντελώς λανθασμένες.
konio είπε:πολυ απολυτη απαντηση. προσφατα εμαθα οτι ο Αναστασιαδης ειδικευεται στην jazz. Οποτε δεχομαι το οτι μπορει να ειναι πολυ καλος στο ειδος του. Παρολα αυτα υπαρχουν πολλοι ποιο καλοι τζαζιστες π.χ. Dave weckl. Στο video που εβαλα, δεν τον ειδα να παιζει κατι φοβερο. διπλά ολη την ωρα και κατι παναρχαιες ασκησεις τις οποιες τις ειχα διδαχτει πριν αρκετο καιρο.Oριστε το myspace του συνφορουμίτη less40 που έχει στη μπάντα του τον Αναστασιάδη,να ακουσεις τι πάιζει ο άνθρωπος...
Χαλαρά ο καλύτερος ντράμερ που έχω δει
Κοίτα μετά τον Κώστα πέρασ κι από άλλους δασκάλους απλά ξέρω πολυ καλά πως ξεκίνησε και που κατάφερε να φτάσει. Αν δεν άξιζε δεν θα τον βάζαν να διδάξει στο PIT του MI.konio είπε:επειδη εισαι και μαθητης του εχεις φυσικα ενα παραπανω λογο να τον επενεσεις. κι εγω αμα ειναι να επενεσω τον δασκαλο μου θα πω ενα σωρο καλα λογια.
Μάλλον δεν κατάλαβες τι ήθελα να πώ οπότε θα το διατυπώσω διαφορετικά.δεν εχει σημασια τι ρυθμο παιζει ή ποσο πολυπλοκο τον κανει αλλα να εχει groove κατι το οποιο δεν ειδα στο solo που εκανε στο video που ποσταρα. εγω σε αυτο το video ειδα ενα πραγμα σαν τον καπιλιδη να σολαρει. Οσο για το "χαμαιλεοντας" δεν συμφωνω. οσο καλος και αν ειναι δεν θα προσαρμοστει σε καμια περιπτωση ετσι απλα σε rock, metal, funk, fusion κ.α. δεν μπορεις να λες τοσο απολυτα πραγματα. Το καθε ειδος θελει πολυ χρονο και διαφορετικη τεχνικη και groove για να παιχτει.
Δεν είπα ότι δεν μ' αρέσει η άποψη σου. Το πολύ-πολύ να μην συμφωνώ μαζί της. Είπα ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις στις οποίες αναφέρθηκα είναι αντικειμενικά εντελώς λανθασμένες. Δεκτή η συγγνώμη για τους σύγχρονους drummers.pastelius είπε:…Την άποψή μου είπα κι ας μη σου αρέσει.
Άλλη μία αντικειμενικά λανθασμένη δήλωση. Ο Καπηλίδης δεν μπορεί να παίξει καλά ένα shuffle. Μάλιστα…Να υποθέσω πως έχεις φάει τα νιάτα σου παίζοντας με jazz και blues μπάντες στο Σικάγο και στη Νέα Ορλεάνη, και σου φαίνονται αστεία τα λευκά παιδάκια που ανέλπιδα προσπαθούν να πιάσουν αυτό αχνό τριηχάτο φάντασμα που λέγεται shuffle feel; Αν είναι έτσι, θα ήθελες να μου δείξεις κι εμένα; Αν πάλι δεν είναι έτσι, μήπως να το ξανακοίταγες με εκείνον τον ωριλά;Αν είναι μάστορας των..μονών ρυθμών (χαχα) ο Καπηλίδης τότε μάλλον είμαι κουφός. ;D Δεν μπορεί να είσαι 60 χρονών (κάπου εκεί είναι νομίζω) να κάνεις σεμινάρια,και clinics,και γαμώ το κέρατό μου, και να μη μπορείς να παίξεις καλά ένα shuffle..
Συμφωνώ, για να μη σου πω ότι επαυξάνω κιόλας.. Εσύ όμως είσαι σίγουρος ότι συμφωνείς; Γιατί τα ονόματα που παραθέτεις πιο κάτω είναι κάποιοι από τους μεγαλύτερους μύθους στην ιστορία αυτής της μουσικής…Καλό είναι να απομυθοποιήσουμε κάποια πράγματα…
Να 'σαι καλά, με αυτή την ατάκα με έκανες και γέλασα…Jazz μπορεί να παίξει ο καθένας…
Ωωωωωωωωωωωωπ σε τσακωσα,pastelius είπε:Με λίγα λόγια,αμφιβάλλω ότι ο κ. Καπ/δης μπορεί να παίξει, ή μαλλον να perform-άρει αυτά που....διδάσκει... : :-X
Εννοείται πως δεν υπάρχει θέμα διαμάχης, και χαίρομαι που κύλησε ομαλά η κουβέντα μας..Haris είπε:OK, κρατάω την τελευταία πρόταση, και σε ένδειξη καλής θέλησης αναιρώ όλα τα εριστικά σχόλια που έκανα.
Και σε ένδειξη ακόμη καλύτερης θέλησης (ανησυχώ με την τόση καλοσύνη που με 'πιασε, μήπως πρέπει να το κοιτάξω;), θα συμπληρώσω ότι άκουσα τα κλιπάκια που έχεις ανεβάσει και τα βρήκα πολύ καλά. Μάλιστα θα ήθελα να ακούσω ολόκληρο το Red Baron...
Listen listen,practice practice..Τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο στην μουσική..curlytree είπε:LOL. Μακαρι ναταν ετσι...Jazz μπορεί να παίξει ο καθένας…
Μην το γελάς φιλε.... η τζαζ πιστευω οτι εχει γινει μοδα και ετσι ολοι λενε οτι παιζουν τζαζ. η μαγκια ομως ειναι ποιος πραγματικα ξερει να παιζει τζαζ.curlytree είπε:LOL. Μακαρι ναταν ετσι...Jazz μπορεί να παίξει ο καθένας…
πες τα ρε φιλε...πραγματικα ειναι της μοδας ποια..σου λεει τι παιζεις και λεει ο αλλος παιζω jazz μεγαλε..ναι αλλα τι jazz...σιγουρα οχι jazz με...φρυδια...konio είπε:η τζαζ πιστευω οτι εχει γινει μοδα και ετσι ολοι λενε οτι παιζουν τζαζ. η μαγκια ομως ειναι ποιος πραγματικα ξερει να παιζει τζαζ.
+1.000.000 ...Γι αυτό λέω..jazz (νομίζει οτι) παίζει ο καθένας ανεβοκατεβάζοντας χρωματικές..takis είπε:πες τα ρε φιλε...πραγματικα ειναι της μοδας ποια..σου λεει τι παιζεις και λεει ο αλλος παιζω jazz μεγαλε..ναι αλλα τι jazz...σιγουρα οχι jazz με...φρυδια...η τζαζ πιστευω οτι εχει γινει μοδα και ετσι ολοι λενε οτι παιζουν τζαζ. η μαγκια ομως ειναι ποιος πραγματικα ξερει να παιζει τζαζ.
Aμέ! Στην Ελλάδα είναι της μόδας η jazz και η οικολογία τελευταία..Φοριούνται γενικά! Δενlongshadow είπε:Μπορειτε να γινεται λιγο πιο συγκεκριμενοι?....ποτε εγινε μοδα η jazz και που??....εννοειτε στην Ελλαδα??