Καταλαβα φιλε μου τι εννοεις με την γειωση...δεν ειναι η γειωση...πριν μερικους μηνες ηχογραφουσα παλι σε λαπτοπ με το ιδιο προγραμμα και τα ιδια οργανα αλλα δεν ηταν δικο μου και δεν χειριζομουν εγω το προγραμμα(δεν ηξερα να το κανω και τωρα προσπαθω να το κανω σπιτι μου αλλα αντιμετωπιζω αυτο το θεμα)INSECT είπε:αυτό που σου είπα με τις χορδές είναι για να ελέγξεις αν είναι καλά γειωμένο το όργανο 1) όταν τις ακουμπάς φεύγει ένα μεγάλο μέρος του θορύβου: το τυπικά γειωμένο όργανο
2)όταν τις ακουμπάς μεγαλώνει ο θόρυβος : έχεις πρόβλημα με την γείωση του οργάνου
3) είτε τις ακουμπάς είτε όχι είναι αθόρυβο : καλά γειωμένο όργανο (εξαιρούνται οι μονοί μαγνήτες που πάλι θα έχει θόρυβο)
αν συμβαίνει το 2) ψάξε για guitar shielding
εγώ έχω ένα pj μπάσο με σωστά γειωμένο και άμα ηχογραφώ υπάρχει θόρυβος από την οθόνη οπότε ή την κλείνω ή μετακινώ το μπάσο σε άλλη θέση (παίζει ρόλο η κατεύθυνση)
η περνάω τον ήχο σε προσομοιωτή ενισχυτή μπάσου(μερικά χρόνια τώρα... ) και δεν ακούγεται ο θόρυβος...
δεν ξέρω από μάρκες μαγνητών μπάσου αλλά και οι καλύτεροι να είναι μπορεί να υπάρχει το θέμα με την γείωση. Μήπως έχει κάποιο κύκλωμα το μέσα το μπάσο και κάνει νερά;
μήπως δεν είναι καλά γειωμένο το pc;
θα ήθελα να ακούσω μερικές νότες μπορεί να χρειάζεσαι προενίσχυση του σήματος που μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους ...άλλο καλώδιο? σου πετάω ιδέες μήπως ...
Με βλεπω να παιρνω μια καρτα ηχου αλλα αν δεν φυγει ο θορυβος τι γινεται μετα?Τα μπασσα ειναι χειροποιητα και εχουν γραψει και επαγγελματικα κομματια σε στουντιο και εχουν κυκλωμα προενισχυσης ενσωματωμενο..(active)