Τι έκανες ρε Paul;

Νέκκων ὁ Θεσσαλονικεύς

Nekkon

A Tele is all you need
Πόντοι
1,158

Okay ίσως να παίζουν θέματα με χορηγίες και τα λοιπά οπότε πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί, αλλά το συγκεκριμένο εγχείρημα θέλει κότσια.

Να σκάσει μύτη ο ceo επιχείρησης στο στούντιο του Rick Beato, να βάλει τον Tim Pierce να παίξει τέσσερις pre CBS Stratocasters και να τις συγκρίνει το δικό του ινδονησιακό μοντέλο (Silver Sky SE). Στα δικά μου τα αυτιά (ηχητικά πάντα) έκανε πολύ καλή δουλειά. Τώρα εννοείται όσον αφορά στο θέμα playability είναι και προσωπικό, αλλά μη έχοντας παίξει κανένα pre CBS όργανο εμπιστεύομαι τη γνώμη αυτών που το έχουν κάνει που λένε "δεν ήταν όλα τα όργανα της εποχής εκείνης super από άποψη playability"

πέρα απ την πλάκα, οι 50άρα μου ακούστηκε χάλια, η φρανκυ μια χαρά, οι 62άρες....χμμμμ
η σίλβερ μια χαρά.
Νομίζω σήμερα θα αγόραζα κάθε ri ή και σίλβερ

Το είδα μες στην εβδομάδα το βίντεο και από περιέργεια έκατσα και τις άκουσα όλες. Αυτό που έχω να πω είναι ότι δε μου άρεσε γενικά ο ήχος που είχαν φτιάξει για χαρακτήρα καθαρής στρατ όπως δε μου άρεσε και αυτή η επαναλαμβανόμενη φράση που έπαιζε ο Pierce ο οποίος νομίζω ότι ήταν η λάθος επιλογή σεσιον πλέιερ για δειγματισμό vintage strats.

Το είδα μες στην εβδομάδα το βίντεο και από περιέργεια έκατσα και τις άκουσα όλες. Αυτό που έχω να πω είναι ότι δε μου άρεσε γενικά ο ήχος που είχαν φτιάξει για χαρακτήρα καθαρής στρατ όπως δε μου άρεσε και αυτή η επαναλαμβανόμενη φράση που έπαιζε ο Pierce ο οποίος νομίζω ότι ήταν η λάθος επιλογή σεσιον πλέιερ για δειγματισμό vintage strats.
Κατι έπρεπε να παιζει...
Για μενα το θεμα ηταν ο park.

Δηλαδη για να καταλαβω:

Εφτιαξε ο PRS μια bolt on κιθαρα, με vintage tremolo, 25.5 radius και 3 single coil, και τωρα πρεπει να ανατριχιασουμε που ακουγεται σα strat :ROFLMAO:

Δηλαδη πως περιμενατε να ακουστει, σα συνθεσαιζερ; :ROFLMAO:

Το παραλογο δεν ειναι να σκουγεται η silver sky σαν στρατ, αφου στρατ ( με PRS headstock) ειναι. Το παραλογο ειναι οτι πιστευουν οι κολλημενοι με τις vintage κιθαρες, οτι θα ακουγονται σαν να παιζουν χερουβιμ και να κατεβαινει ο κυριος απο των ουρανο με ψαλμωδιες.

Ε λοιπον οχι, το οτι ενα μαδερι φτιαχτηκε πριν 60 χρονια δε σημαινει κατι τετοιο, και ακομα και με οργανο του χιλιαρικου ( και ουτε) παιρνεις συγκρισιμους ηχους.

Εφτιαξε ο PRS μια bolt on κιθαρα, με vintage tremolo, 25.5 radius και 3 single coil, και τωρα πρεπει να ανατριχιασουμε που ακουγεται σα strat :ROFLMAO:

Δηλαδη πως περιμενατε να ακουστει, σα συνθεσαιζερ; :ROFLMAO:
Εδώ πάει το συμφωνώ... Αυτό είναι κατάντια αξιότιμα μέλη. Καμία mainstream μουσική με strat (ή και κλώνο της), καμία μπάντα της προκοπής που έκανε κάνα σουξεδάκι στους καιρούς μας, δεν έχουμε να σχολιάσουμε.
Και κάπως έτσι έχουμε μείνει με τα βίντεο του (κατά τα άλλα προσφιλή) Beato και πιθανώς κάποιοι να αναπολούμε τις glory days.

Σε άλλα νέα: Τύπος ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε κάτι που το ονόμασε τροχό.

Εγώ θέλω να μάθω πόσα έσκασε ο πηαρες για αυτή τη συγκεκαλυμμένη διαφήμιση
Σιγα μην εσκασε. Φιλαράκια ειναι, θα του εδωσε και μια συνεντευξη και τη silver sky πεσκέσι. Καφεδάκι με φιλαράκια και κιθάρες, απλά μπροστά στην κάμερα.

Εγώ θέλω να μάθω πόσα έσκασε ο πηαρες για αυτή τη συγκεκαλυμμένη διαφήμιση
Δε διαφωνώ ως προς το διαφήμιση. Αλλά θέλει μπάλες και να πιστεύεις στο προϊόν σου η συγκεκριμένη σύγκριση

Το παραλογο δεν ειναι να σκουγεται η silver sky σαν στρατ, αφου στρατ ( με PRS headstock) ειναι. Το παραλογο ειναι οτι πιστευουν οι κολλημενοι με τις vintage κιθαρες, οτι θα ακουγονται σαν να παιζουν χερουβιμ και να κατεβαινει ο κυριος απο των ουρανο με ψαλμωδιες.
δατσα ραιτ
@Nekkon

το προιόν του εδώ και μιά 10ετία ? σχεδόν ακούγεται 99.5% στρατυ

το προιόν του εδώ και μιά 10ετία ? σχεδόν ακούγεται 99.5% στρατυ
Το οποίο όμως δεν λέει και κάτι. Δεκαετίες πριν υπήρχαν και άλλα προϊόντα που ακουγόντουσαν 100% stratocaster και δεν έγραφαν Fender στο headstock.

Λαμπρό παράδειγμα η «Springy Sound» stratocaster της ΤΟΚΑΙ - 1977. Κιθάρα που ανάγκασε τη Fender να δημιουργήσει την Fender Japan για να χτυπήσει τον ιαπωνικό ανταγωνισμό.

Βέβαια πέρα απ' αυτά, το δικό μου θέμα ξεπερνά το αισθητικό με τη συγκεκριμένη- το έχω αναφέρει ότι αυτό το headstock σε σώμα strat, μου προκαλεί... ρίγη (και όχι συγκίνησης).

Το "πρόβλημα" μου είναι ότι δεν έχω κανένα σημείο "ταύτισης" με αυτή την κιθάρα. Πέρα από το εύλογο ζαβλάκωμα μου με κάτι που γράφει Fender Stratocaster, αυτή την PRS δεν την έχει κρατήσει κανείς και πουθενά σε μουσικές που μου αρέσουν- σε αντίθεση με δεκάδες Fender Stratocasters.

Όσο καλή και αν είναι, δεν παύει να είναι ακόμα μια κιθάρα, από τα τόσα brands που κυκλοφόρησαν στη μετά Fender εποχή και λιγότερο ή περισσότερο "κλωνοποίησαν" την strat.

Όμως δεν υπάρχει ταύτιση, δεν υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο όπως αυτό δημιουργήθηκε μέσα στις δεκαετίες βλέποντας κιθαρίστες από τον Beck και τον Blackmore, μέχρι τον Gilmour, τον Gallagher, τον SRV κλπ...

Το οποίο όμως δεν λέει και κάτι. Δεκαετίες πριν υπήρχαν και άλλα προϊόντα που ακουγόντουσαν 100% stratocaster και δεν έγραφαν Fender στο headstock.

Λαμπρό παράδειγμα η «Springy Sound» stratocaster της ΤΟΚΑΙ - 1977. Κιθάρα που ανάγκασε τη Fender να δημιουργήσει την Fender Japan για να χτυπήσει τον ιαπωνικό ανταγωνισμό.

Βέβαια πέρα απ' αυτά, το δικό μου θέμα ξεπερνά το αισθητικό με τη συγκεκριμένη- το έχω αναφέρει ότι αυτό το headstock σε σώμα strat, μου προκαλεί... ρίγη (και όχι συγκίνησης).

Το "πρόβλημα" μου είναι ότι δεν έχω κανένα σημείο "ταύτισης" με αυτή την κιθάρα. Πέρα από το εύλογο ζαβλάκωμα μου με κάτι που γράφει Fender Stratocaster, αυτή την PRS δεν την έχει κρατήσει κανείς και πουθενά σε μουσικές που μου αρέσουν- σε αντίθεση με δεκάδες Fender Stratocasters.

Όσο καλή και αν είναι, δεν παύει να είναι ακόμα μια κιθάρα, από τα τόσα brands που κυκλοφόρησαν στη μετά Fender εποχή και λιγότερο ή περισσότερο "κλωνοποίησαν" την strat.

Όμως δεν υπάρχει ταύτιση, δεν υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο όπως αυτό δημιουργήθηκε μέσα στις δεκαετίες βλέποντας κιθαρίστες από τον Beck και τον Blackmore, μέχρι τον Gilmour, τον Gallagher, τον SRV κλπ...
προσωπικά την squier που έχω δεν την αλλάζω (ιδίως αν είναι να εκταμιεύσω/πιό εύκολα θα πάρω πλήκτρο πλέον) αλλά δεν σκαλώνω με χεντστοκ.
Είμαι αρκετά γέρων ώστε να κολλάω σε τέτοια.
Ταύτιση έχω τον Mayer, αν και τον έχω ....με φέντερ....
Αλλά θεωρώ ότι ο prs είναι άρρωστος με κάτι τέτοια.
Από την άλλη καλοί οι ανωτέρω αναφερθέντες, αλλά μόνο τους 3 μεσαίους κάποτε προσπάθησα να αντιγράψω. Οι άλλοι ήταν εκτός συναγωνισμού και πλανήτη

Αλλά θέλει μπάλες και να πιστεύεις στο προϊόν σου η συγκεκριμένη σύγκριση
Θέλει καλό post production ή μελετημένες ρυθμίσεις. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να κάνει να ακουστεί ακόμα και μια bullet strat η μια φθηνή απομίμηση στρατ καλύτερη και απο 54αρα

Sorry (not sorry) αλλά ο ήχος των στρατ ήταν σκατά και της silver sky ανεκτός.
Αν έχουμε ακούσει κι αν έχουμε ακούσει ηχάρες στρατ καρφί σε ενισχυτή.
Και ο Pierce βρήκε lick να παίξει...
Απαράδεκτο το βίντεο.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back