Πνοή και Νύξη είπε:
Δεν μου ακούγεται για εξωτερικό εφέ. Κάποιο tremolo wobble ή κάτι με χρήση του tremolo μου φαίνεται. Ίσως.
Αυτό ακριβώς ήρθα να γράψω.
Κι εμένα έτσι μου ακούγεται.
Η γνωστή "γαργάρα".
Αν έχεις κάποιο καλής ποιότητας floyd rose, μπορείς να το κάνεις. Αν κρατώντας μια νότα ή συγχορδία χρησιμοποιήσεις το τρέμολο όπως ο τύπος στο παρακάτω βίντεο στο 5ο λεπτό
θα έχεις αυτό το αποτέλεσμα.
Πρακτικά, είναι το αποτέλεσμα της φθίνουσας ταλάντωσης των ελατηρίων. Οπότε όσο καλύτερης ποιότητας floyd rose και κατ επέκτασιν ελατηρίων έχεις, τόσο πιο πιθανό να βγεί.
Το ίδιο αποτέλεσμα βγαίνει και αν έχεις κλασικό strat bridge αλλά το έχεις floating. Πάλι εξαρτάται όμως από την ποιότητα και την ρύθμιση. Ο Jeff Beck το κάνει σε strat, ενώ ο Vai το κάνει συνέχεια με το floyd.
Εγώ με το licensed floyd δεν μπορούσα να το κάνω. Μόνο με το original floyd γινόταν. Και πάλι αρκεί να ήταν καλά ρυθμισμένη η κιθάρα. Αν έχεις κιθάρα με floyd και δεν βγαίνει το συγκεκριμένο εφέ, μην φρικάρεις.
Δεν νομίζω να βάζει εφέ για 1 δευτερόλεπτο ο άνθρωπος. Επίσης, αν είχε ρυθμίσει κάποιο εφέ για ένα δευτερόλεπτο, ο ήχος της κιθάρας στο κομμάτι θα είχε περισσότερη ποικιλία. Δεν το λέω μειωτικά, το λέω σαν ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ.