Τι DAW να πάρω σε Mac για να ξεκινήσω;

S9F

Μέλος
Πόντοι
48
Είμαι σίγουρος οτί ήδη υπάρχουν σχετικά threads και θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσαν να μου παρατεθούν τα links.(εντάξει το παραδέχομαι,βαριέμαι να ψάχνω... ;D)

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με το αντικείμενο,οπότε αν κατά τη διάρκεια της συζήτησης πω καμμιά λ@λ@κία,μη διστάστε,επαναφέρετέ με άμεσα σε τάξη! ;D Τελευταιά με γοητεύει πάρα πολύ η ιδέα να μπορώ να ηχογραφώ στο σπίτι.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

Σχετικά με το hardware:

iMac

Intel Core i7  2.8GHz

10GB Ram 1067MHz DDR3

1TB HD Capacity

Mac OS X Version 10.6.4

Θέμα budget δεν υφίσταται,αν και θεωρώ οτί είναι λαλακία να επενδύσω σε κάτι το οποίο ξεπερνά κατά πολύ τις απαιτήσεις μου και μάλλον δεν θα εκμεταλλευθώ ποτέ.

Έχω ήδη επισκεφτεί το επίσημο site της AVID και διάβασα σχετικά με τις επιλογές που έχω.Τα Pro Tools HD αποκλείονται επειδή απευθύνονται αμιγώς σε επαγγελματίες.Επομένως έχω δύο επιλογές.

Και εδώ ακριβώς ζητώ τη γνώμη σας και τη βοήθειά σας.Pro tools LE ή Pro Tools M-Powered?

Απ΄όσο διάβασα,τα LE είναι ουσιαστικά ένα "όλα σε ένα" τύπου σύστημα,ενώ τα M-Powered είναι μόνο το απαραίτητο software,το οποίο είναι συμβατό μόνο με Midi περιφερειακά.(ξαναθυμίζω τα περί λ@λ@κίας που είπα προηγουμένως... ;D)

Επίσης θα εκτιμούσα πολύ αν μπορούσε να μου παρατεθεί κάποιο link με επεξήγηση βασικών ορολογιών σχετικά με το home-recording.Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ θα σου έλεγα να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με το garageband που το έχεις και τσάμπα, και στην πορεία βλέπεις. Για μένα αν είναι να πάρεις κάποιο πρόγραμμα πάρε το Logic, αλλά στο μέλλον.

manosx είπε:
Εγώ θα σου έλεγα να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με το garageband που το έχεις και τσάμπα, και στην πορεία βλέπεις.
+1!

manosx είπε:
Εγώ θα σου έλεγα να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με το garageband που το έχεις και τσάμπα, και στην πορεία βλέπεις. Για μένα αν είναι να πάρεις κάποιο πρόγραμμα πάρε το Logic, αλλά στο μέλλον.
Ήδη το κάνω.Το λες με την έννοια του να "ψηθώ" για κάποιο χρονικό διάστημα σ΄ένα σχετικά απλό DAW και μετά να κάνω το επόμενο βήμα?

Κοίτα, να σου πω.  ;D

Οι Beatles κάνανε τα αριστουργήματά τους σε ένα... τετρακάναλο  ;D  ;D Oh yes! Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις μουσική, το garageband φτάνει και περισσεύει.

Αν τώρα θέλεις να γίνεις ηχολήπτης, εκεί το πράγμα αλλάζει λίγο. Το πρόγραμμα που θα επιλέξεις θα είναι η πλατφόρμα εργασίας σου- οπότε θα πρέπει να δοκιμάσεις όσα προγράμματα μπορείς για να δεις τι σου ταιριάζει. Μη σου πω ότι θα πρέπει να κάνεις και έρευνα αγοράς για να δεις τι ζητείται περισσότερο.  :o

manosx είπε:
To αντίστοιχο για pc ποιο είναι?
Κοίτα, να σου πω.  ;D

Οι Beatles κάνανε τα αριστουργήματά τους σε ένα... τετρακάναλο  ;D  ;D Oh yes! Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις μουσική, το garageband φτάνει και περισσεύει.
Αυτό θέλω κι εγώ.Κουράστηκα να κυνηγάω την τεχνολογία.
Συγγνώμη για το ''εκτός θέματος''.

Korgious είπε:
To αντίστοιχο για pc ποιο είναι?
Αν έχεις αγοράσει κάρτα ήχου, πιθανότατα υπάρχει κάποιο bundled. Αν όχι, θα σου συνιστούσα να τσιμπήσεις μια Presonus, που περιλαμβάνει το πολύ εύχρηστο Studio 1.

manosx είπε:
Δεν διαφωνώ και το αστείο είναι οτί είμαι της σχολής του "Less is more" ;D Αλλά απ΄όσο διάβασα πολλοί λένε οτί όταν αρχίσεις να ασχολείσαι,πολύ σύντομα το GB αρχίζει να είναι "λίγο"...

Αν υποθέσουμε οτί μένω -προς το παρόν- στο GB,τι κάρτα ήχου θα μου πρότεινες?

manosx είπε:
Με το πόσο;  ;D
Don't worry about the budget... ;) Απλά να μπορεί να "σταθεί επάξια" όταν θα ρθει η ώρα για άλλη πλατφόρμα.

S9F είπε:
Δεν διαφωνώ και το αστείο είναι οτί είμαι της σχολής του "Less is more" ;D Αλλά απ΄όσο διάβασα πολλοί λένε οτί όταν αρχίσεις να ασχολείσαι,πολύ σύντομα το GB αρχίζει να είναι "λίγο"...
Έχω ανεβάσει (πάντα σε ερασιτεχνικό επίπεδο) πάνω από 30 κομμάτια εδώ μέσα...πάντα στο Garageband. Και ασχολούμαι από το 2001...Ακόμα περιμένω κάποιον να έχει κάνει κάτι περισσότερο από τα δικά μου, σε οποιαδήποτε άλλα προγράμματα...Προφανώς και όσοι ασχολούνται με τις παραγωγές και ηχοληψίες εξαιρούνται...

Ανέβασέ μας τα πρώτα κομμάτια σου στο Garageband...και εδώ είμαστε ;)

Καλά στα λέει ο Μάνος...

S9F είπε:
Don't worry about the budget... ;)
ΟΚ  ;D

Αυτή εδώ είναι λαχταριστή  ;D

http://www.thomann.de/gr/apogee_ensemble.htm

Βάλε και στο μενού ένα Logic, αφού το λέει η καρδιά σου  ;D

http://www.thomann.de/gr/apple_logic_studio_9_d.htm

Και βέβαια όλα τα παραπάνω είναι ΑΧΡΗΣΤΑ χωρίς ένα ζευγάρι καλά ηχεία  ;) Βάλε δυο τέτοια λοιπόν

http://www.thomann.de/gr/dynaudio_bm6a_mkii.htm

Το μόνο που μένει είναι να σιγουρευτείς ότι το firewire port του imac δε θα σε πουλήσει- υπάρχουν horror stories για αυτό.

Άπαξ συνδεθούν όλα αυτά και παίξουν, σε κάποιο χώρο της προκοπής (ηχητικά), θα έχεις στα χέρια σου τη δύναμη 1.000.000 George Martin. Μακάρι να πουλούσαν κάπου και το ταλέντο και τις γνώσεις του, για να αγοράζαμε ΟΛΟΙ μας  ;)

marathon είπε:
Έχω ανεβάσει (πάντα σε ερασιτεχνικό επίπεδο) πάνω από 30 κομμάτια εδώ μέσα...πάντα στο Garageband. Και ασχολούμαι από το 2001...Ακόμα περιμένω κάποιον να έχει κάνει κάτι περισσότερο από τα δικά μου, σε οποιαδήποτε άλλα προγράμματα...Προφανώς και όσοι ασχολούνται με τις παραγωγές και ηχοληψίες εξαιρούνται...

Ανέβασέ μας τα πρώτα κομμάτια σου στο Garageband...και εδώ είμαστε ;)

Καλά στα λέει ο Μάνος...
Off-topic:Είχα μπει παλαιότερα στη σελίδα σου και είδα οτί κρατάς τους παλιούς Mac που έιχες.Ωραίος...Το ίδιο κάνω και εγώ(Commodore,Amstrad,original IBM,Amiga κτλ.) εκτός από τα... κατ΄ευφημισμόν συμβατά,τα οποία και χάρισα όταν είδα το φως το αληθινό... ;D

On-topic:Ok,GB τότε.Να μείνω με την κάρτα ήχου που έχω ήδη ή θα πρέπει να πάρω μία πιο εξειδικευμένη?Τι προτείνεις?

manosx είπε:
Κοίτα, να σου πω.  ;D

Αυτό εννοώ κι εγώ. Αν θελεις να γραψεις μουσική, φτάνει και περισσεύει.
Οσο για την κάρτα δεν είμαι σίγουρος πως τη χρειάζεσαι. Η εσωτερική του Mac πρέπει να σε καλύπτει αν δεν γράφεις πολλά όργανα ταυτόχρονα.

yameth είπε:
Αυτό εννοώ κι εγώ. Αν θελεις να γραψεις μουσική, φτάνει και περισσεύει.

Οσο για την κάρτα δεν είμαι σίγουρος πως τη χρειάζεσαι. Η εσωτερική του Mac πρέπει να σε καλύπτει αν δεν γράφεις πολλά όργανα ταυτόχρονα.
Τη βγάλαμε τσάμπα δηλαδή? ;D

Το πρόβλημα είναι οτί δεν έχω ούτε καν μικρόφωνο το οποίο έτσι κι αλλιώς χρειάζεται.Ποιό θα μου πρότεινες?

Όσον αφορά την κάρτα ήχου,ρώτησα επειδή σε σχετικό thread διάβασα ότι χρειάζεται έτσι κι αλλιώς για τουλάχιστον αξιοπρεπή αποτελέσματα.

S9F είπε:
On-topic:Ok,GB τότε.Να μείνω με την κάρτα ήχου που έχω ήδη ή θα πρέπει να πάρω μία πιο εξειδικευμένη?Τι προτείνεις?
Η κάρτα ήχου....ατυχώς....είναι σαν τους καλούς ενισχυτές...όσο πιο καλή, τόσο πιο καλός ήχος. Επένδυσε λοιπόν σε κάρτα ήχου και καλά monitors και το (οποιοδήποτε) Garageband θα σου φανεί θεϊκό...και στη πορεία βλέπεις εάν χρειαστείς καλύτερο DAW.

Στην αρχή, σίγουρα δεν τη χρειάζεσαι. Και εγώ έμεινα 3 χρόνια με την εσωτερική. Μόλις όμως μπήκε η Motu επάνω...ο ήχος απογειώθηκε

Είχα μπει παλαιότερα στη σελίδα σου και είδα οτί κρατάς τους παλιούς Mac που έιχες
Μα και τώρα για μουσική ένα καλό G5 έχω :D

marathon είπε:
Μα και τώρα για μουσική ένα καλό G5 έχω :D
Υπάρχουν και "κακά" G5? ;D

Με σειρά προτεραιότητας χρειάζομαι οπωσδήποτε μικρόφωνο.Απ΄όσο γνωρίζω τα Neumann είναι τα κορυφαία.Τι θα μου πρότεινες εσύ?

Το μόνο που μένει είναι να σιγουρευτείς ότι το firewire port του imac δε θα σε πουλήσει- υπάρχουν horror stories για αυτό.
Δηλαδή?

Απ΄όσο γνωρίζω τα Neumann είναι τα κορυφαία.Τι θα μου πρότεινες εσύ?
Εσυ θα μας τρελλανεις.....

Για να καταλαβεις τι λεω αυτο που ρωτας ειναι σαν το εξης:

Που λετε παιδια ειμαι 15 ετων και με ενδιαφερει να ασχοληθω με τον ..αεροπτερισμο...εχω ακουσει οτι τα F16... ;D ;D ;D ειναι πολυ καλα.....να χτυπησω ενα? ;D ;D ;D

Παρε ενα RHODE ΝΤ1 να καμεις δουλεια σου και ασε τα Neuman για τα Ocean Wave Studios.... ;)

Παρε αυτη την καρτουλα

http://www.thomann.de/gr/apogee_duet.htm

και  ενα ζευγαρι καλα μονιτορ σαν και αυτα

http://www.thomann.de/gr/dynaudio_bm5a_mkii.htm

και για καμμια...20αρια χρονια θα εισαι οκ.

Trending...

Νέα θέματα

Back