Tί άλλο να αγοράσεις από ένα σημείο και ύστερα

Να πω ένα παράδειγμα.
Έχω ένα οικόπεδο στο χωρίο.
Ένα στρέμμα.
Από το 1980.... σε χωριο ετσι.
Λαλακίες του πατέρα μου.
Αψυχολογητη -συναισθηματικη κίνηση.
Αντικειμενικη 8,000 € .
Κανένα έσοδο από το 1980, και μονο έξοδα, ΕΝΦΙΑ + Καθάρισε το καθε χρόνο από χόρτα κ.λ.π.
Εγω να χτισω δεν υπάρχει περίπτωση ποτε των ποτών.
Βρηκα μια που ενδιαφερεται .....χωριανή.
Της λέω 5000 για να φύγει.
Το σκεφτεται.
Αν κάτσει το deal ....το πήρα όλο gibson. :LOL:

@LK To να αγοράσεις κλασικά όργανα μη ευκαταφρόνητης αξίας μεταχειρισμένα, μη τροποποιημένα σε καλή τιμή και άριστη κατάσταση διασφαλίζει κάποιο κέρδος σε ένα λογικό περιβάλλον. Το πρόβλημα βέβαια βρίσκεται στη ρευστοποίηση αυτών των οργάνων, ειδικά αν περιορίζεσαι στην Ελληνική αγορά. Για να πουλήσεις εξωτερικό θα πρέπει να υπολογίσεις το comission και το ρίσκο.

Και στα όργανα ο μόνος τρόπος να βγεις με πραγματικό κέρδος είναι να "τζογάρεις" πάνω σε κάτι vintage, discontinued, κάτι που με τον τρόπο του είναι unobtainable κλπ

Αλλά έτσι κι αλλιώς όλες οι αποφάσεις στη ζωή που δε σε βγάζουν εντελώς χαμένο, εμπεριέχουν το ρίσκο (ή τον τζόγο αν προτιμά κάποιος να το λέει έτσι).

ΥΓ: Για μένα η καλύτερη επένδυση για το μέλλον (με ρίσκο) είναι τα παλιά MIJ Boss πετάλια. Έχουν βγει άπειρα βέβαια, αλλά ήδη έχουν αρχίσει και παίρνουν την ανιούσα. Τα καινούργια MIJ είναι SMD, είναι δαιμονοποιημένα και δεν έχουν και το mojo των κλασικών. Πάντως ακόμη τα βρίσκεις τα περισσότερα φθηνά.

@LK To να αγοράσεις κλασικά όργανα μη ευκαταφρόνητης αξίας μεταχειρισμένα, μη τροποποιημένα σε καλή τιμή και άριστη κατάσταση διασφαλίζει κάποιο κέρδος σε ένα λογικό περιβάλλον. Το πρόβλημα βέβαια βρίσκεται στη ρευστοποίηση αυτών των οργάνων, ειδικά αν περιορίζεσαι στην Ελληνική αγορά. Για να πουλήσεις εξωτερικό θα πρέπει να υπολογίσεις το comission και το ρίσκο.

Και στα όργανα ο μόνος τρόπος να βγεις με πραγματικό κέρδος είναι να "τζογάρεις" πάνω σε κάτι vintage, discontinued, κάτι που με τον τρόπο του είναι unobtainable κλπ

Αλλά έτσι κι αλλιώς όλες οι αποφάσεις στη ζωή που δε σε βγάζουν εντελώς χαμένο, εμπεριέχουν το ρίσκο (ή τον τζόγο αν προτιμά κάποιος να το λέει έτσι).
Γενικά το πρόβλημα σε αρκετές απο αυτές τις μικροεπενδύσεις είναι η περιορισμένη δυνατότητα άμεσης ρευστοποιησης.

Σκεψου για παράδειγμα να αγόραζες ένα εικαστικό έργο τέχνης...

Σκεψου για παράδειγμα να αγόραζες ένα εικαστικό έργο τέχνης...
Ναι, άλλη αγορά βέβαια ανάλογα και με το είδος του έργου. Δεν είναι ότι ψάχνεις τον κάθε κατακαημένο να σου στέλνει "filos, dino ta misa ki tin perno amesa"... :ROFLMAO:

ΥΓ: Για μένα η καλύτερη επένδυση για το μέλλον (με ρίσκο) είναι τα παλιά MIJ Boss πετάλια. Έχουν βγει άπειρα βέβαια, αλλά ήδη έχουν αρχίσει και παίρνουν την ανιούσα. Τα καινούργια MIJ είναι SMD, είναι δαιμονοποιημένα και δεν έχουν και το mojo των κλασικών. Πάντως ακόμη τα βρίσκεις τα περισσότερα φθηνά.
Δεν με ενδιαφέρει τόσο η επένδυση, όσο η αποταμίευση όπως είπα....ήτοι στο να μην χάσω λεφτά τουλάχιστον.

Δεν με ενδιαφέρει τόσο η επένδυση, όσο η αποταμίευση όπως είπα....ήτοι στο να μην χάσω λεφτά τουλάχιστον.
Νομίζω ότι οι ομολογιακές επενδύσεις μικρου χρονικού ορίζοντα είναι 1000 φορές πιο ασφαλείς και λιγότερο τζογαδόρικες απ το να αγοράζεις Gibsons.

Δεν χρειαζομαι και δεν θελω να αγορασω ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα...
SF υπάρχει μια κιθάρα που δεν έχεις και που κάθε φορά που ακουώ παραγωγή σου σκέφτομαι οτι θα ήταν θανατηφόρα πινελιά / ήχος γκαρνταρόμπας στο στυλ σου. Mια Super 400 με μονούς, για το πιο παχυ twang στην ιστορία. 'Οχι ο,τι και ο,τι σκαφάκι, Super 400 - the real deal, το τανκερ. Είναι ίσως λίγο fiscally irresponsible αλλά σκέψου το :LOL:

Νομίζω ότι οι ομολογιακές επενδύσεις μικρου χρονικού ορίζοντα είναι 1000 φορές πιο ασφαλείς και λιγότερο τζογαδόρικες απ το να αγοράζεις Gibsons.
Δεν το πιστεύω με τίποτα, αλλά θα ανοίξουμε μεγάλο κεφάλαιο.
Η έννοια αποταμίευση ΔΕΝ υπάρχει πια σε καμία δράση.
Σκοπίμως.
Ακόμα και το πιο απλό, η τραπεζική κατάθεση, είναι επιζήμιος.
Και δεν μιλάω για τον πληθωρισμό.
Μιλάω για την φορολογία της.
Να μην θυμηθούμε το psi κλπ

Δεν το πιστεύω με τίποτα, αλλά θα ανοίξουμε μεγάλο κεφάλαιο.
Tίποτα δεν είναι εντελώς ασφαλές. Ίσως και καλά κάνει και δεν είναι, γιατί αλλιώς θα υπήρχαν πολλά στάσιμα κεφάλαια. Αλλά υπάρχουν οικονομικά προϊόντα που αν καταρρεύσουν θα συμπαρασύρουν μαζί τους τόσα πολλά που θα εύχεσαι να είχες επενδύσει σε τενεκέδες με λάδι 😅

Από αυτή την άποψη είναι πολύ πιο ασφαλή από τις κιθάρες. Επίσης σου δίνουν ένα fighting chance να τα ρευστοποιήσεις γρήγορα αν "μυρίσεις" τη στραβή.

Για αυτό και δεν δίνουν πάνω από 3-4% απλό τόκο.

Ναι, άλλη αγορά βέβαια ανάλογα και με το είδος του έργου. Δεν είναι ότι ψάχνεις τον κάθε κατακαημένο να σου στέλνει "filos, dino ta misa ki tin perno amesa"... :ROFLMAO:
Μπα μην το λες... όλοι οι χώροι έχουν τα δικά τους ζωντόβολα...

Tίποτα δεν είναι εντελώς ασφαλές. Ίσως και καλά κάνει και δεν είναι, γιατί αλλιώς θα υπήρχαν πολλά στάσιμα κεφάλαια. Αλλά υπάρχουν οικονομικά προϊόντα που αν καταρρεύσουν θα συμπαρασύρουν μαζί τους τόσα πολλά που θα έυχεσαι να είχες επενδύσει σε τενεκέδες με λάδι 😅

Από αυτή την άποψη είναι πολύ πιο ασφαλή από τις κιθάρες. Επίσης σου δίνουν ένα fighting chance να τα ρευστοποιήσεις γρήγορα αν "μυρίσεις" τη στραβή.

Για αυτό και δεν δίνουν πάνω από 3-4% απλό τόκο.
Κάποτε ήταν μερικά ασφαλή, και μάλιστα με διαφημίσεις. (π.χ. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).
Αποταμίευση και μάλιστα σεβαστό επιτόκιο κατάθεσης.
Για κάποιο λόγο από ένα σημείο και μετά αποφασίστηκε να συγκεντρωθεί ο πλούτος σε ακόμα πιο λίγους.
Όχι μόνο λοιπόν δεν σε αφήνουν να αποταμίευσεις, αλλά σε τιμωρούν αν το κάνεις.
Να ρευστοποιησεις άμεσα, τίποτα δεν είναι εύκολο. Από μια κιθάρα μέχρι μια πολυκατοικία. ..θέλει timing.
Και ξανάθετω το παράδειγμα.
Τυχαίο.
Δούλευα σαν τον λαλακσ αυτό τον μήνα, και αφού πληρώσα το 80% του τζίρου μου, κατάφερα να βάλω στην άκρη 500 ευρώ (τυχαία τα ποσά).
Αύτα τα 500 ευρώ η θα τα φάω άμεσα ή θα τα αφήσω στην άκρη....και σε έναν χρόνο θα έχουν αξία 400 ευρώ.
Σε αυτό το πλάισιο, το νοσηρό, με βάση το δικό μου μυαλό ή θα πάρεις μια χρυσή λίρα ή κάτι σε εξοπλισμό, αλλιώς θα χάνεις κάθε λεπτό που περνάει.
Αν το επενδύσεις κάπου αλλού (bitcoin), απλά θα το χάνεις... πιο γρήγορα.

Last edited:
Κάποτε ήταν μερικά ασφαλή, και μάλιστα με διαφημίσεις. (π.χ. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).
Αποταμίευση και μάλιστα σεβαστό επιτόκιο κατάθεσης.
Να σου πω την αλήθεια δεν το θυμάμαι, αλλά αν μιλάς για δραχμές, το νόμισμα ήταν από μόνο του ρίσκο.
Όχι μόνο λοιπόν δεν σε αφήνουν να αποταμίευσεις, αλλά σε τιμωρούν αν το κάνεις.
Η αποταμίευση δεν επιβραβεύτηκε ποτέ εξ όσων γνωρίζω. Αν η αποταμίευση επιβραβευόταν θα καταλήγαμε όλοι σαν τον Σκρούτζ να μαζεύουμε αλλά δε θα δούλευε το σύστημα πρώτον γιατί οι τράπεζες θα ήταν αναγκασμένες να πάρουν μόνες τους ένα μεγάλο ρίσκο για να μπορέσουν να σου αποδώσουν τόκο και δεύτερον γιατί δε θα μπορούσαν να βρουν χρηματοδότηση οι επιχειρήσεις, την οποία βρίσκουν τώρα μέσω των οικονομικών προϊόντων.
Δούλευα σαν τον λαλακσ αυτό τον μήνα, και αφού πληρώσα το 80% του τζίρου μου, κατάφερα να βάλω στην άκρη 500 ευρώ (τυχαία τα ποσά).
Αύτα τα 500 ευρώ η θα τα φάω άμεσα ή θα τα αφήσω στην άκρη....και σε έναν χρόνο θα έχουν αξία 400 ευρώ.
Αυτό το σενάριο πρϋποθέτει πληθωρισμό 20% και άρα είναι μη ρεαλιστικό. Ο πληθωρισμός είναι 3-4% μεσοσταθμικά και λέω μεσοσταθμικά γιατί αλλιώς είναι τεράστια συζήτηση. Υπάρχουν προθεσμιακά ετήσια ομόλογα που σου επιστρέφουν αυτό το μέγεθος τόκων χωρίς μεγάλο ρίσκο (δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι αύριο θα κλείσει ο ΟΠΑΠ ή η ΔΕΗ για να δώσω δυο γνωστά αν και σίγουρα όχι τα καλύτερα παραδείγματα).

Υπάρχουν τεράστια καλάθια οικονομικών προϊόντων δομημένα με πάρα πολλά ομόλογα κρατών και τεραστιων επιχειρήσεων τα οποία αν καταρρεύσουν θα σημαίνει ότι έπεσε κομήτης στη Γη ή έγινε πόλεμος (και άρα για ποιές κιθάρες συζητάμε)...

Επιτόκιο καταθέσεων καλό έδιναν οι τράπεζες και όταν ήμασταν στο ευρώ, μέχρι και το 2008-2009.
Κατά τα άλλα, επειδή έτυχε να χειριστώ και πολλές υποθέσεις, από manipulation μετοχών μέχρι και τοξικά ομόλογα, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε αυτά τα προϊόντα, και είμαι πεπεισμένος ότι είναι ένας ακόμα τρόπος να συγκέντρωσαν κεφάλαια από τους μικρούς.
Τα είδαμε στο χρηματιστήριο και τους επενδυτές στα τέλη του 90....
Τώρα τα βλέπουμε με τα φωτοβολταϊκά...
Στο ενδιάμεσο τα είδαμε σε διάφορα.
Το επόμενο βήμα θα είναι να μπαίνουν σπίτια μας και να μετράνε κιθάρες, σερβίτσια....και μαξιλαροθήκες :😜

Η αποταμίευση δεν επιβραβεύτηκε ποτέ εξ όσων γνωρίζω. Αν η αποταμίευση επιβραβευόταν θα καταλήγαμε όλοι σαν τον Σκρούτζ να μαζεύουμε αλλά δε θα δούλευε το σύστημα πρώτον γιατί οι τράπεζες θα ήταν αναγκασμένες να πάρουν μόνες τους ένα μεγάλο ρίσκο για να μπορέσουν να σου αποδώσουν τόκο και δεύτερον γιατί δε θα μπορούσαν να βρουν
Η αποταμίευση δουλεύει μόνο αν αποταμιεύεις αυξάνοντας το κεφάλαιο της αποταμίευσης τόσο, ώστε να αντισταθμίζεις τον πληθωρισμό και αυτό γίνεται με εξτρά εργασία και επενδύσεις σε ακίνητα που να αποδίδουν τόσο ώστε το κέρδος να αντισταθμίζει τον πληθωρισμό και να καλύπτει και τα έξοδα κατοχής και συντήρησής τους.

Επιτόκιο καταθέσεων καλό έδιναν οι τράπεζες και όταν ήμασταν στο ευρώ, μέχρι και το 2008-2009
Βαριέμαι να ανατρέξω αλλά δε νομίζω να ήταν ποτέ πάνω από 1-1,5%.
manipulation μετοχών μέχρι και τοξικά ομόλογα
Υπάρχουν πολύ πιο ασφαλή προϊόντα μέσα σε τεράστια καλάθια με τεράστιο diversity και ελάχιστο volatility. Όσα αναφέρεις προσέκλυσαν χρήματα γιατί ακριβώς υποσχέθηκαν μεγάλες αποδόσεις, το οποίο από μόνο του είναι ύποπτο.

Ακόμη και τα Ελληνικά ομόλογα δεν μπορούν να μπουν μέσα σε αυτή την κουβέντα γιατί το να επενδύσεις μεγάλο ποσό σε ένα μακροχρόνιο ομόλογο είναι πολύ πιο ρισκαδόρικο και γιατί κανείς λογικός άνθρωπος δε θα έβαζε τα χρήματά του σε Ελληνικό βραχυχρόνιο ομόλογο το 2009 (γι αυτό και πτωχεύσαμε άλλωστε).

Last edited:
Μακάρι να υπάρχουν.
Εγώ δεν πείθομαι.
Προτιμώ να πάω σε στριπτιτζάδικα 😜

Δεν μπορώ να ακολουθήσω την κουβέντα, γιατί μπλέχτηκαν οι οικονομικές επενδύσεις με τα μουσικά όργανα. Για εμένα και τα προσωπικά / οικογενειακά οικονομικά μου /μας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση το ένα με το άλλο. Άλλο budget το ένα, άλλο το άλλο. Η επενδυτική / μακροχρόνια αξία ενός μουσικού οργάνου μου είναι αδιάφορη. Αγοράζω για να παίζω και να γουστάρω.

Α, και να χαρείτε, σταματήστε να ονομάζετε το bitcoin «τζόγο». Το οποίο λύνει ΟΛΑ τα πιο πάνω προβλήματα που επικαλείστε για τις οποίες οικονομικές επενδύσεις. Δεν είναι κακό πράγμα, ούτε κατακριτέο το να μην γνωρίζεις κάτι. Το να κάνεις όμως ότι το γνωρίζεις, είναι πρόβλημα…

Δεν μπορώ να ακολουθήσω την κουβέντα, γιατί μπλέχτηκαν οι οικονομικές επενδύσεις με τα μουσικά όργανα. Για εμένα και τα προσωπικά / οικογενειακά οικονομικά μου /μας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση το ένα με το άλλο. Άλλο budget το ένα, άλλο το άλλο. Η επενδυτική / μακροχρόνια αξία ενός μουσικού οργάνου μου είναι αδιάφορη. Αγοράζω για να παίζω και να γουστάρω.

Α, και να χαρείτε, σταματήστε να ονομάζετε το bitcoin «τζόγο». Το οποίο λύνει ΟΛΑ τα πιο πάνω προβλήματα που επικαλείστε για τις οποίες οικονομικές επενδύσεις. Δεν είναι κακό πράγμα, ούτε κατακριτέο το να μην γνωρίζεις κάτι. Το να κάνεις όμως ότι το γνωρίζεις, είναι πρόβλημα…
Επειδή εγώ τα ειπα " τζόγο ",τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν το γνωρίζω;
Σε κάθε περίπτωση, αν εσύ το θεωρείς καλή επένδυση, τι σε εμποδίζει να το κάνεις;
Το ότι εγώ τα θεωρώ "τζόγο ";

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back