Tί άλλο να αγοράσεις από ένα σημείο και ύστερα

Τι πάει ρε παιδιά να πει holy grail? δεν αλλάζετε γούστα μέσα στο χρόνο?
Ως πιτσιρικας holy grail ηταν κατι κερατουκλικες :ROFLMAO: κιθαρες, με κατι floyd l, κατι μαγνητες πιο hot απο καρδια αντιδραστηρα και τετοια. Τωρα τα ακριβως αντιθετα.
Το Holy Grail το βρίσκεις με την πάροδο του χρόνου, αφού πρώτα περάσεις τη "βάσανο" του να ανακαλύψεις τι πραγματικά σου αρέσει. Μια διαδικασία που θέλει χρόνο, δοκιμές και αυτοβελτίωση.
Στις αρχές νομίζουμε ότι με ένα σούπερ όργανο θα παίξουμε και θα ακουγόμαστε και εμείς σούπερ. Ότι το όργανο βγάζει τον ήχο. Σε καμία περίπτωση...
Μετά αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τη δική μας συμμετοχή στον ήχο. Τα χέρια μας...

Όταν φτάσουμε σε ένα υψηλό σημείο κατανόησης του δικού μας μέρους, τότε ξανά μπαίνει στην εξίσωση το όργανο.

Έχουμε τον ήχο στα χέρια μας και θέλουμε το "μέσο" που θα τον αποδώσει καλύτερα με βάση την αντίληψή μας.
Όταν βρεθούμε απέναντι σε αυτό το όργανο που πληρεί στον απόλυτο βαθμό τα κριτήρια μας- που πέρα απ' το αμιγώς ηχητικό, μπορεί να αφορούν στο βάρος, την εμφάνιση, την ευκολία- τότε έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να μιλήσουμε για το προσωπικό μας Holy Grail.

Ειναι θεμα και η ωριμανση.

Παρολα αυτα, μια που με εκανες quote, να πω οτι τοτε επαιζα σαφως καλυτερα :ROFLMAO: μια που εριχνα ΠΟΛΛΕΣ ωρες μελετη, αλλα επαιζα καφριλες :ROFLMAO: ΑΚΡΑΙΕΣ καφριλες μαλιστα, οποτε χρειαζοταν το αντιστοιχο εργαλjειo :ROFLMAO:

Το παραμυθι με το καλο οργανο που θα καθαρισει μου ειχε φυγει νωρις νωρις παντως :ROFLMAO: ας ειναι καλα τα μαθηματα και η επαφη με καλους κιθαριστες. Ειναι μεγαλη humble pie ας πουμε να βλεπεις στο ιδιο σετ απ ποσο διαφορα κανουν τα δακτυλα, η μερα με τη νυχτα κυριολεκτικα.

Παρολα αυτα το μεγαλυτερο πλεονεκτημα αυτου του οργανου ειναι η ευελιξια του και το ποσο διαφορετικα ειδη παιξιματος υπαρχουν, πλεον στη μουσικη για ασανσερ :ROFLMAO: που παιζω που και που, αισθανομαι (και ειμαι ) πρωταρης, ΤΙΠΟΤΑ απο οτι εκανα στην κλασσικη ή στην καφριλα δεν εχει εφαρμογη, και τσαλαβουταω σε καθαρα νερακια, εχει πολλη πλακα :ROFLMAO:

Και άντε στην κιθάρα παλεύεται να έχεις αρκετές μέχρι να καταλήξεις σε 2-3 που σου αρέσουν πολύ περισσότερο από τις άλλες, με τους ενισχυτάς τι γίνεται; Πόσους να μαζέψεις και που να τους βάλεις;

Το holy grail του ενός είναι ο κρυπτονίτης του αλλουνού...

Δεν υπάρχουν δισκοποτηρα και εξαπτέρυγα οσο ειμαθε σε εξελιξη σα μουσικοι και άνθρωπες.

Δηλαδή έχετε holy grail στα αυτοκίνητα και τα ποτά? Στα ρούχα?

Η ιδια η εννοια του holy grail ειναι του μυθικου αντικειμενου που ολοι αναζητουν και κανεις δε βρισκει, σαν βγεις στον πηγαιμο για την Ιθακη και τετοια

Προσωπικά σταμάτησα να ψάχνω το Holy grail.
Εξηγώ, με μια δόση υπερβολής, ποιο το νόημα να πάρω εναν ενισχυτή που δεν θα τον ανοίξω σε μεγάλη ένταση; (Δεν παίζω πια live). Οριακά ούτε για ηχογράφηση δεν θα τον χρησιμοποιήσω (ποιος κάθεται να στήσει μικρόφωνα για να γράψει κάτι που δεν θα το ακούσει ποτέ κανείς πέρα από τους φίλους του και μερικά άτομα στο noiz; )

Απο πετάλια, τι να πω, εκτός τα overdrive/fuzz/distortion όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν σε ψηφιακές εκδόσεις, οπότε πιο εύκολα ανοίγω το pc και έχω έτοιμα τα settings μου και παίζω.

Μην μιλήσω για το Neural Amp Modeller που είναι απλά τέλειο για ενισχυτές.

Κιθάρες τώρα ούτε εδώ βρίσκω λόγο να έχεις πάνω από 2, μία με H-H που σπλιτάρουν αντε και μία S-S-S ή H-S-H που σπλιτάρουν πάλι και είσαι κομπλέ. Η μία από τις 2 μπορεί να είναι και 7χορδη αν θέλεις ποικιλία.

Α, μην ξεχάσω να πω, έχω 3 pedalboard, 5 ηλεκτρικές, 2 ακουστικές και 2 ενισχυτές.

(Επειδή ίσως δεν γίνει κατανοητό, το ποστ μου περιέχει αυτοσαρκασμό)

Το λέω εγώ που με θεωρώ ολιγαρκή και σίγουρα όχι της υπερβολής:

Holy Grail και κουραφέξαλα. Οι κιθάρες δεν είναι η σύζυγος, που μια παντρευεσαι (τουλάχιστον… την φορά) και πρέπει να μπεις σε διαδικασία διαζυγίου για να χαρείς άλλη. Η ποικιλία είναι το αλάτι της ζωής. Διαφορετικές κιθάρες εξυπηρετούν διαφορετικά μουσικά είδη και διαθέσεις. Σε αντίθεση με τις γυναίκες, δικαιούσαι να έχεις όσες θέλεις, να τις έχεις εκεί να σε περιμένουν και ανάλογα με την ανάγκη ή την διάθεση, να επιλέγεις πια θα πάρεις αγκαλιά και θα περάσεις την βραδυά σου.

Σίγουρα, δεν βρίσκω νόημα να έχω περισσότερες από όσες έχω τον χρόνο να χαρώ, αλλά τέλος πάντων μια μικρή συλλογή από κιθάρες, δεν χάλασε κανέναν. Μια ηλεκτρική κιθάρα μόνο, μπορώ να δω στη καριέρα κάποιου που έχει αφιερώσει την ζωή του σε ένα μόνο μουσικό είδος και συνειδητά υπηρετεί μόνο αυτό (π.χ. Iommi, Gallagher, Angus), αν και πάλι, οι περισσότεροι αυτών είχαν πολλαπλές πανομοιότυπες κιθάρες.

Συμφωνώ, αλλά εννοώ να παίξεις ένα live, να κάνεις μια πρόβα, να τον χαρείς και να ακούς/ παίζεις μουσική σε κάποια ένταση, όχι ίσα ισα να μην ακούγονται οι χορδές όταν τις χτυπάς..

Αυτό εξαρτάται και από τους γείτονες που έχεις, να το πούμε και αυτό. Ρεαλιστικά μέσα σε πολυκατοικία δεν μπορείς να έχεις την παραπάνω ένταση..

Έμενα η θεωρία της μουσικής με έχει απομακρύνει από την αναζήτηση του ιδανικού ήχου, με έχει απομακρύνει γενικά από τα ποτενσιόμετρα, βρίσκω ενδιαφέρον ακόμα και στο να παίζω solid ηλεκτρική χωρίς καλώδιο, εντάξει υπερβολικό αλλά το κάνω και αυτό. Το ενδιαφέρον μου για τη μουσική τροφοδοτείται από μύρια πράγματα που μπορείς να κάνεις με 12 νότες, γι' αυτό και παίζω περισσότερο ακουστική τα τελευταία χρόνια για να κρατάω τα πράγματα απλά, καθώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά με τον ήχο της αλλά μπορείς να εφαρμόσεις πράγματα της θεωρίας, το αντικείμενο δηλαδή που με ενδιαφέρει περισσότερο στον κόσμο της μουσικής

Όταν ξεκινούσα κιθάρα έφηβος ένας συγγενής μουσικός μου είχε πει ''μπορείς να παίξεις κάτι με αρχή μέση και τέλος;'' κάτι που με προβλημάτισε πολύ καθώς δεν είμαι ορχήστρα αλλά μονάδα, από τότε όμως προσπαθώ να κάνω ολοκληρωμένα πράγματα και αυτό με ωθεί στη θεωρία νομοτελειακά

Θα το πω με πασα επιφύλαξη μην πέσει το ταβάνι να με πλακώσει.
Αισθάνομαι έτσι (ότι δεν έχω κάτι άλλο να αγοράσω ή πιο σωστά πως έχω ότι χρειάζομαι και με το παραπάνω) εδώ και 1,5 χρόνο περίπου.
Φυσικά ισχύει για τα δικά μου δεδομένα, για τη δική μου ενασχόληση, για το δικό μου διαθέσιμο χρόνο και για το δικό μου... βαλάντιο!
Το μόνο που κάνω από τον Οκτώβρη του 2023 και έπειτα είναι να βελτιώνω τα πετάλια της "κακής" μου πεταλιέρας (έχουμε πει ότι έχω 2 πεταλιέρες, την "καλή" που μελετάω στο σπίτι και παίρνω στα lives και την "κακή" που σέρνω στις πρόβες) και να ψάχνω για καμιά αξιοπρεπή κιθάρα σε εξευτελιστική τιμή. Σε σημείο να λες ότι είναι κρίμα να μην την αγοράσω.
Έτσι απέκτησα το Boss DM-2W για να αντικαταστήσω το Fender Hammertone Space Delay και απέκτησα και δύο κιθάρες. Μία ηλεκτρική Fender Showmaster Celtic H στα 400 ευρώ και μία ηλεκτροκλασική Fender CN-240 SCE Thinline στα 180 ευρώ (!!!) μιας που δεν είχα ηλεκτροκλασική.
Η έρευνα αγοράς ωστόσο ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ

Συμφωνώ, αλλά εννοώ να παίξεις ένα live, να κάνεις μια πρόβα, να τον χαρείς και να ακούς/ παίζεις μουσική σε κάποια ένταση, όχι ίσα ισα να μην ακούγονται οι χορδές όταν τις χτυπάς..

Αυτό εξαρτάται και από τους γείτονες που έχεις, να το πούμε και αυτό. Ρεαλιστικά μέσα σε πολυκατοικία δεν μπορείς να έχεις την παραπάνω ένταση..
Έχει περίπου 3 χρόνια που φοβάμαι να ανοίξω τον λαμπάτο επειδή νομίζω ότι θα ενοχλήσω γείτονες. Έχει περίπου τρεις μήνες που ο μικρός πήρε ένα ακουστικό σετ drums TAMA με Meinl πιατίνια από Θωμά και κοπανάει ανελέητα. Δεν έχει γκρινιάξει κανένας. Τζάμπα φοβόμουν να ανοίξω ένταση

Αυτό χρειάζεται περισσότερο context γιατί έτσι που το έγραψες μόνο εσύ καταλαβαίνεις τι ήθελε να πει
Όπως σε προβλημάτιςαν εσένα τα λόγια του μουσικού, έτσι προβλημάτισαν κι εμένα τα λόγια ιδιοκτήτη κλαμπ.

Και εμενα ο παππους μου ηταν σοφος ανθρωπος, παντα θα θυμαμαι τα τελευταια λογια του, που μου ειπε:

" Προσεχε παιδι μου, αυτο το οπλο ειναι γεματο"

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back