Τι άλλα Soft Synth;

KOTS

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Kαλησπερα και χρονια πολλα!

Θελω να ρωτησω για vst-synths. Εχω στο nuendo το korg legacy, yamaha fm7, korg polysix, korg ms-20, korg wavestation. Aλλα θελω κι αλλα! Εχετε κατι να μου προτεινετε?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
να σου προτείνω ένα και καλό. native instruments reaktor αν δεν βαριέσαι να φτιάχνεις ήχους και μετά ni massive,REFX vanguard/nexus,Rob Papen ConcreteFX Blue και άλλα που δε τα θυμάμαι τώρα.

Αυτα που προτείνει ο φίλος edessaios, και επίσης το must (θεωρώ) κάθε synthesizerόβιου atmosphere της spectrasonics που αξίζει τα λεφτά του,

Με όλα αυτά είμαστε πράγματι ευτυχισμένοι συν αυτά που έχεις

+1000 + ReFx Nexus και Cakewalk Rapture(οχι σε λογια να βρισκόμαστε,απλα είναι top στο είδος τους)με πολυ καλο ήχο,ειδικά το πρώτο.

edit:sorry φίλε edessaios τώρα το είδα ότι ανάφερες και εσύ το nexus. :D

Κανένα άλλο. Μάθε αυτά και αν δεν σε καλύψει κάποιο σε κάποιον ήχο που θες (χλωμό πολύ) τότε να αρχίσεις να ψάχνεσαι. Αν θες ντε και καλά κάποιο άλλο, πάρε το Karmafx, ή το crystal, ή το synth1 και κάτσε να χαθείς με τις δυνατότητές τους! Α ναι είναι και τσαμπέ (καλά το 1ο είναι donationware, αλλά αξίζει και με το παραπάνω να του τα σκάσεις)

tHanx παιδια!

Να ρωτησω κατι. Ολα αυτα περιπου σε τι τιμες ερχονται. Υπαρχει καποιο για free download?

Ο κολλητος μου μου εδωσε και το arturia jupiter 8v αλλα κατι παιζει και δεν εμφανιζεται μεσα στο nuendo. Kai επισης οποτεδηποτε παω να αλλαξω ηχο κρασαρει.

Περιεργο....Κοιτα να δεις πραγματα που συμβαινουν... ;D ;D

no offence παντα...

H τιμες για τα synth που ψανεις είναι λίγο στον θεο...αλλα ρε παιδακι μου....τι το θες το παραπανω μια χαρα αρκετα ειναι αυτά που εχεις....αν οντως τα εξαντλησες (που δεν νομιζω) προσανατολισου προς τα synth που σου λέει ο boukaw και θα δεις οτι δεν ειναι και τοσο ασχημα....για την ακριβεια θα εκπλαγεις....

Γενικα αν ριξεις μια ματια στο http://www.kvraudio.com/ σου προτεινω να δοκιμασεις ολα τα top rated απο free vsti....και επισης επειδη τα vsti σου ειναι απο τα πολύ γνωστα ψαξε και για free presets και banks....

πάρε εδώ ένα πακέτο. Κάποια από αυτά λένε πολύ, δεν νομίζω όμως να γίνονται όλα vst για προγράμματα όπως το cubase. standalone δουλεύουν αρκετά καλά, τώρα, εσείς θα ξέρετε καλύτερα. χαιρετίσματα και καλές γιορτές!!

Χρόνια Πολλά σε όλους!!!

Η πειρατία απαγορεύεται διεθνώς και διώκεται. - yameth

Δοκίμασε αρκετά, βρες 2-3 synth που σου αρέσουν, μάθε να τα δουλεύεις καλά και θα κάνεις μια χαρά τη δουλεία σου - δεν είναι ανάγκη να έχεις δεκάδες διαφορετικά για να γράψεις καλή μουσική :)

boukaw7 είπε:
Αν θες ντε και καλά κάποιο άλλο, πάρε το Karmafx, ή το crystal, ή το synth1 και κάτσε να χαθείς με τις δυνατότητές τους! Α ναι είναι και τσαμπέ (καλά το 1ο είναι donationware, αλλά αξίζει και με το παραπάνω να του τα σκάσεις)
Δυστυχώς το Karmafx δεν είναι πια free ούτε donationware (σε αντίθεση με το karmafx plugin pack με τα εφφέ) - το license του είναι 68 eu + φπα. Τα αξίζει βέβαια και με το παραπάνω. Φοβερό synth.

Γι αυτο ρωταω ποσο κανουν. Αυτα που εχω τα εχω πληρωσει φυσικα. Θα παω να αγορασω και το jupiter 8 απο την ελινα.

Κοιτα. Δεν ειμαι οπαδος του αριθμου των synths αλλα δε ξερω για ποιο λογο λατρευω να εχω απειρους ηχους. Και γι αυτο ψαχνω synths

acidfx είπε:
Δυστυχώς το Karmafx δεν είναι πια free ούτε donationware (σε αντίθεση με το karmafx plugin pack με τα εφφέ) - το license του είναι 68 eu + φπα. Τα αξίζει βέβαια και με το παραπάνω. Φοβερό synth.
Δυστυχώς το έμαθα προχθές αυτό (σε άσχετη συζήτηση σε 1 φορουμ), αλλά παρόλα αυτά είναι ελάχιστα τα όσα ζητάει, με τα όσα προσφέρει.

Για άπειρους ήχους, πάρε κάποιο κορυφαίο sampler σαν τα kontakt/halion, βρες και ήχους (από τσαμπέ ως και πανάκριβες βιβλιοθήκες) και με τα εργαλεία που κουβαλούν και κάτσε χάσου με τις ώρες!  ;)

Είναι κατά τη γνώμη μου καλύτερη λύση αυτή (μαζί με 1-2 κορυφαία συνθια), για να έχεις μια εκπληκτική γκάμα ήχων.  :)

Eπισης παρα πολυ καλη η ιδεα σου acidfix. Ειναι ομως κατι για πιο μετα. Προς το παρον μαζευω τα πιο ευκολα και σιγουρα στο αμεσο μελλον θα αγορασω ενα sampler.

Προς το παρον σκεφτομαι να αγορασω ενα μεταχειρισμενο παλαιοτερης σειρας korg. Σκεφτομουν το korg 01 με το οποιο ειμαι ερωτευμενος απο μικρο παιδι οταν ακουγα το 1492 του Βαγγελη. Το θεωρειτε καλη ιδεα? το θελω βασικα γιατι εχει πολυ ωραιους ατμοσφαιρικους ηχους τους οποιους χρησιμοποιω.

Και κατι αλλο. Αγορασα πριν απο μια βδομαδα την M-Audio Firewire 410. Μου ειπαν οτι ειναι καλη καρτα και οτι δινει καλη ποιοτητα ηχου. Πανω κατω τα χαρακτηριστικα της τα ξερετε. Νομιζω ομως οτι θα χρειαστω και κονσολα για να συνδεσω ενα δευτερο συνθ εφοσον εχει 2 inputs πισω και 2 inputs μπροστα τα οποια ειναι mic/line.

KOTS είπε:
Eπισης παρα πολυ καλη η ιδεα σου acidfix. Ειναι ομως κατι για πιο μετα. Προς το παρον μαζευω τα πιο ευκολα και σιγουρα στο αμεσο μελλον θα αγορασω ενα sampler.

Προς το παρον σκεφτομαι να αγορασω ενα μεταχειρισμενο παλαιοτερης σειρας korg. Σκεφτομουν το korg 01 με το οποιο ειμαι ερωτευμενος απο μικρο παιδι οταν ακουγα το 1492 του Βαγγελη. Το θεωρειτε καλη ιδεα? το θελω βασικα γιατι εχει πολυ ωραιους ατμοσφαιρικους ηχους τους οποιους χρησιμοποιω.

Το 01 ήταν και είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι.

Και εγώ είμαι ερωτευμένος με αυτό,

αλλά λάβε υπόψη σου πως οι ήχοι του είναι χιλιοακουσμένοι,

και ειδικά οι ατμοσφαιρικοί.

Άλλωστε το Μ1 και το Wavestation που έχουν παρόμοιο χαρακτήρα,

υπάρχουν και σε vsti. 

IxNiLaTiS είπε:
Και εγώ είμαι ερωτευμένος με αυτό,

αλλά λάβε υπόψη σου πως οι ήχοι του είναι χιλιοακουσμένοι,

και ειδικά οι ατμοσφαιρικοί.
Nαι αλλα αυτο το freeland pad ειναι ονειρεμενο!!!!!

KOTS είπε:
Γι αυτο ρωταω ποσο κανουν. Αυτα που εχω τα εχω πληρωσει φυσικα. Θα παω να αγορασω και το jupiter 8 απο την ελινα.
Πριν 10-15 μέρες το πήρα, και 10-15 ευρώ φθηνότερα απο το θωμά.

Απίστευτο synth, πλεον στο Top 3 μου, αξίζει τα €€€  :D

Προσωπικά λιγουρεύομαι για μετά το Korg Legacy (που έχεις), το Prophet V, και το Gladiator που είναι απλά  :o  :o  :o

Επίσης το Minimonsta που έχω άπαιχτο.

Nimrod7 είπε:
Πριν 10-15 μέρες το πήρα, και 10-15 ευρώ φθηνότερα απο το θωμά.

Απίστευτο synth, πλεον στο Top 3 μου, αξίζει τα €€€  :D

Προσωπικά λιγουρεύομαι για μετά το Korg Legacy (που έχεις), το Prophet V, και το Gladiator που είναι απλά  :o  :o  :o

Επίσης το Minimonsta που έχω άπαιχτο.
αν θυμάμαι καλά χρησιμοποιείς mac/logic σωστά?

το gladiator το δοκίμασα και η AU  έκδοση του είναι εξαιρετικά ασταθής (είναι σε beta φαση ακόμα). χρησιμοποιεί 80/90% της cpu και οταν πας να το αφαιρέσεις κολάει και το logic. απο ήχο μου άρεσε αρκετά ίσως το πάρω και εγώ κάποια στιγμή αν και έχω το mx4 της motu που μοιάζει. γενικά είναι λίγο υπερβολικό να έχεις πάνω απο 2-3 va synth,απο τη στιγμή που έχεις και τα πολύ καλά synth του logic.  :)

αν θυμάμαι καλά χρησιμοποιείς mac/logic σωστά?

το gladiator το δοκίμασα και η AU  έκδοση του είναι εξαιρετικά ασταθής (είναι σε beta φαση ακόμα). χρησιμοποιεί 80/90% της cpu και οταν πας να το αφαιρέσεις κολάει και το logic. απο ήχο μου άρεσε αρκετά ίσως το πάρω και εγώ κάποια στιγμή αν και έχω το mx4 της motu που μοιάζει. γενικά είναι λίγο υπερβολικό να έχεις πάνω απο 2-3 va synth,απο τη στιγμή που έχεις και τα πολύ καλά synth του logic.  :)
Ναι σε logic είμαι,

Για το gladiator έχει δίκιο είναι ακόμη beta 1. Έπαιξα με το trial όμως σε PC και μου άρεσε, έχει όντως πολύ προτότυπο τρόπο σύνθεσης. Για Mac όταν σταθεροποιηθεί βέβαια θα μπεί στη λίστα μου.

Εχεις δίκιο για τα synths του Logic, τα λατρέυω, κι εγώ δεν αγοράζω πολλά, απλά ότι μου λείπει όπως με το Jupiter 8V. Τον ήχο του δεν τον έχω ξανασυναντήσει σε άλλο virtual synth.  :)

Koινως αξιζει τα λεφτα του να παω να το αγορασω ε?

190 νομιζω στοιχιζει

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back