.......psycho969 είπε:πολυ γκαζι = καλη παραμορφωση με sustain,αμπουκωτη στα mutes που δεν θαμπωνει οταν παιξεις ενα μινορε ολοκληρο αλλα ακους μια μια τις χορδες.
1. Ο όρος παραμόρφωση (distortion) έχει διευκρινιστεί παγκοσμίως. Για παράδειγμα "A distortion is the alteration of the original shape (or other characteristic) of an object, image, sound, waveform or other form of information or representation. Distortion is usually unwanted. In some fields, distortion is desirable, such as electric guitar (where distortion is often induced purposely with the amplifier or an electronic effect to achieve an aggressive sound where desired). The slight distortion of analog tapes and vacuum tubes is considered pleasing in certain situations. The addition of noise or other extraneous signals (hum, interference) is not considered to be distortion,[citation needed] though the effects of distortion are sometimes considered noise." (σύμφωνα με σχετικό άρθρο της Wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Distortion ). Ο όρος "καλή παραμόρφωση"..; Τι ακριβώς κάνει μια παραμόρφωση καλή;
2."αμπούκωτη"; χρησιμοποιείται συχνά η έκφραση, και εγώ το λέω. Δεν νομίζω όμως να είναι δόκιμος όρος.
3. "θαμπώνει"; θαμπώνει; τα τζάμια θαμπώνουν. από ατμούς για παράδειγμα. και δεν μπορείς να δεις απ την άλλη μεριά. Ο ήχος πώς ακριβώς θαμπώνει; Ή, μάλλον, τι από αυτά που περιγράφονται στο αντίστοιχο άρθρο της ελληνικής Wikipedia ( http://el.wikipedia.org/wiki/Ήχος ) μπορεί να θαμπώσει και από τι; "Ο ήχος είναι η υποκειμενική εντύπωση (αίσθημα) που προκαλείται στον εγκέφαλο, λόγω της διέγερσης των αισθητηρίων οργάνων της ακοής, από ταχείες μεταβολές πίεσης (φυσικό αίτιο) του ατμοσφαιρικού αέρα. Αυτές οι μεταβολές πίεσης, διαδίδονται με τη μορφή ηχητικών κυμάτων. Πολλές φορές στην πράξη, ο όρος ήχος χρησιμοποιείται ως ταυτόσημος με την έννοια των ηχητικών κυμάτων, πχ διάδοση του ήχου αντί του ορθότερου διάδοση των ηχητικών κυμάτων.
Τα ηχητικά κύματα παράγονται από σώματα που εκτελούν μηχανικές ταλαντώσεις (δονήσεις) και τα οποία στη συνέχεια διαδίδονται σε στερεά, υγρά και αέρια υλικά μέσα. Στο απόλυτο κενό, η ηχητική ενέργεια δεν διαδίδεται. Επομένως, τα ηχητικά κύματα είναι μηχανικά κύματα (ελαστικότητας), τα οποία μεταφέρουν μηχανική ενέργεια. Στα ρευστά (υγρά και αέρια) η ηχητική ενέργεια διαδίδεται πάντοτε με μία μορφή που είναι γνωστή ως διαμήκη κύματα , ενώ στα στερεά μπορεί να διαδίδεται επιπρόσθετα και με τη μορφή των εγκάρσιων κυμάτων."
Αυτό που θέλω να πω είναι πως στο συγκεκριμένο topic έχει ζητηθεί ο προσδιορισμός μιας αόριστης, αδόκιμης έννοιας που για τον καθένα που την χρησιμοποιεί σημαίνει κάτι (λίγο έως πολύ) διαφορετικό από ό,τι σημαίνει για τον υπόλοιπο κόσμο. Γι'αυτό μετά από την εμφάνισή της σε μια πρόταση συνήθως ακολουθεί το "ξέρεις, αυτό το γκάζι που μπλα μπλα μπλα".
Το να προσπαθείς να προσδιορίσεις μια αόριστη έννοια με εξίσου αόριστες άλλες έννοιες είναι σαν να σε ρωτάνε τι σημαίνει "φιλόλογος" και εσύ να απαντάς "αυτός που φιλολογεί"

Φιλικά πάντα.
υ.γ. το παράδειγμα του "φιλόλογου" ήταν το πρώτο που μου ήρθε.