Thunderbird ή Jazz Bass ?

diskovolos

Νέο μέλος
Πόντοι
1
dscn0670.png

χαιρετώ όλα τα αλάνια .

Βρίσκομαι σε δίλλημα . Ας τα πάρουμε από την αρχή .

Εδώ και ενάμιση χρόνο έχω αγοράσει το Epiphone Thunderbird Pro IV το οποίο είναι ειλικρινά πάρα πολύ καλό σαν όργανο . Καταρχήν η εμφάνιση του , ο τρόπος που κάθεται πάνω μου όταν παίζω , αλλά και η διαφορά σε σχέση με τα τετριμένα fender-style σώματα για μπάσο .

http://www.thomann.de/gb/epiphone_thunderbird_proiv_na.htm

από την άλλη έχουμε το Fender USA Jazz std 2011/2012 που ένας φίλος μου δάνεισε πριν από μισό χρόνο . παρότι δεν με βολεύει και πολύ όταν παίζω από το 10 + τάστο , ο λαιμός του είναι απίστευτα γρήγορος και το ίδιο μπορώ να πω και για την maple ταστιέρα του που είναι απλά όνειρο . ο τρόπος που σκάνε πάνω οι χορδές , το clank που λένε και στο χωριό μου  :P... και πάνω απ'όλα ο ήχος του ... είναι ακριβώς αυτό που έχεις στο μυαλό σου όταν λες κάτι τέτοιο θέλω να πετύχω ... αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό το πιο-κλασσικό-πεθαίνεις άσπρο μαύρο μου σπάει τα νεύρα .

http://www.thomann.de/gb/fender_am_standard_2012_j_bass_mn_blk.htm

ας μπούμε στο ψητό λοιπόν ...

έχω μαζέψει 4 κατοστάρικα τα οποία προορίζονται για upgrades στο Thunderbird (σκληρή θήκη , hipshot d-tuner (παίζω σε δυο μπάντες και θα με βόλευε αυτή η γρήγορη και εύκολη αλλαγή στο κούρδισμα) , και emg μαγνήτες ( 35p4 & e5csx) )

η θήκη είναι απαραίτητη γιατί σύντομα υπηρετώ τη μαμά πατρίδα και θα μείνει για αρκετό καιρό αχρησιμοποιήτο το όργανο .

από την άλλη ο φίλος μου πρότεινε να μου πουλήσει το jazz για 9 κατοστάρικα . ( να σημειώσω πως στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η σκληρή θήκη της fender ,το όργανο είχε αγοραστεί πριν από ένα χρόνο και ουσιαστικά ο πρώτος ιδιοκτήτης του είμαι εγώ :P μιας κ ο φίλος ελάχιστα είχε παίξει πριν μου το δώσει )

οπότε τι να προτιμήσω ? να αναβαθμίσω το epiphone ή να μαζέψω ένα 500ρικο ακόμη για να αγοράσω το jazz ?

**πάντως ακόμη και το jazz να πάρω θα κάνω μερικές αλλαγές , σίγουρα pickguard και d-tuner .

κάτι ήξερε ο Enwhistle που σκεφτηκε το fenderbird ...

Υπάρχει κάποιο δίλημμα και δεν το κατάλαβα ???............ ;D

Fender ανίκατε μάχαν....

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Έλα... παραδέξου το...  Πλάκα μας κάνεις έτσι... Δεν είναι δυνατόν να το σκέφτεσαι σοβαρά τώρα αυτό... Πες μας την αλήθεια τώρα... Βασικά είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως μας κάνεις πλάκα ! Και είμαι σίγουρος πως όπου να ναι θα ξαναγράψεις και θα μας πεις οτι ΗΔΗ έχεις δώσει τα 400 ευρώ στον φίλο σου, σαν προκαταβολή και σιγά σιγά θα μαζέψεις και τα υπόλοιπα 500 ! 

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ζητάς τη βοήθεια του κοινού όταν έχεις και τα δύο μπάσα στα χέρια σου και μπορείς να κρίνεις και μόνος σου βάση και το πως σου κάθονται  στο χέρι αλλά και ποιο ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις σου στις δύο μπάντες που παίζεις!

Δεν έχει καμία σημασία αν το ένα είναι epiphone και το άλλο fender usa, το θέμα είναι τι σου κάθεται καλύτερα.

Προσωπική μου άποψη? Υπάρχουν καλύτερα όργανα και από τα 2 με 900 ευρώ  ;D Και 400 ευρώ για upgrade σε bold on thunderbird δεν θα έδινα, πάρε το real thing

fleamail είπε:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ζητάς τη βοήθεια του κοινού όταν έχεις και τα δύο μπάσα στα χέρια σου και μπορείς να κρίνεις και μόνος σου βάση και το πως σου κάθονται  στο χέρι αλλά και ποιο ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις σου στις δύο μπάντες που παίζεις!

Δεν έχει καμία σημασία αν το ένα είναι epiphone και το άλλο fender usa, το θέμα είναι τι σου κάθεται καλύτερα.

Προσωπική μου άποψη? Υπάρχουν καλύτερα όργανα και από τα 2 με 900 ευρώ  ;D Και 400 ευρώ για upgrade σε bold on thunderbird δεν θα έδινα, πάρε το real thing
Δεν ειναι bolt on, το εχω και εγω αυτο το μπασακι....ειναι πολυ καλο ;)

Κατα τα αλλα διαβασα τι εγραψε στο ποστ ο OP και πραγματικα αναρωτιεμαι.....γιατι δεν εχει σκεφτει να τα κρατησει και τα 2 ? ??? ??? ??? μιας και εχει ή μπορει να μαζεψει τα λεφτα ? φυσικα χωρις να κανει "αναβαθμιση" στο thunderbird οπως εχει σκεφτει....

Αφου στο αλλο σχημα του παιζει με drop ας εχει το 1 με το 1 κουρδισμα και το αλλο με το αλλο

Δεν ειναι bolt on, το εχω και εγω αυτο το μπασακι....ειναι πολυ καλο
My bad, νόμιζα ότι έχει τα specs του απλού epiphone.  :-X

αυτό που δεν ανέφερα είναι πως το fender αν δν το αγοράσω θα μείνει στα χέρια μου ένα μήνα ακόμη ...

τελικά σκέφτομαι να αγοράσω τα καλούδια για το thunderbird και αργότερα να μαζέψω λεφτά για το jazz ... απλά ήθελα να ακούσω καμια γνώμη παραπάνω ...

fleamail είπε:
Εξάχλι.

Βέβαια, στα €900, κανένα δεν θα ήταν η πρωταρχική προσωπική μου επιλογή αλλά επειδή δεν μιλάμε για τις προσωπικές μου επιλογές, ξαναγυρνάμε σε αυτό που είπε ο fleamail.

Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις τα υπέρ και τα κατά και από παικτικής και από εμπορικής απόψεως (εκτός και αν δεν σε νοιάζει).

δεν νομιζω να εδινα 400 ευρω για αναβαθμισεις σε μπασο 300 ευρω.

εγω θα επαιρνα το fender που δεν χρειαζεται τιποτα στην τελικη αν το σκεφτεις στο κοστος σου βγαινει περιπου το ιδιο.

αλλα αφου λες οτι σε βολευει το epi κρατα το αλλα μην ριξεις τοσα λεφτα γνωμη μου αυτη φιλικα παντα

audiokostas είπε:
Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις τα υπέρ και τα κατά και από παικτικής και από εμπορικής απόψεως (εκτός και αν δεν σε νοιάζει).
Συνυπολόγισε αρκετά αυτό.Το πειραγμένο epiphone θα αναγκαστεις να το σκοτώσεις.Fender usa δεν σκοτώνεται ούτε τώρα με την κρίση.Αν χαζεύεις αγγελίες θα το έχεις ήδη διαπιστώσει.

Επίσης με το jazz χώνεσαι σε ότι στυλ μουσικής επιθυμείς.

Αν και εσύ πρέπει να δεις ποιο θες περισσότερο νομίζω ότι καλό είναι να πας για το jazz...από όλες τις σκοπιές δεν θα σε προδώσει.

Ερωτηση: Περαν αυτου που εχεις στα χερια σου, εχεις δοκιμασει αλλα, φτηνοτερα jazz bass? Μηπως μπορεις να ερθεις πολυ κοντα σε αυτο που εχεις στο μυαλο σου με ενα jazz των 400-500 ευρω, οποτε σου μενουν και τα 2 οργανα και στο μελλον αν θες αναβαθμιζεις αναλογα?

Stoner Jackass είπε:
Συνυπολόγισε αρκετά αυτό.Το πειραγμένο epiphone θα αναγκαστεις να το σκοτώσεις.Fender usa δεν σκοτώνεται ούτε τώρα με την κρίση.Αν χαζεύεις αγγελίες θα το έχεις ήδη διαπιστώσει.
Μην εισαι απολυτος

Επίσης με το jazz χώνεσαι σε ότι στυλ μουσικής επιθυμείς.
Μην εισαι απολυτος

Αν και εσύ πρέπει να δεις ποιο θες περισσότερο νομίζω ότι καλό είναι να πας για το jazz...από όλες τις σκοπιές δεν θα σε προδώσει.
Μην εισαι απολυτος

Ολα τα παραπανω που λες δεν ειναι στανταρ και τα παρουσιαζεις ως ετσι....Δεν παει βαση τιμης ή μαρκας....οτι βολευει τον καθενα πρατει  ;)

Μεσάλιε παίρνω πίσω το απόλυτο ύφος στα άλλα μπατ αϊ ινστιστ ον..

Stoner Jackass είπε:
Το πειραγμένο epiphone θα αναγκαστεις να το σκοτώσεις.Fender usa δεν σκοτώνεται ούτε τώρα με την κρίση.Αν χαζεύεις αγγελίες θα το έχεις ήδη διαπιστώσει.
Μεγάλυτερο ποσοστό επι της αξίας του οργάνου κόβεις στο epiphone.

η αλήθεια είναι πως δν έχω παίξει με αλλο jazz ποτέ μου . αλλά όπως και να έχει αν πρόκειται να αγοράσω τζαζ θα αγοράσω αυτό που έχω στα χέρια μου γιατί fender usa (ολοκαίνουργιο ουσιαστικά) με σκληρή θήκη δεν παίζει να το βρεις στα 9 κατοσταρικα ...

δεν ξέρω ρε **** μου , τώρα σκέφτομαι να αγοράσω μόνο τη θηκη για το thunderbird και τα υπόλοιπα φράγκα να τα δώσω προκαταβολή για το jazz . αλλά από την άλλη , αν ο ηχος του thunderbird βελτιωθεί αισθητά με τους emg μαγνήτες ?

παίζει να μην αποφασίσω ποτέ ...  :-\

Mε 900 ευρω παιρνεις παντως το American Special Jazz οχι "ουσιαστικα καινουριο" αλλα με τα πλαστικα πανω :)

Και το standard σε πολλα μαγαζια δεν ειναι πολυ παραπανω.

That said, θα ελεγα οτι πραγματικα ασχετως του τι θα αποφασισεις, πηγαινε σε ενα μαγαζι να δοκιμασεις διαφορα jazz bass - ισως εκπλαγεις με το τι διαφορα θα αντιληφθεις εσυ ο ιδιος μεταξυ ενος AM Std και ενος Squier VM...

οι ελάχιστες διαφορές που βλέπω είναι η γεφυρα που ειναι η κλασσικη γεφυρα της fender , το std ειναι string-through και έχει CS 60's μαγνήτες ενώ το special έχει το greasebucket tone circuit .

diskovolos είπε:
η αλήθεια είναι πως δν έχω παίξει με αλλο jazz ποτέ μου. αλλά όπως και να έχει αν πρόκειται να αγοράσω τζαζ θα αγοράσω αυτό που έχω στα χέρια μου γιατί fender usa (ολοκαίνουργιο ουσιαστικά) με σκληρή θήκη δεν παίζει να το βρεις στα 9 κατοσταρικα ...

δεν ξέρω ρε **** μου , τώρα σκέφτομαι να αγοράσω μόνο τη θηκη για το thunderbird και τα υπόλοιπα φράγκα να τα δώσω προκαταβολή για το jazz . αλλά από την άλλη , αν ο ηχος του thunderbird βελτιωθεί αισθητά με τους emg μαγνήτες ?
Βρε αλάνι, δεν παίζεις λίγα μπάσα ακόμα, να διαβάσεις λίγο για αυτά, να δεις τι θες να παίξεις με αυτά, με τι θες να τα παίξεις αυτά, να δεις πόσο κάνουν και πόσο μπορείς να τα βρεις, και γενικώς να τη ψάξεις λίγο πριν τα χώσεις γενικώς και όπου να ναι, μιας και, παρόλο που ναι Γενάρης, βλέπεις δεν φυτρώνουν τα ρημάδια τα "μαρούλια" στους κάμπους.

Και όταν με το καλό κατασταλάξεις, εδώ είμαστε.....

παίζει να μην αποφασίσω ποτέ ...  :-\
Μην σε τρομάζει αυτό. Εδώ γεράσαμε και ακόμα να αποφασίσουμε.....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back