Θεωρίες... για το τι συμβαίνει στην Ιαπωνία

Status
Not open for further replies.
Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαν να το κάνουν
δυστυχως δεν γινεται, ειναι μια πολυ μικρη σε μεγεθος (και φυσικες πηγες) χωρα με τεραστιο πληθυσμό & τεραστιες αναγκες σε ηλεκτρικο ρευμα (βαριες βιομηχανιες,πολεις τερατα,τρομερες συγκοινωνιες κτλ,κτλ),δεν υπαρχει τεχνολογια που να μπορει να παραξει τοσο ρευμα απο φυσικες και "πρασινες" πηγες (για να καταλαβει καποιος ποσο....ρευμα καινε οι Ιαπωνες σημειωνω οτι τα ...55...πυρηνικα εργοστασια τους...παραγουν μονο το 30% της ενεργειας στην Ιαπωνια,η υπολοιπη εισαγεται) .

εχουν καποιες πολεις που σε πειραματικο σταδιο χρησιμοποιουν τον ηλιο για παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας και παρα πολλα αιολικα παρκα...αλλα δεν φτανουν....ειναι απλα αδυνατον η 2η μεγαλυτερη βιομηχανικη χωρα του κοσμου να τη βγαλει με....ηλιο και...πρασινα αλογα... :)

Nordic είπε:
Φασιστες και ρατσιστες ειναι σαν λαος.Δεν ειναι αλαζονες?στα κινεζακια τι κανανε στους Σινοιαπωνικους πολέμους?

Δεν περιμενα παντως απο ένα σχολιο μου να εξελιχθει σε τόσο μεγάλη συζήτηση πασης φυσεως. ::) ::)
Προφανώς μας δουλεύεις. Όταν στα καλά του καθουμένου πετάς μια εντελώς άσχετη φραστική μολότωφ που εγγυάται τουλάχιστον δέκα σελίδες από flames, δεν μπορείς να παριστάνεις μετά την αθώα περιστερά.

δεν εχει απολυτως καμμια σχεση με τον ρατσισμο,εχει μεγαλυτερη σχεση με την περιεργεια που προξενει ο "ξενος" ,ισα-ισα εχεις και.... προνομια οταν εισαι gaijin (δεν σου φερονται τοσο αυστηρα...οπως στους αλλους Ιαπωνες μια και...εισαι εκ φυσεως ενας απολιτιστος...γοριλλας.... ;D ;D)
Αυτή είναι οξεία αντίφαση.

Αυτή είναι οξεία αντίφαση.
ναι ρε πλακα κανω...αναφερομαι σε πραγματικο περιστατικο στο μετρο του Τοκυο,χτυπησε το κινητο μου και το σηκωσα και μιλησα.....αν ημουν..Ιαπωνας ειχα κανει ηδη 2 ΘΑΝΑΣΙΜΑ αμαρτηματα

1.δεν ειχα το κινητο μου στη δονηση (δεν ακουσα ουτε μια φορα ηχο κινητου μια και θεωρειται μεγιστη αγενεια το να βαραει δυνατα το κινητο σου σε δημοσιους χωρους)

2.τολμησα να μιλησω μεσα στο μετρο (κανεις δεν μιλαει στο κινητο σε δημοσιους χωρους ολοι στελνουν μυνηματα για να μην ενοχλουν αλλα και γιατι το να μαθαινει τα...σωψυχα σου ο..αγνωστος διπλανος σου δεν ειναι και πολυ.....σικ.... ;D)

δεδομενου οτι καθομουν και διπλα σε θεση για...εγκυους.....(εκει απαγορευεται να το εχεις καν ενεργο...)

κανονικα θα με ειχαν πλακωσει στο ξυλο (ολο το βαγονι)...

επειδη ομως ημουν...ξενος μου ειπαν απλα να το κλεισω αμεσως... ;D

bloody_sunday είπε:
Προφανώς μας δουλεύεις. Όταν στα καλά του καθουμένου πετάς μια εντελώς άσχετη φραστική μολότωφ που εγγυάται τουλάχιστον δέκα σελίδες από flames, δεν μπορείς να παριστάνεις μετά την αθώα περιστερά.
Του το είπα ήδη...πιο ευγενικά. ;D

Αυτή η εκφραση... "φραστική μολότωφ" με έκαψε.... ;D

Superfunk είπε:
ναι ρε πλακα κανω...αναφερομαι σε πραγματικο περιστατικο στο μετρο του Τοκυο,χτυπησε το κινητο μου και το σηκωσα και μιλησα.....αν ημουν..Ιαπωνας ειχα κανει ηδη 2 ΘΑΝΑΣΙΜΑ αμαρτηματα

1.δεν ειχα το κινητο μου στη δονηση (δεν ακουσα ουτε μια φορα ηχο κινητου μια και θεωρειται μεγιστη αγενεια το να βαραει δυνατα το κινητο σου σε δημοσιους χωρους)

2.τολμησα να μιλησω μεσα στο μετρο (κανεις δεν μιλαει στο κινητο σε δημοσιους χωρους ολοι στελνουν μυνηματα για να μην ενοχλουν αλλα και γιατι το να μαθαινει τα...σωψυχα σου ο..αγνωστος διπλανος σου δεν ειναι και πολυ.....σικ.... ;D)

δεδομενου οτι καθομουν και διπλα σε θεση για...εγκυους.....(εκει απαγορευεται να το εχεις καν ενεργο...)

που να δειτε και αυτην http://www.cinemanews.gr/v5/movies.php?n=1839 την ταινια!τι τραβαει η καημενη η ευρωπαια σε ιαπωνικη εταιρια!

καπου ειχα διαβασει οτι ειναι μεγαλη αγενεια στην ιαπωνια να φυσηξεις τη μυτη σου δημοσιως.κατι σαν το κλασιμο εδω ;D

manosx είπε:
Η ενέργεια που παίρνουμε από τον ήλιο είναι απίστευτη, χώρια οι άνεμοι και η κυματική. Αντί αυτού τώρα σκάνε τα εργοστασιάκια στη μούρη των ανθρώπων.    
ΕΠΙΚΟ facepalm. Μόλις συνέλθω από το σοκ, θα προσποιηθώ ότι δεν διάβασα ποτέ τα bold και θα προσπαθήσω να θυμίσω πως το επίπεδο της αξιοποίησης της ενέργειας αυτής σήμερα είναι δυστυχώς απελπιστικά μικρό.

Κατά τα άλλα, έχω μεγάλη πίστη στους Ιάπωνες και έχω σοκαριστεί (έχει κάποια σχέση το γεγονός ότι σε μερικά σημεία που έχουν πληγεί υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να βρίσκομαι & να εργάζομαι τώρα). Είναι σίγουρα πολύ οργανωμένοι, αλλά ας μην ξεχνάμε επίσης ότι όταν ζεις σε μια χώρα που κάθε λίγο και λιγάκι (και απρόβλεπτα) χορεύει χούλα χουπ, είσαι υποχρεωμένος να έχεις τρελά στάνταρντς για τα κτίριά σου.

καπου ειχα διαβασει οτι ειναι μεγαλη αγενεια στην ιαπωνια να φυσηξεις τη μυτη σου δημοσιως
οντως ειναι εγκλημα (I learned the hard way.....) , οπως ειναι και το να περπατας και να τρως.....απο την αλλη δεν ειναι καθολου.... αγενεια το να...ουρεις δημοσιως στη γωνια του δρομου... :o...για αυτο σου λεω...πιασ'το αυγο και κουρευτο... ;D

καθε λαος εχει τους κανονες του...

η αληθεια ειναι οτι ενα μεγαλο ποσοστο της "ξενοφοβιας" οφειλεται στην απαραδεκτη συμπεριφορα των Αμερικανων (και για τους Ιαπωνες...ολοι οι ξενοι ειναι...Αμερικανοι μεχρι αποδειξεως του εναντιου... ;D..μια και μας βλεπουν ολους..ιδιους ...οπως τους βλεπουμε και εμεις... ;D) τοσο αμεσως μετα την κατοχη της χωρας οσο και προσφατως με την ΤΡΑΓΙΚΗ συμπεριφορα των Αμερικανων τουριστων.... ::)  (εχω δει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πραγματα....) 

Superfunk είπε:
οντως ειναι εγκλημα (I learned the hard way.....) , οπως ειναι και το να περπατας και να τρως.....απο την αλλη δεν ειναι καθολου.... αγενεια το να...ουρεις δημοσιως στη γωνια του δρομου... :o...για αυτο σου λεω...πιασ'το αυγο και κουρευτο... ;D
παντως εγω δεν συμφωνω με αυτους τους ηθικους ''κανονες'' καθε χωρας.και το κανω πιο λιανα: ημουν τουριστας στη μονεμβασια και καθομουν σε ενα πεζουλι να ξεκουραστω.διπλα μου ηταν μια κυρια βορειοευρωπαια σε αποσταση 1 μετρου.ξαφνικα αμολαει μια πολυ δυνατη και εχω παθει σοκ!!!εφυγα πριν με πιασουν τα γελια... και η μποχα!

ε τι να εκανα δηλ?να της την μπω?δε νομιζω.ας λειτουργει ο καθενας οπως εχει μαθει.

Superfunk είπε:

Αυτα ειναι....Γαμ$%τω, παλι σε λαθος χωρα γεννηθηκαμε... ;)

Quiz: ποση ωρα θα αντεξει ενας Γιαπωνεζος στο Αττικο Μετρο η στον Προαστειακο (pun intended) πριν κανει χαρακιρι?

Superfunk είπε:
απο την αλλη δεν ειναι καθολου.... αγενεια το να...ουρεις δημοσιως στη γωνια του δρομου... :o...για αυτο σου λεω...πιασ'το αυγο και κουρευτο... ;D
Σε παρακαλώ,πές μου οτί κάνεις πλάκα...

(Αν...ουρείς σε δημόσιο χώρο φυσώντας τη μύτη σου και κλάνοντας...συγχωρείσαι?  :-X :P)

S9F είπε:

(Αν...ουρείς σε δημόσιο χώρο φυσώντας τη μύτη σου και κλάνοντας...συγχωρείσαι?  :-X :P)

;D

αντε για να ευθυμησουμε και λιγακι...

S9F είπε:

και να εχεις και το τηλ στην κωλοτσεπη να βαραει και να μη μπορεις να το σηκωσεις, ε? ;D ;D ;D

Superfunk είπε:
+1

Το να προσπαθήσεις να κρίνεις τους λαούς και την Ιστορία τους, σημαίνει ότι ξεκινάς απο ένα σύστημα αξιών. Τα οποία συστήματα αξιών τείνουν να.... αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου... (τρύπα στο νερό)

Σίγουρα θα πέσεις στην παγίδα της στείρας ηθικολογίας... Ειδικά όταν μιλάς για τους Ιάπωνες που έχουν μια κουλτούρα που μόνο αν δεις απο κοντά πως λειτουργεί θα καταλάβεις, όπως είπε και ο SF.(και λειτουργεί και καλά που να πάρει :P)

Ένα παράδειγμα:

Τα δολοφονικά ένστικτα ενοχοποιούνται σχεδόν ( ; ) από κάθε σύγχρονη κοινωνία και παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της. Σε καιρούς πολέμου όμως, όχι απλά είναι χρήσιμα αλλά καλλιεργούνται κιόλας.

Αν δούμε την σημερινή κατάσταση της ΕΛΛΑΔΑΣ, με διαφθορά και ασυδοσία σχεδόν παντού, ανύπαρκτη παραγωγικότητα και ένα λαό που βαδίζει προς την πλήρη εξαθλίωση, νόμιζω οι "πειθήνιοι" Ιάπωνες που τόσο περίεργη μας φαίνεται οι κουλτούρα τους ίσως έχουν πολλά να μας διδάξουν...

(επειδή όλο και κάποιος θα το πει: δεν παρομοιάζω τους Ιάπωνες με δολοφόνους. Ούτε λέω ότι τα δολοφονικά ένστικτα είχανε bad press :P )

chris gti είπε:
Quiz: ποση ωρα θα αντεξει ενας Γιαπωνεζος στο Αττικο Μετρο η στον Προαστειακο (pun intended) πριν κανει χαρακιρι?
Δηλαδή χωρίς να έχει κάποιον να τον σπρώχνει να χωρέσει στο βαγόνι κατά τις ώρες αιχμής όπως κάνουν στο Τόκυο;

Για όσους έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με τις σύγχρονες αστικές συνθήκες ζωής του Ιάπωνα, αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα απέχουν πολύ από το ιδεώδες.

Αλλά όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ελαττώματά τους, ιδιαιτερότητές του και προτερήματά τους σύμφωνα πάντα με την οπτική γωνία του καθενός μας.

Κακό και ολέθριο αυτό που τους αλλά μακάρι οι καταστροφές να είναι μέχρι εδώ.

Superfunk είπε:
;D

Τι άλλο θα ακούσουμε ήθελα να ξερα... ;D

Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω (που μπορεί να είναι και...λαλακία ;D) είναι,οτί λόγω του γεγονότος οτί οι Ιάπωνες ανέκαθεν είχαν σχεδόν "ιερή" σχέση με τη φύση,το θεωρούν φυσιολογικό ακριβώς επειδή είναι...φυσική ανάγκη!

(Ξέχασα να ρωτήσω,εκτός από... την "αλλαγή λαδιών", θεωρούν φυσική και την..."αποστολή FAX"...? ;D)

το γεγονος ειναι οτι η κουλτουρα τους και τα ηθη τους ειναι πολυ πιο μακρια απο ολο το συγχρονο δυτικο κοσμο.

audiokostas είπε:
Αλλά όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ελαττώματά τους, ιδιαιτερότητές του και προτερήματά τους σύμφωνα πάντα με την οπτική γωνία του καθενός μας.
Έτσι είναι. Γιατί εγώ με τίποτα δεν μπορώ να φάω sushi.

Αυτό όμως είναι πολύ μπροστά:

Hard Gay - Treasure hunt (1/2) (Eng sub) HQ!

Με δέος παρακολουθώ την ψυχοσωματική, πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάλυση του μέσου Ιάπωνα !!!

Ιδιαίτερα αυτή την στιγμή, που πραγματικά με έχει σοκάρει η τραγωδία στην Ιαπωνία και ανησυχώ για τον παγκόσμιο πυρηνικό όλεθρο, λειτουργεί καταπραυντικά και ανακουφιστικά, η διαπίστωση πως ο σύγχρονος φτωχός, κακομοίρης και άχρηστος Έλλην, παραμένει ένα βήμα πριν τον παντογνώστη... Όλες αυτές οι πληροφορίες που συνέλλεξα με έφεραν πιο κοντά στο δράμα που ζει σήμερα ο μέσος Ιάπωνας...

Να πω πληροφοριακά ότι άλλες χώρες- περιοχές- πόλεις που με ενδιαφέρει να συλλέξω πληροφορίες είναι :

1) Μεξικό και ιδιαίτερα επι εποχής Τενοτστιτλάν (σημερινή πόλη του Μεξικό), την εποχή των μεγάλων μαχών με τον Κορτές

2) Η Καρχηδόνα και η σχέση του μέσου πολίτη με την φύση και το περιβάλλον

3) Νόρκεπιγκ και θρησκεία μέσα στην πορεία των χρόνων

4) Κιούρκα και σχέδιο πόλεως στον 20ο αιώνα

5) Τέλος, παιδιά, θέλω πληροφορίες για την καθημερινότητα στα Εκβάτανα

Ευχαριστώ προκαταβολικά παιδιά... ;) ;)

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back