Ο γραπτος λογος πολλές φορές ξεγελάει...Superfunk είπε:Το πρωι ο κοσμος πινει καφε Nordic ,οχι ουισκυ.....
Ενταξει ειναι ρατσιστες.Ακόμα και σήμερα.Βεβαια απο τεχνογνωσια μπροστα και σιγουρα θα ανακαμψουν.
Ο γραπτος λογος πολλές φορές ξεγελάει...Superfunk είπε:Το πρωι ο κοσμος πινει καφε Nordic ,οχι ουισκυ.....
Όταν ο άλλος είναι "λαβωμένος",μην τον χτυπάς κι΄άλλο δεν είναι σωστό...Nordic είπε:Φασιστες και ρατσιστες ειναι σαν λαος.Δεν ειναι αλαζονες?στα κινεζακια τι κανανε στους Σινοιαπωνικους πολέμους?
αυτο που εγραψες ειναι καταπτυστο,τωρα αν δεν καταλαβαινεις γιατι ειναι καταπτυστο δεν μπορω να σε βοηθησω.....Ο γραπτος λογος πολλές φορές ξεγελάει...
η προσωπικη μου εμπειρια (σου ξαναλεω οτι επισκεπτομαι συχνα την Ιαπωνια) ειναι εντελως διαφορετικη,απομονωμενοι και σε εναν εντελως διαφορετικο κοσμο (εντελως ακατανοητο για οποιον δεν ειναι Ιαπωνας και δεν γνωριζει τις παραδοσεις και την ιστορια τους ) ναι ειναι,ρατσιστες και αλλαζονες (ειδικα αυτο) οχι.Ενταξει ειναι ρατσιστες.Ακόμα και σήμερα.
δεν εχει απολυτως καμμια σχεση με τον ρατσισμο,εχει μεγαλυτερη σχεση με την περιεργεια που προξενει ο "ξενος" ,ισα-ισα εχεις και.... προνομια οταν εισαι gaijin (δεν σου φερονται τοσο αυστηρα...οπως στους αλλους Ιαπωνες μια και...εισαι εκ φυσεως ενας απολιτιστος...γοριλλας.... ;D ;D)Αλλα το concept δεν είναι το ίδιο.
+1RayDTutto είπε:Ξενόφοβοι είναι (βλ. και gaijin και σχετικά). Κάτι που δικαιολογείται πολύ εύκολα αν κοιτάξει κανείς την ιστορία τους. Αυτό ίσως τους κάνει να φαίνονται στα μάτια κάποιων ως ρατσιστές.
Ακριβώς.Οποιοσδήποτε άλλος λαός αν είχε "χτυπηθεί" (δεν ξέρω ποιά λέξη να χρησιμοποιήσω για ένα τέτοιο γεγονός...) από τη "Little Boy" και τη "Fat man" θα αντιδρούσε πολύ πιο υπερβολικά σε σχέση με τους Ιάπωνες.RayDTutto είπε:Ξενόφοβοι είναι (βλ. και gaijin και σχετικά). Κάτι που δικαιολογείται πολύ εύκολα αν κοιτάξει κανείς την ιστορία τους.
Το οποίο απέχει κατά τι από τοNordic είπε:+1
Υποβοσκει ακόμα ο ρατσισμός.Η ξενοφοβία είναι το σκαλί πάντοτε για να εκδηλωθει αυτό.
Ας τα περιορίσουμε τέτοια σχόλια καλύτεραΦασιστες και ρατσιστες ειναι σαν λαος.Δεν ειναι αλαζονες?στα κινεζακια τι κανανε στους Σινοιαπωνικους πολέμους?
Από τον ίδιο φίλο σου μάλλον διάβασα ένα λινκ ότι γενικά ότι κτίριο χτίστηκε την τελευταία 20ετία στο Τόκυο έμεινε κυριολεκτικά ανέπαφο λόγω των αυστηρότατων κανονισμών που εφαρμόζουν στις κατασκευές.Έχω φίλο, που είναι επίσης μέγας ιαπωνολάτρης και που έχει κάνει το Αθήνα-Τόκιο, Κυψέλη-Παγκράτι, του οποίου η κοπελιά (Ιαπωνίς, γι' αυτό και το "Κυψέλη-Παγκράτι") είναι καθηγήτρια, και του είπε ότι μετά το σεισμό παρέμειναν στο κτήριο γιατί δεν υπήρχε κανένας λόγος να βγουν έξω, και ίσως να ήταν και πιο επικίνδυνο. Ναι, τέτοια εμπιστοσύνη στα κτήριά τους...
Ένας αρκεί...vagelism είπε:Πως καταφερατε και μετατρεψατε ενα θεμα για τον ανθρωπινο πονο και τη καταστροφη ...σε ενα θεμα διαφωνιων και debate ρατσισμου...ειναι απιστευτο.
Κρίνεις με κριτήρια Ευρωπαίου. Οι Ιάπωνες έχουν εντελώς διαφορετικό σετ αντιλήψεων και κριτηρίων. Γιαυτό και η κοινωνική τους οργάνωση ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με την Ευρώπη και την Αμερική.Nordic είπε:+1
Υποβοσκει ακόμα ο ρατσισμός.Η ξενοφοβία είναι το σκαλί πάντοτε για να εκδηλωθει αυτό.
Iστορικα οι ιάπωνες υπηρξαν αλαζονες φασιστες και κανανε πολλα καλα.Απλα ειπα την αποψη μου για το αλάζονες που εγραψε καποιος παραπάνω.Σιγουρα περάσαν πολλα χρόνια απο τότε.Αλλα τουλαχιστον πολιτισμικα είναι κλειστος λαός ακόμα και σήμερα.Evilnye είπε:Το οποίο απέχει κατά τι από το Ας τα περιορίσουμε τέτοια σχόλια καλύτερα
Από τον ίδιο φίλο σου μάλλον διάβασα ένα λινκ ότι γενικά ότι κτίριο χτίστηκε την τελευταία 20ετία στο Τόκυο έμεινε κυριολεκτικά ανέπαφο λόγω των αυστηρότατων κανονισμών που εφαρμόζουν στις κατασκευές.
Τεράστια καταστροφή όπως κ να έχει με πολλές απώλειες σε ανθρώπους... Δυστυχώς είναι κ αυτά μέρος της ζωής, αλλά συμφωνώ με τον ΣΦ ότι χάρη στην οργάνωσή τους πρέπει να απέφυγαν τα εκατομμύρια θανάτους...
Όταν καποιος μου θεωρεί τους ιάπωνες μη αλαζονες συγνωμη αλλα Θα το σχολιαζω και θα λέω την αποψη μου.Εκτος και αμα το σχολιο μου ή ακόμα η συζητηση περι φασισμου και ρατσισμου θεωρείται ταμπού.S9F είπε:Ένας αρκεί...
μολις μου βρεις ΕΝΑΝ Ιαπωνα που θα σου πει οτι ειναι ο καλυτερος απο ολους και ανωτερος ολων να μου το πεις...αλαζόνας αρσενικό
αυτός που έχει υπερβολική εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους
;DSuperfunk είπε:αντιθετα εχω... γνωρισει......8 εκατομμυρια Ελληνες που πληρουν ΑΚΡΙΒΩΣ τις προϋποθεσεις του...λεξικου.... :![]()
Ιστορικα αναφερθηκα superfunk.Superfunk είπε:μολις μου βρεις ΕΝΑΝ Ιαπωνα που θα σου πει οτι ειναι ο καλυτερος απο ολους και ανωτερος ολων να μου το πεις...
γιατι δεν εχω γνωρισει ουτε εναν Ιαπωνα που να θεωρει τον εαυτο του κατι περισσοτερο απο ενα κομματι μιας οργανωμενης ομαδας (ΟΛΟΙ μαλιστα οταν τους κανεις καποιο κοπλιμεντο το "αρνουνται" λεγοντας "δεν ειναι ετσι","ειμαι ενα τιποτα","δεν αξιζω τοσο οσο λετε"...κτλ)
αντιθετα εχω... γνωρισει......8 εκατομμυρια Ελληνες που πληρουν ΑΚΡΙΒΩΣ τις προϋποθεσεις του...λεξικου.... :![]()
ενταξει εχω αφαιρεσει 999.900 ανηλικους κατω των 9 ετων (δεν τους εχουν εκπαιδευσει ακομα στα "καλα" της φυλης μας) και 1εκ. υπεργηρους (ανω των 90,οι οποιοι απο την πολυ σφαλιαρα που εχουν φαει εβαλαν τελικα μυαλο... ;D)S9F είπε:;D
Τι σε εμπόδισε να γράψεις 9.999.900? ;D)
Δεκτό,αλλά διαφωνώ με το να "χτυπάς" τον "άλλο" όταν υποφέρει.Nordic είπε:Όταν καποιος μου θεωρεί τους ιάπωνες μη αλαζονες συγνωμη αλλα Θα το σχολιαζω και θα λέω την αποψη μου.
Συγνωμη S9F όμως το ότι "χτυπαω τον άλλον όταν υποφέρει" είναι δικό σου συμπερασμα.S9F είπε:Δεκτό,αλλά διαφωνώ με το να "χτυπάς" τον "άλλο" όταν υποφέρει.
Προσωπικά δεν έχω γνώμη για τους Ιάπωνες,πολύ απλά γιατί δεν έχω ιδία εμπειρία...Το μόνο που ξέρω,είναι οτί δεν μιλάνε Αγγλικά. ;D