Θεωρίες... για το τι συμβαίνει στην Ιαπωνία

Status
Not open for further replies.
Superfunk είπε:
Το πρωι ο κοσμος πινει καφε Nordic ,οχι ουισκυ.....
Ο γραπτος λογος πολλές φορές ξεγελάει...

Ενταξει ειναι ρατσιστες.Ακόμα και σήμερα.Βεβαια απο τεχνογνωσια μπροστα και σιγουρα θα ανακαμψουν.

Nordic είπε:
Φασιστες και ρατσιστες ειναι σαν λαος.Δεν ειναι αλαζονες?στα κινεζακια τι κανανε στους Σινοιαπωνικους πολέμους?
Όταν ο άλλος είναι "λαβωμένος",μην τον χτυπάς κι΄άλλο δεν είναι σωστό...

Κατά τα άλλα,η ψυχραιμία των Ιαπώνων είναι γνωστό οτί είναι παροιμιώδης και δεν τους φοβάμαι καθόλου,θα ορθοποδήσουν σε χρόνο ρεκόρ.

Ο γραπτος λογος πολλές φορές ξεγελάει...
αυτο που εγραψες ειναι καταπτυστο,τωρα αν δεν καταλαβαινεις γιατι ειναι καταπτυστο δεν μπορω να σε βοηθησω.....

Ενταξει ειναι ρατσιστες.Ακόμα και σήμερα.
η προσωπικη μου εμπειρια (σου ξαναλεω οτι επισκεπτομαι συχνα την Ιαπωνια) ειναι εντελως διαφορετικη,απομονωμενοι και σε εναν εντελως διαφορετικο κοσμο (εντελως ακατανοητο για οποιον δεν ειναι Ιαπωνας και δεν γνωριζει τις παραδοσεις και την ιστορια τους ) ναι ειναι,ρατσιστες και αλλαζονες (ειδικα αυτο) οχι.

αν μιλας Ιαπωνικα (η γυναικα μου μιλαει) τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα και καταλαβαινεις πολυ περισσοτερα απο τον μεσο τουριστα .... (οντως ειναι σχεδον αδυνατον να συνενοηθεις με τον μεσο Ιαπωνα μια και κανεις δεν μιλαει αγγλικα,τουλαχιστον αγγλικα που να μπορεις να καταλαβεις... ;D)

προσωπικα τους θεωρω τον ευγενεστερο και πλεον φιλοξενο λαο στον πλανητη (τουλαχιστον η προσωπικη μου πειρα αυτο με κανει να πιστευω).

Ξενόφοβοι είναι (βλ. και gaijin και σχετικά). Κάτι που δικαιολογείται πολύ εύκολα αν κοιτάξει κανείς την ιστορία τους. Αυτό ίσως τους κάνει να φαίνονται στα μάτια κάποιων ως ρατσιστές. Αλλα το concept δεν είναι το ίδιο.

Πάντως, κι εγώ θεωρώ ότι αυτή η καταστροφή είναι ακόμη μια 'ευκαιρία' να δημιουργηθεί μια ακόμα ισχυρότερη ιαπωνική οικονομία - και μάλιστα σε σύντομο χρόνο. Δεν τους φοβάμαι. Είναι το cutting edge του ανθρώπινου γένους.

Αλλα το concept δεν είναι το ίδιο.
δεν εχει απολυτως καμμια σχεση με τον ρατσισμο,εχει μεγαλυτερη σχεση με την περιεργεια που προξενει ο "ξενος" ,ισα-ισα εχεις και.... προνομια οταν εισαι gaijin (δεν σου φερονται τοσο αυστηρα...οπως στους αλλους Ιαπωνες μια και...εισαι εκ φυσεως ενας απολιτιστος...γοριλλας.... ;D ;D)

RayDTutto είπε:
Ξενόφοβοι είναι (βλ. και gaijin και σχετικά). Κάτι που δικαιολογείται πολύ εύκολα αν κοιτάξει κανείς την ιστορία τους. Αυτό ίσως τους κάνει να φαίνονται στα μάτια κάποιων ως ρατσιστές.
+1

Υποβοσκει ακόμα ο ρατσισμός.Η ξενοφοβία είναι το σκαλί πάντοτε για να εκδηλωθει αυτό.

RayDTutto είπε:
Ξενόφοβοι είναι (βλ. και gaijin και σχετικά). Κάτι που δικαιολογείται πολύ εύκολα αν κοιτάξει κανείς την ιστορία τους.
Ακριβώς.Οποιοσδήποτε άλλος λαός αν είχε "χτυπηθεί" (δεν ξέρω ποιά λέξη να χρησιμοποιήσω για ένα τέτοιο γεγονός...) από τη "Little Boy" και τη "Fat man" θα αντιδρούσε πολύ πιο υπερβολικά σε σχέση με τους Ιάπωνες.

Nordic είπε:
+1

Υποβοσκει ακόμα ο ρατσισμός.Η ξενοφοβία είναι το σκαλί πάντοτε για να εκδηλωθει αυτό.
Το οποίο απέχει κατά τι από το

Φασιστες και ρατσιστες ειναι σαν λαος.Δεν ειναι αλαζονες?στα κινεζακια τι κανανε στους Σινοιαπωνικους πολέμους?
Ας τα περιορίσουμε τέτοια σχόλια καλύτερα :)

Έχω φίλο, που είναι επίσης μέγας ιαπωνολάτρης και που έχει κάνει το Αθήνα-Τόκιο, Κυψέλη-Παγκράτι, του οποίου η κοπελιά (Ιαπωνίς, γι' αυτό και το "Κυψέλη-Παγκράτι") είναι καθηγήτρια, και του είπε ότι μετά το σεισμό παρέμειναν στο κτήριο γιατί δεν υπήρχε κανένας λόγος να βγουν έξω, και ίσως να ήταν και πιο επικίνδυνο. Ναι, τέτοια εμπιστοσύνη στα κτήριά τους...
Από τον ίδιο φίλο σου μάλλον διάβασα ένα λινκ ότι γενικά ότι κτίριο χτίστηκε την τελευταία 20ετία στο Τόκυο έμεινε κυριολεκτικά ανέπαφο λόγω των αυστηρότατων κανονισμών που εφαρμόζουν στις κατασκευές.

Τεράστια καταστροφή όπως κ να έχει με πολλές απώλειες σε ανθρώπους... Δυστυχώς είναι κ αυτά μέρος της ζωής, αλλά συμφωνώ με τον ΣΦ ότι χάρη στην οργάνωσή τους πρέπει να απέφυγαν τα εκατομμύρια θανάτους...

Πως καταφερατε και μετατρεψατε ενα θεμα για τον ανθρωπινο πονο και τη καταστροφη ...σε ενα θεμα διαφωνιων και debate ρατσισμου...ειναι απιστευτο.  

vagelism είπε:
Πως καταφερατε και μετατρεψατε ενα θεμα για τον ανθρωπινο πονο και τη καταστροφη ...σε ενα θεμα διαφωνιων και debate ρατσισμου...ειναι απιστευτο.  
Ένας αρκεί...

Nordic είπε:
+1

Κρίνεις με κριτήρια Ευρωπαίου. Οι Ιάπωνες έχουν εντελώς διαφορετικό σετ αντιλήψεων και κριτηρίων. Γιαυτό και η κοινωνική τους οργάνωση ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με την Ευρώπη και την Αμερική.

Evilnye είπε:
Το οποίο απέχει κατά τι από το Ας τα περιορίσουμε τέτοια σχόλια καλύτερα :)

Από τον ίδιο φίλο σου μάλλον διάβασα ένα λινκ ότι γενικά ότι κτίριο χτίστηκε την τελευταία 20ετία στο Τόκυο έμεινε κυριολεκτικά ανέπαφο λόγω των αυστηρότατων κανονισμών που εφαρμόζουν στις κατασκευές.

Τεράστια καταστροφή όπως κ να έχει με πολλές απώλειες σε ανθρώπους... Δυστυχώς είναι κ αυτά μέρος της ζωής, αλλά συμφωνώ με τον ΣΦ ότι χάρη στην οργάνωσή τους πρέπει να απέφυγαν τα εκατομμύρια θανάτους...
Iστορικα οι ιάπωνες υπηρξαν αλαζονες φασιστες και κανανε πολλα καλα.Απλα ειπα την αποψη μου για το αλάζονες που εγραψε καποιος παραπάνω.Σιγουρα περάσαν πολλα χρόνια απο τότε.Αλλα τουλαχιστον πολιτισμικα είναι κλειστος λαός ακόμα και σήμερα.

Ναι θα συμφωνησω με τον sf είναι αηδιαστικα ευγενικός λαός το οποίο φαίνεται και στην γλωσσα τους.(π.χ χρησιμοποιούνε διαφορετικες εκφρασεις για να ευχαριστησουν ή να ζητησουν το οτιδήποτε αναλογα με το που βρίσκονται).Η κουλτουρα τους σιγουρα ειναι δυσνόητη από τον δυτικό.

Απο εκεί και πέρα καμία προθεση να γυρίσω την συζητηση στα περι φασισμου και ρατσισμου.

Οποιος κοιτάξει την ιστορία τους ας βγάλει τα δικά του συμπερασματα.Η ιαπωνια είναι μία χωρα έτη φωτός μακριά όσον αφορα την τεχνογνωσία και τεραστια εξαγωγική δύναμη.Παντοτε σεισμους και καταστροφες είχανε και στο τελος ξαναχτίζανε τα παντα.

Off topic τελος

S9F είπε:
Ένας αρκεί...
Όταν καποιος μου θεωρεί τους ιάπωνες μη αλαζονες συγνωμη αλλα Θα το σχολιαζω και θα λέω την αποψη μου.Εκτος και αμα το σχολιο μου ή ακόμα η συζητηση περι φασισμου και ρατσισμου θεωρείται ταμπού.

Πρίν κάποια χρόνια είχα δεί σε μια ταξιδιωτική εκπομπή ότι αν στο Τοκυο αφήσεις την τσάντα σου σε ένα παγκάκι, δεν θα στην πάρει κανείς. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό, αν είναι τραβηγμένο, αλλά αν είναι αλήθεια τότε μιλάμε για ένα ριζικά διαφορετικό τρόπο σκέψης και στάση ζωής. Ναι, σε κάποια πράγματα οι Ιάπωνες είναι λίγο ...κάπως, όμως δεν μπορείς να μην τους θαυμάζεις. Ίσως τελικά είμαστε εμείς οι ξενόφοβοι κι όχι αυτοί.

Το περίεργο με το θέμα σεισμός/οικονομικά είναι ότι σύμφωνα με κάποιους γνώστες (εντός και εκτός εισαγωγικών) το πρόβλημα στην Ιαπωνία είναι ότι η κατανάλωση αγαθών είναι μικρότερη της παραγωγής τους και έτσι μέσω των νέων αναγκών που δημιουργεί ο σεισμός θα ανοιχτούν νέα οικονομικά κανάλια από όπου μπορεί να διοχετευθεί η παραγωγή και έτσι θα έχουν μεσοπρόθεσμα οφέλη.

Βέβαια, ποσο ψυχρά και απάνθρωπα φαίνονται όλα αυτά όταν υπάρχει τέτοια καταστροφή. Χρήμα uber alles.

αλαζόνας αρσενικό
αυτός που έχει υπερβολική εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους
μολις μου βρεις ΕΝΑΝ Ιαπωνα που θα σου πει οτι ειναι ο καλυτερος απο ολους και ανωτερος ολων να μου το πεις...

γιατι δεν εχω γνωρισει ουτε εναν Ιαπωνα που να θεωρει τον εαυτο του κατι περισσοτερο απο ενα κομματι μιας οργανωμενης ομαδας (ΟΛΟΙ μαλιστα οταν τους κανεις καποιο κοπλιμεντο  το "αρνουνται" λεγοντας "δεν ειναι ετσι","ειμαι ενα τιποτα","δεν αξιζω τοσο οσο λετε"...κτλ)

αντιθετα εχω... γνωρισει......8 εκατομμυρια Ελληνες  που πληρουν ΑΚΡΙΒΩΣ τις προϋποθεσεις του...λεξικου.... ::)  

Superfunk είπε:
αντιθετα εχω... γνωρισει......8 εκατομμυρια Ελληνες  που πληρουν ΑΚΡΙΒΩΣ τις προϋποθεσεις του...λεξικου.... ::)  
;D

(Αισιόδοξο σε βρίσκω...Τι σε εμπόδισε να γράψεις 9.999.900? ;D)

Superfunk είπε:
μολις μου βρεις ΕΝΑΝ Ιαπωνα που θα σου πει οτι ειναι ο καλυτερος απο ολους και ανωτερος ολων να μου το πεις...

γιατι δεν εχω γνωρισει ουτε εναν Ιαπωνα που να θεωρει τον εαυτο του κατι περισσοτερο απο ενα κομματι μιας οργανωμενης ομαδας (ΟΛΟΙ μαλιστα οταν τους κανεις καποιο κοπλιμεντο  το "αρνουνται" λεγοντας "δεν ειναι ετσι","ειμαι ενα τιποτα","δεν αξιζω τοσο οσο λετε"...κτλ)

Ιστορικα αναφερθηκα superfunk.

Ιστορικα τουλαχιστον το ακριβως αντιθετο πραξαν.

Ας το σταματησουμε ομως εδω γιατι στο τέλος θα χαρακτηριστω και troll σε αντιθεση με εσενα.

S9F είπε:
;D

Τι σε εμπόδισε να γράψεις 9.999.900? ;D)
ενταξει εχω αφαιρεσει 999.900  ανηλικους κατω των 9 ετων (δεν τους εχουν εκπαιδευσει ακομα στα "καλα" της φυλης μας) και 1εκ. υπεργηρους (ανω των 90,οι οποιοι απο την πολυ σφαλιαρα που εχουν φαει εβαλαν τελικα μυαλο... ;D)

Nordic είπε:
Όταν καποιος μου θεωρεί τους ιάπωνες μη αλαζονες συγνωμη αλλα Θα το σχολιαζω και θα λέω την αποψη μου.
Δεκτό,αλλά διαφωνώ με το να "χτυπάς" τον "άλλο" όταν υποφέρει.

Προσωπικά δεν έχω γνώμη για τους Ιάπωνες,πολύ απλά γιατί δεν έχω ιδία εμπειρία...Το μόνο που ξέρω,είναι οτί δεν μιλάνε Αγγλικά. ;D

S9F είπε:
Δεκτό,αλλά διαφωνώ με το να "χτυπάς" τον "άλλο" όταν υποφέρει.

Προσωπικά δεν έχω γνώμη για τους Ιάπωνες,πολύ απλά γιατί δεν έχω ιδία εμπειρία...Το μόνο που ξέρω,είναι οτί δεν μιλάνε Αγγλικά. ;D
Συγνωμη S9F όμως το ότι "χτυπαω τον άλλον όταν υποφέρει" είναι δικό σου συμπερασμα.

Δεν χαρηκα με το συμβαν όπως και καθε υγιής ανθρωπος που βρισκεται σε πνευματικη επαφη με τον ευατο του.

Απλα σχολιασα το ότι δν ειναι αλαζονες που αναφερθηκε απο καποιον.Υπενθυμιζωντας το παρελθον τους ιστορικα τουλαχιστον.Τίποτα παραπάνω.

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back