- Πόντοι
- 318
Ξεκινάμε με τις τρεις πάνω ζώνες.
Η πρώτη από αριστερά πάνω, μία δερμάτινη Minotaur η οποια αγοράστηκε το 2005 έναντι 40 ευρώ. Είναι η μακροβιότερη ζώνη μου, είναι πολύ ποιοτική, είναι σε φουλ λειτουργική κατάσταση ωστόσο δεν χρησιμοποιείται πια.
Η μεσαία πάνω με τα βέλη και το σύμβολο του βιολογικού κινδύνου ειναι επίσης Minotaur. Κόστισε 30 ευρώ. Με βόλεψε την περίοδο που αποκτήθηκε περισσότερο από την πρώτη γιατι είναι πιο μακριά και μπορούσα να κρεμάσω την κιθάρα σχεδόν στο επιθυμητό ύψος (είμαι πολύ ογκώδης σε ύψος/κιλά και δεν με βολεύουν όλες). Πλέον ούτε αυτή χρησιμοποιείται.
Η δεξιά πάνω ήταν μία "ελαφριά" αγορά από κίνα μέσω ebay και υποτίθεται ότι είναι απομίμηση snakeskin. Κόστισε 11 ευρώ. Δεν με βόλεψε εξαρχής, γιατί στην αίσθηση ήταν εντελώς ψεύτικη, πλαστική, λεπτή και άκαμπτη. Εννοείται ότι δεν χρησιμοποιείται.
Και πάμε στα καλά. Καλά για εμένα δηλαδή γιατί οφθαλμολουτρικώς ομιλώντας, μάλλον έχω τις πιο βαρετές, μονότονες και αντιτουριστικές ζώνες.
Στις κάτω τέσσερις φωτογραφίες είναι οι τέσσερις κιθάρες μου που χρησιμοποιούνται κανονικά τόσο σε πρόβες όσο και σε live εμφανίσεις.
Από τη στιγμή που ανακάλυψα τις "Clip Lock" ζώνες, ερωτεύτηκα, και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να ξανακρεμάσω κιθάρα πάνω μου με κάτι διαφορετικό.
Η πρώτη και η δεύτερη κιθάρα από κάτω αριστερά (Fender Showmaster Celtic Korea Silver & Fender American Standard Stratocaster Midnight Wine) έχουν ουσιαστικά την ίδια DiMarzio ζώνη, το μόνο που αλλάζει είναι το υλικό. Στην Showmaster είναι βαμβακερή ενώ στην Stratocaster είναι νάιλον. Τεράστια μαγκιά και το γεγονός ότι αφαιρείς τις "μανίσιες" βίδες (strap buttons) της κιθάρας και βάζεις το σύστημα της DiMarzio ώστε και πυρηνική έκρηξη να συμβεί την ώρα του live, εσύ θα πεθάνεις - η κιθάρα θα μείνει στη θέση της. Πολύ μεγάλο εύρος ρυθμιζόμενου ύψους, πλέον έχω την κιθάρα ακριβώς εκεί που θέλω (η καμπύλη του tummy cut κάτω από τον αφαλό ή για να το πω και αλλιώς, τα γεννητικά όργανα ακριβώς πίσω από τους μαγνήτες
Η τρίτη και η τέταρτη κιθάρα στην κάτω σειρά (Fender Showmaster HSS FR USA & Fender Telecaster Classic '50s Mexico) έχουν ακριβώς την ίδια ζώνη μάρκας Richter και κόστους 23 ευρώ έκαστη. Ίδια φιλοσοφία με τις παραπάνω DiMarzio με clip lock σύστημα (η Richter το ονομάζει Snapbuckle) από νάιλον υλικό με δερμάτινες άκρες. Δεν έχουν το σύστημα με τα strap buttons της DiMarzio και χρησιμοποιώ τα στρογγυλά security strap blocks για έξτρα ασφάλεια. Εύρος ρυθμιζόμενου ύψους απεριόριστο και εδώ.
Last edited: