Ελπίζω ότι διαλύθηκαν.
Δεν πιστεύω ότι διαλύθηκαν (για πάντα).
Και αν δεν διαλύθηκαν.........σκοτίστηκα.
Δεν τους θεωρώ μεγάλη μπάντα και προφανώς κάτι τρέχει στα γύφτικα αφού τα εκατομμύρια πωλήσεις δείχνουν ότι πολλοί άλλοι διαφωνούν μαζί μου.
Εχουν δύο τρία κομμάτια (κάτι LBinA, Wonderwall κλπ) που μου αρέσουν αρκετά. Αλλά και κάτι δεκάδες άλλα που μου προκαλούν ναυτία.
Ναί, το μάρκετινγκ δούλεψε καλά για αυτούς αλλά όπως εξάλλου και για πολλούς άλλους.
Ναι, είναι σε μεγάλο βαθμό αντιγραφείς των Beatles (κάπου ο εις εκ των Αφών το είχε παραδεχτεί ανοιχτά σε συνέντευξη του μιλώντας και για συγκεκριμένα chord progressions αλλά δεν την βρίσκω) όπως εξάλλου εκατοντάδες άλλα γκρουπ και είμαστε ελεύθεροι όλοι να το κάνουμε. Αυτοί προφανώς, κάπου, κάτι, κάπως το κάνουν καλύτερα.
Ναι, είναι ψιλοκουλοί και so what όταν η ροκ (μην ξεχνάμε CCR, RS κλπ κλπ) έχει γραφτεί και από τέτοιους (που τα σέρνανε όμως, έτσι
αλλά μη λέμε τα ίδια πάλι.
Αυτό όμως που δεν αντέχω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και με εκνευρίζει είναι η ιδεολογία ή περισσότερο ακόμα η έλλειψη αυτής την οποία όχι απλώς αντιπροσωπεύουν αλλά της οποίας ηγούνται από τα μέσα των 90s οι εν λόγω αδελφοί. Μια "it's cool to be stupid and mindless f*ck you I drink beer and who gives a fuck" attitude που δημιουργείται στο Manchester (και ελόχευε στο απογοητευμένο και υποτιμημένο λούμπεν της Βρεττανίας ούτως ή άλλως) στα mid eighties από Happy Mondays (μπαντάρα) et al και παίρνει διαστάσεις Βρεττανικής πανδημίας στα 90s (yobbos) με κύριο εκφραστή τον κυρ Liam.
Κοινωνικό το φαινόμενο, ξέρω αλλά σε στεναχωρεί όταν η διοχέτευση του θυμού και του πάθους της μεσοαστικοεργατικής τάξης που έχει δημιουργήσει τα διαμάντια των 70's να μεταλάσσεται στον σταρχι..σμό-θα-σε-βαρέσω-αν-με κοιτάξεις-θέλω-πολλά-λεφτά-φέρε-μπύρες-και-κόκα" των Oasis και κάτι Robbie Williams αργότερα.
Ξέρω, το πάω αλλού αλλά προσωπικά με ενοχλεί αφάνταστα.
Περισσότερο και από την έλλειψη ταλέντου τους ;D
Just my two cents......