The 8 Richest Movie Score Composers In History

Waterfall-K είπε:
Ποιο απο τα παραπανω εργα του δεν ειναι επιτυχημενο σαν soundtrack? Κανενα.
Έτσι όπως τα λες είναι, αλλά...

αυτό που έγραψα εγώ (η λίστα σου δεν μου άλλαξε γνώμη) είναι ότι τα μη-soundtrack άλμπουμ του είναι πολύ καλύτερα. Αυτή είναι η διαφωνία μου. Δηλαδή, το ερώτημα είναι : θα έγραφε καλύτερη μουσική για τις "Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου" ο Vangelis; Απαντώ : "με την καμία" διότι τα soundtrack του είναι περίπου "μία από τα ίδια" όσον αφορά στις συνθετικές ιδέες. Εξαίρεση, όπως έγραψα, αποτελεί το Blade Runner.

trolley είπε:
θα έγραφε καλύτερη μουσική για τις "Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου" ο Vangelis; Απαντώ : "με την καμία" διότι τα soundtrack του είναι περίπου "μία από τα ίδια" όσον αφορά στις συνθετικές ιδέες. Εξαίρεση, όπως έγραψα, αποτελεί το Blade Runner.
Τι λες ωρε Trolley? ;D Απο ολα τα παραπανω, εχεις ακουσει καποιο? Αντε 2-3 Max, γιατι αν τα ειχες ακουσει ολα θα εβλεπες οτι αυτο που λες δεν ισχυει. Τα εργα του δεν εχουν καποια σχεση μεταξυ τους, ειτε ειναι soundtracks ειτε κανονικα αλμπουμς. Καποια σχεση ηχητικη ναι, αναλογα με την περιοδο του εργου, αλλα τωρα να μου λες οτι "τα soundtrack του είναι περίπου μία από τα ίδια όσον αφορά στις συνθετικές ιδέες" δεν εχει καμια βαση.
Τι κοινο εχουν δηλαδη τα, πχ, Blade Runner, El Greco, Picasso, Antarctica, Sex Power κλπ? Καμια. Να μη σε παω και σε τιποτα θεατρικα οπως τα Beauty And The Beast, ή το απιστευτο 12ωρο Tegos Tapes.

Waterfall-K είπε:
Τι λες ωρε Trolley? ;D Απο ολα τα παραπανω, εχεις ακουσει καποιο? Αντε 2-3 Max, γιατι αν τα ειχες ακουσει ολα θα εβλεπες οτι αυτο που λες δεν ισχυει. Τα εργα του δεν εχουν καποια σχεση μεταξυ τους, ειτε ειναι soundtracks ειτε κανονικα αλμπουμς. Καποια σχεση ηχητικη ναι, αναλογα με την περιοδο του εργου, αλλα τωρα να μου λες οτι "τα soundtrack του είναι περίπου μία από τα ίδια όσον αφορά στις συνθετικές ιδέες" δεν εχει καμια βαση.

Τι κοινο εχουν δηλαδη τα, πχ, Blade Runner, El Greco, Picasso, Antarctica, Sex Power κλπ? Καμια. Να μη σε παω και σε τιποτα θεατρικα οπως τα Beauty And The Beast, ή το απιστευτο 12ωρο Tegos Tapes.
Μέτρησα (από τον κατάλογό σου) ότι έχω ακούσει 14.

Στα πιο πολλά έχω δει και τις ταινίες.

Σε πρώτη προβολή.

...

Τι έλεγες;

:)

EDIT : Τώρα θυμήθηκα, ότι το τελευταίο (χρονικά) με το οποίο είχα ασχοληθεί ήταν αυτό με τον ΜεγαλέΞαντρο, μία παταγώδη αποτυχία, τον μόνο δίσκο του Vangelis που έχω πετάξει.

trolley είπε:
Μέτρησα (από τον κατάλογό σου) ότι έχω ακούσει 14.

Στα πιο πολλά έχω δει και τις ταινίες.

Σε πρώτη προβολή.

Τι έλεγες;

:)
Ελεγα να πας να τα ξαναδεις, γιατι αν αυτα τα soundtracks ειναι "μία από τα ίδια" θα αρχισω να ανησυχω. Για την ακοη σου... ;D

Waterfall-K είπε:
Ελεγα να πας να τα ξαναδεις, γιατι αν αυτα τα soundtracks ειναι "μία από τα ίδια" θα αρχισω να ανησυχω. Για την ακοη σου... ;D
Καλά...

Κάτι ακόμη πάντως, έτσι για τη σοβαρότητα του thread : η λίστα που παρέθεσες προφανώς θα έπρεπε να αναφέρει τους συνθέτες κατά το μέτρο του πόσα χρήματα έβγαλαν γράφοντας soundtracks, όχι απλά κατά το μέτρο του πόσα χρήματα έχουν γενικώς, το οποίο είναι κάτι εντελώς άσχετο. Ο Vangelis ειδικά, ασφαλώς δεν έχει βγάλει χρήματα από τα soundtracks (κάμποσα από αυτά ήταν δώρα προς φίλιους σκηνοθέτες), ούτε άλλωστε από τις πωλήσεις των δίσκων του, οι οποίες είναι αναντίστοιχες της αξίας του ως συνθέτη.

Η πρωτιά του (σε αυτή ειδικά τη λίστα), είναι κάτι το αδιάφορο. Ο άνθρωπος έβγαλε χρήματα κάνοντας business, όχι γράφοντας μουσική. Να ξέρουμε τι λέμε.

trolley είπε:
......... τον μόνο δίσκο του Vangelis που έχω πετάξει.
Άμα πετάξεις και τους υπόλοιπους θα σε κάνω φίλοους στο FB δωρεάν  ;D ;D ;D

Επί του θέματος.

Ακόμη και το Blade Runner διασώζεται εξαιτίας της ταινίας, τα υπόλοιπά του είναι για κλωτσιές, όπως και οι ταινίες ΚΑΙ τα δοκυμαντέουρε λαίμαι, για τα οποία έχει ''γράψει''.

Προτιμώ DP.................drunk punk λαίμαι  ;D

trolley είπε:
Κάτι ακόμη πάντως, έτσι για τη σοβαρότητα του thread : η λίστα που παρέθεσες προφανώς θα έπρεπε να αναφέρει τους συνθέτες κατά το μέτρο του πόσα χρήματα έβγαλαν γράφοντας soundtracks, όχι απλά κατά το μέτρο του πόσα χρήματα έχουν γενικώς, το οποίο είναι κάτι εντελώς άσχετο.
Ασχετο ξε-ασχετο, εγω απλα ποσταρα μια λιστα που ετυχε να δω χτες, τοσο απλα, και εγινε "Κυπριακο". Το μονο σχολιο δε που εκανα ηταν οτι δεν περιμενα να δω τον Παπαθανασιου στην πρωτη θεση. Τα παραπονα σου στον αρθρογραφο.

Ο Vangelis ειδικά, ασφαλώς δεν έχει βγάλει χρήματα από τα soundtracks, ούτε άλλωστε από τις πωλήσεις των δίσκων του...Ο άνθρωπος έβγαλε χρήματα κάνοντας business, όχι γράφοντας μουσική. Να ξέρουμε τι λέμε.
Trolley, εχεις ξεφυγει τελειως? ::) Μαθε ποσα εκατομμυρια βγαζει απο τα δικαιωματα ενος μονο soundtrack, απο το Chariots Of Fire, καθε 4 χρονια (λογω Ολυμπιακων Αγωνων) και ελα να μου πεις μετα οτι "Ο άνθρωπος έβγαλε χρήματα κάνοντας business, όχι γράφοντας μουσική."

@Samy, αρχισε ο Λιατσος στο Kontra channel. Μη το χασεις... ;D

Last edited:
Waterfall-K είπε:
@Samy, αρχισε ο Λιατσος στο Kontra channel. Μη το χασεις... ;D
Εκεί παίζει ο πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ?

ΜΠΑΒΟ-ΜΠΑΒΟ και εις ανώτερα.

Μπα θα δω Χατζημοιχολάου σε μαγνετοσκόπηση, είμαι πγιοτικός λαίμαι φίλοους.

Δώσε πράμα γουστέρνω Βαγγέλα με τρέλα και μετά Φίλοι Κώλινες  ;D

Μα τι πίνετε και δεν μας δίνετενες ;D

Είπε ο ''παίχτης'' πρίνενε για το Μπάρη, είπενενες το ''άρθρονε'' για τον Μουρικόνε, τι να λαίμαι και τι να συζυτάουμε λαίμαι............ 8)

Για επενγδυτικά προγράμματα στον ΣΦ  ;D ;D ;D.

Ο Βαγγέλας ξεύρει από κονομία λαίμαι  ::)

samy paraga είπε:
Εκεί παίζει ο πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ?
Yeap. Ωραιος ο Αιμιλιος... 8)
ko1.png

Waterfall-K είπε:
Ακομα κι αυτο ομως να εγραφα, που ειναι το προβλημα σου Nikola? Γουσταρουμε Παπαθανασιου και θα γραφουμε οτι σχολιο γουσταρουμε. Τελος.
Κι εμείς (όπως το "γουστάρουμε") δε γουστάρουμε. Και θα συνεχίσουμε να το γράφουμε. Τέλος.
Ορίστε ένα παράδειγμα:

Ο Παπαθανασίου έχει απαίσιο μούσι! ;D

Πέρα από το μούσι. Η μουσική στις ταινίες την εποχή του 1492 και του Indiana Jones έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο. Σήμερα όχι και τόσο. Κανείς δεν θυμάται την τελευταία ταινία που έκανε μουσική ο Danny Elfman ή o Ennio Moricone χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει το ταλέντο τους. Είναι η βιομηχανία.

Ο Danny Elfman παρακάτω γράφει μουσική, στίχο και ερμηνεύει.

Waterfall-K είπε:
Ασχετο ξε-ασχετο, εγω απλα ποσταρα μια λιστα που ετυχε να δω χτες, τοσο απλα, και εγινε "Κυπριακο". Το μονο σχολιο δε που εκανα ηταν οτι δεν περιμενα να δω τον Παπαθανασιου στην πρωτη θεση. Τα παραπονα σου στον αρθρογραφο.
Μα, δεν έχω παράπονα... Πολύ καυγατζής είσαι ρε μάστορα... Το ότι δίνω μία διευκρίνηση, δε σημαίνει ότι διαφωνώ με το ότι έβαλες τη λίστα, παρά τα όποια λάθη της.

Trolley, εχεις ξεφυγει τελειως? ::) Μαθε ποσα εκατομμυρια βγαζει απο τα δικαιωματα ενος μονο soundtrack, απο το Chariots Of Fire, καθε 4 χρονια (λογω Ολυμπιακων Αγωνων) και ελα να μου πεις μετα οτι "Ο άνθρωπος έβγαλε χρήματα κάνοντας business, όχι γράφοντας μουσική."
Οι "Δρόμοι της Φωτιάς" ήρθαν το 1981. Ο Vangelis είχε λύσει το... βιοποριστικό του πρόβλημα πολύ νωρίτερα, αλλά όχι λόγω της μουσικής. Οπότε δεν υπάρχει κάποια αντίφαση και σίγουρα δεν το έχω χάσει τελείως. Μετά τους "Δρόμους της Φωτιάς" ούτε καν ξαναπλησίασε αυτό το επίπεδο εμπορικής επιτυχίας.

Nikolas είπε:
Κι εμείς (όπως το "γουστάρουμε") δε γουστάρουμε. Και θα συνεχίσουμε να το γράφουμε. Τέλος.

Ορίστε ένα παράδειγμα:

Ο Παπαθανασίου έχει απαίσιο μούσι! ;D
O Παπαθανασίου παιρνει έτοιμη την μουσική απο εξωγήινους εδω και πολλά χρόνια. Την προωθεί μεσω της μουσικής βιομηχανίας υποταγής συνειδήσεων, των illuminati. Ο ιδιος ειναι Αθάνατος και στενός φίλος του Anubis. Τρεφεται με αμβροσία. Ερχεται ο καύσων.

Εγώ πάλι νομίζω ότι και τα soundtracks και το μούσι του είναι φοβερά... Η εμπορική επιτυχία της ταινίας η του album δεν λέει πολλά για το ίδιο το έργο (ιδιαίτερα αν κοιτάξουμε τι κυκλοφορούν σήμερα και τι πουλάνε)  ::)

trolley είπε:
Μα, δεν έχω παράπονα... Πολύ καυγατζής είσαι ρε μάστορα...
Ε, να τ'ακουσω αυτο απο σενα δεν το περιμενα. :P Οχι οτι δεν ειμαι, ειμαι (αλλα οχι αναιτια), απλα αυτο δεν περιμενα να μου το πει ενας συναδερφος (καυγατζης)... ;D

Οι "Δρόμοι της Φωτιάς" ήρθαν το 1981. Ο Vangelis είχε λύσει το... βιοποριστικό του πρόβλημα πολύ νωρίτερα, αλλά όχι λόγω της μουσικής.
Nope. Ο Παπαθανασιου ειχε λυσει το βιοποριστικο του αρκετα νωρις λογω της μουσικης. Ηταν επιτυχημενος σαν μουσικος και συνθετης ηδη απο τα μεσα των 60s, οταν εσπαγε ταμεια με τους Forminx. Το πρωτο του soundtrack πρεπει να ηταν για την Ελληνικη κωμωδια "5000 Ψεμματα" του 1967 με τους Παπαγιαννοπουλο, Κωνσταντινου και Τζανετακο. Γνωστη ταινια, οποιος θελει να την θυμηθει υπαρχει οληκληρη στο YouTube.
Ο Παπαθανασιου εχει γραψει επισης μουσικη για ενα καρο διαφημισεις, στο εξωτερικο κυριως. Και μια και λεμε για διαφημισεις, η πρωτη του ηχογραφηση που ακουστηκε δημοσια ειναι μια διαφημιση για την εφημεριδα Μεσημβρινη, η οποια επαιξε για πρωτη φορα σε μια ραδιοφωνικη εκπομπη του Μαστορακη στις 1/1/1964. Τη μουσικη ειχε γραψει ο Χατζηδακις και επαιζε η ορχηστρα του (Jazzιστα) Γιωργου Θεοδοσιαδη, στην οποια ο Παπαθανασιου τοτε επαιζε βιμπραφωνο.

"Μεσημβρινη, Μεσημβρινη, εφημεριδα ζωντανη, γεματη ειδησεις, πλουσια υλη παντα πρωτη παντα πρωτη η Μεσημβρινηηηηη..."
singing.gif

Και τοσα αλλα μουσικα projects, παραγωγες, συνθεση μουσικης για τριτους κλπ. Το οτι εκανε καποιες επενδυσεις δεν σημαινει οτι εγινε πλουσιος απο αυτες. Σιγουρα ομως προσθεσαν εσοδα στον τραπεζικο λογαριασμο του. Η κυρια πηγη εσοδων πιστευω οτι ηταν, ειναι και παραμενει η μουσικη.

Κατα τα αλλα συμφωνω με οσα ειπαν οι δυο Κωστηδες (Cos_dr και WildchildGR) 8)

cos_dr είπε:
O Παπαθανασίου παιρνει έτοιμη την μουσική απο εξωγήινους εδω και πολλά χρόνια. Την προωθεί μεσω της μουσικής βιομηχανίας υποταγής συνειδήσεων, των illuminati. Ο ιδιος ειναι Αθάνατος και στενός φίλος του Anubis. Τρεφεται με αμβροσία. Ερχεται ο καύσων.
'Ελιωσαααα..    ;D

Ας έρθει κάποιος να με μαζέψει...

Το οτι εκανε καποιες επενδυσεις δεν σημαινει οτι εγινε πλουσιος απο αυτες.

'Αλλα
λεει το αρθρο που ΕΣΥ παραθεσες.... ;D

Φυσικα και εγινε πλουσιος απο τη μουσικη του,αλλα ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ πλουσιος  ;D εγινε απο τις επενδυσεις του (οπως και ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟΣ και ΕΞΥΠΝΟΣ ανθρωπος που βγαζει πολλα λεφτα απο τη δουλεια του)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back