Texas Instruments firewire chipset

Jim Ver

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Παιδιά ξέρει κανείς να μου εξηγήσει τι ειναι το chipset Texas Instruments? Απο που το αγοράζω και το setup του είναι ευκολο?

Ευχαριστώ

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι sorry, στο firewire. Το θέλω γιατί θα δουλέψει καλύτερα η m-audio Κάρτα ήχου μου. Μπορείς να με βοηθήσεις? :)

Jim Ver είπε:
Ναι sorry, στο firewire. Το θέλω γιατί θα δουλέψει καλύτερα η m-audio Κάρτα ήχου μου. Μπορείς να με βοηθήσεις? :)
Χωρίς να είναι οι μοναδικοί, της Adaptec οι controllers έχουν TI.

Το θέμα όμως είναι τι πρόβλημα έχεις, γιατί υπάρχει ένας μύθος γύρω από τα TI. ( Τι motherboard έχεις; )

Μου βγάζει θόρυβο η κάρτα όταν συνδέω την κιθάρα και ηχογραφώ. Τα δοκίμασα όλα και με Buffer sizes και latency και τα σχετικά και απ' ότι διάβασα εδω μέσα ένα παληκάρι είχε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και το έλυσε βάζοντασ το TI chipset. Οπότε άν κατάλαβα καλά αγοράζω ένα εξωτερικό firewire controler?

Jim Ver είπε:
Μου βγάζει θόρυβο η κάρτα όταν συνδέω την κιθάρα και ηχογραφώ. Τα δοκίμασα όλα και με Buffer sizes και latency και τα σχετικά και απ' ότι διάβασα εδω μέσα ένα παληκάρι είχε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και το έλυσε βάζοντασ το TI chipset. Οπότε άν κατάλαβα καλά αγοράζω ένα εξωτερικό firewire controler?
1. Καταρχήν δοκιμάζεις τους πιο φρέσκους ASIO drivers της κάρτας σου.

2. FireWire controller θα βρεις σε PCI (με μία γρήγορη αναζήτηση 1-2 on-line shops δεν βλέπω κάτι - ίσως δυσκολευτείς να βρεις).

3. FireWire με TI μπορείς να βρεις σε κάποια motherboards.

Ναι τους δοκίμασα τους drivers, δεν έγινε κάτι. Βρήκα στο Ellina S.A. με TI chipset. Ευχαριστώ πολύ

φιλε μου αγοραζεις μια PCIe καρτα και ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ . ειχα και εγω προβληματα πολλα

και τωρα δεν εχω κανενα. ριξε μια ματια στο www.elina.gr

Σύμφωνα με τον Wow!,

η fireboard blue (αυτή που αναφέρεται στο thread ως της Ελίνας)

είναι η καλύτερη στο είδος της, οπότε βούρ. ;) ;) ;)

Σωστά, αλλά εδώ και καιρό δεν έχω ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα. Σήμερα, θα θεωρούσα προτιμότερη λύση την αγορά ενός motherboard με το σωστό chipset.

:)

Απλώς αν βοηθάει το φίλο και δε σκέφτεται απ' ότι φαίνεται να αλλάξει mobo, μου κάνει δύσκολο να έχουν επενδύσει περεταίρω σε διασύνδεση firewire 400 με pci απλό, οπότε μάλλον παραμένει η καλύτερη.

Καλά, eye, πλάκα θα έχει να "σφαζόμαστε" για το αντίθετο, mobo ή pci κάρτα.  ;D

Παίδες, έχω μια ιδέα.Επειδή λιγο πολύ όλοι ενδιαφερόμαστε για αυτό το θέμα(πχ αυτοι που θέλουν-με να αγοράσουμε firewire κάρτα), και αφού υπάρχει η εμπειρία και η γνώση σε αυτό το forum, έλεγα μήπως να ανοίγαμε ενα thread όπου θα γράφαμε ποιες κάρτες ήχου χρειάζονται αυτό το chipaki και για ποιές έχουμε καταλήξει οτι γίνεται δουλειά χωρίς αυτό.

Έτσι θα καταφέρναμε να έχουμε σε ένα σημείο ενα αρχείο που θα μπορούσαμε να ανατρέχουμε όταν θέλουμε..

Τι λέτε?

gamanos είπε:
Καλά, eye, πλάκα θα έχει να "σφαζόμαστε" για το αντίθετο, mobo ή pci κάρτα.  ;D
Το πρόβλημα είναι ότι τα καινούργια mobo δεν έχουν (κατά τη γνώμη μου) επαρκή αριθμό υποδοχών PCI (ή PCI-x) οπότε είναι κάπως άτοπο να σπαταλιούνται σε κάτι τόσο κοινότυπα αναγκαίο όχι η firewire θύρα.

εχετε δικιο που αναφερετε την καρτα της unibrain...ειναι απο τις καλυτερες και ειναι και...ελληνικη εταιρεια..!!prosoχη ομως γιατι το texas chip  το φοραει μονο η pci k oxi i pci express της..επισης δεν ειναι απαραιτητο να φταιει για τα προβληματα παντα το chip...παντως οι m-audio επειδη τις εχω στησει ολες...δουλευουν τις περισσοτερες φορες και χωρις την αναγκη υπαρξης του συγκεκριμενου chip...

Εχώ την m-audio firewire solo και αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα σε pci card με via chip.

Θα πεταχτώ κομοτηνή αύριο να αγοράσω την Unibrain - FireBoard Blue.

Την έχει δοκιμάσει κανείς με την κάρτα ήχου μου;

musictech είπε:
εχετε δικιο που αναφερετε την καρτα της unibrain...ειναι απο τις καλυτερες και ειναι και...ελληνικη εταιρεια..!!prosoχη ομως γιατι το texas chip  το φοραει μονο η pci k oxi i pci express της..επισης δεν ειναι απαραιτητο να φταιει για τα προβληματα παντα το chip...παντως οι m-audio επειδη τις εχω στησει ολες...δουλευουν τις περισσοτερες φορες και χωρις την αναγκη υπαρξης του συγκεκριμενου chip...
Και η Pci express ιδιο chip εχει.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back