Τέλος για τον Diego

fusiongtr

Φάσιον ο Παλαιοχορδίτης
Πόντοι
4,208
Diego Maradona

Για πολλούς, ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής ever.

Σίγουρα ο πιο βλάσφημος θεός στο ποδόσφαιρο, ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός "αλήτης", ο τελευταίος θιασώτης του "μόνος μου κι όλοι σας", αυτός που έφερε την αλάνα των παιδικών μας χρόνων με όλη την αλητεία και θρασύτητα που αυτή είχε, στις τηλεοράσεις, δεν υπάρχει πια (έφυγε από ανακοπή).

Εγώ μόνο να τον ευχαριστήσω μπορώ, για όλες τις μαγικές στιγμές που μου χάρισε, όλα τα κόλπα του που προσπαθούσα να μιμηθώ όταν έπαιζα μπάλα, όλη την ευρηματικότητα, το πάθος, τον μη συμβιβασμό με το βολικό, και την προσπάθεια να πετύχει ακόμα και αυτά που έμοιαζαν απίθανα.

Adios Dieguito ...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για μένα ήταν ο πρώτος της μαγικής τριάδας της τεχνικής.

Αυτής της τριάδας που έκανε το απίθανο να συμβαίνει.

Ντιέγκο, Ροναλντίνιο, Μέσι.

Αλλά αυτό το "μόνος μου κι όλοι σας" μόνο αυτός το είχε.

11-12 χρονων το 86..κλασσικα επαιζα στην ομαδα της πλατειας μπαλα..αυτη η εικονα εμεινε βαθεια μεσα μας χαραγμενη(κ η αλητεια του 1ου γκολ βεβαια),τους αγγλους τους στοιχειωσε για αμετρητα χρονια..ηταν η εκδικηση για τα φωκλαντ..κατι παραπανω απο ενα γκολ..ενα εθνος που ζουσε στη φτωχεια ειχε φτασει στα ουρανια...κοιταζε στα ματια οποιονδηποτε..μας πηρε ολους στην αγκαλια του ο ντιεγκο...λιγες μερες μετα η απονομη του παγκοσμιου κυπελλου...ηταν απο τις πιο ηδονικες στιγμες..

και 4 χρονια μετα οταν αποφασισα να μην γινω ο διαδοχος του μαραντονα!!(γιατι το 1989 ειδα τους pink floyd στο οακα κ αποφασισα να γινω ο νεος κιθαριστας τους!!!)..ερχεται το κλαμα του στον τελικο...να επιβεβαιωσει οτι και οι θεοι κλαινε..αλλιως δεν θα ηταν θεος...thats why he is the best player in the world που παραδεχοταν στη φαση αυτου του γκολ  ο αγγλος εκφωνητης gracias dios por maradona που με το ζορι ουρλιαζε ο αργεντινος εκφωνητης μεσα στην τρελλα του!!(νομιζες οτι εσβηνε ο ανθρωπος εκεινη την  ωρα)...

Πολύ κρίμα , RIP σε ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα .

Δυστυχώς δεν τον πρόλαβα καθόλου , ή έστω δεν έχω μνήμες από αυτόν

Στο καλό ινδιάνε, παιχταρά, κολόπαιδο, αλάνα, αλήτρα, λασπωμένε θεέ

(με την ευκαιρία, δείτε αυτή την υπαρξιακή ταινία του Πάολο Σορεντίνο "Youth"- στο παρακάτω απόσπασμα δεν είναι ο πραγματικός Μαραντόνα)
https://youtu.be/ayXURbmujEg

Και ένα τραγουδάκι

image.png

Πελέ: Δεν ξέρω ποιός είναι καλύτερος, εγώ ξέρω ότι ο Θεός με έστειλε στη γη για να παίξω ποδόσφαιρο.
Μαραντόνα: Εγώ δεν έστειλα κανέναν. ❤️

Το ζέσταμα του ήταν πιο συναρπαστικό από τα περισσότερα ματς που εχουμε δει τα 10 τελευταία χρόνια.

Σήμερα πηγα στο πατρικο μου το απογευμα.

Στην κρεμάστρα του δωματϊου μου ήταν ενα καπελο της Boca juniors που μου εφερε ενας φιλος απο εκει πριν 17 χρονια.

Το δοκιμασα αν μου κανει .

Εδω και πολλα χρονια δεν ασχολουμαι με την μπαλα.

Τωρα διαβαζω οτι εφυγε ο Diego...

Περιεργο... συμπτώσεις βέβαια...

Adios Diego..

Ούτε στημένοι για πόστερ να ήσαντε... η μισή ομάδα εναντίον του

127207702_2850423171904686_6782671897339289223_n.jpg

Ούτε στημένοι για πόστερ να ήσαντε

Προβολή συνημμένου 26523

Ξέρεις τι κάνει εδώ ο Ντιέγκο?

Περιμένει να έρθουν και οι άλλοι τέσσερεις της ομάδας του Βελγίου (έξι είναι στην φωτό) για να τους περάσει όλους.

Και για τους σύγχρονους παίκτες λέμε "είναι καλός στο ένας εναντίον ενός" ....

Αυτός ήταν ένας εναντίον όλων.

Άλλο το ποδόσφαιρο τώρα, άλλαξε.

Θέλει Σοσόνιες, και αθληταράδες.

Κι εμείς αλλάξαμε ...

Και τέτοια πράγματα, μάλλον ήμασταν οι τελευταίοι τυχεροί που προλάβαμε και τα απολαύσαμε.

Σκεφτομουνα τι κανει ενα ειδωλο να ειναι ειδωλο. Κ ειναι πολυ απλα το τι αντικτυπο εχει στο κοσμο. Οι ανεξηγητοι λογοι που απλα κανουν στον κοσμο κλικ.

Δεν ειναι το να εισαι ο καλυτερος. Βοηθα πολυ, αλλα η ικανοτητα δεν ειναι αυτη που οριζει το ειδωλο. Αλλες φορες ειναι διαχυτη, αλλες οχι τοσο. 

Δεν ειναι το τι χαρακτηρας εισαι. Για την ακριβεια τα περισσοτερα ειδωλα ειναι κωλοπαιδα. 

Δεν ειναι το τι προσφερες στον κοσμο. Η μηπως ειναι ? Μαλλον ειναι,  αν μιλαμε για εικονες, στιγμες για ο,τιδηποτε κανει τι φαντασια να ταξιδευει. 

Σημερα εφυγε το μεγαλυτερο ειδωλο που εχω δει στη ζωη μου. Ναι ηταν ο μεγαλυτερος, ηταν ο τσογλανοτερος ειχε την μεγαλυτερη ικανοτητα απ'ολους να πολωνει, να πορωνει, να δημιουργει παθη. Συνειδητοποιω οτι παρ'οτι δεν ειμαι ποδοσφαιρικος, για τα παιδια που μεγαλωναμε στα 80's ηταν ο μεγαλυτερος σουπερ ηρωας. Ηταν ο μονος μου κ ολοι σας που ειπε κ ο φιουζιος. Ηταν τοσο προβληματικος που λες δε μπορει αυτος ο ανθρωπος να ειναι τοσο μεγαλος. Ηταν ομως

RIP Diego. Παρε κ το 10 κ απεσυρε το φευγοντας εχεις τα δικαιωματα του για παντα

25/11 εφυγε κ ο κολλητος του diego fidel castro

25/11 εφυγε ο 5ος beatle...ο george best

Τεραστιος!!

Μου το ειπε το απογευμα ο Λευτερης και μου ηρθε πολυ ασχημα.

Παροτι πιτσιρικας ηξερε τι εστι Μαραντονα.

Χανονται πολλα κομματια απο το παζλ και ειναι δυσκολα.

Σήμερα πηγα στο πατρικο μου το απογευμα.

Στην κρεμάστρα του δωματϊου μου ήταν ενα καπελο της Boca juniors που μου εφερε ενας φιλος απο εκει πριν 17 χρονια.

Το δοκιμασα αν μου κανει .

Εδω και πολλα χρονια δεν ασχολουμαι με την μπαλα.

Τωρα διαβαζω οτι εφυγε ο Diego...

Περιεργο... συμπτώσεις βέβαια...

Adios Diego..

Συμπτωσεις,θα συμφωνησω Λουκα.

Ακου μια αναλογη,λεμε τωρα,συμπτωση.

Ο αγαπημενος μου ροκ-για του λογου μου δεν ηταν ποτε μπλουζ,παροτι τα ειχε-κιθαριστας ever ηταν ο Gary Moore.

Η τελευταια κιθαρα που ειχα αγορασει πιτσιρικας ηταν το 1991,μια στρατ.

Απο τοτε τιποτα,δεν ασχολουμουν με το θεμα και το αθλημα για πολλα χρονια και δεν με ενδιεφεραν κιθαρες και τετοια.

Στις 6 Φλεβαρη του '11 λαμβανω μην. απο το Φασιον για μια κιθαρα που πουλιεται στο ebay-μου εστελνε κατα καιρους διαφορα τετοια ομορφα-και,out of the blue,με πιανει μια μ@κια,δεν ξερω πως και γιατι και του λεω παρε την,τη θελω.

Μου λεει"σιγουρα,μα...."

Του λεω να την βαρεσει,δεν ειχα καν τα λεφτα ετοιμα στην τσεπη.

Τη χτυπαει και την κλεινει κανοντας καποιο λάθος στο bid.

Αλλιως πιθανα να μην την παιρναμε.

Το ιδιο βραδυ ακουω στο ραδιο οτι πεθανε ο Moore και παθαινω σοκ.

Συμπτωσεις μεν,αλλα κατι υπαρχει πισω.....

Ζητω συγγνωμη για την προσωπικη αναφορα(εννοειται οτι μπορει να σβηστει).

Ενεκα η συγκινησις για τον γιγαντα Ντιεγο.

Α ρε γαμωτο.....

diegomaradona-cropped_1jwypvn0ro2c51pu7gscb2pepq_550_550.jpg

r.i.p.    diego.... αυτοι που μεγαλωσαμε μαζι ΣΟΥ θα σε θυμομαστε για παντα .

hasta la victoria  siempre ........ DIEGO ARMANDO MARADONA ....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back