Τελικά είναι φαιδροί όσοι παίζουν mainstream pop;

trolley είπε:
Ο Μάλμστην είναι κορυφαίος κιθαρίστας; Μία φορά τον άκουσα να προσπαθεί να παίξει Μπαχ και το κατέστρεψε το κομμάτι (έχω ακούσει τον Τσικ Κορήα να προσπαθεί να παίξει Μπαχ και ήταν ΟΚ ο άνθρωπος). Από ποια άποψη λοιπόν είναι κορυφαίος κιθαρίστας; Επειδή παίζει "σωστά" αυτά που του έρχονται στο κεφάλι; Ε, τότε φίλε μου και εγώ είμαι κορυφαίος πληκτράς, και κορυφαίος ντράμερ και κορυφαίος μάγειρας.

Απλά, παίζει γρήγορα (πάντα, αυτά που του έρχονται στο κεφάλι), δηλαδή.. υπερβολικά γρήγορα... δηλαδή είναι καλός μόνο για θιασώτες των αγώνων ταχύτητας, αν υπήρχαν τέτοιοι στη μουσική.
Φίλε trolley,

ναι ο Malmsteen είναι κορυφαίος κιθαρίστας. Και είναι κορυφαίος γιατί διαθέτει εκπληκτική τεχνική, η οποία του επιτρέπει να παίζει τόσο γρήγορα και να κάνει όντως αυτά που του έρχονται στο κεφάλι. Δεν ξέρω πόσοι οργανοπαίχτες μπορούν να παίξουν αυτά που τους έρχονται πραγματικά στο κεφάλι χωρίς να περιορίζονται από την τεχνική τους. Τώρα αν το αποτέλεσμα (η μουσική δηλαδή, αυτό που ακούμε) είναι καλό, κακό, αδιάφορο, γελείο, εμετικό, μεγαλειώδες ή δεν ξέρω τι άλλο, οπωσδήποτε είναι προσωπική εκτίμηση του καθενός και απολύτως σεβαστή.

ez είπε:
Πιστεύω οι περισσότεροι έχουν μουσικές ικανότητες, εντυπωσιακές η μικρότερου βεληνεκούς, οι αληθινά φελλοί και φαιδροί, αργά η γρήγορα αποκαλύπτονται και εξαφανίζονται.
+1000

Σε πολλές περιπτώσεις, η αίσθηση μου είναι πως με αυτόν τον τρόπο κάποιοι προσπαθούν ν'αγοράσουν άλλοθι για την καλλιτεχνική τους ύπαρξη.
ή απλα επανεκτιμουνται καποια πραγματα μετα απο καιρο και αυτο που εκαναν απο εκει που ηταν....καταπτυστο πΓιοτικα  ;D  θεωρειται ξαφνικα....αριστουργημα ,παραδειγμα αυτοι εδω οι μαγκες

Superfunk είπε:
και αυτος ΑΗΔΙΕΣ παιζει αλλα ειναι ΤΡΟΜΕΡΟ ταλεντο στην κιθαρα...απλα δεν εχει...καλο...γουστο  ;D

Ύστερα από 35 χρόνια καριέρας ακόμα ταλέντο?  ::)

trolley είπε:
Ο Μάλμστην είναι κορυφαίος κιθαρίστας; Μία φορά τον άκουσα να προσπαθεί να παίξει Μπαχ και το κατέστρεψε το κομμάτι
Με μια φορά σχημάτισες άποψη ?  ::)

Απλά, παίζει γρήγορα (πάντα, αυτά που του έρχονται στο κεφάλι), δηλαδή.. υπερβολικά γρήγορα... δηλαδή είναι καλός μόνο για θιασώτες των αγώνων ταχύτητας, αν υπήρχαν τέτοιοι στη μουσική.
Η άποψή σου είναι επιδερμική.

Εκτός από ταχύτητα, έχει πολύ καθαρό παίξιμο και άπαιχτο βιμπράτο.

Επίσης έχει συνθέσει και κομματάρες.

Και έχει επηρεάσει άπειρους κιθαρίστες ανά τον πλανήτη.

Τι άλλο? Α, θεωρείται και σταθμός στην εξέλιξη της τεχνικής της κιθάρας.

Superfunk είπε:
παραδειγμα αυτοι εδω οι μαγκες

Μπα, τι βλεπω? Η κολλητη του Lord. ;D H Frida (η κοκκινομαλα στο βιντεο) ηταν πολυ καλη φιλη με τον Jon Lord και ειχε ηχογραφησει γι αυτον στο εξαιρετικο αλμπουμ του "Beyond The Notes".
2004fridajlord.jpg

Το παραπανω Pop κομματι btw ειναι κο-μμα-τα-ρα! Παντου υπαρχουν διαμαντια, ακομα και στην Pop. 8) Μετα ηρθε η αφωνη (Madonna) και του αλλαξε λιγο τα φωτα αλλα τεσπα...
eyeroll.gif

Εχω ακουσει ελαχιστα κομματια απο τη Gaga,μονο τα γνωστα και πολυακουσμενα κι αυτα

απο σποντα(στο ραδιο οδηγωντας η οταν ακουγε τιποτα η κορη μου).

Δε μπορουσα λοιπον να εχω αποψη, αλλα απο αυτα τα λιγοστα δε μ'αρεσε,καθολου μην πω.

Με χαλουσε ισως και το ολο "στησιμο",που την ειχα δει να ντυνεται με μπριτζολες

και κατι τετοια,κριμα τοσο κρεας. ;D

Καποια στιγμη τη βλεπω να τραγουδα μονη της με ενα πιανο και λεω"ρε συ,τελικα

δεν ειναι κακη".

Ωσπου ειδα πριν καποιο διαστημα το βιντ που εβαλε ο Γιαμεθ.

Μου φανηκε φοβερη η ερμηνεια της(απο τις πολυ καλες που εχω ακουσει στο I wish),ειναι βεβαια και η μπαντα απο πισω που σκοτωνει.

Νομιζω η Λαιδη εχει πολλα περισσοτερα απο οσα εχει διαλεξει να δειξει.

Θα μου πεις"θα ψαξεις λογω αυτου να ακουσεις και τα υπολοιπα της"?

Οχι,ενεκα προτερου μη εντιμου βιου. ;D

Τα ιδια ισχυουν και για την παρακατω κυρια,μου αρεσε ο τροπος που τα ειπε:

https://www.youtube.com/watch?v=WaoF9SbCzs0

απορία... γιατί κάποιος δεν μπορεί θεμιτά να "διαχωρίσει" στην ζωή του την τέχνη από ένα επάγγελμα που εξασκεί παράλληλα και εμπεριέχει κάποια μορφή της, ώστε να "κρίνεται" αυτοδικαίως και ανεξάρτητα για την κάθε έκφανσή της ???...

και στην τελική γιατί κάποιος να μη πάρει τον δίσκο της Gaga με τον Bennett (αν του αρέσει).... επειδή την "βιοπορίζει" άλλο είδος που μπορεί να τον απωθεί ???...  αυτός δε θα χάσει με αυτή την μίζερη λογική αυτοπεριορισμού ???...

πάντως δεν μπορώ να πω... οι "διάσημοι" (φέροντας άξια ή όχι την ιδιότητα, αδιάφορο) προσφέρουν ενίοτε ΤΕΡΑΣΤΙΟ κοινωνικό έργο στον καθένα εξ ημών που αρέσκεται (εκουσίως ή όχι) στο να "μεγαλώνει" αναγάγοντας τον εαυτό του σε "οξύμωρη αυθεντία", με κριτικές "πνιγμένες" (λόγω μη απόλυτα συγκρίσιμων μεγεθών) στην θολή υποκειμενικότητα της τέχνης...  8) ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
yameth είπε:
Δεν ξέρω αν έχω ξαναναφερθεί στο θέμα... σίγουρα όχι για την Lady Gaga που το μόνο πράγμα που ξέρω για αυτήν είναι πως πρόκειται για άλλο ένα νυμφίδιο που ντύνεται παράξενα.

Kαι στην πορεία βλέπω το παρακάτω βίντεο. Και καταλαβαίνω πως έσφαλα.

Δεν ξέρω αν έπρεπε να ακολουθώ την μουσική της, που μάλλον δεν απευθύνεται σ΄εμένα, αλλά ρε φίλε είναι μουσικάρα και δεν πρέπει να ξεπετάω υποτιμητικά τον οποιονδήποτε κάνει μια καριέρα, έστω και mainstream τσιχλοποπ, χωρίς να ξέρω περι τίνος πρόκειται. 

https://youtu.be/ISOBK0Zhrjw

Δεν ξέρω πόσες και πόσοι άλλοι είναι μουσικαράδες που κάνουν καριέρα στο "ελαφρό" τραγούδι που λέγαμε παλιά, και έχω υποτιμήσει (σίγουρα όχι μόνο εγώ) αλλά όσο ζω μαθαίνω. Εσείς;

Για δώστε κι εσείς κάποιους αν ξέρετε.
Eπιτέλους, δικαιώνομαι για την λατρεία μου στη Λαίδη.

https://www.youtube.com/watch?v=r3G7JJ7tkbk

η οποία ξεκίνησε όπως ο μέσος εμείς και τα υπολοιπα τα ανέλαβε η SONY. Της είπε. Παιδι μου εσύ εχεις ταλέντο. Εμείς θα σε κάνουμε προϊόν που θα λατρευτείς σαν ΘΕΑ. Θα πίνουν αίμα στο όνομά σου. Μεχρι και Μεγάλη Ιέρεια των Illuminati θα λενε οτι είσαι απο την παράκρουση που θα σπείρει το απαράμιλλο σύστημα δημιουργίας ειδώλων που διαθέτουμε. Υπέγραψε μαζί μας και υπέταξε την ποπ σκηνη του πλανήτη . χαχαχαχαχα

H πραγματικοτητα ειναι οτι εκει στο Αμερικα,εχουν ενα τεραστιο καζανι με τραγουδιαρες,οποτε εχουν την πολυτελεια να παιρνουν τις καλυτερες...με τη δε Μπιγιονσε,ειχα μεινει παγωτο,οταν ειχα δει ενα λαιβ της στη τηλεοραση.η τυπισσα χορευε οτι χορευε το μπαλετο(οχι κουναω το κεφαλι αλα καιτουλα γαρμπη)και η φωνη εβγαινε κρυσταλλο!Η δε Αγκιλερα ειναι ΤΟ λαρυγγι!!!

τι κ@λαρα αυτη η Μπιγιονσε by the way!!! :o ;D

mauromouris είπε:
Με μια φορά σχημάτισες άποψη ?  ::)
Μία φορά είναι υπερ-αρκετή για το αν αξίζει να συμπεριληφθεί στους υποψηφίους για "κορυφαίος κιθαρίστας". Πίστεψε με, και ΄μένα αν με ακούσεις μία φορά, θα καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι ίσως κάποτε γίνω καλούτσικος κιθαρίστας, αλλά δε θα γίνω ποτέ κορυφαίος.

Άσε δε, που "κορυφαίος" σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα. Όλοι οι "κορυφαίοι" που έχω υπ' όψιν μου στέκονται με σεβασμό απέναντι στο υλικό άλλων συνθετών, ειδικά όταν μιλάμε για Μπαχ.

Η άποψή σου είναι επιδερμική.

Εκτός από ταχύτητα, έχει πολύ καθαρό παίξιμο και άπαιχτο βιμπράτο.

Επίσης έχει συνθέσει και κομματάρες.

Και έχει επηρεάσει άπειρους κιθαρίστες ανά τον πλανήτη.

Τι άλλο? Α, θεωρείται και σταθμός στην εξέλιξη της τεχνικής της κιθάρας.
Και τα "Κάτω Πατήσια" σταθμός είναι, αλλά το Χαλάνδρι είναι καλύτερο. Επίσης, είναι απαραίτητο να καταλάβεις ότι δεν μιλάς με άνθρωπο που τον αφορούν τέτοιοι αφορισμοί. Εγώ ακούω μουσική, οι σταθμοί είναι για τους σταθμάρχες.

noe13 είπε:
Η δε Αγκιλερα ειναι ΤΟ λαρυγγι!!!
Κοίτα να δεις που δεν το είχα πάρει χαμπάρι μέχρι που έτυχε να δω την ταινία Bourlesque.

Έψαξα και όταν είδα ότι πρωταγωνιστεί αλλά και τραγουδάει έμεινα σέκος.

fusiongtr είπε:
Κοίτα να δεις που δεν το είχα πάρει χαμπάρι μέχρι που έτυχε να δω την ταινία Bourlesque.

Έψαξα και όταν είδα ότι πρωταγωνιστεί αλλά και τραγουδάει έμεινα σέκος.
AN δεις σε παρα πολλα βιντεο φαινεται η φωναρα της,μονο που καμια φορα χανει λιγο το μετρο με τα γυρισματα!!!

fusiongtr είπε:

έμεινα σέκος.
Ο άλλος ο μπουρλεσκ ο νεοφριλελές μπασίστας να δεις τι θα πάθει, στα κάτεργα του Γκουαντάναμο θα τον στείλω να αισθανθεί τας αγοράς σε πλήρη λειτουργία λαίμαι ο αναρχοφιλελές  :-*

Φαιδροί είναι όσοι μέιν στριμε δεν με αρέσουν

RayDTutto είπε:
H Ariana τις έχει όλες (ταλεντάρα):

https://www.youtube.com/watch?v=1YlGpW4t4Xs
ναι.... και οι υπόλοιποι πλην των ανιψιών μου, θεωρούν "παράπλευρη απώλεια" την παρακολούθηση του nickelodeon όταν τα προσέχω...  ;) ;D

Κανένας διάσημος καλλιτέχνης δεν είναι τυχαίος, αν η διασημότητα έχει διάρκεια. Μπορεί να μην είναι ταλαντούχος στο αντικείμενό του αλλά σίγουρα έχει άλλα χαρίσματα που του επιτρέπουν να συντηρεί το μύθο του. Π.χ. μια χαρισματική προσωπικότητα, ένας εξαιρετικός μάνατζερ του εαυτού του ή κάποιος που έχει φυσικό ταλέντο στο να ξέρει πώς λειτουργεί και να μπορεί να χειριστεί προς όφελός του, τον κόσμο των γνωριμιών. Και διάφοροι συνδυασμοί φυσικά.

Κατά τ' άλλα, ας κρατάμε τα αυτιά μας ανοιχτά στα πάντα και ας προσπαθούμε, όσο γίνεται, να κρίνουμε την ουσία και όχι το περιτύλιγμα. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι αυτό καμιά φορά μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά σε περιπτώσεις τύπου φόρεμα με μπριζόλες. Αλλά η Γκάγκα σίγουρα δεν είναι η μόνη. Ο Όζι δεν αποκεφάλιζε νυχτερίδες ή περιστέρια ή ό,τι άλλο ξέρω γω; Κι ένα σωρό άλλοι, από διαφορετικά είδη που ξεπερνούσαν τα όρια της όποιας αισθητικής για να προκαλέσουν.

Τι να κάνουμε; Η show biz έχει ανάγκη το περιτύλιγμα. Εμείς, αν θέλουμε να θεωρούμαστε συνειδητοποιημένοι ακροατές, οφείλουμε να ακούμε από κάτω.

Θα διαφωνήσω με το φίλο trolley σε αρκετά σημεία, κυρίως σε θέματα αρχής.

Αν ένας άνθρωπος βγάζει σκουπίδια, αλλά έχει δυνατότητες για κάτι καλύτερο και το δείχνει, τουλάχιστον δείχνει ότι δεν είναι τυχαία αυτό που είναι, ασχέτως ότι ξεπουλήθηκε. Δυστυχώς ο βιοπορισμός, και ειδικά στην Αμερική, δεν είναι απλό θέμα. Είχε τη δυνατότητα η Lady Gaga να καταλήξει όπως τόσες άλλες στην Αμερική, πιο ταλαντούχες από την ίδια, παντρεμένη μεσοαστή στην απολύτως καλύτερη περίπτωση, ενδεχομένως άστεγη στη χειρότερη, και αντί αυτού έχει περιουσία.

Όταν μιλάμε για Αμερική, money talks, bullshit walks. Αν δεν έχεις λεφτά εκεί, δεν μπορείς ούτε συνταγή για φάρμακα να πάρεις (δεδομένου ότι, και λεφτά να έχεις, χωρίς συνταγή γιατρού δεν σου δίνουν τίποτε απολύτως, πέραν του παυσίπονου, οπότε στην τιμή του φαρμάκου υπολογίζεις και την τιμή της επίσκεψης στο γιατρό). Δε συζητώ τα υπόλοιπα. Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια, η (πρωην) Ελληνική πραγματικότητα είναι πολύ μαλακή σε σχέση με εκεί. Άσε που σε λίγα χρόνια και εδώ κάπως έτσι θα είναι, αν όχι αρκετά χειρότερα. Τιμές Λονδίνου και υπηρεσίες Burkina Faso, με προφανή κίνδυνο να προσβάλλω τους φίλους Ουαγκαντουγκουανούς.

Με άλλα λόγια, είναι πολύ εύκολο ως έλληνας που μπορεί ενδεχομένως να υποστηρίζεσαι σε κάποιο βαθμό κοινωνικά από την οικογένεια, να κρίνεις το γιατί και πως γίνεται κάποιος "a sell-out" σε πραγματικά κράτη, όπως η Αμερική ή η Αγγλία, αλλά στην πραγματικότητα, αν δεν ζήσεις κάποιο διάστημα εκεί, δεν μπορείς. Οπότε, bottom line: μην κρίνετε αν δεν ξέρετε πραγματικά το πως είναι. Και εννοώ πραγματικά να ξέρετε, να το έχετε φάει στη μάπα, όχι υποθετικά ή από κουβέντες άλλων.

Πάντοτε είναι πολύ ελπιδοφόρο να ξέρεις ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν ταλέντο, διότι μπορεί σε κάποια φάση της ζωής τους να προσφέρουν και κάτι ποιοτικό, και ενδεχομένως να επιρρεάσουν την κατάσταση κάπως προς το καλύτερο, σε όποιο βαθμό φυσικά τους επιτρέπεται από την ασύλληπτα αδυσώπητη κρεατομηχανή που λέγεται μουσική βιομηχανία, χωρίς να χάσουν τη βιοποριστική τους ικανότητα ανά πάσα στιγμή. Διότι, π.χ. το παράδειγμα του εξαιρετικού και αδικοεξαφανισμένου Rick Astley το είδαμε. Έβγαλε μερικές χιτ βλακείες, τον έμαθαν όλοι. Μετά έβγαλε έναν πολύ ωραίο δίσκο, Free λέγεται, και εξαφανίστηκε εντελώς. Και ο δίσκος φύσαγε. Δεν τον πήρε χαμπάρι κανείς. Ποιός έχασε; Σαφώς οι ακροατές έχασαν, καινούρια καλή μουσική. Αυτός μια χαρά οικογένεια έκανε έχοντας αποσυρθεί από τη μουσική βιομηχανία. Εμείς όμως δεν ακούσαμε έναν ταλαντούχο άνθρωπο να κάνει ωραία μουσική. Άρα, και εμείς χάσαμε κάτι.

Η βιομηχανία δεν αστειεύεται. Και αν δεν είσαι μέσα, δεν μπορείς να κρίνεις εκ του καναπέως.

Για το Malmsteen, ο άνθρωπος άλλαξε την ιστορία της κιθάρας, και της μουσικής γενικότερα. Ας μην πέφτουμε σε φθηνά λογοπαίγνια τύπου «σταθμός, σταθμάρχες» κτλ. Υποβαθμίζει την όλη συζήτηση και είναι κρίμα, διότι αν φύγουν οι νεοελληνικοί ξερόλικοι εγωισμοί από τη συζήτηση εν γένει, από όλους, όχι μόνον από το φίλο trolley συγκεκριμένα, δεν το λέω προσωπικά, κατά τα άλλα είναι μία πολύ ωραία και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, αρκεί κανείς να μην έρχεται να πουλήσει προσχηματισμένη άποψη. Είμαστε μικροί άνθρωποι σε μία μικρή χώρα που μπορεί να μην υπάρχει αύριο, και δεν πρέπει να κρίνουμε με τα δικά μας κοινωνικά μέτρα και σταθμά καταστάσεις σύμπαντα αλλού από μας.

Κατά τα άλλα, σαφώς έχουμε δικαίωμα στο γούστο μας. Αλλά δεν είναι κάτι άλλο πέραν από αυτό: γούστο. Δεν μπορεί να μιλά κάποιος για έναν άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία της κιθάρας έτσι. Αν μη τι άλλο, τον εαυτό του ως συζητητή υποβαθμίζει έτσι, όχι το Malmsteen. Και είναι κρίμα.

Από την άλλη πλευρά, όλα όσα λέει για τον Malmsteen έλεγαν για τον Art Tatum κάποτε. Ποιός αποδείχθηκε δικαιωμένος από την Ιστορία; Μαντέψτε...

Ευχαριστώ Sami που μου θύμησες τον Rick Astley. Εχω και το βινύλιο απο τότε! Είχα πάθει την πλάκα μου.

Αλλη μια παρόμοια περίπτωση.

Η δε Christina Aguilera είναι πριμαντόνα και την ξεχώρισα απο τα πρώτα βήματα της.

Μιας και η κουβέντα τό ΄φερε να διευκρινίσω πως είμαι λάτρης της Pop.

Διότι Pop είναι πολλά διαμάντια και μελωδίες αξεπέραστες. Απο Elton John / Bernie Taupin του τότε, Phil Collins, Whitney Houston μέχρι Jason Mraz του σήμερα. Και πόσα one-hit-wonders!

Και πόσο συμφωνώ για τους Abba... ξερνούσαμε τότε. (εγω συνεχίζω ακόμα). Αλλά ο χρόνος δείχνει αλλιώς τα πράγματα. Eνορχηστρωτικά πιστεύω πως πάμε χειρότερα. Τα ταλέντα όμως υπάρχουν.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παραθέτω  την άποψη του trolley

Α) γιατί συμφωνώ  μαζί του 

Β) ρε  sami μήπως είσαι  άδικος …μήπως  τελικά  δεν διαφωνείς και τόσο.

trolley είπε:
Ο Μάλμστην και η Γκάγκα έχουν γίνει διάσημοι για τον ίδιο ακριβώς λόγο : επειδή απευθύνονται σε ανθρώπους που τους αρέσει η υπερβολή, όταν σαν τέτοια υποβαθμίζει το ίδιο το περιεχόμενο της τέχνης που θεωρητικώς υπηρετούν.

Κατά τα άλλα, οι περισσότεροι έλληνες (όπως έχω ξαναγράψει) δεν ξέρουν απολύτως τίποτε από ποπ μουσική, σε σημείο του να προσποιούνται ότι δεν υπάρχει. Επιδιώκουν μουσικολογικές αναλύσεις σε κάτι που δεν επιδέχεται τέτοιων αναλύσεων. Η ποπ μουσική είναι το αντίστοιχο της φωτογραφίας γάμων, δηλαδή κάτι που υπάρχει με τους δικούς του κανόνες και δεν θα σε αφορά ποτέ, αν δεν παντρευτείς.
Όσο  για το  malmsteen,….  κολοκυθόπιτα  ….(τουλάχιστον ως ακροατές)  ,όπως  και για την Lady

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back