telecaster bridge cover

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Μαγκούφης.
Staff member
Πόντοι
1,788
Καθόμουν χθες και έπινα καφέ στο μαγαζί που ψωνίζω, και είπα να μη φύγω με άδεια χέρια (ωσάν το γαϊδούρι)  ;D , οπότε με το μάτι μου αναζητούσα στον χώρο , για να πάρω κάτι «φθηνό» φεύγοντας.

Και βουαλά…το βρήκα (και μεταξύ μας το ήθελα , απλά το είχα ξεχάσει  :P).

Μιλάω για ένα telecaster bridge cover.

Το πήρα φεύγοντας και στο studio το δοκίμασα.

Δίνει στην κιθάρα ένα καταπληκτικό vintage χρώμα, παρ’ όλα αυτά σε περιορίζει στο παίξιμο αρκετά (π.χ. να παίζεις κοντά στη γέφυρα ή στο palm muting  κ.λ.π ) .

Και μου γενήθηκε η απορία, γιατί το σχεδίασαν μιας εξαρχής;

Για «μούρη»; ....για προστασία του μαγνήτη;

Πάντως το ευχάριστο είναι ότι μπαίνει – βγαίνει πολύ εύκολα, οπότε είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση.  ;D ;D

cover_bridge.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λακη μου καλημερα - και εγω ειχα την ιδια απορια με εσενα σε καποια φαση εδω στο νοιζ (δεν θυμαμαι δε πιο θρεντ) αλλα την απαντηση μου την εδωσε ο Νικος στο περιπου:"ειναι μονο για μουρη"

Και εχοντας δοκιμασει να παιξω με τελε ΑΛΛΑ και μπασο με αυτη την "αηδια" μονο δυσχρηστο μου φανηκε παρα ως κατι αλλο :)

LK είπε:
Και μου γενήθηκε η απορία, γιατί το σχεδίασαν μιας εξαρχής;

Για «μούρη»; ....για προστασία του μαγνήτη;
Γι αυτούς που θέλουν μούρη και δεν κάνουν palm muting ;)

messalion είπε:
Λακη μου καλημερα - και εγω ειχα την ιδια απορια με εσενα σε καποια φαση εδω στο νοιζ (δεν θυμαμαι δε πιο θρεντ) αλλα την απαντηση μου την εδωσε ο Νικος στο περιπου:"ειναι μονο για μουρη"

Γι αυτούς που θέλουν μούρη και δεν κάνουν palm muting ;)
Καλά και μόνο για μούρη να είναι πάντως αξίζει!! ;D ;D ;D

Πολύ μούρη λέμε!!! ;D ;D ;D ;D

LK είπε:
Πολύ μούρη λέμε!!! ;D ;D ;D ;D
και που να βάλεις bigsby ;D...το πιό άχρηστο τρέμολο που σχεδιάστηκε ποτέ!!!! Αλλά από μούρη, σκίζει! ;D

marathon είπε:
και που να βάλεις bigsby ;D...το πιό άχρηστο τρέμολο που σχεδιάστηκε ποτέ!!!! Αλλά από μούρη, σκίζει! ;D
Αν είναι να το βάλω! :P ;D ;D ;D

LK είπε:
Αν είναι να το βάλω! :P ;D ;D ;D
Θα βάλεις και κανα 2 κιλά παραπάνω βάρος στο όργανο! ;D

Να το βαλεις - ειναι ενας απο τους πιο σιγουρος τροπους να ξεκουρδιζεται η κιθαρα σου  ;D
Είπαμε ότι θα το βάλει...όχι ότι θα το χρησιμοποιεί 8)

marathon είπε:
Είπαμε ότι θα το βάλει...όχι ότι θα το χρησιμοποιεί 8)
Ε ναι ντε!

Άλλωστε και το bridge cover όταν το έψαχνα…τα videos είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. ;D ;D ;D ;D

Για ΑΠΟΛΥΤΗ μούρη όμως, θέλεις ένα τέτοιο ;D

DV016_Jpg_Large_361094.jpg

marathon είπε:
Για ΑΠΟΛΥΤΗ μούρη όμως, θέλεις ένα τέτοιο ;D
Αμάν τι είναι αυτό;

Από την τελεκάστερ της Φρειδερίκης;;;  ;D ;D ;D

Όχι ωρε , εγώ είμαι της bauhaus  σχολής….less is more.  ;D ;D

Η τεχνική παιξίματος με το bridge cover είναι η εξής:

Το τοποθετείς στη γέφυρα πριν το live. Εμφανίζεσαι και βεβαιώνεσαι ότι το έχουν δει όλοι. Με το που ξεκινάει το πρώτο κομμάτι, το βγάζεις διακριτικά και το αφήνεις σε ένα σκαμπό δίπλα. Μόλις τελειώσει το πρώτο κομμάτι, ανάβεις τσιγάρο και το αφήνεις πάνω στο ashtray. Όταν τελειώσει το live, αδειάζεις τα τσιγάρα στο ashtray του μπασίστα που έχει μεγαλύτερο και δεν τον νοιάζει και επανατοποθετείς το δικό σου.

Τέλος, κατεβαίνεις από τη σκηνή και κρυφακούς κιθαρίστες στο κοινό να συζητούν για το πόσο τους άρεσε ο ήχος σου και ότι οφείλεται 100% στο bridge cover.

Jazzjoker είπε:
Η τεχνική παιξίματος με το bridge cover είναι η εξής:

Το τοποθετείς στη γέφυρα πριν το live. Εμφανίζεσαι και βεβαιώνεσαι ότι το έχουν δει όλοι. Με το που ξεκινάει το πρώτο κομμάτι, το βγάζεις διακριτικά και το αφήνεις σε ένα σκαμπό δίπλα. Μόλις τελειώσει το πρώτο κομμάτι, ανάβεις τσιγάρο και το αφήνεις πάνω στο ashtray. Όταν τελειώσει το live, αδειάζεις τα τσιγάρα στο ashtray του μπασίστα που έχει μεγαλύτερο και δεν τον νοιάζει και επανατοποθετείς το δικό σου.

Τέλος, κατεβαίνεις από τη σκηνή και κρυφακούς κιθαρίστες στο κοινό να συζητούν για το πόσο τους άρεσε ο ήχος σου και ότι οφείλεται 100% στο bridge cover.
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

είχα διαβάσει για τα αντίστοιχα cover των μπάσσων ότι τα χρησιμοποιούσαν για λόγους γείωσης, για να σταματάει ο βόμβος όταν τα ακουμπάς

μπορεί να ισχύει

επίσης το bigsby είναι πανέμορφο και (το δικό μου τουλάχιστο) δεν ξεκουρδίζεται καθόλου

(έχω βέβαια archtop, δεν ξέρω τι γίνεται με το bigsby για tele)

@jj

Εισαι μεγαλος,τι να λεμε? ;D ;D ;D ;D ;D

@lk

Pul mur,play never. ;D

mediumswing είπε:
επίσης το bigsby είναι πανέμορφο και (το δικό μου τουλάχιστο) δεν ξεκουρδίζεται καθόλου

(έχω βέβαια archtop, δεν ξέρω τι γίνεται με το bigsby για tele)
+2112 και εμενα ειναι σε Tele

δεν ξεκουρδιζει ποτε και το σκιζω!!!!

mediumswing είπε:
είχα διαβάσει για τα αντίστοιχα cover των μπάσσων ότι τα χρησιμοποιούσαν για λόγους γείωσης, για να σταματάει ο βόμβος όταν τα ακουμπάς

μπορεί να ισχύει
Οχι  φίλε , δώρο τασάκι  απο τον leo  είναι,  όπως πολύ σωστά είπε ο Σπύρος 

Το ξέρω γιατί έχω και εγώ  ::) ;D

Προσωπικα παιδια επειδη ειχα μια Epiphone Limited Edition Les Paul με bigsby δεν τολμουσα να το ακουμπησω - αργοτερα αλλαξα και κλειδια μπας και εφταιγε και αυτο αλλα ματαια - ητο το bigsby και γι'άυτο και την σουταρα. Δε λεω μπορει να ηταν και κακης ποιοτητας το bigsby που ειχε επανω αλλα.......... :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back