Eγώ δεν είδα καμιά χιπστεριά γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα, όσον αφορά τα τεχνικά/θεωρητικά του θέματος, και φαντάζομαι το ίδιο και η συντριπτική πλειοψηφία, όχι μόνον των ανθρώπων, αλλά και των μουσικών ειδικότερα. Χιπστεριά φαντάζομαι θα χρειάζεται έναν ικανό αριθμό χιπστεροειδών συμπερασμάτων (?).
Το test το έκανα, βρήκα τα 15 από τα 20 σωστά, χωρίς να το αναλύσω ιδιαίτερα, και χωρίς να ασχοληθώ με το θέμα "ενδιαφέρον" ή "ποιοτικό". Και θα μείνω εκεί, για να βοηθήσω περισσότερο τον OP στη δουλειά του, η οποία μου φαίνεται άκρως ενδιαφερουσα καθώς το ΑΙ είναι η βιομηχανία του (όχι και τόσο μακρινού) μέλλοντος.
Επειδή όμως βλέπω κάποιους που είναι πιο ενημερωμένοι, θα ήθελα μια πιο απλουστευμένη προσέγγιση για το τι θέλουμε να πετύχουμε με τη σύνθεση μουσικής αποκλειστικά από τεχνητή νοημοσύνη, και κατά πόσο αυτή είναι τεχνητή, εφ' όσον τα δεδομένα επεξεργασίας είναι ανθρώπινα. Δηλ. σε ποιο βαθμό μπορεί μια μηχανή να συνθέσει μουσικό κομμάτι με βάση ερεθίσματα άλλα από μουσικά, αποκλειστικά. Και τι εννοούμε ποιοτική μουσική και αν αυτή θα αναγνωρίζεται από το ίδιο το σύστημα που την παράγει ως τέτοια. Πώς θα μπορούσε επίσης η μέθοδος εκμάθησης μουσικής/σύνθεσης που εφαρμόζεται στην πραγματική ζωή να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο μηχάνημα, αλλά και το ανάποδο. Προς το παρόν, υποθέτω ότι απώτερος στόχος είναι η επίτευξη "εμφύσησης" συνθετικής νοημοσύνης σε μια μηχανή με τρόπο που να μην γίνεται διακριτός από άνθρωπο αλλά και με κατευθυνόμενα αποτελέσματα. Στα πλαίσια υποθέτω της έρευνας και όχι της ευρείας κατανάλωσης "τεχνητής μουσικής".
Μπράβο πάντως για τη δουλειά σου (και όλων όσοι ασχολούνται με τέτοιες τεχνολογίες) και sorry για το αφελές ύφος, είναι τομέας εκτός των νερών μου.