Τεχνική - Γρήγορο alternate picking (σιδηροδρομικά riff!!)

giwrgos_sd

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα, θα θελα να μάθω αν υπάρχουν μαθήματα ονλαιν και αν υπάρχει συγκεκριμενη τεχνική για γρήγορο alternate picking, δε ξέρω καν αν το λέω σωστά ή αν υπάρχει κάποια άλλη ορολογία, αυτό που θέλω είναι να εξασκηθώ σε ριφφ του τύπου Amon Amarth - "Runes to My Memory" Metal Blade Records . Ενώ γενικά μπορώ να παίζω γρήγορα τρίηχα και ριφφ χωρίς να κουράζεται το δεξί χέρι, όταν πάω να παίξω ριφφ του τύπου όπως το εισαγωγικό στο παραπάνω τραγούδι κουράζομαι γρήγορα.

Μαθήματα γενικά alternate picking βρήκα, αλλά δεν έχω πρόβλημα σε γρήγορα ριφφ με alternate έχω πρόβλημα στα συγκεκριμένα, οπότε αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τεχνική-μάθημα-ορολογία θα θελα να με ενημερώσετε

Άμα πατήσεις στο youtube fast picking lesson θα σου βγάλει πολλά αποτελέσματα

Κάθε μέρα δέκατα έκτα με το μετρονόμο στο 60. Αν βαριέσαι βλέπε παράλληλα ποδόσφαιρο ή καμια ταινία. Ανοιχτές, δεν είναι ανάγκη να πατάς.

Όπως είπε και ο lucky luke παίζε alternative picking σε ανοιχτές χορδές και βλέπε τηλεόραση, μη σκέφτεσαι καθόλου ότι παίζεις κιθάρα. Μ' αυτόν τον τρόπο θα κάνεις, με το χέρι που κρατάς την πένα, την μικρότερη δυνατή κίνηση (που είναι το επιθυμητό) και επίσης θα βοηθήσει στο να έχεις το χέρι σου χαλαρό όταν παίζεις. Έτσι θα αυξήσεις και την ταχύτητά σου.

θα σου πω το μυστικο αλλα υποσχεσου να μη μιλησεις σε κανεναν  ;D ;D ;D

2 ειναι τα μυστικα

PRACTISE & ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ = ΣΡΕΝΤΙΝΓΚ, ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΑΙΞΙΜΟ, ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΕΣ ΝΟΤΕΣ  και αλλα πολλα!

εμενα παντως αυτα μου λεει ο δασκαλος μου τα τελευταια χρονια αλλα δεν τον ακουγα επειδη    just_me & μετρονομος      [move]δεν πανε μαζι... ;)[/move]

τελευταια ειπα να το δοκιμασω και οντως εχει μαγικα αποτελεσματα ειτε το πιστευεις ειτε οχι  ;D  ;D  ;D. μπορεις να ξεκινησεις διαλεγοντας ενα lick που σου αρεσει σε μια εξευτελιστικα χαμηλη ταχυτητα και να ανεβαζεις 3-4 bpm για παραδειγμα καθε φορα που παιζεις το lick χωρις λαθη (μπορει να ανεβαζεις και περισσοτερο αν θες it's up to you ;) ).

αυτα απο καποιον νουμπα που προσπαθει απεγνωσμενα τον τελευταιο καιρο να παιξει malmsteen και εχει δει διαφορα  :)

Να και μια από τις (πολλές) ασκήσεις, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, από έναν καταπληκτικό κιθαρίστα (και συνφορουμίτη  8) ):

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=497857990257680&set=a.496766147033531.119257.482912965085516&type=1&theater

και υπόψιν...ξεκινάς ΜΕ ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ πραγματικά ΑΡΓΑ (στο αργό παίξιμο δεν κρύβονται τα λάθη και "γυαλίζεις" και το παίξιμό σου, διορθώνοντας μικροατέλειες  ;) )

just_me είπε:
αυτα απο καποιον νουμπα που προσπαθει απεγνωσμενα τον τελευταιο καιρο να παιξει malmsteen και εχει δει διαφορα  :)
Είμαστε ακριβώς στο ίδιο στάδιο φίλε!!Κι εγώ τώρα ξεκίνησα εστιασμένες ασκήσεις και όλα τα παρελκόμενα ;D ;)

mustafank είπε:
Να και μια από τις (πολλές) ασκήσεις, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, από έναν καταπληκτικό κιθαρίστα (και συνφορουμίτη  8) ):

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=497857990257680&set=a.496766147033531.119257.482912965085516&type=1&theater

και υπόψιν...ξεκινάς ΜΕ ΜΕΤΡΟΝΟΜΟ πραγματικά ΑΡΓΑ (στο αργό παίξιμο δεν κρύβονται τα λάθη και "γυαλίζεις" και το παίξιμό σου, διορθώνοντας μικροατέλειες  ;) )
+1

ΠΑΝΤΑ να μαθαίνεις αργά και μετά να πηγαίνεις στα γρήγορα.

Από τα αργά στα γρήγορα μπορείς να πας με ασφάλεια(χωρίς λάθη),άσε που θα πάει μόνο του το χέρι.

Από τα γρήγορα στα αργά θα δεις ότι πιθανότατα θα κάνεις πολλά λάθη.

Και όταν δεις ότι το χέρι σου κουράζεται σταμάτα και μην συνεχίζεις,στο λέω γιατί εδώ και ένα μήνα σχεδόν με ταλαιπωρεί γιατί δεν το ξεκούρασα,με λίγα λόγια με καθυστερεί πιο πολύ  >:(

ΑΑΑ!!! και για να μη ξεχνιομαστε!!! παντα οταν κανουμε practise για fast picking:

ΟΟΟΟΟΣΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΚΑΦΡΟΔΙΑΟΛΟΝΤΕΘΚΟΡΜΕΤΑΛΛΟΚΑΦΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣΤΕ:

παιζουμε στο καθαρο καναλι του ενισχυτη!!!!

πολυ σημαντικο γιατι με λιγο DELAY και ΠΟΛΛΗ ΚΑΦΡΟ-DISTORTION ακομα και η γιαγια μου παιζει malmsteen ασχετα αν παταει μονο 5 στις 15 νοτες καθαρα  ;D ;D ;D ;D

στο clean καναλι μπορουμε να ακουσουμε ολα μας τα λαθη και να εντοπισουμε καλυτερα τις αδυναμιες μας  ;)

(και δυστυχως ιδιαιτερα οταν ειναι λαμπα ο ενισχυτης ειναι πιο ξεκαθαρα τα λαθη μας οποτε λεμε ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΑΜΠΑ  ;D ;D ;D)

{σορρυ παρεκτρεπομαι}

Είμαστε ακριβώς στο ίδιο στάδιο φίλε!!Κι εγώ τώρα ξεκίνησα εστιασμένες ασκήσεις και όλα τα παρελκόμενα
και δεν κανουμε κανα online jam ναουμ?  :D

just_me είπε:
και δεν κανουμε κανα online jam ναουμ?  :D
3η Λυκείου φίλε μου φέτος,πριν 2 βδομάδες σταμάτησα τα μαθήματα κιθάρας μέχρι τα μέσα Ιουνίου.Κιθάρα πιάνω μια φορά στις 2-3 μέρες για κάνα 20λεπτο και αν.Άσε,μεγάλη πίκρα!!Από 16/6 θα αρχίσω ξανά εντατικά και για να ανακτήσω το χαμένο έδαφος και για να βγει αυτός ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ο Σουηδός!Πάντως για να μείνω και λίγο On-topic,ο μετρονόμος είναι ο καλύτερός μας φίλος!!!

Από 16/6 θα αρχίσω ξανά εντατικά και για να ανακτήσω το χαμένο έδαφος και για να βγει αυτός ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ο Σουηδός!
πολυ καλα θα κανεις....αν και βλεπω τα εντατικα στο νοιζ δεν τα σταματησαμε χαχαχαχα!!!  ;D      ;D

;)

ο μετρονόμος είναι ο καλύτερός μας φίλος!!!
δυστυχως ναι...αν και τον εχουμε για εχθρο οι περισσοτεροι. Ο μετρονομος ειναι σαν την κλασσικη κιθαρα. Ξερεις οτι καπου υπαρχει μεσα στην αποθηκη αλλα δεν την αγγιζεις γιατι ξενερωνεις  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

just_me είπε:
δυστυχως ναι...αν και τον εχουμε για εχθρο οι περισσοτεροι. Ο μετρονομος ειναι σαν την κλασσικη κιθαρα. Ξερεις οτι καπου υπαρχει μεσα στην αποθηκη αλλα δεν την αγγιζεις γιατι ξενερωνεις  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Ναι αλλά αν ξέρεις να παίζεις κομάτια για κλασσιή(πράμα που θα ήθελα) δεν ξενερώνεις καθόλου [move] 8)  8)  8)[/move]

just_me είπε:
πολυ καλα θα κανεις....αν και βλεπω τα εντατικα στο νοιζ δεν τα σταματησαμε χαχαχαχα!!!  ;D      ;D

;)

Φεύγουμε για πενθήμερη,οπότε βρέθηκε λίγος χρόνος χαλάρωσης! ;D Εγώ γουστάρω μετρονόμο,είμαι ανώμαλος? ;D ;D ;D

BillTrantos είπε:
Φεύγουμε για πενθήμερη,οπότε βρέθηκε λίγος χρόνος χαλάρωσης! ;D Εγώ γουστάρω μετρονόμο,είμαι ανώμαλος? ;D ;D ;D
Πολύ καλά κάνεις  ;)

BillTrantos είπε:
θα σε ανταμείψω για την καλή σου προσπάθεια με αυτό

kbasilis είπε:
θα σε ανταμείψω για την καλή σου προσπάθεια με αυτό

Παικταράς!!Σήμερα κάνω αφιέρωμα στον Randy Rhoads!!Έχω ό,τι πρόλαβε να βγάλει!Από Quiet Riot έως Ozzy!!  ;D

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, ο μετρονόμος ευτυχώς είναι καλός μου φίλος  ;D . Αυτό με την ταινία και το alternate το ξεκινάω απο τώρα xD . Τον μετρονόμο και το practice τα χα δεδομένα, απλά ήθελα να μάθω μήπως υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα licks για να εξασκηθώ ή κάποιος ιδιαίτερος - μαγικός!! τρόπος να κρατάω την πένα ώστε να με βοηθήσει στην ταχύτητα των συγκεκριμένων ριφφ

giwrgos_sd είπε:
Καλησπέρα, θα θελα να μάθω αν υπάρχουν μαθήματα ονλαιν και αν υπάρχει συγκεκριμενη τεχνική για γρήγορο alternate picking, δε ξέρω καν αν το λέω σωστά ή αν υπάρχει κάποια άλλη ορολογία, αυτό που θέλω είναι να εξασκηθώ σε ριφφ του τύπου Amon Amarth - "Runes to My Memory" Metal Blade Records . Ενώ γενικά μπορώ να παίζω γρήγορα τρίηχα και ριφφ χωρίς να κουράζεται το δεξί χέρι, όταν πάω να παίξω ριφφ του τύπου όπως το εισαγωγικό στο παραπάνω τραγούδι κουράζομαι γρήγορα.

Μαθήματα γενικά alternate picking βρήκα, αλλά δεν έχω πρόβλημα σε γρήγορα ριφφ με alternate έχω πρόβλημα στα συγκεκριμένα, οπότε αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τεχνική-μάθημα-ορολογία θα θελα να με ενημερώσετε
Ειχα δοκιμασει τα παντα..

Ο θεος μου απο πιτσιρικας ειναι ο gilbert.

Τιποτα...τσαμπα βιβλια ,βιντεοκασσετες ,dvd

Αγορασα ενα προγραμμα μεσο ιντερνετ και μεσα σε ενα χρονο ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα.

The Wizard of Shred Blog.

BillTrantos είπε:
Παικταράς!!Σήμερα κάνω αφιέρωμα στον Randy Rhoads!!Έχω ό,τι πρόλαβε να βγάλει!Από Quiet Riot έως Ozzy!!  ;D
Randy for ever !!!

Trending...

Νέα θέματα

Back