To minimoog ths
Arturia den mou arese' date=' poly flat hxos kai to filtro tou einai makria apo ena original Moog, idios otan to resonance einai se pshla settings. [/quote']
Ο ίδιος αρθρογράφος (δες παραπάνω) έχει επίσης γράψει 2 reviews για το minimoog της
Arturia, συγκρίνοντας το με το δικό του vintage Minimoog model D και κάνοντας δοκιμές που, κρίνοντας απ'την σημασία που δίνεις στην λεπτομέρεια, μάλλον θα σε συγκινήσουν, Νεκτάριε. Στο πρώτο review το έθαψε με το γάντι, όσον αφορά στην πιστότητα του software engine να αναπαράγει τις ιδιαιτέροτητες (και 'ατέλειες', αν μπορούμε να τις πούμε έτσι) του original minimoog. Το ΔΕΥΤΕΡΟ review, ωστόσο, είναι για το τελευταίο update (ver 1.5) που έβγαλε η
Arturia, αφότου έλαβε υπόψη της αρκετά απ'τα σχόλια του G.Reid. Και φαίνεται (στις μετρήσεις και τα γραφήματα) να έχουν κάνει αρκετές βελτιώσεις, φέρνοντας το soft emulation πιο κοντά στον ήχο του original.
Τώρα, το αν θα προτιμούσε κανείς το soft synth απ'το vintage minimoog ή το Voyager είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.
Αν μου επιτρέπεις, θεωρώ οτι με το background και τον εξοπλισμό που έχεις, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκινηθείς από
οποιόδηποτε soft synth or VST/DirectX,etc. plug-in. Τα standards σου είναι πολύ ψηλά. Και καλά κάνουν! Ας μην ξεχνάμε όμως οτι η 'soft side' παρέχει κατά κύριο λόγο ευκολία και κάνει επίσης και καλό στην τσέπη του κάθε φουκαρά μουσικο- και συνθετητο-λάτρη.
Εμένα προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου που μπορώ να έχω, σε έναν ικανό βαθμό πιστότητας, ήχους rhodes και wurlitzer με το EVP733 της emagic ή Hammond/Leslie Organ μέσα από το B4 της NI, παιγμένα με ένα αξιόλογο master midi controller (ρίξτε μια ματιά στην σειρά UFx της CME, καλή ποιότητα κατασκευής -όχι πλαστικούρα-, ζυγισμένα πλήκτρα, velocity και aftertouch)
Ούτε με χαλάνε κάποιες αμιγώς λογισμικές πρωτοβουλίες όπως το Absynth που αποκαλούν αυτό που κάνουν: "semi-modular multiple synthesis".
Ο,τι βγαίνει καλό είναι.. Κι εγώ πολύ θα 'θελα να έχω ένα Prophet 5 (Rev 2 , με τα SSM chips) αλλά αυτό δεν με σταματάει απ'το να απολαμβάνω τα Pro-52 & Pro-53 της Native Instruments.
Αυτά. H thread αυτή με έκανε να γίνω μέλος του Noiz.gr! ;-)
Keep up the good work.