Tc Electronic Nova System - All-in-One Extravaganza!

Status
Not open for further replies.
quintiplet είπε:
Μάκη το g major έχει πολύ καλά εφφέ, αρκετά καλά ώστε η όποια διαφορά με το nova (αν όντως υπάρχει διαφορά και δεν είναι προιόν αυθυποβολής του στυλ "έχει παραπάνω λεφτά άρα πρέπει να ακούγεται καλύτερα") να είναι μικρότερης σημασίας από τους παράγοντες ευχρηστία και παραπάνω δυνατότητες. Πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Δεν ήθελα να απαντήσω αλλά.......

Εiχα σπίτι μου το G-system,Nova system & G major.

Εγω δεν ειπα οτι εχει καλο ovedrive το Nova system ψιλομάπα ειναι ;D

Τα εφε που εχει ομως το  G-system & Nova system, ειναι κατα πολύ ανώτερα απο το G-majore  ;) σε σημείο που το G-majore μπορεί να σου χαλάσει τον ηχο, εαν εχεις κάποιο καλό λαμπατο ενισχυτή.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν αρκετές αγγελίες με το G-majore 8)

εγω μιλαω καθαρα για τα γκαζια τα υπολοιπα δεν τα ακουσα καθολου....μια και δεν με πολυενδιεφερε το θεμα...αλλα στα γκαζια ειναι απαραδεκτη ....για εμενα παντα ετσι

ignantios είπε:
εμενα παντως πιυ το ακουσα σημερα με απογοητευσε πληρως.......τα γκαζια του ειναι μηδαμινα....δεν κανουν για whitesnake καταστασεις αλλα και απο ποιοτητα δεν τρελαθηκα....ισως να φταιειε οτι δεν την πολυεψαξα αλλα απο το ακουσμα το πρωτο δεν μα καθολου ομως.....
Μου κανει τοσο εντυπωση αυτο που λες φιλε Ιgnantie , το gain το πειραξες στις παραμετρους? Με τι κιθαρα το δοκιμασες κ με τι ενισχυτη? Μηπως το περασες στην λουπα?

το περασα στη λουπα ...με εναν λαμπατο laney με μια καμπινα 4χ12....και πειραξα καποιες παραμετρους απο το eq.....σου μιλαω οτι απογοητευτηκα πληρως......εκτος εαν καναμε κατι λαθος εγω και ο πωλητης......θα με ενδιεφερε να το ακουσω και απο καποιον αλλον παντως που το ξερει το μηχανημα...και δεν με νοιαζει τιποτα αλλο μονο τα γκαζια του ....αλλα απο την πρωτη επαφη το απερριψα απ'ευθειας... :-\

φιλε ignatie κατα την ταπεινη μου αποψη μονο στο input ακους σωστα το γκαζι..

αν μπορει καποιος φιλος που τα εχει ακουσει και τα δυο ας μας κανει μια συγκριση του nova με το g force

εγω παντως δεν συγκρινω το nova με το g force καμια σχεση, εγω απλα πηγα να ακουσω το nova σαν καινουργιο προιον και επειδη ειχα ακουσει καλα λογια για τα γκαζια του και οτι εχει αρκετα αλλα καμια σχεση...απογοητευτηκα

οταν το nova συνδεεετε στη λουπα και χρησιμοποιεις σαν input το line in του nova παρακαμπτεις το κυκλωμα του drive... κοινως αν η συνδεσμολογια που εκανες ειναι loop efx send του ενισχυτη σε line input nova και left out nova σε loop efx return του ενισχυτη σιγουρα δεν προκειται να σου εφτανε το γκαζι του γιατι δεν ακουγες γκαζι....

να πω και γω τη γνωμη μου (μια που μιλαμε για μια απο τις αγαπημενες μου εταιριες)... καταρχην ημουνα κατοχος της tonelab le (περιπου 1,5 χρονο) και ακομα πιστευω οτι ειναι ενα απο τα μηχανακια που ειναι τρομερο σεβαστο και ψηλα στις προτιμησεις μου... επισης ειχα την τυχη (?) να εχω στα χερια μου την ιδια περιοδο tonalab, tc nova, eventide modefactor και eventide tonefactor... η ταπεινη μου αποψη ειναι η εξης λοιπον...μεταξυ tonelab και nova θα ψηφισω nova... γιατι στα δικα μου αυτια καθεται πιο καλα.γιατι ο κομπρεσσορας του απλα ειναι super.γιατι τα drive του ειναι υπεραρκετα (αν δεν θες να παιξεις metal metal metal) τα modulation ειναι αξιοπρεπεστατα (εως καταπληκτικα) τα delay σκοτωνουνε και ειναι πανευκολη στη χρηση και στο προγραμματισμο (πολλα απο αυτα ιδια θα πω και για την tonelab. αλλα πιστευω οτι το Nova ειναι αρκετα παραπανω σε ποιοτητα και ευελιξια παραμετρων)

σιγουρα μου ελειπε το γεγονος 2 modulation ταυτοχρονα, και η λουπα ελειπε... αλλα μολις εβαλα το expression πανω... αρρωστησα... ειναι τρελο καψιμο να εχεις real time control σε οποια παραμετρο του preset εχεις επιλεξει...

και επειδη αναφερθηκαν τα eventide... δεν υπαρχει κατι καλυτερο που να ειναι σε καποια λογικη (?) τιμη αυτη τη στιγμη και να εχει πιο ωραια εφφε και τοσο παραμετροποιησημα... πραγματικα οτι πιο καλο εχω αγορασει πολλα χρονια τωρα... δεν υπαρχουν λογια...

οσο για το filmware... δεν βλαπτει να κοιτατε πιο συχνα το site της tc... ειναι 1.11 τωρα... με προσωμοιωση καμπινας 4*12 (αν θες) και αναβαθμισμενο midi map... βαζοντας το tc με τα eventide ειχα τη δυνατοτητα να αλλαζω οποιο patch θελω σε οποιο midi channel θελω... και με βαση το tc forum θα υπαρξουν και αλλες σουπερ αναβαθμισεις πολυ συντομα...

οσο για τη σχεση g major-nova-g force- g system. το g system ειναι το g force με καλυτερους convertors σε floor/rack μορφη με εξτρα καλουδια, ενω το  nova ειναι αναμεσα σε g major- g force πλσιαζοντας το δευτερο πολυ....

επειδη καποιος θα βρεθει και θα με ρωτησει γιατι το εδωσα... συντομα θα ερθει το μεγαλο g system στα χερια μου. το ηθελα γιατι εχεις 4 λουπες και 9 εφφε ταυτοχρονα, μπαινει σε rack και μπορει να κοντρολλαρει και καναλια preamp/amp...αααα... παιρνει και 4 expression...

νομιζω οτι αν το βαλω με τα eventide και αρχιζω να παιζω θα καταφερω... να κοψω το τσιγαρο και να αδυνατισω επιτελους... ε θα χασω και φιλους γυναικα αλλα τι να κανουμε?

κοινως μια χαρα ειναι η tonelab αλλα το nova (και το g system) ειναι λιιιιιιιγο (πολυ) καλυτερα-(μην ξεχνατε και την διαφορα στη τιμη...)

----------και τα eventide γ@μανε!!!!---------------------------------

Σπυρος

εαν εισαι ΑΘΗΝΑ υπαρχει περιπτωση να το ακουσω απο εσενα?2 λεπτα μου αρκουνε

Απιστευτος ο πωλητης!!! Να σου κανει demo στο drive του nova κ να το εχει στην λουπα!!! Μαλλον στο γνωστο μεγαλοκαταστημα εγινε αυτο...!!! Εγω παντως ειμαι Αθηνα κ οποτε θελεις μπορεις να ερθεις να το ακουσεις φιλε μου!

ignantios είπε:
εαν εισαι ΑΘΗΝΑ υπαρχει περιπτωση να το ακουσω απο εσενα?2 λεπτα μου αρκουνε
Φίλε Ιγνάτιε, επειδή σε όλα σου τα post τονίζεις το "γκάζι" μήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτείς για ποιο λόγο θέλεις το Nova System?

Σύμφωνα με την φιλοσοφία κατασκευής του, έχει πολύ καλά ως άριστα delays/reverbs/modulation effects, ενώ παράλληλα διαθέτει και ένα αναλογικό drive κομμάτι. Πιστεύω ότι 9 στους 10 θα χρησιμοποιούν τα αγαπημένα πεταλάκια τους για gain, τα οποία έχουν και τον δικό τους χαρακτήρα (που ταιριάζει στους ίδιους), ενώ θα χρησιμοποιούν "επικουρικά" τα ενσωματωμένα drive. Άρα ο προβληματισμός για το γκάζι δεν έχει μεγάλο νόημα για τους πιθανούς χρήστες του NS.

Δες επομένως μήπως κάτι άλλο θα σε κάλυπτε καλύτερα σε ό,τι αφορά στην ποικιλία ή τον χαρακτήρα των drives. Το Nova System το αγοράζεις (ουσιαστικά) για τα υπόλοιπα, αλλά και για παράγοντες όπως το μικρό μέγεθος, την συνολική ποιότητα, την ευκολία προγραμματισμού, κλπ.  ;)

το περασα στη λουπα
ΕΛΕΟΣ... ::)

κοινως μια χαρα ειναι η tonelab αλλα το nova (και το g system) ειναι λιιιιιιιγο (πολυ) καλυτερα-(μην ξεχνατε και την διαφορα στη τιμη...)
Εξαρταται τι θελεις,προσωπικα σε Α/Β comparison μου αρεσε περισσοτερο η Tonelab γιατι ακουγοταν πιο...πεταλισια ;D,η G SYSTEM ακουγονταν σαν...rack (πιο "ψυχρη" και "τελεια" ειδικα στα delay τα οποια και ειναι πολυ σημαντικα για εμενα),αν καποιος θελει pristine delays & modulations η G SYSTEM ειναι καλυτερη ,αν ομως θελει πιο "πεταλισιο" ηχο η TL υπερτερει (και φυσικα εχει και εκπληκτικα βρωμικα,leslie & univibe που η G SYSTEM δεν εχει. )

Το μονο μειον που μπορω να αναγνωρισω στο G system και κατ'επεκταση στο μικρο του αδερφακι, ειναι πως δεν εχει αυτουσιο univibe (οπως και το tonelab δεν εχει square tremolo ετσι δεν ειναι Superfunk?) Παρόλα αυτα συνδιάζοντας advanced chorus και pitch shifter ερχεσαι αρκετα κοντα  ;) Και αυτο προς το παρόν, γιατί η απαίτηση για αυτουσιο univibe ειναι μεγαλη και κατι θα ετοιμασει η TC ;)

Οσον αναφορά τα γκάζια-drive, το G ειναι ένα καθαρό guitar processor σε floor μορφη, πως απαιτει λοιπον κανεις ενα guitar processor να εχει drive? Γιατι δεν συμβαινει το ιδιο και με τα Eventide ή τα lexicon? Αντιστοιχα και με το NOVA, τα drive του εχουν συμπληρωματικο χαρακτηρα (feature το οποιο αρχικα χρησιμοποιηθηκε στο Force)

Για μένα και τα δυο μηχανηματα έχουν τα καλύτερα drive, γιατι ειναι αυτα που επιλέγω εγω ;)

Με λιγα λόγια δεν θα έπρεπε να αντιμετωπιζονται ως πεταλίερες (και να συγκρίνονται με αυτές) αλλά ως guitar processors  ;)

Όσο αναφορά την "ψυχρα" που υπαρχει γυρω απο το ονομα TC, ας μου εξηγήσει καποιος πως είναι δυνατον το ενα ψηφιακό μηχανημα να ακουγεται ζεστο και αναλογικο (πεταλισιο) και το αλλο να ακουγεται ψυχρο? κονβερτοτες και DSP εχει και το μεν και το δε, και δεν πιστευω να αμφισβητει κανεις πως η TC χρησιμοποιεί καλυτερους κονβερτορες απο την VOX ::)

ΠΧ: οποιος δεν καταφερει με hi-low cut, modulation και drive αποκλειστικά για τις επαναλειψεις του delay, να φτιαξει κορυφαιο analog delay ηχο σιγουρα δεν φταει το TC ή το καθε TC... Το ιδιο και για τα modulation.

Κλείνοντας να θεσω εναν προβληματισμο:Κανουμε πολυ καλα και καταδικαζουμε τα mambo jumbo στις κιθαρες καλωδια κλπ, αλλά δεν θα έπρεπε το ιδιο να συμβαινει και στις εφεδιερες?

Με εκτιμηση,

Stavrilian

Sales Manager of TC Electronic  ;D ;D ;D

Υ.Γ: Ισως θα ηταν καλη ιδεα να κανονιστει καποιο event που θα στηναμε πεταλιέρες-εφεδιερες-τοστιερες κλπ για επιτοπου συγκριση ωστε να δωσουμε την δυνατοτητα στον καθενα να βγαλει τα συμπερασματα του, και να μην τρεχει στο καθε μαγαζι και να παρακαλει για να δει και να συγκρινει καποια μηχανηματα (και λανθασμενα απότι φανηκε απο το post του Ιγνατιου)

Οσον αναφορά τα γκάζια-drive, το G ειναι ένα καθαρό guitar processor σε floor μορφη, πως απαιτει λοιπον κανεις ενα guitar processor να εχει drive?
γιατι, το απαιτησε κανεις αυτο? :o

και δεν πιστευω να αμφισβητει κανεις πως η TC χρησιμοποιεί καλυτερους κονβερτορες απο την VOX
δεν ξερω τι κονβερτορες χρησιμοποιει αλλα μια και μιλαμε για σημα που ετσι κι αλλοιως θα δει το..πρωτογονο input ενος λαμπατου ενισχυτη μπορει και να μην εχει καμμια σημασια (μπορει ακομα και η low-faila ;D ενος ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ κονβερτορα να ακουγεται πιο "αναλογικα"...λεω τωρα... ;D ;D)

Κλείνοντας να θεσω εναν προβληματισμο:Κανουμε πολυ καλα και καταδικαζουμε τα mambo jumbo στις κιθαρες καλωδια κλπ, αλλά δεν θα έπρεπε το ιδιο να συμβαινει και στις εφεδιερες?
φυσικα και πρεπει να καταδικαζουμε το mumbo jumbo αλλα καθε μηχανημα (ψηφιακο ή μη) εχει τον ΔΙΚΟ του ηχο (που ειτε μας αρεσει ,ειτε οχι) προσωπικα ακουγοντας το G -SYSTEM (αλλα και αλλα εφε  της TC ) δυστυχως δεν ενθουσιαστηκα (και λεω δυστυχως μια και μπορω να τα παρω σχεδον τζαμπα  :-\ :'()   αφου ο γερμανος αντιπροσωπος τους ειναι αδελφικος μου φιλος...),ειδικα το g system το ειχα 10 μερες πλαϊ-πλαϊ με την tonelab & δυστυχως εχασε σε ολα τα σημεια  (το square wave tremolo οντως ειναι η μοναδικη ..τραγικη παραλειψη της VOX & με εκνευριζει αφανταστα , το εχω δε καλυψει με ενα αναλογικο πεταλακι ) για τα ΔΙΚΑ μου γουστα παντα..

Ισως θα ηταν καλη ιδεα να κανονιστει καποιο event που θα στηναμε πεταλιέρες-εφεδιερες-τοστιερες κλπ για επιτοπου συγκριση ωστε να δωσουμε την δυνατοτητα στον καθενα να βγαλει τα συμπερασματα του, και να μην τρεχει στο καθε μαγαζι και να παρακαλει για να δει και να συγκρινει καποια μηχανηματα (και λανθασμενα απότι φανηκε απο το post του Ιγνατιου)
η αληθεια ειναι οτι ΟΛΑ τα αξιοπρεπη ...μηχανησματα  ;D αυτου του τυπου (LINE 6 M13,ΤL,TC,BOSS GT10,Zoom G9.2tt κτλ)  μπορουν ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ να παραγουν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ηχο,ειδικα σε ..μη "βρωμικα" εφε ,αρα ειναι καθαρα στα γουστα του χρηστη πιο θα προτιμησει. ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
γιατι, το απαιτησε κανεις αυτο?
Σε καθε συγκριση που γινεται αναφερεται πως το G δεν εχει drive, ως guitar processor δεν εχει ουτε drive ουτε και ματι για να ψηνεις ελληνικονε τι να κανουμε τωρα? ;D

,ειδικα το g system το ειχα 10 μερες πλαϊ-πλαϊ με την tonelab & δυστυχως εχασε σε ολα τα σημεια
Διαβασες καλα το manual? :P ;D

γουστα ειναι αυτα οποτε ας αφησουμε τα ...ωτα μας να αποφασισουν
Ακριβώς και γω αυτο λεω, είσαι λοιπον να τα "στησουμε" ( ο καγκουρας  ;D) για να βοηθησουμε και τα ωτα των υπολοιπων συμφορουμητων να αποφασισουν? Και δεν μιλάω για μονομαχια G-System VS Tonelab, πιστευω θα ηταν καλη ευκαιρια να δουμε και να συγκρινουμε γενικοτερα εφεδιερες (vox, tc, boss, line6 κλπ)

ΩΣ ιδρυτης του θρεντ :D  να πω οτι ναι μεν το παρακολουθω ,

αλλα δν θα συνεχισω να γραφω γιατι και ξαναγυρισαμε στις ιδιες ατυχεις συγκρισεις,και γιατι εχουν γραφτει πλεον οι απιστευτες μ@@@κιες που το καθιστουν αστειο...

Υ.Γ.προς ενημερωση του κοινου:  το review για το μηχανημα ειναι το 1ο ποστ της 1ης σελιδας.... η συζητηση για τα "ΚΡΥΑ" ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΦΦΕ και το ποσο χαλια ακουγονται τα drive του nova system οταν ειναι απενεργοποιημενα(!) ειναι στις επομενες σελιδες!!!

φιλια στα μουτρα!!! :)

σωστος ο παιχτης... ;D

Οντως εχεις δικιο, ζητω συγνωμη αν εκτροχιασα το thread.

Παιδια τι ειναι καλυτερο να αγορασεις? Ξεχωριστα τα πεταλακια της TC που θα βγει ακριβοτερο η να παρεις το NOVA System και να σου βγει πιο φθηνα.

Απο οικονομικη πλευρα σαφως συμφερει αλλα υπαρχει καπια διαφορα στην ποιοτητα του Mod της NOVA System με το Nova Modulator TC Electronic πεταλακι για παραδειγμα??

Για να ξεθάψω και γω ενα θέμα.

Είμαι κάτοχος έπειτα απο μεγάλο δίλλημα(NS,Tonelab,M13) ενος nova system.Δεν θα μπώ στον κόπο να κάνω συγκρίσεις και για τα κριτήρια που κατέληξα(κάποια είναι πολύ χαζά...) απλά να συμπληρώσω κάποια πράματα που λείπουν απο το review,να πω και γω τη γνώμη μου και να παραθέσω κάποια καλά demo που βρήκα στο youtube μιας και που για το συγκεκριμμένο μηχανάκι δεν έχουν ακουστεί πολλά εδώ και καιρό στο φορουμ.

Επι του review του φίλου(1η σελίδα) να συμπληρωσω δύο πράματα.Το μλοκ με τα pitch είναι πολύ καλό και χρήσιμο.Μου άρεσε η χρήση 2 φωνών στα περισσότερα ειδικά στο detune.Σε μια Digitech που εχω εχει μόνο μία.

επειδή κόσμος το συγκρίνει με τα ξεχωριστα πεταλάκια της εταιρίας και σε κάποια φάση ακούστηκε οτι δεν έχει διαφορα αν τα πάρεις χώρια σε σχέση με το NS αυτό είναι λάθος.Τα πεταλάκια αυτά έχουν κάποια έξτρα τα οποία για κάποιους ίσως είναι χρήσιμα όπως tri-chorus,παραλληλη λειτουργία η σε σειρά od-dis στο nova drive reverse,mod delay κτλ.Απλά δεν έχουν αυτή την άνεση και το προγραμματισμό του nova system και σίγουρα το χώρο και τα καθόλου καλώδια.

Ένα μινι review και απο μένα.Η ευχρειστία του είναι το κάτι άλλο.ούτε κόπο θέλει ούτε τροπο.Στο τσακ μπαμ όλα.Πατά πιο θες να ρυθμίσεις και το ρυθμίζεις σαν πεταλάκι κανονικό.Απλά για κάποιο αρχάριο ίσως τον μπερδέψουν οι πολλοί παράμετροι και αριθμοί.

Τα drive μονο απλά για να υπάρχουν δεν είναι όπως αφήνετε να εννοηθεί.είναι το nova drive χωρίς τα έξτρα οπότε ξέρει κάποιος περι τίνος πρόκειται.Είναι 2 ωραία πεταλάκια που αν κάποιος έχει όρεξη να παίξει και με το eq μπορεί να κάνει αρκετά πράματα.Εγω και τα 2 drive θα τα χαρακτήριζα ως smooth.Προσωπικά μου άρεσαν αρκετά μια και που είναι διαφορετικά απο αυτά που χρησιμοποιώ ως τωρα.

Αυτό που μου έκανε πολύ εντύπωση είναι ο κομπρέσσορας μια και έψαχνα καιρό και ο καθένας που άκουγα είχε κάτι που με χαλούσε(Εκτος του keeley).Σου "ζωντανεύει" την κιθάρα χωρίς να είναι υπερβολικός.Μου άρεσε πάρα πολύ.

Καλά για το delay δεν έχω κάτι να πω.Είναι απλά απίστευτο.Και το πειράζεις όσο θες μια και έχει πολλές παραμέτρους που έχουν ουσία για μένα όπως hi-low cut και clip(το digidelay είχα μέχρι σήμερα οποτε εμενα μου φαίνονται καινούργια αυτά...).Για τα reveb επίσης μόνο τα καλύτερα έχω να πω.

Γενικά μια λέξη χαρακτηρίζει το όλο σύστημα,Διάυγεια.Είναι σαν να παίζεις ένα παιχνιδι σε 1080p....είναι πεντακάθαρα τα εφφέ.Το αν λείπουν πράματα σίγουρα λείπουν αλλά εγώ δεν το συγκρίνω με τη gt10 αλλά με αυτόνομα πεταλάκια γιατι στην ουσία αυτό είναι.7 προγραμματιζόμενα ποιοτικά πεταλάκια.Κάποια όμως λείπουν(για το mod delay το λέω πιο πολύ)...Τα περί univibe,leslie λένε οτι αν το πειράξεις κάνεις ωραίες προσσεγίσεις και ο peter thorn στο πρώτο βίντεο που παραθέτω κάνει κάτι τέτοιο.Ενα ξεχωριστώ rotary πάντως άσχημο δεν θα ταν.

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα