aris 17561 είπε:
Σορυ αν σας κουράζω. Στέλνω από κινητό. Λοιπόν. Είμαι μέταλας . Μου αρέσει να παίζω καρφί στον ενυσχητη αλλά χρειάζομαι ένα καλό εφέ . Ενυσχητη λαμπατο θα πάρω λίαν συντόμως. Τον 6260. Κιθάρες εχω διάφορες. Θέλω ένα εφέ καλό λοιπόν ώστε να μπορώ να προσεγγίζω ήχους από διαφορά συγκροτήματα . Γενικά με το συγκεκριμένο εφέ ένας στο yουτυbe είχε φτιάξει ήχο ακριβώς ίδιο με ντριμ θιατρ και είχα εντυπωσιαστεί. Βέβαια είχε και έναν μέσα μπουγκι... Οπότε δεν μπορώ να φτάσω μάλλον αυτόν τον ήχο με τον 6260 αλλά ... Δεν ξέρω αν οι σκέψεις σας βοηθάνε και γενικά αν γίνομαι αντιλοιπτος. Θέλω με αλλά λόγια στην φάση καρφί που μου αρέσει να παίζω να εχω ένα εφέ που να μην μου χαλάει την παραμόρφωση που έχει ο ενυσχητησ. Να μην μου την ψηφιοκοποιει αλλά να της προσθέτει κάποια στοιχεία. Με την ρπ 500 για παράδειγμα όταν παίζω με την παραμόρφωση του ενυσχητη και τα εφέ της ρπ , όχι μόνο πέφτει το επίπεδο της παραμόρφωσης, σα να χαμηλώνεις το γκειν, αλλά και τα εφέ δεν ταιριάζουν με το ηχόχρωμα του ενυσχητη. Οπότε θέλω με την αγορά του λαμπατου να πάρω και ένα ποιοτικό εφέ.
Τα προβλήματα που περιγράφεις, έχουν περισσότερο να κάνουν με τη λειτουργία του effects loop του ενισχυτή σου (και, κακά τα ψέμματα, της πλειοψηφίας των ενισχυτών με fx loop...) και λιγώτερο με το "ποιοτικό εφφέ".
Για παράδειγμα: τι στάθμες έχει το loop και τι το εφφέ? Μήπως προσπαθείς να παντρέψεις στάθμες instrument με line? Επίσης δεν καταλαβαίνω το ρήμα "ψηφιοποιεί". Θέλεις ας πούμε delay πάνω από 500ms? Έχασες, μόνο ψηφιακό υπάρχει... Εξάλλου, να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι αν έβαζες 4-5 πεταλάκια στη λούπα, το χάος που θα προέκυπτε (θόρυβος, πέσιμο σήματος) θα σε έκανα να αυτοκτονήσεις από απόγνωση...
Τα εφφέ μπορεί να χρωματίζουν ή να είναι transparent, έχει να κάνει με το δεδομένο εφφέ και με τη φιλοσοφία της εταιρείας. Τα TC γενικώς είναι στουντιακής αντίληψης, που σημαίνει ότι έχουν έναν high tech ήχο με πολύ υψηλό signal to noise ratio. Συγκεκριμένα και ο Petrucci που ανέφερες, TC χρησιμοποιεί κατά κανόνα.
Πάντως, επειδή σε βλέπω μπερδεμένο (και στο άλλο θέμα για το Axe, κλπ), καλό θα ήταν να ρίξεις λίγο "διάβασμα" για να ξέρεις τι κάνει τι, πριν αποφασίσεις ο,τιδήποτε. Αυτό για να μην φτάσεις να κλαις τα λεφτά σου και απογοητεύεσαι αδίκως.