T.A.D Tubes!

Superfunk

Guitar Tech
Πόντοι
2,368
Μια προειδοποιηση γιατι λεμε τα καλα αλλα τα κακα πρεπει να λεγονται ακομα περισσοτερο.

ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΛΥΧΝΙΕΣ T.A.D,τον τελευταιο καιρο (ειδικα στα ΠΡΟ-ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ μοντελλα & στις EL84 ) πετυχαινω εξαιρετικα κακης κατασκευης λυχνιες οι οποιες καιγονται στο αψε σβυσε..... (σε διαφορους ενισχυτες οχι μονο σε εναν) απορω που ο Τ.A.D δεν το εχει παρει χαμπαρι..

ΜΑΚΡΙΑ λοιπον απο οτιδηποτε EL 84 φερει τη φιρμα T.A.D......

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έτσι όπως αγόρασα τον koch με τις TAD, κατευθείαν τις άλλαξα (τις EL 84) με τις γνωστές, παλιές και δοκιμασμένες JJ.

Κριμα γι αυτο, καθως εγω ειμαι υπερευχαριστημενος απ αυτες(ειναι πανω απο 1 ετους βεβαια). βρισκω το ηχοχρωμα τους εξαιρετικο και σκοπευα να ξαναπαρω.

mechmg93 είπε:
Κριμα γι αυτο, καθως εγω ειμαι υπερευχαριστημενος απ αυτες(ειναι πανω απο 1 ετους βεβαια). βρισκω το ηχοχρωμα τους εξαιρετικο και σκοπευα να ξαναπαρω.
Στο περι ηχοχρώματος, αλλάζοντας τις TAD με JJ δεν άκουσα καμια διαφορά...!!! Δεν ισχυρίζομαι πως οι μεν ή οι δε έχουν καλύτερο ήχο, απλά εμπιστεύομαι περισσότερο τις JJ.

εγω αλλαζοντας τις τελικες με jj ακουσα εναν εντελως διαφορετικο ενισχυτη. εχασε ριζικα τον χαρακτηρα του. δεν εγινε κατι κακο, αλλα κατι αλλο γι αυτο και ξαναβαλα τις tad. αναφερομαι παντα σε  Laney vc-15.

Δυστυχως τα τελευταια batches ειναι για τα πανηγυρια,δεν ξερω απο που τις παιρνει (νομιζω κινεζικες ειναι οι EL84 & ρωσικες οι 12ΑΧ7) αλλα τα "περι διαλεγμενων λυχνιων " που ισχυριζεται ο...γιατρος ειναι μαλλον φουμαρα....

συγκεκριμενα

σε εναν VOX AC30,μπηκε ενα πληρες retube set πριν απο συναυλια και στη μεση ακριβως τη συναυλιας καηκαν οι 3 απο τις 4 τελικες....

στον Harley Benton μου ,εβαλα μια EL84 & μια 12ΑΧ7 ,η 12ΑΧ7 τα επαιξε μεσα σε 2 μερες...

στον KOCH μου ,ολοκαινουργιος με εργοστασιακες EL 84 TAD,τα εφτυσαν σχεδον αμεσως...

Οι 6L6 του ειναι σαφως καλυτερες (υποπετυομαι οτι ειναι Svetlana για αυτο και ειναι καλες) παντως τις εχω και στο Boogie μου & σε εναν Ampeg μπασου και εχουν βγει καλες... 

........πανω που ημουν ετοιμος......γιατι ετσι?? ενταξει ειναι κινεζικες αλλα υποτιθεται οτι τις περναει απο διαλογη.

Παντως προσφατα αντιμετωπισα προβλημα αξιοπιστιας τοσο με τις JJ οσο και με μερικες electroharmonix (που μου αρεσουν ιδιαιτερα λογω του λαμπερου τους ηχου)............

Παντως το θεμα των λυχνιων ειναι ακομα ενα προβλημα της ελληνικης αγορας ως προς την διαθεσιμοτητα διαφορων τυπων και εταιρειων, και ειναι κριμα γιατι οι TAD ειναι απο τις λιγες που φερνει ενα μαγαζι του κεντρου. Οσοες φορες εψαξα οι μονες που καταφερα να βρω ειναι GT (relabeled sovteks) και τις TAD..............

Οντως ειναι τεραστιο το προβλημα..

Που ειναι οι παλιοι καλοι καιροι που εκανες μια βολτα στα ...ηλεκτρομαγαζα της Κυψελης και εβρισκες NOS SYLVANIA & GE σε εξευτελιστικες τιμες?... :(  (ειχα παρα πολλες αλλα δυστυχως πλεον μου τελειωσαν......)

ΚΑΜΜΙΑ σχεση οι παλιες λυχνιες με τις καινουργιες τοσο κατασκευαστικα οσο και ηχητικα...

Απλα μια και ΟΛΕΣ οι νεες λυχνιες φτιαχνονται στα ΙΔΙΑ εργοστασια καλο ειναι οσοι ισχυριζονται οτι τις ''επιλεγουν" να το ΚΑΝΟΥΝ και να μη μας δουλευουν .....

Εγώ πάντως που έχω τον studiotone εδώ και 1,5 μήνα με τις TAD  παίζει μια χάρα!! Ισως είναι καλές και κακές παρτίδες λαμπών!!

Ακριβως το θεμα ειναι ομως οτι αυτο που ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ειναι η 'επιλογη" που κανει ο ...γιατρος (αλλοιως πας και παιρνεις με τα μισα λεφτα SOVTEK & καθαρισες....) 

Έστειλες κανένα email στο γιατρό να δεις τι θα σου πει;

Σιγα μη του στειλω.... :-X

Ειμαι τοσο τσαντισμενος που μαμηθηκα στη κινηση κουβαλωντας ενισχυτες που δεν ειχαν τιποτα στο μαστορα που καλυτερα να μην του στειλω μυν...

Και αφου περασουμε το σταδιο της αγορας.....? Εχετε να προτεινετε κανενα καλο μαστορα να τις τοποθετει σωστα και προσεγμένα? Υπάρχει κανενας εδω που το κανει μόνος του?

Ε,ενταξει ειπαμε δεν ειναι αναγκη να πας στο...μαστορα για να αλλαξεις λαμπες,τις αλλαζεις πανευκολα μονος σου (βεβαια αν βαλεις εντελως διαφορετικες λυχνιες απο τις stock ο ενισχυτης σου θα χρειαστει biasing οποτε θα χρειαστεις και "μαστορα")

Superfunk είπε:
Ε,ενταξει ειπαμε δεν ειναι αναγκη να πας στο...μαστορα για να αλλαξεις λαμπες,τις αλλαζεις πανευκολα μονος σου (βεβαια αν βαλεις εντελως διαφορετικες λυχνιες απο τις stock ο ενισχυτης σου θα χρειαστει biasing οποτε θα χρειαστεις και "μαστορα")
Λες να το επιχειρήσω; Οταν λες αν βάλω διαφορετικες λυχνιες τι εννοείς;Αντι για 12ax7 πχ.να βάλω 12au7? Βασικά ακουγεται ενα τριξιματακι(μαλλον κουδουνισματακι) στον ενισχυτη και μαλλον πρεπει να φταινε οι λαμπες και πως εχουν μπει, γι'αυτο σκεφτομαι τον μαστορα....

Λυχνίες στην προενίσχυση μπορείς να αλλάξεις κατά βούληση, αρκεί να είναι παρόμοιου τύπου.

Superfunk έχω μεγάλη απορία στο θέμα που αναφέρεις.

Συνήθως, οι περισσότεροι stock ενισχυτές έχουν πολύ κρύο biasing και είναι δύσκολο να καεί μια λυχνία ακόμη και αν τις τοποθετήσεις τυχαία, χωρίς τις ανάλογες ρυθμίσεις.

Πολύ χρήσιμη πληροφορία πάντως, ωραίος.  8)

makispoll είπε:
ες να το επιχειρήσω; Οταν λες αν βάλω διαφορετικες λυχνιες τι εννοείς;Αντι για 12ax7 πχ.να βάλω 12au7? Βασικά ακουγεται ενα τριξιματακι(μαλλον κουδουνισματακι) στον ενισχυτη και μαλλον πρεπει να φταινε οι λαμπες και πως εχουν μπει, γι'αυτο σκεφτομαι τον μαστορα....
Στην προενισχυση αλλαζεις λαμπες ακριβως οπως αλλαζεις τις Osram των φωτιστικων του σπιτιου σου.....Δεν χρειαζεσαι μαστορα ;D ;D ;D δε χρειαζεται κανενα bias η οτιδηποτε αλλο ακομα και με μεταβαση μεταξυ π.χ 12AX7, 12AU7 ,12AT7 κ.λ.π

Στον τελικο τα πραγματα ειναι πιο πολυπλοκα....η ρυθμιση του bias ειναι καλο να γινεται απο αλλαγη σε αλλαγη οταν μπορεις, ενω μεταβαση απο ενα ειδος λυχνιας σε αλλο (π.χ απο 6l6---->el34) δεν γινεται χωρις μετατροπη στο κυκλωμα του ενισχυτη (αν και καποιοι ενισχυτες προσφερουν αυτην την option stock με ενα διακοπτακι)

makispoll  αν οι προενισχύτριες στον ενισχυτή σου έχουν  μεταλλικά  καπάκια με ελατήρια,αυτό το τρίξιμο- κουδούνισμα πολύ πιθανόν να προέρχεται από εκεί.

Μια προειδοποιηση γιατι λεμε τα καλα αλλα τα κακα πρεπει να λεγονται ακομα περισσοτερο.

ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΛΥΧΝΙΕΣ T.A.D,τον τελευταιο καιρο (ειδικα στα ΠΡΟ-ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ μοντελλα & στις EL84 ) πετυχαινω εξαιρετικα κακης κατασκευης λυχνιες οι οποιες καιγονται στο αψε σβυσε..... (σε διαφορους ενισχυτες οχι μονο σε εναν) απορω που ο Τ.A.D δεν το εχει παρει χαμπαρι..

ΜΑΚΡΙΑ λοιπον απο οτιδηποτε φερει τη φιρμα T.A.D......

...

Μαλλον εισαι υπερβολικος η δεν ξερεις τι σου γινεται!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επειδη φερνω τουλαχιστον 5-6 χρονια TAD, και εχουν τοποθετηθει σε εκατονταδες ενισχυτες που λειτουργουν

επαγγελματικα ολο τον χρονο, χωρις κανενα προβλημα,νομιζω λεει πολλα αυτο.

Εξαλλου ΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΣ TAD ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΓΓΥΗΣΗ.

Και επειδη οπως φαινεται δεν εχεις ιδεα απο λαμπες, μαθε οτι ο TAD εχει λαμπες απο ΤΣΕΧΙΑ,ΡΩΣΙΑ,ΚΙΝΑ,κλπ

Κourbis

Ελα ρε μεγαλε!!

ΕΣΕΝΑ περιμενα να μου μαθεις απο λαμπες... ::) για πηγαινε στη γωνια να δεις αν ερχομαι..... ::)

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονοτα αναφερω....και εγω δεν ειχα προβλημα με τις TAD .....10 χρονια ;D πριν με τις TAD τους τελευταιους 5-6 μηνες ΕΧΩ ομως προβλημα.....και ετσι προειδοποιω....(τωρα αν εχεις ΕΣΥ προβλημα που εγω προειδοποιω...αυτο ειναι ΑΛΛΟΥ παππα ευαγγελιο....)

Επισης δεν θα μου πεις ΕΣΥ απο ΠΟΥ θα παιρνω λαμπες....ξηγηθηκαμε??(αντε γιατι παραγνωριστηκαμε εδω μεσα....)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back