O
OurDarkness
Guest
Σε ένα βιβλίο ψυχοακουστικής που διάβασα, ο συγγραφέας υποστήριζε ότι η ικανότητά μας να ευχαριστηθούμε την μουσική είναι αντιστρόφως ανάλογη με τις γνώσεις μας περί του θέματος. Όσο περισσότερο σκεφτόμαστε και όσο λιγότερο αισθανόμαστε, τόσο λιγότερο μπορούμε να απολαύσουμε κάποια πράγματα.bloody_sunday είπε:Έχει σημασία τελικά;
Mήπως διυλίζουμε τον κώνωπα και ψειρίζουμε τόσο πολύ την μουσική που ακούμε από τεχνικής πλευράς που αφαιρούμε από τον εαυτό μας την ικανότητα να την ευχαριστηθούμε;
Συμβαίνει πολλές φορές και σε μένα - αν η πρώτη εντύπωση από κάτι είναι θεσπέσια τότε προφανώς η εκλογίκευση και η ανάλυσή της δεν είναι. Οπότε......να ακούει κάτι θεσπέσιο & να λέει "πφφφ, αυτό είναι πνιγμένο στο delay",
Καίρια παρατήρηση. Μήπως όμως με την ολοένα αυξανόμενη μουσική παιδεία το αυτί ζητάει περισσότερα και καλύτερα για να ευχαριστηθεί; Μήπως αυτό ακριβώς είναι το τίμημα της όποιας μουσικής παιδείας;Πολλές φορές εύχομαι να μην είχα καθόλου μουσική παιδεία.
(Ελπίζω όχι γιατί ακόμη και τώρα μου αρέσουν κομμάτια τα οποία είναι πολύ απλά μελωδικά, αρμονικά ή και εκτελεστικά). Εσένα;
Παρομοίως. Συνεχίζω να τον απολαμβάνω σε διάφορες δουλειές του και όπως έχω πει στο παρελθόν τον λάτρευα.Τον Jarre τον έχω δει σε μια από τις πιο απίστευτες συναυλίες/εμπειρίες της μικρής ζωής μου. Είχε καμία σημασία το ότι τα presets του δεν τα είχε φτιάξει όλα αυτός ή ότι έπαιζε με ένα ολόκληρο μουσείο αναλογικών συνθ ενώ θα τα έβγαζε πέρα και με 2-3; Aπολύτως καμία.
Ζηλεύω που δεν τον έχω δει σε ένα καλό live.