Synth , Αρμόνιο.Ποιές οι διαφορές??

michailovits

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Λοιπόν επειδή έχει γίνει "φασαρία" με τα synth και τα αρμόνια , θέλω να ρωτήσω κάτι που είναι απορία πολλών ανθρώπων πιστεύω:

Ποιές είναι ακριβώς οι διαφορές μεταξύ synth Και αρμόνιο?

Βλέπουμε σε διάφορα Live Να λένε: στα drums ο τάδε, στα keyboards ο τάδε, αυτά τα keyboards ,τί είναι, αρμόνια ή synth?

Και επιτέλους πείτε μου μια λέξη, γιατί όπως είπε και κάποιος φίλος πληκτράς, η λέξη αρμόνιο δεν είναι και πολύ ωραία.

Επίσης:τα synth ¨εχουν κανονικά styles, voices ?

Ως Keyboards θεωρείται οτιδήποτε πληκτροφόρο.

Χρησιμοποιόυνται synth, εκτός από ταβέρνες κτλ οπου ο πληκτρας είναι ολόκληρη η ορχήστρα, και χρησιμοποιεί αρμόνια.

τις βασικές διαφορές τις εξήγησα σε ένα άλλο topic :wink:

ΥΓ. Η λέξη που ψάχνεις: arrangers

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
απ' τα μουτρα το πηρες το παιδι !!!!!!!! ενα μηνα ειναι εδω κατσε να μπει λιγο στο κλιμα :)

:!:

Βλέπω πλήκτρα και τον θυμαμαι

Τι θυμάσε? που έλεγε όλο για τα yamaha.

:D :D :D :D

Ακριβώς τα αντίθετα θα έλεγα.

Με συγχωρείς?Καλό αυτό, αλλά δεν σου είπα να με συγχορέσεις.

Αν μου πείς συγγνώμη, θα σου πω κ εγώ.

Α, τώρα εξηγείται.

Του είπα οτι τον Συγχωρώ, και κατάλαβε οτι tου ζήτησα συγνώμη.

Καποιος να του πεί ξανά τι είναι arranger, synth, workstation,

Γι αυτό δεν μπορείς να φτιάξεις styles στο yamaha.

:lol:

Εγω σου λέω παιδί μου οτι ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙς ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

Κοίτα καλά την απάντηση που σου έδωσα πριν,

Να τι είπα: (όπως κατάλαβες μπένω στον κόπο να κάνω copy paste)

Με συγχωρείς?Καλό αυτό, αλλά δεν σου είπα να με συγχορέσεις.

Αν μου πείς συγγνώμη, θα σου πω κ εγώ.

Μελέτα το και αν δεν μπορείς να καταλάβεις φέρε την 4χρονη αδερφή σου να στο εξηγήσει...

Λοιπόν κοίτα εδώ για να δείς πως τα έχουν οι ίδιες οι εταιρίες πρώτα: KORG και YAMAHA και ROLAND . Όπως βλέπεις arranger, portable keyboard, αρμόνια είναι το ίδιο. Το αρμόνια είναι η ελληνική λέξη. Θα τη βρείς σε ελληνικά site. Σε όλες τις εταιρίες το synth=synthesizer.

Τα arranger είναι keyboard(δηλαδή έχουν πλήκτρα, keyboard είναι και το ακορντεόν κατά κάποιο τρόπο) που δανείζονται τεχνολογία από τα synth και είναι προ-προγραμματισμένα από την εταιρία ωστε να έχουν πολλά έτοιμα πράγματα και έτοιμες ενορχηστρώσεις, styles, ρυθμούς και όμορφο interface. Εκτός από τα κορυφαία και όταν λέω τα κορυφαία εννοώ τα ακριβότερα της εταιρίας κανένα δεν έχει ήχους σαν τα synth, απλά δανείζονται τεχνολογία.

Τα synth είναι γεννήτριες ήχων και όλη η σημασία δίνεται στην παραγωγή του ήχου και στην διαμόρφωσή του. Δεν έχουν ούτε έτοιμους ρυθμούς ούτε τίποτα εκτός από ήχους. Ορισμένα synth (workstation syntheseizer) που έχουν και sequencer σου δίνουν τη δυνατότητα να γράψεις μουσική αλλά πάλι όλα θα τα κάνεις μόνος σου.

Πιό απλά δεν μπορώ να στο πώ.

Τώρα το κατάλαβες ?

Είναι η 4 φορά που γράφεται εδω μέσα. αν δεν το καταλάβεις και τώρα......

Ρε, μπας και λέει την αλήθεια και τσάμπα τον πέρασα για troll? Μπά

Ευχαριστώ ρε φίλε x_pap.

Τι κρίμα ε?

Να ξέρεις να κάνεις styles Και να μην έχεισ καλό αρμόνιο...

Θα σε παρακαλούσα αφου δεν θες να πεις συγγνώμη είμουν αγενής,

Πω,βαριέμε να σου μιλάω κιόλας.

Πάντως επειδή είμαι καλός άνθρωπως και στο Noiz μια οικογένεια είμαστε, σου λέω πως αν μου πείς μια συγγνώμη εγώ θα σου πω δέκα ρε φίλε...

Τελικά είναι troll , ειναι πέραν της ευθύνης μου.

Ας τον κρίνουν οι moderators και ο admin.

Εγω νείπτω τας χείρας μου.

Ας με κρίνουν.

Μαζί με εμένα όμως και εσένα.

Δεν είπα ε΄γω μόνο κάποιες κουβέντες αλλά εσύ.

Και μη ξεχνάς οτι εσύ εδώ και αρκε΄το καιρό άρχησες την φασαρία

σαν troll .

και για να δείξω το επίπεδό μου

σου ζητώ

συγγνώμη για τις λέξεις που σου είπα (αλλά μου ανέβασες το αίμα στο κεφάλι)

Την δέχεσε ή όχι την συγγνώμη μου δεν με ενδιαφέρει, εγώ αυτό που έπρεπε να κάνω το έκανα...

O cos_dr δεν είναι troll, άλλά από τα πιο καλά παιδιά που έχουν περάσει από το noiz. Αλλά και εσύ δεν είσαι troll φίλε μιχαήλοβιτς - πέρα από το γεγονός ότι πράγματι το έχεις παρακάνει με αυτό το κόλλημα με τα αρμόνια, το οποίο όμως όντως πολλοί προσπάθησαν να σου το εξηγήσουν (και θα προσπαθήσω και εγώ αν τίποτε άλλο δεν βοηθήσει).

¶ντε τώρα.. επεξεργαστείτε τα ποστ σας και σβήστε τις προσωπικές βρισιές και από αύριο με το καλό τα βλέπουμε όλα πιο ήρεμα. Please.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα