• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Πρόβλημα, το αρμόνιο βγάζει ασυνάρτητους ήχους

killbill

Μέλος
Πόντοι
28
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Ξαφνικά το korg pa50 τρελάθηκε. Ότι και να παίξω ακούγονται τρελοί ασυνάρτητοι ήχοι.
Έκανα restore το OS και τα factory data τίποτα...
Επισυνάπτω αρχείο να δείτε τι ακούγεται όταν πατάω τα πλήκτρα ή βάζω κάποιο ρυθμό να παίξει.
Υπάρχει σωτηρία;

Attachments

Αφαίρεσε ΚΑΘΕ καλώδιο από πάνω, εκτός από το ρεύμα και πες μας αν το πρόβλημα παραμένει.

O ένας ήχος είναι σαν το effect του Pinball Action που έπαιζα μικρός στα ουφάδικα.

Μάλλον η κεντρικη CPU έχει μπλοκάρει.
Βγάλτο τελείως από το ρευμά και αποσύνδεσε ότι έχει πάνω, πάτα το on αρκετη ώρα, ενώ είναι σβηστό, άστο καμια ώρα τελειώς να αποφορτίσει.

Επίσης δες επιμελώς τα κουμπιά του μηπω ς είναι κάτι μόνιμα πατημένο, έχει κολλήσει πατημένο μήπως κάτι πατιέται ενώ είναι σε λειτουργια και τα κάνει αυτά.

Τα δοκίμασα όλα αυτά που μου είπες, τίποτα.
Στο ρεύμα δεν το έχω παρά μόνο όταν παίζω. Μετά το μαζεύω στη θήκη του.
Δηλαδή το πλήκτρο δεν ήταν στο ρεύμα εδώ και 5 μέρες περίπου.

• Λύπη
Reactions: cos_dr
Εύρηκα εύρηκα!!!
Παιδιά το έλυσα το πρόβλημα!
Η όλη συμπεριφορά, μου θύμιζε ότι κάπου είχε γίνει μπέρδεμα στις ρυθμίσεις στο midi, γιατί όταν πατούσα ένα πλήκτρο ακούγονταν 500 ήχοι μαζί ακόμα και κρουστά και τα πάντα. Κάτι που το είχα συναντήσει δουλεύοντας σε DAW.
Πήγα στο Global μετά Midi Setup και επέλεξα (στη τύχη) Master Keyboard και έκανα Save το Global και επανήλθε το πλήκτρο! Στη τύχη επέλεξα την επιλογή "Master Kbd", δεν ξέρω καν τι σημαίνει αυτό ή αν πρέπει να επιλέξω κάτι άλλο. Πάντως από εκεί την "έτρωγε" το πλήκτρο
Τώρα τί έφταιξε και πως πειράχτηκε αυτό δεν ξέρω... Πρόσφατα σύνδεσα το πλήκτρο με τη κάρτα ήχου και το Cubase και έγραψα σε Midi. Ίσως εκεί να πειράχτηκε κάτι στο πλήκτρο...

temp.png

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα