Superabimus για ορχήστρα εγχόρδων

Nikolas

Bafta Winner
Πόντοι
198
... ναι, έχω ένα κάτι με τα έγχορδα, τι να κάνω;  :P

Το έργο γράφτηκε και εκτελέστηκε σε πρώτη εκτέλεση το 2010. Το Φθινόπωρο του 2010, πήρα το αεροπλάνο και ανέβηκα στο Seattle της Αμερικής, όπου κατοικοεδρεύει η Octava Chamber Orchestra και ο Matthew Weiss, που έκανε την παραγγελία. Όλα πήγαν τέλεια, και γύρισα πίσω κάτοχος μιας καλής ηχογράφησης και 2 βιντεο.

Τώρα λοιπόν, που τρέχει ο εκδοτικός οίκος και μπορώ να τα μοιραστώ μαζί σας:

Ορχήστρα: Octava Chamber Orchestra

Διευθυντής ορχήστρας: Johan Louwersheimer

Αν μου επιτρέπετε, θεωρώ αυτό το κομμάτι, ως το πιο προσβάσιμο από άποψη ακουστικής αισθητικής (σε σύγκρισή με κάποια άλλα... τέλος πάντων).

Καλή ακρόαση!

Nikolas είπε:
Αν μου επιτρέπετε, θεωρώ αυτό το κομμάτι, ως το πιο προσβάσιμο από άποψη ακουστικής αισθητικής (σε σύγκρισή με κάποια άλλα... τέλος πάντων).
Νικόλα, κατ' αρχήν συγχαρητήρια, και για το κομμάτι και για την παρουσίαση.

Αν εννοείς ότι αυτό είναι το πιο "εύληπτο", προσωπικά θα ήθελα να ακούσω και τα αλλα.

Nikolaef Siderov :D

Προσωπικά Νικόλα μ'αρεσει παρα πολύ το ότι παίζεις στα όρια...λίγο μέσα στο γήπεδο της τονικής αντίληψης, λίγο έξω...και αισθάνομαι μια ισορροπία ανάμεσα στα 2...

Πολυ πολύ ωραίο. Και μου άρεσε για τον ίδιο λόγο που μου αρέσει ο Μπάρτοκ και ο Κόρσακοφ...Νικολάεφ κι αυτος ;D

Παιδιά,

1000 ευχαριστώ που ακούσατε και είδατε το κομμάτι και τη συναυλία.

Χάρη: Είναι εύκολο να βρεις κάποια άλλα πράγματα δικά μου (ακόμη και μέσω youtube) οπότε...

Νικ: ΧΑΧΑΧΑ! Συμφωνώ ότι το συγκεκριμένο κομμάτι περιφέρεται στα όρια συνέχεια, και για αυτό λειτουργεί όπως είπα στην αρχή... ;)

Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που, ενώ χτίζεις την "ισορροπία", έρχεται μια από τις εσωτερικές φωνές (αντιστικτικά) σταδιακά (βγαίνοντας πονηρά στο προσκήνιο) και την "καταστρέφει".

Πολύ ωραίο Νικόλα. :)

Nikolas είπε:
Νικ: ΧΑΧΑΧΑ! Συμφωνώ ότι το συγκεκριμένο κομμάτι περιφέρεται στα όρια συνέχεια, και για αυτό λειτουργεί όπως είπα στην αρχή... ;)
Το κάνεις πολυ καλά και στα κομμάτια του πιανου που είχες ανεβάσει..

Δεν ξέρω πόσο εύκολο σου είναι, αλλά εμένα δε μου φαίνεται καθόλου εύκολο. 

Αν και μουσικά δεν το αντιλαμβάνομαι καθόλου δεν μπορώ παρά να εκφράσω το θαυμασμό μου για το όλο εγχείρημα, την προφανή αναγνώριση και την εκτέλεση της ορχήστρας. Μπράβο Νικόλα.

Jazzjoker είπε:
Αν και μουσικά δεν το αντιλαμβάνομαι καθόλου δεν μπορώ παρά να εκφράσω το θαυμασμό μου για το όλο εγχείρημα, την προφανή αναγνώριση και την εκτέλεση της ορχήστρας. Μπράβο Νικόλα.
+1

Ούτε εγώ το πιάνω μουσικά αλλά respect!

βασικα αν δεν σου ειναι κοπος θα ηθελες να μας πεις διαφορα κουτσομπολια γυρω απο το κομματι για να το κατανοησουμε καλυτερα ? κατω απο τι συνθηκες γραφτηκε, απο τι ειναι επηρεασμενο, τι θες να πεις η αν περιγραφει κατι κτλπ . εμενα παντα μ αρεσε να τα ψαχνω αυτα  :)

και φυσικα συγχαρητηρια πολυ ωραιο !

mr_davidoff είπε:
βασικα αν δεν σου ειναι κοπος θα ηθελες να μας πεις διαφορα κουτσομπολια γυρω απο το κομματι για να το κατανοησουμε καλυτερα ? κατω απο τι συνθηκες γραφτηκε, απο τι ειναι επηρεασμενο, τι θες να πεις η αν περιγραφει κατι κτλπ . εμενα παντα μ αρεσε να τα ψαχνω αυτα  :)
Χμμμ...
Κουτσομπολιά?!?!?!

Το κομμάτι λέγεται 'Superabimus' και στα Αγγλικά μεταφράζεται "we shall prevail". Γράφτηκε αρχικά ως κομμάτι για παιχνίδι Η/Υ (!!!) διάρκειας περίπου ενός λεπτού, αλλά φυσικά δεν το καταδεχτήκανε ως "υπερβολικά πολύπλοκο"! Και άρα κυνήγησα να βρω που θα παιχτεί (από τις επαφές μου) και όταν το συμφώνησα, έκατσα το καλοκαίρι και το έκανα αυτό που είναι σήμερα. Κατα κύριο λόγο το δούλεψα στη Νάξο, στο χωριό μου τον Λυώνα, όπου ψιλοπαράτησα γυναίκα και παιδιά... όχι και τόσο καλό αλλά τι να κάνω; (Πλησιάζω να το ξανακάνω τώρα το Πάσχα γιατί έχω άλλη παραγγελία και δε βγαίνει από χρόνο...)

Όπως λέει το κείμενο στο βίντεο υπάρχουν επιρροές από Bartok και Herrman (ο συνθέτης του Hitchcock)...

Aν καταλαβα καλα...

Η πολυμελης αυτη ορχηστρα παιζει ενα δικο σου κομματι... :o

Αυτο βλεπω-ακουω?

Τι να πω ρε φιλε..

Συγχαρητηρια πολλα!

Για το κομματι,για το ταξιδι σου εκει,για το μερακι σου,για την ολη υλοποιηση!

Θα θελα να μαθω αν αυτο που ειχες στο μυαλο σου και μετα περασες στην παρτιτουρα,

αποδωθηκε οπως το φανταστηκες απο την ορχηστρα. :)

freerock1974 είπε:
Aν καταλαβα καλα...

Η πολυμελης αυτη ορχηστρα παιζει ενα δικο σου κομματι... :o

Αυτο βλεπω-ακουω?
Ναι... έτσι είναι. Το downside είναι ότι αυτή η υπόθεση γίνεται μια φορά τα 2 χρόνια (ελπίζω για πιο σύντομα αλλά σιγά σιγά). Δεν είναι όπως εσύ που τσούπ γράφεις 15 (!!!) τραγούδια σε CD και είναι όλα γαμάτα... :)

Θα θελα να μαθω αν αυτο που ειχες στο μυαλο σου και μετα περασες στην παρτιτουρα, αποδωθηκε οπως το φανταστηκες απο την ορχηστρα. :)
σε μεγάλο ποσοστό ναι! Ο διευθυντής της ορχήστρας, ο Johan είναι μεγάλος μουσικός και απέδωσε πολύ καλά τις ιδέες μου. Βέβαια είχα και ένα mockup με Midi αλλά τελικά βέβαια το live είναι απείρως καλύτερο!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Σταύρο!

Μπράβο σου Νικόλα! Μου άρεσε πολύ! Βέβαια, όταν τελείωσε, είχα την αίσθηση πως βγήκα σώος από κάποια καταδίωξη.  ;D

Το δεύτερο βίντεο;

kostri είπε:
Μπράβο σου Νικόλα! Μου άρεσε πολύ! Βέβαια, όταν τελείωσε, είχα την αίσθηση πως βγήκα σώος από κάποια καταδίωξη.  ;D
Δεν έχεις άδικο. Είναι αρκετά... δραστήριο.

Το δεύτερο βίντεο;
Ποιό;
(αν ψάξεις για musica ferrum στο youtube θα βρεις και άλλα βίντεο με κομμάτια μου, αν εννοείς αυτό)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back