Stylophone με Κaossilator!! Aπλά ΠΡΕΠΕΙ να το δείτε!

Ε, όχι μόνο για μπλιμπλίκι, με λίγη φαντασία μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα. Και μην το έχεις ξερό, βάλε του μερικά εφφέ (αν κι εγώ ξερό το έχω).

Έχει βγει και νέο μοντέλο που όμως είναι πιο δύσκολο στο παίξιμο (ο δεξιά τύπος μοιάζει με τον Wrtsxxx ;D ;D που είμαι βέβαιος πως θα ενθουσιαστεί μόλις το δει...)

λοιπον

Φίλε Βαγγέλη, μελωδία μπορείς και παρά μπορείς να παίξεις. Ο φίλος Γιώργος Κατσάνος -που παίζει και ηοχγραφεί με τον Φοίβο Δεληβοριά αλλά και το τριο EOS- έγραψε ένα καταπληκτικό farfisoειδές σόλο που το άκουσα στο στούντιο και έπαθα! Καταπληκτικό, με παίξιμο, φράσεις, τύφλα να έχουν τα κανονικά πλήκτρα δηλαδή. Θέλει απλώς λίγο εξάσκηση το πράγμα αλλά τα αξίζει τα "λεφτά" του  ;D

Οσο για το head turner που λες φίλες bloody_sunday, συμφωνώ. Ενα ή δύο κομμάτια το πολύ, αλλά θα προσθέσει τον χαρακτηριστικό του ήχο. Με το γκρουπ μου - Ηappy Dog Project λέγεται- έχουμε κομμάτια farfisoειδή, οπότε είμαι σίγουρος πως θα βρει τη θέση του σε ένα ή δύο από αυτά.

παιδια ειχε φερει το καινουργιο metropolis που ανοιξε στη πανεπηστιμιου αλλα εξαφανιστηκαν ολα ξερω δυο φιλους μου που προλαβαν εγω πηγα την επομενη και εθχαν τελειωσει αμα παμε ολοι μαζι και ζηταμε ισως να ξαναφερουν ::) :P :P

bloody_sunday είπε:
Έχει βγει και νέο μοντέλο που όμως είναι πιο δύσκολο στο παίξιμο (ο δεξιά τύπος μοιάζει με τον Wrtsxxx ;D ;D που είμαι βέβαιος πως θα ενθουσιαστεί μόλις το δει...)
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ! και το βιντεο και το μηχανημα... δεσμευομαι ότι αν ποτε πέσει στα χέρια μου θα φτιάξω ανάλογο βίντεο για σύγκριση με τον τυπάκο στα δεξιά... νομίζω του ρίχνω σε κιλά αλλά μου ρίχνει σε μαλλί... χοχο 8)

Πήρα σήμερα το beatbox και ΤΑ ΣΠΑΕΙ

djparty.gif

για το καλο της επιστημης δεχομαι να ειμαι ο τυπος με το ανεκφραστο υφος διπλα στον μπλου αν αποφασισει να γυρισει και αυτος βιντεακι.....! :)

καλοπαιχτο...! :)

mini review :

Το beatbox διαθέτει ενα panel χωρισμένο σε 12 "πλήκτρα", που μοιάζουν με πλήκτρα μιας οκτάβας ενός κλαβιέ σε κυκλική διάταξη. Διαθέτει 3 banks ήχων, δηλαδη περιέχει 36 έτοιμους ήχους. Στην 1η bank έχει ηχογραφημένες "φρασεις" ενος πραγματικού beatboxer (ανθρώπου), στη 2η κάποια old school (
praise2.gif
) drum loops και στην 3η έχει μια οκτάβα μπάσου (12 φθόγγους).

Επιπλέον έχει δύο "πλήκτρα" που περιέχουν 2 ηχογραφημένα scratches και ενσωματωμένο looper 8"-18" !!!! Έχει έξοδο για ακουστικά ή ενισχυτή και είσοδο για mp3 player (στην οποια προφανώς μπορεί να μπει οποιοδήποτε audio σήμα : προσωπικά, μάλλον θα βάζω ενα casio SK-1).

Overall, είναι ενα απιστευτο παιχνιδάκι που αξίζει με το παραπάνω τα λεφτά του (εγώ το πήρα 25€ απο ελληνικό κατάστημα αφότου το δοκίμασα για πολλή ώρα). Σε κατάλληλα χέρια πιστεύω οτι αποτελεί ενα εκπληκτικό εργαλείο για lo-fi ή toy music ενω σε συνδυασμο με αλλα παιχνιδια-gadgets πρεπει να γίνεται χαμός :)

Ενα μειονέκτημα που βρήκα, αφορά στη χρήση του looper. Για να το χρησιμοποιήσεις σωστά και όχι όπως νά 'ναι, πρέπει να ορίσεις την αρχή και το τέλος της λουπας και κατόπιν να γράψεις το περιεχόμενο της, κάτι που προϋποθέτει οτι είχες πέσει στη χύτρα με το μετρονόμο μικρός ;D. Aν προσέξετε το παραπάνω βίντεο που έχει βάλει ο bloody_sunday , και οι 2 χρήστες του χρησιμοποιούν το λουπαδόρο, αλλά την ώρα που γράφει ο ένας, ο άλλος κραταει το μέτρο παίζοντας. Θα ήθελα να δίνει ενα στοιχειώδη οδηγό για να ορίσεις αρχικά τη λούπα.

Δινω κλιπάκι το machine gun των portishead, γιατί είμαι παρα πολυ σωστός ;D ;D ;D

Toνίζω οτι αυτό το κλιπ δίνει το λιγότερο από αυτά που μπορεί να κανει το stylophone, για περισσότερα σας παραπέμπω στο παραπάνω βιντεο :)

stylo_machine_gun.mp3

Attachments

Ειμαι μεγαλος φαν του κλασσικου stylophone και ψηνομουν και για το καινουριο...φωτιες μας βαζεις.

Θα το χτυπησω την επομενη φορα που θα το βρω μπροστα μου...

Trending...

Νέα θέματα

Back