Studio Monitor Bοηθεια....

Άντε να το πούμε άλλη μια φορά... ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ behringer αν θέλεις σωστή μίξη είναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ μπορείς να πάρεις... Και μην ακούς τον καθένα που γράφει σαν να είναι πωλητής της behringer...

Το ζητούμενο στα monitor ώστε να είναι σωστή η μίξη, είναι ο flat ήχος κάτι που τα behringer ποτέ δε θα αποκτήσουν...

Κάτι σε tannoy ή yamaha είναι το καλύτερο σε σχέση τιμή-απόδοση...

relayer είπε:
ΟΚ συμφωνώ και για krk, ΟΧΙ ΜΠΕΧΡΙΝΓΚΕΡ!
Αυτό το "ΟΧΙ ΜΠΕΧΡΙΝΓΚΕΡ!" είναι κάτι σαν σύνθημα?

harilatron είπε:
Αυτό το "ΟΧΙ ΜΠΕΧΡΙΝΓΚΕΡ!" είναι κάτι σαν σύνθημα?
Ε, θα μπορούσε να γίνει αν είναι να σώσουμε κάποιον από τραγικές μελλοντικές μίξεις! ;D

Χωρίς να τα έχω ακούσει αυτά τα behringer, νομίζω ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής υπάρχει μεγάλη διασπορά στην ποιότητα των προϊόντων. Δηλαδή, μπορεί να βρεις πατάτα προϊόν ακόμα κι αν υπογράφεται από "καλό" όνομα.

Επίσης,

relayer είπε:
...Το ζητούμενο στα monitor ώστε να είναι σωστή η μίξη, είναι ο flat ήχος

....
αυτό δεν ισχύει.

Η "επίπεδη" φασματική απόκριση δεν είναι προϋπόθεση για να μάθεις να δουλεύειςμε ένα σετ monitors.  :)

harilatron είπε:
Χωρίς να τα έχω ακούσει αυτά τα behringer, νομίζω ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής υπάρχει μεγάλη διασπορά στην ποιότητα των προϊόντων. Δηλαδή, μπορεί να βρεις πατάτα προϊόν ακόμα κι αν υπογράφεται από "καλό" όνομα.

Επίσης, αυτό δεν ισχύει.

Η "επίπεδη" φασματική απόκριση δεν είναι προϋπόθεση για να μάθεις να δουλεύειςμε ένα σετ monitors.  :)
Ούτε τα monitor που ακούγονται σαν HI-FI είναι σωστή λύση... Όταν είπα flat εννούσα άχρωμα και επιμένω ότι έτσι πρέπει να είναι τα monitor ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ξεπερνάει τη μετριότητα...   

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
οτι και να λεμε

αμα δεν ακουσει τα μονιτορ δεν θα βγαλει ακρη ευκολα

το θεμα ειναι οτι μονιτορ και να παρεις θα πρεπει να τα μα8εις

αυτη ειναι η εμπειρια μου μεχρι τωρα παιζει ρολο και το ειδος της μουσικης πιστευω

μηπως μπορεις να μας πεις και το ειδος που ακους?

αν δεν κανω λαθος διορθωστε με

SPIROSKER είπε:
οτι και να λεμε

αμα δεν ακουσει τα μονιτορ δεν θα βγαλει ακρη ευκολα

το θεμα ειναι οτι μονιτορ και να παρεις θα πρεπει να τα μα8εις

αυτη ειναι η εμπειρια μου μεχρι τωρα παιζει ρολο και το ειδος της μουσικης πιστευω

μηπως μπορεις να μας πεις και το ειδος που ακους?

αν δεν κανω λαθος διορθωστε με
Εννοείται ότι πρέπει να τα μάθεις... Αλλά άμα ξεκινήσεις με κάτι που δε σου δίνει πιστά και άχρωμα τη βάση τότε δε θα μάθεις ποτέ... Και το είδος της μουσικής παίζει ρόλο αλλά σε λεπτομέρειες όχι στα βασικά...

οι Αμερικανοι συνεχιζουν να λενε....read the F@ckin' manual...

Γιατι δε δινουμε στον ενδιαφερομενο λινκακια με τα μανουαλς των μονιτορ που προτεινουμε και να κατσει να κανει τις αντιστοιχιες του να δει τι θα διαλεξει ???? Ειναι πιστευω πανευκολο να διαβασεις τα στοιχεια του καθε ηχειου 10 παραμετροι βασικοι ειναι ....

καναριχνω την προταση μου με λινκ........

Manual της Mackie MR5 http://www.mackie.com/products/mr5/pdf/mr5_om.pdf

Πριν από μερικές σελίδες, αυτό το θέμα ξεκίνησε με την προυπόθεση ότι τα monitor (ζευγάρι) δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 250 ευρώ... Άμα είναι να λέμε ότι μας κατέβει κι εγώ προτείνω τα KTX VTX8 που τα έχω και σκίζουν, αλλά στο παιδί πρότεινα, τα ταπεινά αλλά καλά truth.

δηλαδη σε χλανε τα 30 ευρο διαφορα και συνεχιζεις να προτεινεις Μπεχρινκερ ???

http://www.dv247.com/studio-equipment/mackie-mr5-active-studio-monitor--48636

Και επειδη ειναι καλο για να ξερουμε τι λεμε και τι προτεινουμε πρεπει να εχουμε δει τουλαχιστον (δεν βαζω το ¨ακουσει¨γιατι τοτε δεν θα συζηταγαμε) το τι προτεινουμε...και να εχουμε μετρο συγκρισης...

Πριν λοιπον μας πεις οτι λεμε οτι μας κατεβει ..εχεις μπει στον κοπο εστω να διαβασεις χαρακτηριστικα και ρεβιους οσων μονιτορς ειναι κοντα στα χρηματα που θελει να δωσει ο φιλος και του εχουμε προτεινει ??? τα εχεις ακουσει να παιζουν, εχεις δει την ποιοτητα κατασκευης τους....πως μπορεις και ακυρωνεις τις κορυφαιες εταιριες μονιτορ και να τα επιμενεις οτι τα μπεχρινκερ ειναι καλυτερα...Πως επιμενεις και προτεινεις μια προβληματικη εταιρια (στις φτηνιαρες σειρες της) ενω σε γενικη ομολογια τα μονιτορ αυτα ειναι για τα μπαζα...

Τωρα αν εισαι αγοραστης του καλου και του φτηνου (εστω και για διαφορα 30 ευρω)...δεν χρειαζετε να συνεχισουμε

την κουβεντα γιατι θα καταληξουμε στην ιδια διαμαχη με τις φτηνες και ακριβες κιθαρες κλπ....

http://www.musiciansfriend.com/document/mackie/mr5_and_mr8?doc_id=103375

Το θεμα ειναι να δοσουμε την πιο ολοκληρωμενη αποψη και οχι να επιμενουμε μονο για τον αντιλογο..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
συμφωνω με τον vagtaplan

τα mackie εχουν μια καλη ιστορια γενικα στα ηχεια

σαν κατοχος krk vxt θα ελεγα να δεις και τα krk τα ροκιτ g2 οι τιμες του νακα ειναι καλες

αρκει να αναιβεις 50 ευρα τα 250 ευρω ειναι λιγα για μονιτορ

στην τελικη οτι πληρωνεις παιρνεις.εχε υποψη σου οτι θα χρειαστεις αργοτερα και ενα σαμπ γουφερ.γιατι με 4intses kai me 5intses αποψη μου υπαρχει προβλημα δεν ξερω αν η mackie δινει και sub.αυτο το λεω για να συγκρινεις ολο το πακετο.

Ασφαλώς και υπάρχει πρόβλημα με 4ιντσα και 5ιντσα. Και για να μην βάλει μετά sub και άντε να το ισσοροπήσεις, παίρνεις ένα 8αράκι και έχεις το πακέτο με την μία. Τα καλύτερα φτηνότερα monitor είναι τa KRK rockit8 και τα yamaha ms80M, πάντα 8αράκι.

Trending...

Νέα θέματα

Back