• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Studio building thread "The Green Room"

fleamail είπε:
Σε σχέση με το κοντρα πλακέ είναι σίγουρα ποιο ακριβές και η κατασκευή αυτή περισσότερο πολύπλοκη καθώς μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα με συντονισμούς!
συντονισμούς? για ποιό λόγο? αφου δε θα το καρφώσεις απευθείας πάνω θα βάλεις και κάποιο λαστιχοειδές στο πίσω πλαίσιο...τέσπα DIY

εντιτ:

κοντρα πλακέ τί διαστάσεις και τί πάχος? βαζουμε κανα υλικό από πίσω?

Η διάτρητη από μόνη της δεν προσφέρει κάποια απορόφηση. Από πίσω πρέπει να βάλεις φύλλα πετροβάμβακα, οπότε στην ουσία θέλει να φτιάξεις και τον απαραίτητο μεταλικό σκελετό και ή θα κάνεις ολόκληρο τον τοίχο (ποιο εύκολο) η εξωτερικές επενδύσεις στον τοίχο γυψοσανίδας που θα έχεις κάνει το οποίο όμως απαιτεί higher level γυψοσανιδοτέχνης ;D

Γενικά πρόκειται για κατασκευή που σε σχέση κόστος απόδοσης δεν λέει και πολλά! Είναι καθαρά θέμα εμφάνισης γι αυτό και χρησιμοποιείται περισσότερο σε μεγάλες αίθουσες, κινηματογράφους κτλ ;)

fleamail είπε:
Η διάτρητη από μόνη της δεν προσφέρει κάποια απορόφηση. Από πίσω πρέπει να βάλεις φύλλα πετροβάμβακα, οπότε στην ουσία θέλει να φτιάξεις και τον απαραίτητο μεταλικό σκελετό και ή θα κάνεις ολόκληρο τον τοίχο (ποιο εύκολο) η εξωτερικές επενδύσεις στον τοίχο γυψοσανίδας που θα έχεις κάνει το οποίο όμως απαιτεί higher level γυψοσανιδοτέχνης ;D

Γενικά πρόκειται για κατασκευή που σε σχέση κόστος απόδοσης δεν λέει και πολλά! Είναι καθαρά θέμα εμφάνισης γι αυτό και χρησιμοποιείται περισσότερο σε μεγάλες αίθουσες, κινηματογράφους κτλ ;)
μα δε τη θελω για απορόφηση. απλα σκεφτομουν μήπως περα από το αισθητικό αποτελεσμα προσέφερε και μια ''βελτίωση'' στην ακουστική του χώρου

Νομίζω τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα!

Η διάτρητη είναι απλά μια γυψοσανίδα που έχει τρύπες, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο! Χρησιμοποιείται περισσότερο σε ψευδοροφές σε συνδυασμό με πετροβάμβακα ώστε να διατηρηθούν σε ένα βαθμό οι απορροφητικές ιδιότητες του πετροβάμβακα και το αισθητικό αποτέλεσμα να είναι καλό. 

Κάποιες ερωτήσεις - απορίες...

1. τί απόσταση έχει η ψευδοροφή από το ταβάνι?

2. η τοιχοποιεία γιατί δεν πατάει στο πάτωμα, δε θα έπρεπε να γίνει πχ πρώτα το πάτωμα και επάνω στο πλωτό πάτωμα να στηριχθεί η τοιχοποιεία?

3. είναι πολύ δύσκολο το σκελέτωμα?

4. παίζει ρόλο που είναι recording room και όχι play room ως προς την κατασκευη?

Γενικά μου κάνει φοβερή εντύπωση η απλότητα της κατασκευής, ξερω βεβαια ότι δεν είναι ευκολο το θεμα της γυψοσανίδας αλλά το πάτωμα πχ είναι πολύ απλό και είναι και σε όροφο...

Πετροβαμβακα, νοβοπαν, γυψοσανίδα τα υλικά...ουτε ελαστικά εφέδρανα-αναρτήσεις, πως κιετσι? Από κάτω τί έχεις?

1. 10cm

2. Αυτή η κατασκευή στο πάτωμα δεν μπορεί να στηρίξει την τοιχοποιία η οποία όμως είναι και αυτή πλωτή γιατί πατάει πάνω σε ελαστικά στηρίγματα όπως αυτά. Στο τέλος γεμίζεις το μικρό κενό που μένει από κάτω με πετροβάμβακα και το σφραγίζεις με σιλικόνη.

3. Εξαρτάτε από τον χώρο. Αν είναι ένα απλό δωμάτιο είναι πολύ εύκολα τα πράγματα αρκεί να ακολουθήσεις 3-4 στάνταρντς και να έχεις τα απαραίτητα εργαλεία για σωστό μέτρημα, σημάδεμα και τρύπημα.

4. Όχι, αν εννοείς ως προς την ηχομόνωση.

Ακολούθησα αυτό το σχέδιο για το πάτωμα και γιατί το έχω δει υλοποιημένο με άψογα αποτελέσματα αλλά και γιατί είναι αρκετά ποιο φθηνή και εύκολη λύση από ένα πλωτό πάτωμα με μπετό το οποίο χρειάζεται και στατική μελέτη λόγο ορόφου κτλ. Γενικά όλη η κατασκευή είναι σχετικά απλή αλλά η επιτυχία του αποτελέσματος εξαρτάται 100% στη λεπτομέρεια. 

Στο μεταξύ βάφουμε:

IMAG0014.jpg

Πέρασα και το laminate

IMAG0024.jpg

Και τα πρώτα broadband μπήκαν στον τοίχο

IMAG0030.jpg

Και το drum cloud

IMAG0031.jpg

εχεις κανει "φανταστικη" δουλεια - ενα μεγαλο μπραβο απο εμενα

1 ερωτηση (προς το παρων) ;D ;D

εχω διαβασει πολλα αρθρα του nikodemos για την κατασκευη studio αλλα η δικη σου περιπτωση ταιριαζει πιο πολυ στα δικα μου μετρα...........

τον αερισμο του δωματιου πως θα τον κανεις ?? ή αν εχεις να προτεινεις ενα πολυ φτηνο τροπο εξαερισμου του δωματιου μιας και δεν εχει διαφορες απο play room και recording room - μιλαμε παλι για ενα δωματιο (ισογειο ομως) γυρω στα 25τ.μ.

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω φροντίσει για εξαερισμό καθώς είμαι σε απομονωμένη περιοχή και το δωμάτιο έχει άμεση επαφή με το έξω και έχω φροντίσει για κουφώματα με ανάκληση. Αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις έχω πάρει τα μέτρα μου και έχω δυο σχέδια υπόψιν για όταν θα χρειαστεί να μπει εξαερισμός.

Ένα είναι αυτό, που είναι παθητικός εξαερισμός

http://www.soundservice.co.uk/acoustic_vents.html

Και το άλλο είναι το κλασσικό σχέδιο που μπορείς να βρεις να περιγράφετε καλύτερα εδώ

http://www.noiz.gr/index.php?topic=182962.0

fleamail είπε:
έχω φροντίσει για κουφώματα με ανάκληση
??? ??? ??? δλδ ??

στον παθητικο εξαερισμο μπορω να βαλω καποιου ειδους ανεμιστηρα μεσα για να "τραβαει" ?? εχουμε και καπνιστες στην παρεα βλεπεις !!!

αν ξερεις.......ποσο κοστιζει ενα τετοιο ?? http://www.soundservice.co.uk/acoustic_vents.html

Με ανάκληση είναι αυτά που ανοίγουν λίγο από πάνω.

uranio.jpg

Στον παθητικό εξαερισμό δεν χρειάζεται να βάλεις τίποτα, απλά πρέπει να υπάρχει είσοδος και έξοδος εγκατεστημένα το ένα απέναντι από το άλλο για να γίνεται ρεύμα. Το έχω δει να δουλεύει και είναι πολύ καλό απλά αν σε ενδιαφέρει η καλή ηχομόνωση πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στην τοποθέτηση. 

σε μια φωτο φενεται οτι εχεις κλεισει ΟΛΟ το δωματιο με γυψοσανιδα και εχεις κλεισει τα υπαρχοντα παραθυρα..............τι εχεις κανει ακριβως ?? γιατι να εβαλες κουφωματα στην γυψοσανιδα λιγακι δυσκολο :o :o :o

Ναι σόρρυ μπέρδεψα λίγο  ;D

Στις πόρτες αναφέρομαι οι οποίες είναι ακριβώς δίπλα στην πόρτα που βγάζει στο μπαλκόνι του ορόφου.

fleamail είπε:
Ναι σόρρυ μπέρδεψα λίγο  ;D

Στις πόρτες αναφέρομαι οι οποίες είναι ακριβώς δίπλα στην πόρτα που βγάζει στο μπαλκόνι του ορόφου.
εεε ενταξει εκει δεν εχεις προβλημα ουτως η αλλως...............

fleamail είπε:
Και τα πρώτα broadband μπήκαν στον τοίχο

IMAG0030.jpg

Και το drum cloud

IMAG0031.jpg
μπορείς να μας πεις προδιαγραφές των absorbers και του drum cloud?

απόσταση κενού από τοίχο / ταβάνι, πυκνότητα, πάχος πετροβαμβακα, διαστάσεις τελάρου, ύφασματα κόστος κτλ

Δεν είναι τίποτα σπουδαίο να τα φτιάξεις, είναι η λίγο ποιο φθηνή εκδοχή καθώς μπορείς να κάνεις και εξωτερικό ξύλινο πλαίσιο αν θέλεις να φαίνεται και ποιο κυριλέ. Εγώ επέλεξα ένα ιμιδιάφανο λευκό ύφασμα ώστε να φαίνεται το ξύλινο πλαίσιο από μέσα. Τα μαύρα που φαίνονται στις φώτο δεν με ενθουσίασαν και σκέφτομαι να τα αλλάξω. Τα υφάσματα κοστίζουν μόλις 2 ευρώ το μέτρο, στην Αθήνα πίσω από την Ερμού μέσα σε στενά έχω δει και με 30 και 50 λεπτά.

Οι εσωτερικές διαστάσεις του πλαισίου πρέπει να είναι όσο και ο πετροβάμβακας, δηλαδή 120χ60mm. Οι εξωτερικές ανάλογα με το πάχος του ξύλου που έχεις επιλέξει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχω κάνει 2 σχέδια, ένα για broadband absorber με πετροβάμβακα πάχους 50mm και πυκνότητας 50kg το οποίο μπαίνει σε πλαίσιο ανάλογου πλάτους. Και δεύτερο τα bass traps με διπλό πετροβάμβακα ίδιας πυκνότητας και πάχους.

Πρώτα κόβεις τα ξύλα στις διαστάσεις που τα θέλεις:

DSC01876_800x600.JPG

Μετα αρχίζεις να ενώνεις το πλαίσιο, εδώ υπάρχουν άπηροι τρόποι για να το κάνεις. Εγώ χρησιμοποιώ τις ενώσεις Γ γιατί βοηθάνε στο να κάνεις άμεσα και την ορθή γωνία.

DSC01877_800x600.JPG

DSC01878_450x600.JPG

Μετά κλείνεις με ύφασμα την πίσω πλευρά. Αν έχεις στο πλάνο να φτιάξεις πολλά αγόρασε ένα ηλεκτρικό καρφωτικό γιατί με το απλό θα ταλαιπωρηθείς!

DSC01879_800x600.JPG

DSC01880_800x600.JPG

Έπειτα το γυρνάμε από μπροστά και βάζουμε μέσα τα δύο φύλα πετροβάμβακα

DSC01881_800x600.JPG

Και αφού κόψουμε το ύφασμα στις διαστάσεις που χρειάζεται το απλώνουμε σε μια επιφάνεια, βάζουμε το πλαίσιο με τον πετροβάμβακα από πάνω και αρχίζουμε να καρφώνουμε από την πίσω πλευρά. Εδώ προσέχουμε να τεντώσουμε καλά το ύφασμα απο όλες τις πλευρές.

DSC01891_800x600.JPG

Και βουαλά

DSC01895_450x600.JPG

Τα καδρόνια κοστίζουν 1 ευρώ το μέτρο για πλάτος 5mm και 1.70 για 10mm.

πως παει το studio συνεχιζουμε ακάθεκτοι? καμια νεα φωτό?

Με 40 βαθμούς έξω πάει αργάαααα ;D

Αυτές τις μέρες φτιάχνω με πολυστερίνη ένα διαχυτή βασισμένο σε ένα παλιό σχέδιο του PJ:

IMAG0032.jpg

Είναι λίγο δύσκολο στο βάψιμο αλλά είναι σχετικά εύκολη κατασκευή. Εχθές μου περάσανε και τα κουφώματα και σιγά σιγά θα αρχίσουμε να βάζουμε πράγματα μέσα  8)

Το σκέφτηκα αλλά μετά από τόσο τρίψιμο στην γυψοσανίδα βλέπω το τριβείο και φτερνίζομαι  ;D

Μόλις τελειώσω με το πρώτο χέρι βαψίματος θα το φέρω λίγο, thanks και για το σχέδιο το είχα στα bookmarks μου πολλαααα χρόνια  ;D

Trending...

Νέα θέματα