strat vs tele faceoff (with ctc blackface stardust)!

o tele neck ειναι τοσο δια τας πανηγύρεις
Αυτό το έχεις επαναλάβει πολλές φορές μέσα στο φόρουμ. Διαφωνώ και φυσικά είναι πάντα θέμα αισθητικής. Μην είμαστε τόσο απόλυτοι.

Πάντως θα με ενδιέφερε και εμένα ένα tele neck vs strat neck test.

Διαφωνώ
Κι εγώ άλλος ένας.

Παρεμπιπτόντως, ουδείς σχολίασε το ωραιότατον crazy tube circuits πεταλάκιον. Πολύ ωραίο το βρήκα.

Και btw η στρατ νικάει.  ;D

Superfunk είπε:
αλλα γενικα σπανια θα δεις tele player να σολαρει στον neck & strat player να σολαρει στον bridge.....)
Το 'ξερα ότι έχω κάτι που με κατατάσσει στη σπάνια κατηγορία. :D

Nestoras είπε:
Το 'ξερα ότι έχω κάτι που με κατατάσσει στη σπάνια κατηγορία. :D
Και εγώ σε μια τέτοια κατηγορία είμαι, ανάλογα με το κομμάτι. Ο ΣΦ προφανώς αντλεί τον ισχυρισμό του απο την Country παράδοση της τελε όπου εκεί απλά ο bridge ταιριάζει. Σε άλλα είδη μουσικής όμως? και στο ίδιο αλλα με άλλη προσέγγιση?

Ο μπροστινος μαγνητης της τελε ειναι ΥΠΕΡΟΧΟΣ,ειναι ομως ΙΜΗΟ υπεροχος ΜΟΝΟ σε συνδιασμο με τον πισω μαγνητη ,οπου και εχουμε τον "χρυσο" τελε ηχο (δηλ.στη ΜΕΣΑΙΑ θεση),η πισω θεση μονη της ειναι φυσικα super κλασσικη και σκοτωνει ειδικα με drive αλλα και για τρελλο twang στις τυλιχτες χορδες ,τωρα χρηση για τον μπροστινο μαγνητη της τελε ακομα δεν εχω βρει (και εχω υποτιθεται τους καλυτερους μπροστινους μαγνητες που υπαρχουν στις τελε μου),ισως για ψευτοjazz ηχο να κανει....αλλα θα μου πεις ΓΟΥΣΤΑ ειναι αυτα....παντα ομως μονος του μου φαινεται μουντος (λογω του μεταλικου  καλυματος) και ασθενικος ,βεβαια σε καποιους μπορει και να αρεσει αυτο...

Προσωπικα παντως κατα 90% παιζω στη μεσαια θεση...μια και ειναι ΙΜΗΟ η πιο ισοροπημενη.

Superfunk είπε:
μου φαινεται μουντος (λογω του μεταλικου  καλυματος) και ασθενικος ,βεβαια σε καποιους μπορει και να αρεσει αυτο...
Αυτό ακριβώς εννοούσα...

Προσωπικα παντως κατα 90% παιζω στη μεσαια θεση...μια και ειναι ΙΜΗΟ η πιο ισοροπημενη.
Για παράδειγμα, εγώ αυτή τη θέση την χρησιμοποιώ σπάνια, γιατι μου ακούγεται "εύθραυστη" αλλά γούστα είναι αυτά.

Και εγω παιζω πολυ συχνα με τον neck στην tele μου, εχω παρατηρησει ομως οτι θελει αρκετη δουλεια με το eq για να πετυχεις ενα ιδανικο αποτελεσμα. Οταν το πετυχεις ομως, it's the bomb.

Mακροισκιοτε τι εγινε μαθαινεις να παιρνεις τα χερια σου? ;D Καλα τα πας... ;)Παντως ωραιο διλλημα εβαλες.Ο.Κ αυτες οι δυο ειναι κλασικες θεσεις αλλα εμενα μου εχουν προκυψει μια χαρα ηχοι και με τον neck της tele.

Oσο για τον bridge της strat φυσικα και μπορεις να κανεις παπαδες και καθαρος και βρωμικος.Παμπολα τα παραδειγματα (βαριεμαι και να γραφω ως γνωστον!) Ακου κει για τα πανηγυρια... ::)

Προσωπικά, με την tele μου παίζω τα lead μέρη κυρίως στον neck. Ας μην ξεχνάμε ότι το σε ποιο 'χώρο' θα χτυπήσεις τις χορδές αλλάζει ιδιαίτερα τον ήχο, κάτι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, ανεξάρτητα από το ποιος μαγνήτης είναι engaged. Όσο για την strat, μου λείπει λίγο (δεν έχω πλέον) κυρίως λόγω neck, αλλά και λόγω της θέσης neck-middle, όσο και αν ακούγεται περίεργο. Όσο για το test, προτιμώ tele ασκεπτί. Για το παίξιμο και το phrasing, ό,τι και να πω θα ναι λίγο. το πεταλάκι το άκουσα στο open day, και ακόμη το ζαχαρώνω :).

Superfunk είπε:
strat player να σολαρει στον bridge.....)
Παροτι απορω πως το κανουν,  ΟΛΟΙ οι στρατ players το κανουν (μιλαω για τους σοβαρους οχι αυτους που βαζουν διπλοπηνιακους(<-----η μονη περιπτωση να παω στη θεση bridge ειναι η strat να εχει διπλο.... :-[ :-[ :-[ :-[ :-[   ) , ή η στρατ να ειναι .......τελε ή LP)

Το είχα φανταστεί οτι θα προκαλέσει συζήτηση περί προτιμήσεων το κλιπ.  :)

@Sfaku, ο neck στην strat είναι Van Zandt true vintage ενω η tele φοράει τους εργοστασιακούς της μαγνήτες, οι οποίοι είναι fender nocaster (καθότι nocaster και η κιθάρα...)

Μερικοί είπαν οτι στα χέρια μου πάει καλύτερα η strat, πρέπει να πω όμως εδώ οτι ενώ είναι και οι δύο σεταρισμένες με ίδιας μάρκας χορδές (elixir), η strat φοράει 10άρες ενώ η tele 11άρες (στο κλιπ άλλαζα τις κιθάρες on the fly και η ξαφνική μετάβαση στο lighter set μου φαινόταν πιο εύκολη υπόθεση και φυσικά το αντίστροφο πιο δύσκολη...)

Το περίεργο είναι οτι ενώ οι elixir μου αρέσουν στην strat, δεν μου αρέσουν τόσο στην tele και μάλλον δεν θα ξαναβάλω...(μπήκαν για πρώτη φορά δύο ημέρες πριν απο το noiz circus..)

Είναι πολύ ενδιαφέρον πάντως αυτό που λέτε για neck vs neck clip και θα το φτιάξω σίγουρα μέσα στο ΣΚ. ;D

εγώ προτείνω να παίξει ο κος longshadow ένα κλιπ tele neck vs strat bridge  8)

και μετά θα πετάξουμε όλοι τις κιθάρες από τα παραθύρια  ;D

συγχαρητήρια για το παίξιμο :)

Thanks... :)

Δεν γίνεται αυτό, γιατί η strat φοράει (ιεροσυλία? ;D) bridge humbucker...(επίσης Van Zandt)

skantzos είπε:
εγώ προτείνω να παίξει ο κος longshadow ένα κλιπ tele neck vs strat bridge  8)

και μετά θα πετάξουμε όλοι τις κιθάρες από τα παραθύρια  ;D
Εγώ προτείνω να κάτσει ο κος  longshadow να μελετήσει και να αφήσει τις σαχλαμάρες

γαιτί μετά θα του πετάξω τις κάρτες από το παράθυρο

:P

Υγ. Πειδής ξεύρω, δε νομίζω ότι έπαιξε και πολύ καλά στο test 8)

audiokostas είπε:
Υγ. Πειδής ξεύρω, δε νομίζω ότι έπαιξε και πολύ καλά στο test 8)
[move]Mήπως είν' ερωτευμένος;[/move]

Επί του θέματος των μαγνητών tele, παίζω και στις τρεις θέσεις, κυρίως μέση και neck, πιο σπάνια τον bridge, τον οποίο χρησιμοποιώ κυρίως σε καθαρούς ήχους σόλο λόγω της τσικενίλας που αναδίδει. Έχω βέβαια λίγο ιδιαίτερη περίπτωση tele bridge (τον hot nocaster) που έχει output. Ίσως αν είχα άλλον με πιο vintage έξοδο να χρησιμοποιούσα bridge περισσότερο, γιατί επί του παρόντος σε βρόμικους ήχους αναγκάζομαι να παίζω με volume στο 8 για να κόβει λίγο.

Στη strat πλέον με φτιάχνει μόνο ο neck και καμιά φορά ο μεσαίος, έχω το κλασικό 57/62 σετ.

longshadow είπε:
@Sfaku, ο neck στην strat είναι Van Zandt true vintage ενω η tele φοράει τους εργοστασιακούς της μαγνήτες, οι οποίοι είναι fender nocaster
thx! Για τους nocaster το υποψιαζόμουν, με van zandt δεν έχω παίξει αλλά εκ πρώτης ακοής ακούγονται πολύ ωραίοι.

Προσωπικά αν ήθελα αυτές τις 2 θέσεις, θα έπαιρνα μια Τέλε και θα έβαζα ένα μαγνήτη strato-ειδή στο neck. Μ' ένα σμπάρο κλπ...

longshadow είπε:
Απο που τον βρήκες αυτόν?
Έχω μία custom deluxe tele του 2009. Τον έχει μαμίσιο. Και έχει twisted tele στη θέση neck, που στρατίζει αρκετά (μια και το έθιξε ο chief  ;) ).

Ωραία τέλε πρέπει να είναι αυτή, δεν έχει τύχει να παίξω (ή μήπως έχει και δεν θυμάμαι?  ::))

Ο twisted όντως προτιμάται απο το cs της fender σε αρκετά μοντέλα για να δώσει περισσότερη "στρατίλα" στη θέση neck (δεν είναι τόσο μουντός όσο ένας κλασσικός τέλε μαγνήτης.)

Τον είχα παλιά σε μία baja tele μου, αν και δεν είμαι σίγουρος αν ήταν ακριβώς ο ίδιος με τον δικό σου.

(Θυμήθηκα οτι είχαμε συζητήσει αυτό το θέμα πέρι fender μαγνητών το 2008 και είχε κάνει και μιά φοβερή παρουσίαση με photos ο elavd όπου φαινόταν ότι οι μαγνήτες της μεξικάνας classic player strat ΔΕΝ ήταν οι ίδιοι με τους "πραγματικούς" cs '69...)

Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι γενικώς... ;D

Βάζω μπρος τώρα ένα κλιπ neck vs neck.  ;)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
0
Εμφανίσεις
443

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back