• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

STRAT Fender Ξετυλίγεται η ΜΙ καντίνι

serres

Μέλος
Πόντοι
28
   Γεια και χαρά σε όλους.

Τις τελευταίες 2-3 βδομάδες αρχίζει και χαλαρώνει η ΜΙ μετά από κάποια bends(τα οποία είναι λίγο έντονα θα λεγα κάποιες φορές, αλλά όχι και σε επίπεδο βαλλίστρας), ώσπου στο τέλος σφίξε - σφίξε λύνεται. Πρόκειται για την ίδια μάρκα χορδών από το ίδιο κουτί(dadario πακέτο των 10 σετ), πιθανολογώ ότι ίσως είναι η παρτίδα τέτοια. Μήπως συμβαίνει όμως τίποτα άλλο, σας έχει τύχει κάτι ανάλογο; Έχουν λυθεί 4 χορδές έως τώρα.

Ευχαριστώ.

Τις περνάς σωστά στο κλειδί;

Όχι δεν μου έχει τύχει ποτέ.

Εκτός και αν δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "λύνεται" και με το "χαλαρώνει".

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μου έχει τύχει.

Είναι συνδυασμός παρτίδας / μάρκας χορδών και μάλλον γέφυρας.

Μου συνέβη στην telecaster μου με μια μάρκα (δεν μπορώ να θυμηθώ, μπορεί να ήταν και d'addario), τρεις φορές στη σειρά, πριν δυο τρία χρόνια.

Άλλαξα μάρκα. Κάνε το ίδιο.

locking tuner fender. Δεν λύνεται όμως από το κλειδί μα από κάτω στη γέφυρα δηλαδή.

Εκτός και αν δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "λύνεται" και με το "χαλαρώνει".

Αυτό που συνέβαινε σε μένα ήταν ότι ξεκουρδιζόταν η χορδή μία, την κούρδιζα, δύο, την κούρδιζα, τρεις την... SPOINK!

Το ίδιο μου κάνει κι εμενα. Αυτή είναι η γέφυρα...

IMG_20190113_190432.jpg

Παιζει να εχει μπει στραβα το κυλινδρακι (στοπ) της χορδης στο trem block? τσεκαρετο.

Στα ιντερνετς έχουν πολλοί αυτό το πρόβλημα με D' Addario.

https://www.quora.com/Why-does-a-high-e-string-keep-unwinding

Μπα,δεν υπάρχουν πιο consistent και reliable χορδές απ'τις D'Addario, αντιθέτως αυτά τα roller tremolos είναι σχεδόν πάντα an accident waiting to happen.... κάτι πρέπει να "τρώει" την χορδή μέσα σε αυτό το κατασκεύασμα...

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε 10άρες και 9άρες. Φυσικά είναι προβληματικό αν συμβεί σε 4 απανωτά σετ και μάλλον είναι θέμα αστοχίας στην κατασκευή. Τελευταία μου έχει τύχει κι εμένα σε D'addario την οποία θεωρούσα πιο αξιόπιστη όσον αφορά τις αντοχές, από τις άλλες γνωστές.

Τι τρέμολο φοράς? (τσέκαρε μήπως το βάθος στο οποίο κάθεται το ball end κάνει τα τυλίγματα της χορδής να φτάνουν μέχρι την έξοδό της προς το saddle).

Οι παλιοί περνούσαν τα καντίνια, στην περιοχή του δεσίματος του ball end, με καλάι.
Εγώ το κάνω στις μπουζουκοχορδές γιατί έχανα ένα 15-20% των χορδών στο τέντωμα...

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε 10άρες και 9άρες.

Λοιπον...αλλάζω χορδες περιπου καθε 10 ωρες παιξιματος,συνολικα αν βαλεις και τις χορδες που εχω αλλάξει σε roadie-λικια,live & στουντιο....πρεπει να εχω αλλαξει τουλαχιστον 3000 σετ χορδων στη ζωη μου.. :classic_biggrin:

ΠΡΩΤΗ μου φορα το ακουω και δεν μου εχει συμβει ΠΟΤΕ (συνηθως D Addario χρησιμοποιω,αλλα και GHS & Ernie Ball).

Μου φαινεται δε πολυ κουφο 5 ΣΕΤ να εχουν ΟΛΑ το ιδιο προβλημα (τη στιγμη μαλιστα που τα ΑΛΛΑ καντινια δεν ξετυλιγονται).

Βεβαια πανευκολα μπορει να τσεκαρει ο ΟΡ αν φταινε οι χορδες βαζοντας μια ΜΙ καντινι απο ΑΛΛΗ μαρκα . 

(τσέκαρε μήπως το βάθος στο οποίο κάθεται το ball end κάνει τα τυλίγματα της χορδής να φτάνουν μέχρι την έξοδό της προς το saddle).

ΑΦΤΟ  :classic_biggrin:

Eμένα μου συμβαίνει στο 1/15 με 1/20 των σετ περίπου. Και δεν ξέρω τι γίνεται όταν η κιθάρα φύγει από τα χέρια μου. 

Μου προξένησε εντύπωση γιατί προσφάτως έπαθα το ίδιο με D'Addario. 

Οι μαϊμουδοπώλες, παίρνοντας θάρρος από τα κορόιδα που αγοράζουν μαϊμού όργανα, έχουν επεκτείνει το θεάρεστο έργο τους και στις χορδές. Διότι μια κιθάρα Γίφτστον δεν μπορεί παρά να φοράει και χορδές Παπάριο. Για τσέκαρε μπας και οι χορδές του συγκεκριμένου κουτιού τρώνε μπανάνες:

https://www.thecounterfeitreport.com/product/541/Strings.html 

Η καλύτερη λύση είναι να αλλάζεις μόνο όταν χρειάζεται.

Πχ 4-5 χρόνια... :classic_rolleyes:

Οι παλιοί περνούσαν τα καντίνια, στην περιοχή του δεσίματος του ball end, με καλάι.
Εγώ το κάνω στις μπουζουκοχορδές γιατί έχανα ένα 15-20% των χορδών στο τέντωμα...

Ωπα; Τι κολπο ειν΄ τουτο αδερφια που δεν το ηξερα;;

Trending...

Νέα θέματα

Back