- Πόντοι
- 1
Καλημέρα!
Αποφασίσαμε να αναβαφμίσουμε το studio που κάνουμε πρόβες και να
ηχογραφήσουμε το δευτερο album μας.
ο χορος ειναι καλα ηχομονομένος για πρόβες-ηχογραφήσεις.
αυτι τι στιγμη ειμαι στιν αναζήτηση καρτας ηχου και monitor χριαζόμαστε κατι ποιοτικο σε καλη τιμη![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
σε πρωτη φαση λεμε να γραψουμε κιθάρες, πληκτρα,μπάσο,φωνή.(τυμπανα αλλου) τα μικρόφωνα υπάρχουν κάπια δικά μας αλλα δανισμένα-νοικιασμενα.
το mix αν ολλα παν'καλα θα το κάνουμε εμεις, εχουμε φιλο ηχολίπτη που θα μας βοηθείση σε ολλα τα παραπάνο.
το Budget για καρτα,monitor,pc ειναι 2500-3000
(καποια πραγματα αν τα βρουμε μπορει να τα παρουμε και μεταχειρισμενα)
για καρτα ειμαι κοντα στην Focusrite Liquid Saffire PRO 56 θα μπορεσω να κανω δουλεια με αυτην ? ή να παω σε κατι πιο δοκιμασμένο σιγουρο οπος τιν RME Fireface 800 ? και ισος την STEINBERG MR816X
εχεται να προτίνετε κατι αλλο? (εχουν και μια διαφορα στα 500 ευρο :-\ )
μπορώ να βασιστώ στις προενυσχίσεις απο τις κάρτες για να παρω τα πρώτα σηματα χωρις να προσθέσω κατι αλλο κονσολα rack κτλ.?
αν και δεν θα γράψουμαι τυμπανα θελω να εχει 8 input για να ηχογραφούμαι τις πρόβες μας και να εχουμαι επιλογές.
για pc θα στίσουμε ενα ειδικά για τιν περίσταση κοντα στα 1000 ευρο και θα δουλεψουμε στο CUBASE τι πρεπει να προσεξω?
Στα monitor οι επιλογές ειναι πολλες μπορουμε να διαθέσουμαι 500-1000 euro
ειμαι κοντά στα εξεις:
adam A7x ή Α5χ
KRK VXT 8 ή RP-8G2
ή κάποια φτινη σειρα τις focal - genelec (focal cms 50- 65. genelec 8020 bpm)
ή να παμε στα κλασικα yamaha hs 80 m (θα βρω μπελα με αυτα?) ???
τι προτίνετε?
Ευχαριστω εκ τον προτερων sory για τα πολλα ερωτιματα ???
Αποφασίσαμε να αναβαφμίσουμε το studio που κάνουμε πρόβες και να
ηχογραφήσουμε το δευτερο album μας.
ο χορος ειναι καλα ηχομονομένος για πρόβες-ηχογραφήσεις.
αυτι τι στιγμη ειμαι στιν αναζήτηση καρτας ηχου και monitor χριαζόμαστε κατι ποιοτικο σε καλη τιμη
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
σε πρωτη φαση λεμε να γραψουμε κιθάρες, πληκτρα,μπάσο,φωνή.(τυμπανα αλλου) τα μικρόφωνα υπάρχουν κάπια δικά μας αλλα δανισμένα-νοικιασμενα.
το mix αν ολλα παν'καλα θα το κάνουμε εμεις, εχουμε φιλο ηχολίπτη που θα μας βοηθείση σε ολλα τα παραπάνο.
το Budget για καρτα,monitor,pc ειναι 2500-3000
(καποια πραγματα αν τα βρουμε μπορει να τα παρουμε και μεταχειρισμενα)
για καρτα ειμαι κοντα στην Focusrite Liquid Saffire PRO 56 θα μπορεσω να κανω δουλεια με αυτην ? ή να παω σε κατι πιο δοκιμασμένο σιγουρο οπος τιν RME Fireface 800 ? και ισος την STEINBERG MR816X
εχεται να προτίνετε κατι αλλο? (εχουν και μια διαφορα στα 500 ευρο :-\ )
μπορώ να βασιστώ στις προενυσχίσεις απο τις κάρτες για να παρω τα πρώτα σηματα χωρις να προσθέσω κατι αλλο κονσολα rack κτλ.?
αν και δεν θα γράψουμαι τυμπανα θελω να εχει 8 input για να ηχογραφούμαι τις πρόβες μας και να εχουμαι επιλογές.
για pc θα στίσουμε ενα ειδικά για τιν περίσταση κοντα στα 1000 ευρο και θα δουλεψουμε στο CUBASE τι πρεπει να προσεξω?
Στα monitor οι επιλογές ειναι πολλες μπορουμε να διαθέσουμαι 500-1000 euro
ειμαι κοντά στα εξεις:
adam A7x ή Α5χ
KRK VXT 8 ή RP-8G2
ή κάποια φτινη σειρα τις focal - genelec (focal cms 50- 65. genelec 8020 bpm)
ή να παμε στα κλασικα yamaha hs 80 m (θα βρω μπελα με αυτα?) ???
τι προτίνετε?
Ευχαριστω εκ τον προτερων sory για τα πολλα ερωτιματα ???
Τελευταία επεξεργασία από moderator: