mind_victim είπε:
Η ερώτησή μου είναι πως στήνεται ένα pedalboard. Έχω το pedaltrain 2, 7 πετάλια (volume, wah-wah, compressor, overdrive, distortion, clean booster και κουρδιστήρι)
Δοκιμές, πολλές δοκιμές. Συνεχώς βλέπω εξαιρέσεις σε κάθε "κανόνα" τοποθέτησης πεταλιών. Προσωπικά θα τα είχα ως εξής: wah -> compressor -> dist -> OD -> clean boost -> vol. pedal -> κουρδιστήρι. Το παν είναι όμως μέσω πειραματισμού να γνωρίζεις το
γιατί θα μπορούσαν να πάνε έτσι.
Πχ. εγώ τι θα πετύχαινα με την ανωτέρω τοποθέτηση; To wah θα "άκουγε" το καθαρό σήμα αμέσως μετά από τους μαγνήτες χωρίς παρεμβολές από άλλα προηγούμενα πετάλια, το comp θα μάζευε λίγο τις δυναμικές και θα έδινε sustain, το ΟD αν το άνοιγες μαζί με το dist σε πολύ ήπια settings θα έκανε λιγότερο άγριο και πιο γλυκό το dist, το clean boost θα σήκωνε το vol. level όλου του τελικού αποτελέσματος κλπ.
Να προσέξεις όμως πολύ το θόρυβο που θα δημιουργείται όταν έχεις ανοιχτά πάνω από ένα από τα comp, dist, ΟD και clean boost. Αν πχ. ήθελες comp και OD μαζί, μπορεί να δεις ότι υπάρχει μικρότερο noise floor αν μπει το comp μετά από το OD (κι όχι πριν όπως λέω παραπάνω), ενώ θα εξακολουθήσει να σου επιτρέπει και έξτρα sustain στον ψιλοβρώμικο ήχο.
Κατά τα άλλα, όταν κατασταλάξεις κάπως, τακτοποίησέ τα όσο πιο κολλητά γίνεται (αρκεί να είναι εύκολα προσβάσιμα με το πόδι - πολύ σημαντικό και κάτι που πολλοί παραβλέπουν, ειδικά όταν βάζουν 367 πετάλια και χρειάζονται μόνο τα 5), υπολόγισε τις διαδρομές των George Ls, κόψε και φτιάξε τα (τοποθετώντας τα όμορφα έτσι ώστε να μην φαίνονται), βάλε και το κολλητικό 3Μ και έτοιμος... Υπόψιν βέβαια ότι θα γίνουν κι άλλες αλλαγές στην πορεία, οπότε να είσαι προετοιμασμένος και ευέλικτος.
Α, και ΜΗΝ αφήσεις ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο να την φτιάξει για λογαριασμό σου. Είναι ΓΕΛΟΙΩΔΩΣ εύκολη στην συναρμολόγηση και ΜΟΝΟ έτσι θα έχεις ιδία άποψη του τι και γιατί συμβαίνει.