Πραγματικα σας ευχαριστω για την βοηθεια σας!
Το θεμα ειναι το εξης..........μπορει να ειμαι ηχοληπτης ομως νομιζω πως η δουλεια ενος ηχοληπτη ειναι τελειως διαφορετικη απο καποιον που εχει γνωση στο να φτιαχνει την ακουστικη ενος χωρου,αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.
Εχω διαβασει αρκετα πραγματα για την ακουστικη και απο την σχολη αλλα και γενικοτερα,
τι θελω να πω....διαβαζω ας πουμε σε ποσοστο 100% οι μπασοπαγιδες μπαινουν στις γωνιες σε ενα δωματιο,ποτε για παραδειγμα στο κεντρο πισω απο την πλατη του ηχοληπτη,αυτο ειναι κανονας?πως μπορει καποιος να ξερει απολυτα κατι τετοιο?και μαλιστα χωρις να εχει ιδεα του χωρου?
συζητησει κανω δεν πιστευω να παρεξηγειτε,επειδη περα απο αυτο το μηχανηματακι που εδειξα πιο πανω εχω σκοπο να επενδυσω καποια χρηματα σε εξοπλισμο αλλα και στον χωρο
δεν θελω να κλαψω τα λεφτα μου,οχι δεν μπορω να μπω στην διαδικασια να παρω καποιον ειδικο για τον χωρο,οχι γιατι δεν θελω να δωσω αρκετα λεφτα,οσο για το οτι καποια πραγματα δυστυχως δεν γινεται να αλλαξουν στον χωρο!
Απλα η αγωνια μου ειναι να μην δωσο καποια λεφτα σε ηχοαποροφητικα υλικα για καλυτερη ακουστικη και τελικα αντι για καλυτερη γινει χειροτερει.
Ενας συναδελφος μου ειπε πως οι μπασοπαγιδες χρειαζονται οταν εχεις μεγαλη αποσταση απο τα ηχεια 3-4 μετρα και καποια μετρα απο πισω,οταν εισαι στο 1 με 1,5 μετρο δεν προλαβαινουν να δημιουργηθουν στασιμα κυματα κ.λ.π.
Εχω και καποιες εξτρα ερωτησεις..........
1ον το πατωμα ειναι ξυλινο,διαβασα σε αρκετες σελιδες οτι το ξυλο ειναι καλο σαν ηχοαπορροφηση,σκεφτομουνα να το ντυσω με λαστιχο και απο πανω με χαλι,ειναι καλη η σκεψη μου?η να το αφησω σκετο?
2ον ελεγα να βαλω βαριες κουρτινες σουροτες ωστε να κανουν διαχυση πισω απο την θεση ακροασης,ειναι καλο?
3ον κουρτινες στο ταβανι και να κανουν κοιλια για τις ανακλασεις,σωστο?
4ον λαστιχα γυρω απο τις πορτες για την διαφυγει του ηχου,εχω διπλα τζαμια και απο οτι ειχα διαβασει μεταξυ τους εχουν την καταλληλη αποσταση
και 5ον να επενδυσω την εξωτερικη πορτα του δωματιου με ρικουφον μεσα και εξω.
Συγνωμη αν κουρασα απλα απο ακουστικη δεν ειμαι και ο ειδικοτερος!
ευχαριστω και παλι!