Στα Windows 7 ακούω καλύτερο ήχο ..ειναι δυνατον?

Superfunk

Guitar Tech
Πόντοι
2,368
Λοιπον.... ;D...με με παρετε στο ψιλο αλλα την εβδομαδα που μας περασε αναβαθμησα τον μουσικο υπολογιστη μου με windows 7 ....

Εκτος του οτι (τουλαχιστον με το SONAR 8.5 που χρησιμοποιω) το μηχανακι αποδιδει πολυ καλυτερα (τα ελαχιστα προβληματα που ειχα με τα ΧΡ εξαφανιστηκαν και το συστημα ειναι ενα 15% γρηγοροτερο)....θα μπορουσα να...ορκιστω..οτι...ο....ΗΧΟΣ..ειναι...ελαφρα..καλυτερος....

ειναι δυνατον?

η το εχω χασει τελειως?? ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
Λοιπον.... ;D...με με παρετε στο ψιλο αλλα την εβδομαδα που μας περασε αναβαθμησα τον μουσικο υπολογιστη μου με windows 7 ....

Εκτος του οτι (τουλαχιστον με το SONAR 8.5 που χρησιμοποιω) το μηχανακι αποδιδει πολυ καλυτερα (τα ελαχιστα προβληματα που ειχα με τα ΧΡ εξαφανιστηκαν και το συστημα ειναι ενα 15% γρηγοροτερο)....θα μπορουσα να...ορκιστω..οτι...ο....ΗΧΟΣ..ειναι...ελαφρα..καλυτερος....

ειναι δυνατον?

Όχι δεν τα έχεις χάσει. Έτσι είναι.

Ισχύει από τα Vista βέβαια, αλλά απλά εσύ το διαπιστώνεις τώρα με τα 7.

Παρόμοια ήταν και η δική μου εμπειρία με την αναβάθμιση. Προβλήματα μηδέν, καλύτερη απόδοση συνολικά.

Τώρα για τον ήχο, έχω σοβαρές αμφιβολίες ότι μπορεί να βελτιώθηκε. Προφανώς παίζει ρόλο ο ψυχολογικός παράγοντας. Βλέπεις το σύστημα να τρεχει απροβλημάτιστα, οπότε σου ακούγεται και ακαλύτερα  ;)

Αν δεν σε πειραζει μπορεις να μου εξηγησεις και το γιατι? (ειμαι παντελως ασχετος απο κομπιουτερ οποτε αν νομιζεις οτι δεν θα καταλαβω καλυτερα να μη μου εξηγησεις... ;D)

trolley είπε:
Ισχύει από τα Vista βέβαια, αλλά απλά εσύ το διαπιστώνεις τώρα με τα 7.
Μπορείς να επεκταθείς λίγο; Γιατί και πως ακούγονται καλύτερα τα 7;

12AX7 είπε:
Μπορείς να επεκταθείς λίγο; Γιατί και πως ακούγονται καλύτερα τα 7;
Παιδιά μπορώ, αλλά όχι τώρα διότι έπεται σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού.

Θα επανέλθω, αλλά μέχρι τότε μπορείτε να αναζητήσετε κάποιες πληροφορίες στο δικτυακό τόπο της Benchmark Media η οποία βγάζει αυτά τα περίφημα DAC. Αυτοί είχαν μέχρι πρότινος μία αναλυτική παρουσίαση των επιδόσεων των διαφόρων media players και εξηγούσαν γιατί τα Vista + ακούγονται καλύτερα.

Δεν υπάρχει διαφορά στο πως ακούγονται. Η διαφορά τους έγκειται στο πως χρησιμοποιούν τους διάφορους πόρους του συστήματος. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι τα winXP που όλοι αγαπήσαμε είναι ένα λειτουργικό σχεδόν δεκαετίας και μετά την εμπορική αποτυχία των Vista η Microsoft κατάλαβε τα λάθη της και μας προσέφερε ένα πολύ αξιόλογο λειτουργικό σύστημα. Αν διορθώσει και κάποια μικροθεματάκια με το επερχόμενο SP1 και βελτιωθεί και η υποστήριξη από τους κατασκευαστές για 64bit τότε σίγουρα θα μιλάμε για άξιο αντικαταστάτη των XP.

trolley είπε:
Αυτοί είχαν μέχρι πρότινος μία αναλυτική παρουσίαση των επιδόσεων των διαφόρων media players και εξηγούσαν γιατί τα Vista + ακούγονται καλύτερα.
Είναι διαφορετικό πράγμα η αναπαραγωγή μέσω ενός media player και διαφορετικό το να ακούμε μέσω sonar ή cubase ή οποιοδήποτε sequencer. Όντος με τα windows vista και τα 7 όταν παίζουμε με κάποιο media player ακούγετε καλύτερα. Αυτό έχει να κάνει με το ότι γίνεται μετατροπή στο sample rate που έχουμε επιλέξει στην κάρτα ήχου σε αντίθεση με τα XP όπου η αναπαραγωγή γινόταν στο sample rate που είναι το αρχείο. Αυτό όμως δεν ισχύει στο sonar,cubase... αφού το sample rate μένει κλειδωμένο.

Καλά ρε SF ακούς τη διαφορά στο λειτουργικό και δεν ακούς στα ξύλα; Θα μας τρελάνεις τελείως; :P :P :P :P Win7 καλό για μέταλ; :D

Superfunk είπε:

ειναι δυνατον?

Εγώ πάλι υποβάθμισα το desktop από Windows 7 σε Windows XP. To Cubase 5.1 απλά πετάει, όλα τα plugins λειτουργούν απροβλημάτιστα και το κυριότερο: ο ήχος δεν έχει απολύτως κανένα glitch, crack, pop, stutter, και διάφορα άλλα που είχα στα 7 - με 2 RME Fireface 800, 1 RME Hammerfall Multiface - και είναι γνωστό ότι η RME έχει καταπληκτικούς drivers.

Φυσικά, το ίδιο θα έκανα και με το laptop μου, αλλά δυστυχώς χρειάζομαι drivers για XP για την κάρτα γραφικών που να είναι οπωσδήποτε γραμμένοι από την Sony - και δεν υπάρχουν. Και ούτε θα υπάρξουν. >:( :(

Superfunk είπε:
Φαινεται οτι το SONAR συμπαθει περισσοτερο τα windows 7....απο το cubase... ;D
It seems that I am screwed big time. ;D

Superfunk είπε:

ειναι δυνατον?

SF περιμενε κανα 2μηνακι να δεις πως θα πάει το μηχανημα...σίγουρα είναι πιο σταθερα απο ποτέ αλλα μπορεί και να σου βγουν αλλα προβληματάκια...απλα μην ενθουσιάζεσαι και μη βγαζεις γρηγορα συμπερασματα

όσο για τον ήχο δε ξέρω να σου απαντησω

Ενα μονο προβλημα μου βγαζει..με τα Flux plug ins....τα οποια μαλιστα κανονικα ΔΕΝ επρεπε να παιζουν με τα XP και το SONAR 8 & επαιζαν μια χαρα και τωρα που "εφτιαξαν" το bug με το SONAR 8.5 & τα WINDOWS 7 ,μου κανουν τσαλιμια.... ;D

Ειναι τελικα μηχανησματα του διαολου αυτα τα πραματα... ;D

Βεβαια και με τα ΧΡ ΕΛΑΧΙΣΤΑ προβληματα ειχα,τοσο ελαχιστα που δεν ηταν καν προβληματα.... ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
SF δεν είναι η ιδέα σου, το ίδιο παρατήρησα και εγώ πριν απο ένα χρόνο, όταν άλλαξα τα Vista του laptop σε 7. Αν και το δικό μου παράδειγμα δεν έχει να κάνει με sonar & cubase είναι το εξής.

Με τα vista, όταν έπαιζα 2-3 DVD που βλέπω πολύ συχνά, είχα ένα θέμα με το προεγκατεστημένο Power DVD και τον ηχό, όπου απο κάποια ένταση και πάνω είχα cracks και παραμόρφωση. Όταν άλλαξα σε 7, για κάποιο λόγο (μακάρι να ήξερα να το εξηγήσω) το πρόβλημα εξαφανίστηκε.

Επίσης ο παλιός καλός μου blue compressor λειτούργησε με τα 7, πράγμα που δεν έκανε με τα Vista.

Εν τέλη, αυτοί εκεί στη Microsoft κάτι καλό έχουν κάνει σίγουρα, αλλά δεν ξέρω τι (και δεν με νοιάζει, αφού όλα δουλεύουν καλά.)

με βαση το ότι είναι αλλο το λειτουργικο και αλλοι και οι drivers λογικο ειναι να υπαρχει διαφορα στον ηχο εστω και μικρη

fleamail είπε:
o marathon μάλλον είναι διακοπές ε?  ;D
Eδώ είμαι...απλά διασκεδάζω σωπηρά! ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back