Μη βάζεις φυτιλιές βρε συ!!! Εσείς μεγαλώσατε με τα πρότυπα του fenderομπασίστα... Εγώ ας πούμε μεγάλωσα με τα πρότυπα των Spector (αν και το έμαθα μεγάλος αλλά τελικά είχε χαραχθεί στη μνήμη μου) και των Ibanez...audiokostas είπε:Αυτή είναι γεροντική ασθένεια στην οποία, καλά να μαστε, θα καταλήξεις. ;D
Κανένα κακόβουλο σχόλιο... Είναι υπέροχα μπάσα... Πάνω σε άλλους...Terry RoscoeBeck5 είπε:ΕΔΙΤ: Παρακαλώ όχι κακόβουλα σχόλια για τα 7ενδερ ;D
Καλά. Όταν μεγαλώσεις τα ξαναλέμε.funky_bassman είπε:Μη βάζεις φυτιλιές βρε συ!!! Εσείς μεγαλώσατε με τα πρότυπα του fenderομπασίστα... Εγώ ας πούμε μεγάλωσα με τα πρότυπα των Spector (αν και το έμαθα μεγάλος αλλά τελικά είχε χαραχθεί στη μνήμη μου) και των Ibanez...
Αν μπορεί να το κάνει μόνος του. Αλλιώς στοιχίζει και ο μάστορας.Ένα φύλο χαλκού κοστίζει λίγα ευρώ οπότε είναι πολύ πιο οικονομικό.
Ναι είναι πανεύκολο- εδώ εγώ ο μανταλάκιας στις κατασκευές το έκανα ;Daudiokostas είπε:Καλά. Όταν μεγαλώσεις τα ξαναλέμε.
Αν μπορεί να το κάνει μόνος του. Αλλιώς στοιχίζει και ο μάστορας.
Και τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα ..... oh whatever, τα χουμε ξαναπεί
Ποιός είπε κακές κουβέντες για τα Fender ?
Την αλήθεια είπα απλώς.
Θα βάλεις τον χαλκό σε όλο το Cavity που δέχεται τον neck και θα καλύψεις (τουλάχιστον) το κάτω μέρος του bridge μαγνήτη (όπως κάνει η MEC με τους μαγνήτες της).apollon70 είπε:Φίλε Terry RoscoeBeck5 και κάτω από τον bridge μαγνήτη να βάλω χαλκοταινία ;
Το άλλο το κούφο για μένα είναι ότι από την μια (τερματίζει) την γειωση επάνω στο ξύλο,
είναι φυσιολογικό αυτό ;
Κάτσε γιατί εδώ σε έχασαapollon70 είπε:Όχι Terry RoscoeBeck5 αυτό πού λες το είδα ότι πάει γέφυρα, από την άλλη πάει σε μια ροδελιτσα που την πιάνει μια βίδα στο ξύλο !!!!!!!
Cavity είναι η «σπηλιά» ;D δηλαδή το ρουτάρισμα (σκαμμένο ξύλο) που καλύπτει το pickguard και μέσα σε αυτό είναι τοποθετημένος ο neck μαγνήτης (στην περίπτωση του Jazz).apollon70 είπε:Cavity εννοεις την διαδρομη που κάνουν τα καλώδια για τον μαγνήτη ;
Θα τερματίζει η γειωση σε ολο αυτό το χάλκινο (κατασκεύασμα) ;
Ο χαλκός δεν θα γειωθεί per se (απαραίτητα) με καλώδιο (single point) αλλά μπορεί να ακουμπάει (σε συνέχεια) το control plate επάνω του το οποίο θα είναι γειωμένο ή αλλιώς πάνω στο shielding μέσω pots, a la Jaco..http://support.fender.com/service_diagrams/bass_guitars/019-6208A_SISD.pdfapollon70 είπε:Θα γειωθεί όλος αυτός ο χαλκός ;
Ευχαριστω για την ανάλυση![]()
Ναι. Το έχω ξαναδεί. Λογικά (υποθέτω) είναι για συνέχεια της γείωσης. Εάν έχει shielding μπογια το cavity (άρα ΔΕΝ χρειάζεται shielding), υποτίθεται ότι είναι αγώγιμη και η ένωση επιτυγχάνει την συνέχεια της γείωσης. Ένα πολύμετρο θα σου λύσει την απορία.Ναι ροδελιτσα το τελειωμα τού καλωδίου πού ξεκινά από της γείωσης (μαύρο) το καταλήγει να βιδώνετε επάνω στο ξύλο αυτό είναι το κουφό .....