Squier VM 72 Thinline

odis13 είπε:
Βεβαιως, αν εχεις το budget συμφωνω 100% να την φτιαξεις οπως την θες. Απλα νομισα οτι εψαχνες κατι στο budget της Squier VM 72 για αυτο και την ανεφερα, σημειωσατε ακυρο ;D ;D
Το budget είναι δυστυχώς το μόνιμο θέμα μας. Μακάρι να έβγαινε  κάτι αντίστοιχο σε squier.

Tι εννοεις χοντρο μπρατσο? U shape και 7.25 radius ? ποιο οργανο επαιξες?
Το όργανο που έπαιξα δεν ήταν κιθάρα, αλλά το δεύτερο που ασχολούμαι (κρητικό λαγούτο), οπότε δεν ξέρω να σου πω για backshape, πάχος, ή radius, ήταν πάντως πολύ πιο παχύ απ' της κιθάρας και η αίσθηση ήταν μοναδική, είτε έπαιζες ακόρντα είτε σόλο

Γεια σας φίλοι, πρώτο μου post εδώ! Ανήκοντας σ' αυτούς που έχουν "πολύ περισσότερες κιθάρες απ' όσες χρειάζομαι και πολύ λιγότερες απ' όσες θέλω", όπως εχει περιγράψει πολύ εύστοχα το σύνδρομό μου κάποιος ξένος σ' ένα αντίστοιχο φόρουμ, δε μπορούσα να αντισταθώ σ' αυτό το πανέμορφο και πάμφθηνο thin Line αριστούργημα και το παρήγγειλα!

Το γεγονός ότι το ίδιο έπαθε, έχοντας το μάλιστα δει και παίξει, ο SF μου δίνει χαρά και δικαίωση. Αντε να περάσουν οι μέρες να αφιχθεί τωρα...

Ρε σεις το natural (που προσωπικά μου αρέσει και περισσότερο) έχει 20 € φθηνότερα! 8)

Λοιπον ηρθε το εργαλειο και εχω παθει ΠΛΑΚΑ....

ΤΡΟΜΕΡΗ πΓοιτητα κατασκευης....BOOKMATCHED back & top....neck pocket που δεν περναει ουτε κλωστη.....ΦΟΒΕΡΗ ΤΑΣΤΟΔΟΥΛΕΙΑ (ολα τα ταστα γυαλισμενα,crowned & leveled) η κιθαρα εχει ΠΟΛΥ χαμηλο action & δεν τασταρει πουθενα...

ΗΡΘΕ ΤΕΛΕΙΑ σεταρισμενη (μονο η ρε & η σολ ηθελαν λιγο intonation)...

To μονο ψεγαδι ηταν οτι ο Ινδονησιος εργατης δεν ειχε σφιξει πολυ καλα το παξιμαδι του jack...και τα f holes δεν ειναι εντελως smooth απο την ΜΕΣΑ μερια (στην αμερικανικη που ειχα δεν ηταν ουτε απο την εξω... ;D)

Ηχητικα ΣΚΟΤΩΝΕΙ οπως ειναι....οι ΜΑΓΝΗΤΕΣ ειναι ΟΛΑ τα λεφτα ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτεροι απο τους μεξικανικους και ιαπωνικους και ισαξιοι των ΤΩΡΙΝΩΝ αμερικανικων,δεν ακουγονται 100% σαν τους original αλλα ειναι κατα 85% "ἑκει" 

Υπεροχος καθαρος ηχος,low output (ελαχιστα υψηλοτερο απο κανονικους τελε μαγνητες) και κρυσταλλινα καθαρα....

ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ....

http://www.photobox.co.uk/my/photo?album_id=21239503&photo_id=20475497794#20475497794

http://www.photobox.co.uk/my/photo?album_id=21239503&photo_id=20475498263

(Κλικαρετε πανω στις φωτο για να δειτε την πΓοιοτητα της κατασκευης και του φινιρισματος)

Ρε Νικο επειδη μετα απο αυτο το θρεντ και μιας και εδω και καιρο θελω να χτυπησω μια τελε την εψησα ασχημα.Αξιζει ?

Αυτο που θελω να μαθω ειναι οτι τις προαλες δοκιμασα και μια cv αλλα και μια baja Καλες και οι δυο ,η Baja εντωμεταξυ εχει κουπι για λαιμο συνφωνα μα αυτα που εχω παιξει και θεωρησα μαλακια τις παραπανω θεσεις(εγω).Αλλα ειναι ακριβη ομως φοβερο οργανο.Η cv τρομερη οντως αλλα με ξενισε λιγο αυτη η πριμιλα στο μπριτζ ,νταξει το φερνεις απο ενισχυτη και tone ωραια,αλλα λεω μηπως οι διπλοι μου καθοταν καλυτερα.Γενικα οι τελε με διπλους εχουν τουανγκ και τελιλα ?

Αυτο ειναι το ζητουμενο για μενα .

Υποθέτω οτι ο ήχος της δε θα έχει και μεγάλη σχέση με tele..

Τι βάρος έχει περίπου; Σε σχέση με gibson 335 πως θα την σύγκρινες;Έχει καμία σχέση;

Προβλήματα με feedback έχει;

Πας να μας βάλεις πάλι σε έξοδα..Έρχονται και χριστούγεννα..  ;D

εχοντας χρονια μια παλια japan fender

μπορω να πω οτι δεν εχει πολυ σχεση με τον ηχο της τελε που ξερουμε.

ειναι κατι ιδιαιτερο. να το κουφωμα να οι διπλοι να που ο bridge μαγνητης δεν ειναι βιδωμενος στην μεταλικη γεφυρα.....

feedback δεν εχει μια που το κουφωμα πιανει λιγοτερο απο το μισο σωμα

αυτη που ειχα επειδη ηταν απο ash παροτι ειχε κουφωμα ηταν σαν μια κανονικη κιθαρα στο βαρος.

Συν. θα ακουσετε τον καθαρο της ηχο μεσα απο εναν VOX AC4 HW με τα tone & volume στη μεση ,close miked με ενα Sennheiser Ε906 με μοναδικο εφε λιγο reverb απο το SONAR

Η κιθαρα ζυγιζει....ΤΙΠΟΤΑ (6,4 POUNDS!!)

Η κιθαρα φυσικα και δεν εχει ΚΑΘΟΛΟΥ feedback μια και το κουφωτο σημειο κατω απο το f-hole ειναι ελαχιστο (το υπολοιπο κουφωτο δεν εχει f hole)

Δεν εχει το twang μιας κανονικης τελε στον κατω μαγνητη αλλα ΕΧΕΙ twang (ακου απο το 38 και μετα που παιζω τη μι και τη λα ) ,επισης ΣΚΟΤΩΝΕΙ για funk,η πρωτη κιθαρα με διπλους που ακουω να το κανει.....

vm_72.mp3

Attachments

Superfunk είπε:
....neck pocket που δεν περναει ουτε κλωστη.....ΦΟΒΕΡΗ ΤΑΣΤΟΔΟΥΛΕΙΑ (ολα τα ταστα γυαλισμενα,crowned & leveled) η κιθαρα εχει ΠΟΛΥ χαμηλο action & δεν τασταρει πουθενα...
Σιγά τα ωα, αυτά τα έχουμε καταφέρει εμείς εδώ στο νοιζ χρόνια τώρα, ;D

Καλοπαιχτη Νικολα.

Superfunk είπε:
Συν. θα ακουσετε τον καθαρο της ηχο μεσα απο εναν VOX AC4 HW με τα tone & volume στη μεση ,close miked με ενα Sennheiser Ε906 με μοναδικο εφε λιγο reverb απο το SONAR

Η κιθαρα ζυγιζει....ΤΙΠΟΤΑ (6,4 POUNDS!!)

Η κιθαρα φυσικα και δεν εχει ΚΑΘΟΛΟΥ feedback μια και το κουφωτο σημειο κατω απο το f-hole ειναι ελαχιστο (το υπολοιπο κουφωτο δεν εχει f hole)

Δεν εχει το twang μιας κανονικης τελε στον κατω μαγνητη αλλα ΕΧΕΙ twang (ακου απο το 38 και μετα που παιζω τη μι και τη λα ) ,επισης ΣΚΟΤΩΝΕΙ για funk,η πρωτη κιθαρα με διπλους που ακουω να το κανει.....
Ωραια ακουγεται και αρκετα τζαζε σε σημεια,και οντως φανκαρει ωραια.

Μολις τελειωσα με την αλλαγη του jack (εβαλα ενα switchcraft στη θεση του αγιοβασιλιατικου που εχει η κιθαρα και ενα καινουργιο jack plate,μισω τα παραδοσιακα tele jack plates)  & του pcb 3 way switch με εναν απλο 3 way switch CRL,θα αλλαζα και τα pots με 1000αρια για λιγο παραπανω πριμα αλλα δουλευουν τοσο ωραια και η κιθαρα εχει ετσι κι αλλοιως μια χαρα πριμα οποτε τα αφησα ησυχα.

Η κιθαρα παραμενει εντυπωσιακη και στα ΒΡΩΜΙΚΑ . ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ακούγεται πολύ ωραία η squier..Καλόπαιχτη.  :)

Αναρωτιέμαι σε σύγκριση με αυτή ποιά θα είναι καλύτερη σε ποιότητα κατασκευής..

http://www.thomann.de/gr/fender_modern_player_tele_thinline_sb.htm

Βέβαια αυτή έχει p90 αλλά έχουν αρκετές ομοιότητες και η τιμή είναι κοντά..

ΌΜΩΣ οι αθεόφοβοι στη Fender τις φτιάχνουν στην κίνα.

Fender made in china.....  :P

Fender made in china.....
Αν ειναι να εχουν τετοια ποιοτητα κατασκευης ας τις κανουν και στην.....Ελλαδα (λεμε τωρα... ;D)

ΌΜΩΣ οι αθεόφοβοι στη Fender τις φτιάχνουν στην κίνα.
Ναι φτιαχνουν κιθαρα με λογοτυπο Fender στην ΚΙΝΑ και τη δινουν σε ΑΣΤΕΙΑ τιμη....σκοτωστε τους  :P

Φτιαχνουν επισης κιθαρα με λογοτυπο Fender στο ΜΕΞΙΚΟ και τη δινουν σε λιγο πιο σοβαρη τιμη (ειδικα τωρα που το δολλαριο δαγκωνει)

Τελος φτιαχνουν κιθαρα με λογοτυπο Fender στις ΗΠΑ  και τη δινουν σε σοβαρη τιμη...εχουν και Custom Shop που  φτιαχνουν κιθαρα με λογοτυπο Fender στις ΗΠΑ με ..MAGIC DUST και τη δινουν σε τιμη xes'mes Polychroni.... ;D

Διαλεγεις και παιρνεις.... ;)

Superfunk είπε:
Αν ειναι να εχουν τετοια ποιοτητα κατασκευης ας τις κανουν και στην.....Ελλαδα (λεμε τωρα... ;D)

Ναι φτιαχνουν κιθαρα με λογοτυπο Fender στην ΚΙΝΑ και τη δινουν σε ΑΣΤΕΙΑ τιμη....σκοτωστε τους  :P

Φτιαχνουν επισης κιθαρα με λογοτυπο Fender στο ΜΕΞΙΚΟ και τη δινουν σε λιγο πιο σοβαρη τιμη (ειδικα τωρα που το δολλαριο δαγκωνει)

Τελος φτιαχνουν κιθαρα με λογοτυπο Fender στις ΗΠΑ  και τη δινουν σε σοβαρη τιμη...εχουν και Custom Shop που  φτιαχνουν κιθαρα με λογοτυπο Fender στις ΗΠΑ με ..MAGIC DUST και τη δινουν σε τιμη xes'mes Polychroni.... ;D

Διαλεγεις και παιρνεις.... ;)
Πως να το κάνουμε; Σε αυτή τη ζωή ζούμε κατα βάση για την ιδέα και όχι για την ουσία.  ;)

Αλλιώς στην ουσία που είναι η ποιότητα δε νομίζω οτι μετράει τόσο το που φτιάχνεται.

Καλή και κακή ποιότητα βρίσκεις παντού..

πχ η χειρότερη ποιότητα που έχω αγοράσει ήταν σε αμερικάνικη Gibson Sg standard..

Οι κινέζοι άλλωστε πρέπει να είναι πολύ σοβαρότεροι στη δουλειά τους απο τους μεξικάνους.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back