- Πόντοι
- 16
Τελεια βρισκω ολο και περισσοτερους ευχαριστημενους χρηστες squier 

Θα διαφωνήσω, Δεν βράζουν στο ίδιο καζάνι. Επειδή τυχαίνει να έχω jd, hb και affinity p και j μπασάκια, τα jd είναι μακράν καλύτερα των squier aff και hb. Πράγματι, τα ΗΒ μπάσα θέλουν σετάπ και ίσως τρίψιμο τάστων για να παίξουν και αυτό κοστίζει. Τα affinity είναι πλέον σε ποιότητα ίδια με ΗΒ και μη σου πω ότι έχουν και χειρότερο hardware. ( Άσε που πρέπει να πας σε καλό μάστορα που θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί χωρίς να σου πει "ε, αφού δε τραβάει το μπασάκι, τι να κάνω? Σκάσε μου 100ευρώ για τα βασικά και βλέπουμε...".)supremo είπε:Απο Squier οι σειρες Vintage modified & ClassicVibe ειναι οντως πολυ καλες.
Για τα Affinity ομως εχω ακριβως αντιθετη γνωμη.
Καμια διαφορα απο κατι J&D, Harley Benton κτλ. Στο ιδιο καζανι βραζουν και το μονο που αλλαζει ειναι το λογοτυπο στο headstock.
Για ενισχυτή είναι άλλο θέμα. Σε γενικές γραμμές μη σπαταλήσεις χρήματα για κάτι που δε θα σου χρειαστεί πολύ. Αν για παράδειγμα, θέλεις amp απλά για το σπίτι και να ακούς το μπάσο σου, τότε καλύτερα να δεις κάποια μικρή πεταλιέρα μπάσου+ακουστικά που θα έχει και πολλές επιλογές σε σχέση με ένα ενισχυτάκι 10w(don't) στα ίδια χρήματα. Φυσικά υπάρχει κι η λύση κάρτας ήχου για guitar/bass(π.χ. behringer ucg100 ή κάτι τέτοιο) και software για ηχογράφηση (guitar rig, free vst εφφέ κλπ) που καλύπτει ηχητικά για practice/recording χωρίς να κοστίσει πολλά.BlackForest είπε:Απλα θα με ενδιεφερε μεσα σε αυτα να παρω ενα μικρο ενισχυτη απλα για practice.
Εαν υπηρχε ομως οποιοσδηποτε τροπος να δοκιμασω κανενα J&D θα το εκανα αμεσως... Απλα εχω μια ανασφαλεια για μαρκες που δν εχω δει ποτε απο κοντα... Νομιζω πως δν ειναι και πολυ παραλογο αυτο που λεω...
Ο hb 80 ενισχυτής δεν είναι κάτι το φοβερό αλλά έχω τον ΗΒ 115 με το 15" στα 150w και αυτός πράγματι αξίζει και παίζει καλά. Είναι όμως πιο ακριβός και τεράστιος...BlackForest είπε:@Sottos Εχω εξωτερικη καρτα ηχου με 5αρακια monitors και κυριως το μπασσο το θελω για να κανω ηχογραφησεις (one man band και καλα) και ευτυχως/δυστυχως δουλευω με pro tools (δυστυχως βασικα εαν προκειται να παιζω μπασσο μεσω αυτης γιατι απο εφε εχει λιγα πραγματα και δν δεχεται plug-ins). Τον ενισχυτη τον θελω γιατι με ακουστικα μετα απο κανα μισαωρο κουραζομαι. Και να ανοιγω πισι να συνδεω καρτα ηχου να ανοιγω τα μονιτορς να ανοιγω το προ τοολς και να παιζω μπασσο ειναι 10-15 λεπτα ιστορια και εγω μπορει απλα να θελω να παιξω ενα 10λεπτο μπασσο. Απο αμπ δεν ψαχνω ποιοτητα ηχου και τετοια δλδ ακου και κατι τετοιο http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hbw80.htm θα μου εκανε! Και αμα δωσω και λιγο παραπανω παιρνω και αυτον http://www.thomann.de/gr/behringer_bxl900a_ultrabass.htm.
τελως παντων ενισχυτης του μπασσο ειναι λιγο δευτερευον για εμενα...
Θα πεταχτω οπωσδηποτε εκει οποτε μπορεσω να δοκιμασω j&d
Σε όλα τα όργανα μετρά το σετάπ... Απλά τα περισσότερα μπάσα(και κιθάρες) έρχονται στο μαγαζί ασετάριστα κι αυτό τα αδικεί πολύ. Πως να κρίνεις π.χ. ένα μπάσο που έχει action ψηλά ή βέργα με πολύ relief? Γι αυτό πρέπει να ξέρουμε από setup, είναι απαραίτητο ακόμη κι αν το μπάσο έχει μόλις βγει απ την χαρτόκουτά του...BlackForest είπε:Καλα για ενισχυτες θα ψαξω και σε αγγελιες...
Μετραει τοσο πολυ το σεταρισμα και στα μπασσα ε? (χωρις προφανως να υπονοω κατι για τα μπασσα π.χ κατωτερα απο κιθαρες και τετοιες μαλακιες)